HUISARTSENVERENIGING DER DURMESTREEK (VERKORT) HVD

Divers


Dénomination : HUISARTSENVERENIGING DER DURMESTREEK (VERKORT) HVD
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 423.541.788

Publication

31/12/2013
ÿþ MOD 2.2

LIL,4,12.1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffue

lilletnIfj11111

Qi3leflE RECHTBANK

vApi KOOPHANDEL

DEC. 2013

DENDERWeIDE

Ondernemingsnr : 423.541.788

Benaming

(voluit): Huisartsenvereniging der Durmestreek

(verkort) HVD

Rechtsvorm: vzw

Zetel; Durmelaan 50, 9160 Lokeren

Onderwerp akte:

Vzw Huisartsenvereniging der Durmestreek, kortweg HVD

ondernemingsnummer 423.541.788

9160 Lokeren, Durmelaan 50

STATUTEN

Aangepast door de statutaire algemene vergadering van de vereniging op 03 mei 2012

TITEL 1 - naam, zetel , duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam 'Huisartsenvereniging der Durmestreek', vzw. Deze benaming kan

worden afgekort tot 'HVD vzw.'

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Binnen

dit arrondissement wordt het volledig adres vastgesteld door de raad van Bestuur.

Artikel 3, De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Tot ontbinding kan ten allen tijde worden

besloten door de algemene vergadering,

TITEL II - doel en middelen

Artikel 4. De vereniging heeft tot doel de uitoefening van het beroep van huisarts te vergemakkelijken, te

behartigen en te beschermen. De vereniging zal een sociaal en wetenschappelijk verantwoorde

gezinsgeneeskunde bevorderen, zowel curatief als preventief. Hiervoor zal zij streven naar de uitbouw van de

eerste echelons-geneeskunde.

Artikel 5,

§1. Om het doel van de vereniging te verwezenlijken, kan de vereniging activiteiten organiseren om de collegialiteit en de wetenschappelijke navorming van haar leden te bevorderen . Zo zal zij de; studievergaderingen, seminaries, congressen en culturele activiteiten kunnen inrichten, publicaties kunnen" verzorgen en andere samenkomsten beleggen die de beroepsuitoefening ten goede komen.

§2. De vereniging zal de samenwerking en de best mogelijke beroepsverhoudingen bevorderen tussen huisartsen onderling, tussen huisartsen en specialisten, tussen huisartsen en beoefenaars van andere medische en paramedische beroepen. De plichtenleer van elk van de genoemde beroepen wordt zorgvuldig geëerbiedigd.

§3. De vereniging kan meewerken aan of initiatieven nemen tot het inrichten van diensten voor gecoördineerde interdisciplinaire verzorging van patiënten aan huis.

§4. De vereniging zal eveneens de samenwerking bevorderen tussen huisartsen en private en publieke instellingen of organisaties werkzaam in de gezondheidszorg of de welzijnszorg.

§5. De vereniging zal de preventieve geneeskunde bevorderen evenals de gezondheidsvoorlichting en  opvoeding.

Artikel 6.

De vereniging drijft geen nilverheids - of handelszaken en beoogt niet enig geldelijk of stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden. Zij kan alle roerende en onroerende goederen bezitten of verkrijgen, in eigendom of anderszins, en alle rechtshandelingen verrichten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. Zij kan toetreden tot overkoepelende verenigingen van huisartsen.

TITEL 111 - leden

Artikel 7.

het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Artikel 8

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Alleen huisartsen, die praktijk voeren in Lokeren en omgeving, kunnen lid worden van de vereniging, leder

geneesheer die niet meer aan deze voorwaarden voldoet, verliest van rechtswege zijn lidmaatschap.

Artikel 9.

§1. Over het aanvaarden van nieuwe leden beslist de raad van bestuur. Wie lid wil worden, dient zijn kandidatuur schriftelijk in bij de raad van bestuur en verklaart in te stemmen met het doel, de statuten en de reglementen van de vereniging. De raad van bestuur beslist vrif en definitief over elke kandidatuur en zulks overeenkomstig artikel veertien van de statuten. Het besluit tot aanvaarding of weigering wordt schriftelijk medegedeeld aan de kandidaat.

§2. De raad van bestuur kan ereleden of steunende leden aanvaarden. Zij behoren niet tot de algemene

vergadering en hebben geen stemrecht. Hun rechten en plichten worden vastgesteld in het huishoudelijk

reglement

Artikel 10.

Elk lid kan vrij ontslag nemen en uit de vereniging treden door zijn ontslag schriftelijk in te dienen bij de raad

van bestuur, Leden kunnen uitgesloten worden volgens de regels in artikel 12 van de statuten,

Artikel 11.

