IR. ARCHITECT STIJN WILLE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : IR. ARCHITECT STIJN WILLE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 544.874.536

Publication

07/03/2014
ÿþ Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

2 6 FEB, 20N

DEND ~ ~~ _INDE

Voorbehouder

aan het

Belgisch Staatsbla.

Iw11m iumi~9" i~unuÏ

14 5769

Ondernemingsnr : 544.874.536

Benaming

(voluit) : Ir. Architect Stijn Wille

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel ; 9340 Lede, Tuinwijk 16

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Rechtzetting rechtsvorm

Ingevolge een materiele vergissing dient de rechtsvorm besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zoals vermeld in de publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsbiad van 10 febrauri 2014 onder nummer 14038330 vervangen te worden door de rechtsvorm Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, zoals vermeld in de oprichtingsakte verleden voor Notaris Olivier Van Maele, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Maele en Couck geassocieerde notarissen", waarvan de zetel gevestigd is te 9300 Aalst, Vrijheidstraat 53, op vierentwintig januari tweeduizend veertien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

10/02/2014
ÿþ Mod Word 11,1

Ile IIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iimuuiiRN~NNNIII IIN

*190 8330*



GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

3 0 JAN 2014

DENDSF ONDÉ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 5 C.~ E3 t,t -S-3

Benaming

(voluit) : Ir. Architect Stijn Wille

(verkort) :

Rechtsvorm Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9340 Lede, Tuinwijk 16

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Oprichtingsakte

Er blijkt uit een akte verleden voor Notaris Olivier Van Maele, geassocieerd notaris ln de burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Van Maele en Couck geassocieerde notarissen", waarvan de zetel gevestigd is te 9300 Aalst, Vrijheidstraat 53, op vierentwintig januari tweeduizend veertien, ter registratie, dat:

De heer WILLE Stijn, geboren te Aalst op 19 augustus 1981, nationaal nummer 81.08.19-185.32, echtgenoot van mevrouw GREPDON Anneleen, samen wonende te 9340 Lede, Tuinwijk 16.

1 lij verklaart gehuwd te zijn te Lede op 24 jüli 2010 onder het wettelijk stelsel zonder huwelijkscontract, welk stelsel gewijzigd werd in een stelsel van scheiding van goederen verleden blijkens akte verleden voor notaris Olivier Van Maele, notaris te Aalst, op zestien januari tweeduizend veertien.

Welke oprichters de ondergetekende notaris Olivier Van Maele, verzocht hebben de statuten authentiek vast te stellen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Ir. Architect Stijn Wille "

Voor het verlijden van de oprichtingsakte hebben de oprichters aan ondergetekende notaris Olivier Van Maele een financieel plan overhandigd, opgemaakt op 24 januari 2014 en ondertekend door hem gemachtigde, waarin zij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap, ACHTTIEN DUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) verantwoorden,

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

Alle aandelen zijn door de oprichters ingeschreven a pari in speciën De honderd zesentachtig (186) aandelen werden als volgt onderschreven:

De heer WILLE Stijn, voornoemd, titularis van honderd zesentachtig (186) aandelen

Totaal ; honderd zesentachtig (186) aandelen.

De oprichters verklaren en erkennen dat de aandelen volstort zijn tot een bedrag van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00).

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00),

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer 8E85 7370 4134 7406, geopend namens de vennootschap in oprichting bij KBC Bank.

Een bankattest, gedateerd op 20 januari 2014, werd als bewijs van de storting aan Ons, instrumenterende notaris, overhandigd.

Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

il. STATUTEN

TITEL EEN - AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel één  NAAM EN VORM

1.1 De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid, is opgericht onder de naam `Ir. Architect Stijn Wille'.

1.2 Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden, Van deze

benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

1.3 De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-

natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

1.4 De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met handelsvorm'.

Artikel twee - ZETEL

2.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9340 Lede, Tuinwijk 16.

ce vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

2.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s)overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. 2.3 De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel drie - DOEL

3.1 De vennootschap heeft tot doel:

-het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

-het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

- het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of een lijst van stagiairs;

het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect, zo ondermeer expertises, werkzaamheden inzake stedenbouw, topografie, designontwerp, beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn, decoratie, interieur- en landschapsinrichting, het uitvoeren van studie en ontwerpen voor stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, verluchting, akoestiek, "HVAC", wegeniswerken, enzovoort;

- veiligheidscoördinatie en energieprestatie EPB-verslaggeving worden gedaan door de vennoten die over

de nodige diploma's beschikken maar in naam van en voor rekening van de vennootschap;

behoudens de wettelijke of reglementair voorziene beperkingen handelt de vennootschap voor eigen

rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

de vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken in België als in het buitenland, op alle niet

commerciële wijzen die zij het best geschikt acht hierbij alle financiële handelingen doen, zowel roerende als

onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen en dient daaraan dan ook een aantal voorwaarden te verbinden die daarbij steeds zullen worden nageleefd

het gebeurt op een niet commerciële wijze;

_ volgens het beheer van een goed huisvader;

- de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten behorende tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn.