§1 De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Deze

bijdrage mag niet hoger zijn dan 250 euro,

§2. Een lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen;

§3. De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 12.

§1.Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden kunnen geen enkele aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave of vergoeding van gestorte bedragen, van ter beschikking van de vereniging gestelde goederen of middelen of van andere prestaties vorderen, met uitzondering van hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald,

§2. In geval van verlies van lidmaatschap, evenals bij ontbinding van de vereniging, kunnen de door een lid vrij ter beschikking gestelde goederen of middelen evenwel worden teruggevorderd indien zulks vooraf

uitdrukkelijk werd overeengekomen tussen het lid en de vereniging in een geschreven en bewijs krachtige akte.

TITEL IV Raad van bestuur

Artikel 13.

§1. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. Deze raad bestaat uit ten minste drie en ten hoogste zeven leden. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. Alleen leden kunnen tot bestuurder worden benoemd. Zij worden benoemd voor een termijn van vier jaar. Zij kunnen opnieuw benoemd worden. Ten allen tijde kunnen zij door de algemene vergadering worden ontslagen. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van de termijn of door ontslag. De bestuurders kunnen niet worden bezoldigd en oefenen hun functie kosteloos uit, met uitzondering van vergoeding van kosten en vacaties, zoals vastgesteld in het huishoudelijk reglement.

Maximaal 2/3 van de leden van de raad van bestuur mogen personen van hetzelfde geslacht zijn. Indien onmogelijk kan worden voldaan aan deze voorwaarde kan ervan afgeweken worden mits een bijzondere motivatie die wordt opgenomen in het verslag van de algemene vergadering waarin de verkiezingen worden gehouden.

Indien er binnen de vereniging leden bekennen dat zij behoren tot een deelgroep dewelke zich systematisch in de minderheid geplaatst weet met betrekking tot de vertegenwoordiging of de organisatie van de wachtdienst wordt op eenvoudige vraag een vertegenwoordiger van deze deelgroep als volwaardig bestuurslid opgenomen in de bestuursraad, op voorwaarde dat deze vertegenwoordiger minstens vijf procent van de leden vertegenwoordigt.

§2. Indien een opdracht van bestuurder vacant wordt, zal de eerstvolgende algemene vergadering een plaatsvervanger benoemen. Deze plaatsvervanger voltooit de opdracht van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 14,

§1.De raad kiest uit zijn leden vier mandaten, namelijk een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een ondervoorzitter. Deze mandaten zijn onverenigbaar. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter telkens als het belang van de vereniging het vereist. De raad kan ook door twee bestuurders gezamenlijk worden bijeengeroepen. De oproepingsbrief dient tijdig te worden verzonden en bevat de agenda, opgesteld door de voorzitter in overleg met de secretaris en de penningmeester. De vergadeting wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij ontstentenis, belet of afwezigheid van de voorzitter worden diens door de statuten bepaalde taken uitgeoefend door de ondervoorzitter en bij diens ontstentenis door een van de aanwezige bestuurders, in onderling overleg aangeduid. Ter vergadering kan elke bestuurder geldig worden vertegenwoordigd door een ander bestuurder mits schriftelijke volmacht Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§2. Elk bestuurdersmandaat is maximaal tweemaal ononderbroken hernieuwbaar.

§3. De raad kan slechts geldig stemmen als de meerderheid van zijn leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuursleden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Over personen geschiedt de stemming geheim en schriftelijk. De raad mag besluiten buiten de agenda. De besluiten van de raad worden neergeschreven In het verslag van de vergadering dat wordt ondertekend de voorzitter, de secretaris en de bestuurders die zulks wensen. Uittreksels en afschriften worden afgeleverd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris;

Artikel 15.

§1, De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

, ». MOD 2.2

"

e. Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge §2. De raad van bestuur heeft de ruimste bevoegdheden om te beslissen in alle aangelegenheden en om aile materiële en rechtshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van die welke door de wet of door statuten aan de algemene vergadering zijn toegewezen.

§3. De raad is bevoegd om een huishoudelijk reglement op te stellen. Dit reglement dient goedgekeurd te worden door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen,

§4. De raad vertegenwoordigt de vereniging in rechte, als eiser of als verweerder.

§5. De raad is bevoegd tot het verrichten van alle rechtshandelingen zonder uitzondering met inbegrip van aile daden van beschikking. Zo kan zij aile roerende en onroerende goederen kopen en verkopen, huren en verhuren, hypothekeren, leningen aangaan, obligatieleningen uitschrijven, giften, schenkingen en legaten aanvaarden.

§6. De raad kan personeel aanwerven en oefent er gezag, leiding en toezicht op uit.

§7. De raad moet geldige besluiten van de algemene vergadering uitvoeren en de samenkomst van de

algemene vergadering voorbereiden.

Artikel 16.

tegenover derden wordt de vereniging in rechtshandelingen en overeenkomsten ook geldig

vertegenwoordigd en verbonden dont' de gezamenlijke handtekening van de voorzitter, de secretaris en de

penningmeester of door de gezamenlijke handtekening van drie bestuurders, zonder dat zij hiervoor een

bijzonder machtiging kunnen voorleggen.

Artikel 17.

Onder haar verantwoordelijkheid kan de raad van bestuur haar bevoegdheden geheel of gedeeltelijk

overdragen aan één of meer leden van de algemene vergadering.

Artikel 18.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en tot fouten in hun bestuur.

TITEL V  algemene vergadering

Artikel 19

de algemene vergadering bestaat uit alle leden. De regelmatig genomen besluiten binden alle leden, ook de

leden die niet stemmen of die tegenstemmen. De algemene vergadering is bevoegd te besluiten in volgende

aangelegenheden:

1.het benoemen en ontslaan van bestuurders

2.het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

3.het uitsluiten van leden

4.het wijzigen van de statuten

5.de vrijwillige ontbinding van de vereniging

Artikel 20

§1. de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur samengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. De oproeping gebeurt door een gewone omzendbrief gericht tot elk van de leden en ten minste twee weken voor de vergadering verzonden en namens de bestuursraad ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze oproepingsbrief vermeldt plaats, datum en uur van de samenkomst, en de agenda.

§2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad of door diens plaatsvervanger zoals aangeduid in artikel veertien. Al de leden hebben gelijk stemrecht en elk lid beschikt over één stem. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits geschreven volmacht. Elk lid mag slechts over één volmacht beschikken.

§3.de algemene vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en besluiten welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

De stemming over personen geschiedt geheim en schriftelijk. Voor het overige wordt gestemd met handopsteken.

Elk lid mag steeds de geheime stemming vragen.

§4. Indien de algemene vergadering moet besluiten over een statutenwijziging, het uitsluiten van een lid of over ontbinding worden de door de wet voorgeschreven bijzondere vereisten nageleefd,

§5. De besluiten van de algemene vergadering worden neergeschreven in het verslag van de vergadering dat wordt ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks wensen. Het register met de verslagen wordt bewaard door de secretaris. Uittreksels en afschriften van de besluiten worden afgeleverd door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 21.

elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering gehouden voor de beraadslaging over het werkingsjaar van de vereniging en het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar. Goedkeuring van deze stukken betekent goedkeuring van het door de raad van bestuur gevoerde bestuur.

Artikel 22.

Wanneer één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad verplicht de algemene vergadering samen te roepen. De oproepingsbrief moet de agendapunten bevatten door de verzoekende leden voorgesteld. Geeft de raad geen gevolg aan dit verzoek binnen de termijn van een maand sedert het indienen, dan zijn de verzoekende leden gerechtigd een vergadering zelf samen te roepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL VI FINANCIËLE MIDDELEN, REKENINGEN, EN BEGROTINGEN

Artikel 23.

de geldmiddelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit:

inkomsten verworven uit de jaarlijkse verplichte bijdrage van de leden.

24e inkomsten uit giften, schenkingen en legaten

3.uit eventuele overheidssubsidies

4.uit de inkomsten verkregen uit de eigen activiteiten van de vereniging,

5.ult de normale beleggingen van deze inkomsten

Artikel 24,

deze inkomsten worden uitsluitend en volledig besteed aan de verwezenlijking van het doel van de

vereniging. Zij worden niet uitgekeerd noch verdeeld onder de leden.

Artikel 25.

het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting

tot 31 december. De boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester,

TITEL Vil ONTBINDING

Artikel 26

in geval van ontbinding van de vereniging stelt de raad van bestuur één of meer vereffenars aan en bepaalt

hun bevoegdheden. Na aanzuivering van de schulden wordt het overblijvende vermogen overgedragen aan een

vereniging, stichting of organisatie ter bevordering van de huisartsgeneeskunde.

SLOTBEPAUNG

Artikel 27

voor aangelegenheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk worden geregeld, gelden de voorschriften

van de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken van het verenigingsrecht.

Aldus aangenomen statutaire vergadering, gehouden te Lokeren op 03/05/2012, en in zoveel exemplaren

ais er leden zijn.