Het is haar toegestaan leningen aan te gaan, en aile zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen. le vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

3.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

3.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van

Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk

bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap,

door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op

een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

3.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over

waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van

architect respecteert

Artikel vier - DUUR

De vennootschap ¬ s opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

11TEL TWEE  KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikel vijf - KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00).

Het is vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale

waarde, die elk éénlhonderdzesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel zes  VENNOTEN

6.1 Het aantal vennoten is onbeperkt.

6.2 Minstens één vennoot is architect. Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde

van architecten of op een lijst van stagiairs.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

6.3 Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijking, niet als vennoot aanvaard worden.

6.4 Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

Voor zover een stagiair zou participeren in de vennootschap:

6.5 Een stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent,

6.6 Nieuwe architect-vennoten kunnen slechts worden aanvaard met toestemming van minstens de helft

van de architect-vennoten die bovendien drie vierde van de architect-aandelen bezitten. Zij kunnen bovendien slechts worden aanvaard indien zij opgenomen zijn op de Tabel.

6.7 Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit. Indien de kandidaat-vennoot beroepsactief is, doch niet het beroep van architect uitoefent, dient de Orde op de hoogte te worden gebracht van zijn beroepsactiviteiten) dan wel maatschappelijk doel,

6.8 Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen terzake,

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te warden of haar doel te wijzigen, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Elke vennoot heeft de verplichting onmiddellijk de mede-vennoten in kennis te stellen van de gevolgen van de maatregelen die desbetreffend te zijnen opzichte zijn genomen.

TITEL DRIE AANDELEN EN STEMRECHTEN

Artikel zeven - DE AANDELEN

7.1 In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt

aangetekend:

a. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

b, de gedane stortingen;

c, de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de ovememer in geval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en overgangen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

7,2 De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel.

De inschrijving in het register wordt uitsluitend verzorgd door de zaakvoerder aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhcuders moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

7.3 De aandelen zijn steeds op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de aandelen hun

nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten.

7.4 Ten minste 60 % van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

7.5 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke

persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

7.6 Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel acht - OVERDRACHT EN OVERGANG VAN AANDELEN

8.1 Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan

een vennoot ofwel aan een persoon die conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Bij elke overdracht van aandelen dienen de bepalingen van artikel 6 der statuten in acht te worden genomen en gehouden.

In afwachting van de toepassing van de in onderhavig artikel 8.2.1., 8.2.2., 8.2.3. en 8.2.4. voorziene bepalingen, zal de uitoefening van het aan de over te dragen aandelen verbonden stemrecht geschorst zijn.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60%,

8.2.1. Overdrachtsregeling onder levenden zo er slechts één vennoot is.

Indien alle aandelen zijn ingeschreven op naam van één vennoot, beslist de enige vennoot alleen omtrent de overdracht van het geheel of van een gedeelte van zijn aandelen of omtrent de toetreding van nieuwe vennoten.

8.2.2 Overdrachtsregeling onder levenden zo er meerdere vennoten zijn.

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten, dan kunnen zij, op straf van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan met instemming van alle mede-vennoten.

De vennoot die aldus één of meerdere aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, beroep en woohplaats van de voorgestelde ovememer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden,

Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing,

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door eik der partijen te benoemen. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal aangewezen worden door de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief za! zijn vastgesteld, zoniet kan de overlater de ontbinding van de vennootschap vorderen, op voorwaarde dat hij deze eis instelt binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn.

De ovemameprijs zal moeten betaald worden binnen de drie jaar na het verstrijken van de termijn, bedongen in de aanmaning door de overlater tot verplichte overname door de weigerende vennoten; indien de prijs niet meteen gekweten wordt, moet hij vereffend worden in jaarlijkse fracties van tenminste één/derde (1/3de) per jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de prijs of op het nog niet betaalde gedeelte ervan, zal een rente verschuldigd zijn berekend aan de wettelijke rentevoet, verhoogd met twee procent en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag.

8.2.3. Overdrachtsregeling bij overlijden van de enige vennoot of na ontbinding van de enige vennoot-rechtspersoon

Het overlijden van de enige vennoot of de ontbinding van de enige vennoot-rechtspersoon heeft niet tot gevolg, behoudens andersluidende beslissing, dat de vennootschap wordt ontbonden, behoudens bij ontstentenis van erfgerechtigden van de enige (fysieke) vennoot.

De erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot of de rechtsopvolgers van de ontbonden vennoot-rechtspersoon moeten, binnen de termijn van zes maanden, te rekenen vanaf het overlijden van de enige vennoot of vanaf de ontbinding, zijn aandelen overdragen aan één of meer vennoten die toegelaten zijn; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald.

8.2.4. Overdrachtsregeling bij overlijden van een vennoot of na ontbinding van een vennoot-rechtspersoon zo er meerdere vennoten zijn.

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten dan mogen de aandelen, op straffe van nietigheid, enkel overgedragen worden aan vennoten die toegelaten zijn, mits instemming van alle medevennoten.

De erfgenamen of legatarissen of rechtsopvolgers die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgedragen aandelen; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoor bepaald.

8.3 Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

8.4 De aandelen kunnen ook uitsluitend overgaan op erfgenamen en legatarissen voor zover voldaan is

aan de bepalingen met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben enkel recht op de waarde van de overgegane aandelen.

8.5 De erfgenamen en legatarissen van de enige vennoot zullen de rechten verbonden aan de aandelen evenwel zelf kunnen uitoefenen, in de mate zij dit doen teneinde het doel van de vennootschap zodanig te wijzigen, dat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel negen  SAMENLOOP VAN RECHTEN  VRUCHTGEBRUIK OP AANDELEN

9.1. De aandelen zijn ondeelbaar. De vennootschap erkent maar één eigenaar voor elk aandeel, wat de uitoefening van de aan de vennoten toegekende rechten betreft.

Indien het aandeel toebehoort aan verscheidene eigenaars, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan het aandeel verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

9.2. Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en de blote eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker. De nieuwe aandelen die de blote eigenaar met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Met het oog op de uitoefening van de stemrechten, dient de vruchtgebruiker van architect-aandelen een natuurlijk persoon te zijn die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en is ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

9.3 Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat en gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen beide echtgenoten bestaat.

Artikel tien  STEMRECHTEN

10.1 Ten minste 60 % van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

10.2 Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

TITEL VIER - BESTUUR EN CONTROLE

Artikel elf - BESTUUR

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerder(s), natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerder(s), lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte gebracht worden van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

11.3 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien,

Artikel twaalf - BEVOEGDHEDEN

12.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering,

12.2 Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel dertien -- VERTEGENWOORDIGING

13.1. Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

13,2. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

13.3, Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris, Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van architecten.

13.4, Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

13.5 Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

13.6 Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig

vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen,

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder,

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

13.7 Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel veertien - CONTROLE

Elke vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, zolang de vennootschap niet gehouden is een commissaris te benoemen overeenkomstig de wet.

TITEL VIJF - ALGEMENE VERGADERING

Artikel vijftien - ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van april om 10 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerder(s) mag (mogen) de vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist.

Elke algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit " te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Vermits alle aandelen op naam zijn, kan met oproeping bij aangetekende brief, bevattende de dagorde, worden volstaan. Deze brieven worden, minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering, aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, gezonden.

Samen met de oproepingsbrief wordt aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, een afschrift toegezonden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten worden ter beschikking gesteld.

De vennoot, zaakvoerder of commissaris die aan de vergadering deelneemt of er zich doet vertegenwoordigen, wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een vennoot, zaakvoerder of commissaris kan er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke hij niet bijwoonde aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel zestien - AANTAL STEMMEN

a) Indien er meerdere vennoten zijn, kan ieder vennoot zelf of bij volmachtdrager, die al dan niet vennoot is, stemmen

Een stem kan tevens schriftelijk uitgebracht worden. Elk aandeel geeft recht op één stem. De aandeelhouder die meerdere aandelen heeft, beschikt over hetzelfde aantal stemmen als zijn aantal aandelen.

b) Indien er slechts één vennoot is, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn

toegekend en hij kan ze niet overdragen.

Artikel zeventien - BERAADSLAGING

Geen enkele vergadering mag beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, tenzij alle

personen die opgeroepen dienen te worden, aanwezig of vertegenwoordigd zijn, de volmacht dit toelaat en de

beslissing wat deze punten betreft met unanimiteit van stemmen genomen wordt.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Artikel achttien - NOTULEN

Indien er meerdere vennoten zijn, worden de notulen van de vergadering ondertekend door aile aanwezige

vennoten en indien er slechts één vennoot is, door deze laatste.

De notulen van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de

vennootschap wordt bijgehouden.

De expedities of uittreksels die in en buiten rechte moeten warden voorgelegd, worden ondertekend door

een zaakvoerder.

TITEL. ZES - BOEKJAAR - VERDELING

Artikel negentien - BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar.

De maatschappelijke bescheiden worden opgemaakt en gepubliceerd conform de van kracht zijnde

wettelijke bepalingen.

Artikel twintig - VERDELING

De netto-winst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netco-winst een bedrag van ten minste éénitwintigste afgenomen voor de vorming van

een reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het

kapitaal heeft bereikt.

De overige winst krijgt de bestemming die de jaarvergadering haar zal geven beslissend bij meerderheid van

stemmen op voorstel van de zaakvoerder(s).

TITEL ZEVEN -- SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS

ARCHITECT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel eenentwintig - Schorsing

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel tweeëntwintig - Schrapping

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

TITEL ACHT - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel drieëntwintig - ONTBINDING

23.1 Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit door de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging der statuten.

ln geval van vereffening wordt deze gedaan door de zaakvoerder(s) in functie op dat ogenblik, of door de zorgen van één of meerdere vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering, en dit tengevolge van een besluit van de algemene vergadering.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffenaar(s) beschikt (beschikken) te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden, zoals bepaald in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen,

De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die toekomen aan de vereffenaar(s).

23.2 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

23.3 In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

23.4 Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

23.5 Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

23.6 De vereffening kan pas afgesloten warden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap,

Artikel vierentwintig  VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DE OPDRACHTGEVERS

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke, als een rechtspersoon zijn.

TITEL NEGEN  ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel vijfentwintig--WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan alle vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van vennoten en zaakvoerders is voldaan.

Artikel zesentwintig  VERZEKERING

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

De zaakvoerders, en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor

rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

Artikel zevenentwintig  ENIGE IN DE STUKKEN OP TE NEMEN VERMELDINGEN

Conform artikel 78 van het Wetboek van Vennootschappen moeten alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande (van de vennootschap) de volgende gegevens vermelden:

a° de naam van de vennootschap;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

b° de rechtsvorm, voluit of afgekort, alsook de woorden "burgerlijke vennootschap met handelsvorm", leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van de vennootschap; in het geval van een coöperatieve vennootschap, of zij met beperkte of onbeperkte aansprakelijkheid is;

c° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

d° het ondernemingsnummer;

e° het woord "rechtspersonenregistee of "RPR", gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft;

f° in voorkomend geval, het feit dat de vennootschap in vereffening is.

Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken. Artikel achtentwintig -- TRANSPARANTIEVERPLICHTINGEN TEGENOVER DE ORDE VAN ARCHITECTEN EN VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DERDEN

28.1 Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

28.2 De bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

28.3 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel negenentwintig -- VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DERDE

29.1 ingeval ven terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie., In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

29.2 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s), zal de algemene vergadering onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerders) teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

29.3 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder !bestuurder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

Artikel dertig - DEONTOLOGIE

30.1 De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

30.2 De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken

integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of

reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven

gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie .

Artikel tweeëntwintig - GEMEEN RECHT

Voor al hetgeen niet in huidige statuten is voorzien, wordt verwezen naar de bepalingen van het Wetboek

van Vennootschappen.

III. OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid

verkrijgt, en eindigt het op éénendertig december tweeduizend veertien.

2. Eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend vijftien, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de tussentijd

"

, .Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbiad

De comparant(en) verklaart(en) te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparanten) verklaart(en) dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt vanaf 1 januari 2014, die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte, Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

1V. SLOTBEPALINGEN

- De verschijners hebben bovendien besloten:

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op één.

b, te benoemen tot deze functie: De heer WILLE Stijn, voornoemd, die verklaart te aanvaarden en bevestigt dat hij niet getroffen is door een besluit dat zich daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

d. het mandaat van de zaakvoerder niet te vergoeden, behoudens andersluidende beslissing van de Algemene Vergadering.

e. geen commissaris te benoemen.

Volmacht

De verschijners stellen daarop aan ais bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, de

BVBA ALLAERT & PARNTERS, met zetel te 9450 Haaltert, Stationsstraat 68.

Aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de

vennootschap bij de B.T.W.-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Olivier Van Maele

Tegelijk hiermede neergelegd; de expeditie van de akte











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

























Op de laatste blæ, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/11/2014
ÿþMod Word 11.1

01s l ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akteRIFFIE RECHTBANK VAN

III i N





Ondernemingsar : 544 874 536

Benaming

(voluit) : IR.ARCHITECT STIJN WILLE

(verkort) ier

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Tuinwijk 16, 