Aldus aangenomen op de algemene vergadering van 03/05/2012, door de volgende aanwezige of

vertegenwoordigde leden:

Dr. Beke Antoon, Oude bruglaan 141a, 9160 Lokeren

Dr. Boone Kathy, H. Hartlaan 10, 9160 Lokeren

Dr. Bracke Herman, Spoele 3, 9160 Lokeren

Dr. De Munck Michel, Vermeutenstraat 36, 9160 Lokeren

Dr. De Naeyer Peter, Rechtstraat 138, 9160 Eksaarde

Dr. De Pourco Patrick, Nieuwe Dreef 65, 9160 Lokeren

Dr. D'Hollander Michel, Prosper Thuysbaertlaan 12, 9160 Lokeren

Dr. D'Hondt Hilde, Kopkapelstraat 1, 9160 Lokeren

Dr. Eeckhaute Marc, Kopkapelstraat 20, 9160 Lokeren

Dr. Galle Veerle, H.Hartlaan 10, 9160 Lokeren

Dr. Huysentruyt Frederik, Sterrestraat 2, 9160 Lokeren

Dr. Leplae JP, Amand Devosstraat 6, 9160 Eksaarde

Dr. Lemo Stefan, Zeeldraaierstraat 2, 9160 Lokeren

Dr. Lievens Jan, Hillarestraat 238, 9160 Lokeren

Dr. Maes Joris, Plaisantstraat 10, 9180 Moerbeke

Dr. Peelman Lieven, H. Hartlaan 1C, 9160 Lokeren

Dr, Room Ingeborg, H. Hartlaan 1C, 9160 Lokeren

Dr. Thierens Brigitte, Zelestraat 67, 9160 Lokeren

Dr. Van den Abbeele Stefan, Dun-nelaan 50, 9160 Lokeren

Dr. Vandevijver Dirk, Opperstraat 62, 9180 Moerbeke

Voor eensluidend uittreksel,

getekend dr, Beke, Dr, Van den Abbeele,

Bijlage

HVD,

ondernemingsnummer 423.541.788

samenstelling RAAD VAN BESTUUR:

MOD 2.2

4 Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B Vervolg

" Raad van Bestuur, zoals verkozen en benoemd op de statutaire vergadering van 11 mei 2011, voor de termijn van 4 jaar, ttz. van 11 mei 2011 Vin 10 mei 2015:

Namen bestuur, praktijkadres, nationaal nummer (rijksregisternummer)

Voorzitter

Beke Antoon, Oude Bruglaan 173, 9160 Lokeren, nationaalnummer: 52.11.10-045.48

vice-voorzitter

De Naeyer Peter, Rechtstraat 138, 9160 Lokeren-Eksaarde

nationaalnummer: 63.09.12-171.79

secretaris

Van den Abbeele Stefan, Durmelaan 50, 9160 Lokeren nationaalnummer: 69.09.25-361,13

penningmeester

De Pourcq Patrick, Nieuwe Dreef 65, 9160 Lokeren : nationaalnummer : 61.07.20-219.26

navormingsverantwoordelijke

Huysentruyt Frederik, Sterrestraat 2, 9160 Lokeren: nationaalnummer: 70.06.24-039.74

gewoon lid:

Schelfaut Greet, Kazernestraat 91, 9160 Lokeren nationaalnummer: 62.06.15- 026.92

gewoon lid:

Thierens Brigitte, Zelestraat 67, 9160 Lokeren : nationaalnummer : 59.11.25-052.29

Het vorige bestuur is op 11 mei 2011 ontslagen.

einde verslag

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, slichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

10/07/2015
ÿþMoa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN 1 KOOPHANDEL GENT

01 JULI 2015

AFDELING Q RMONDE

1I(III~~wu~~~3~u~~u

F15099

Ondernemingsnr ; 0423.541,788

Benaming

(voluit) : Huisartsenvereniging der Durmestreek

(verkort) : HVD

Rechtsvorm ; vzw

Zetel : Durmelaan 50, 9160 Lokeren

Onderwerp akte: Nieuw bestuur en verplaatsing zetel van de vereniging

Na de verkiezingen van 21 mei 2015 waarbij het nieuwe bestuur van de vereniging is verkozen, heeft het nieuwe bestuur de waar te nemen functies voor de volgende termijn van 4 jaar op de eerste bestuursvergadering van 2 juni 2015 verdeeld als volgt

Dr. A. Beke, voorzitter

Dr. J. Maes, ondervoorzitter

Dr. B. Thierens, secretaris

Dr, B, Poppe, penningmeester

Dr. M. De Munck, lid

Dr. F. Huysentruyt, lid

Dr. S. Van den Abbeele, lid

De zetel van de vereniging verhuist naar het adres van de nieuwe secretaris en wordt vanaf heden Zelestraat 67, 9160 Lokeren, 091348.85.75

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

~

Coordonnées
HUISARTSENVERENIGING DER DURMESTREEK (VERKOR…

Adresse
Zetel : Durmelaan 50, 9160 Lokeren

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande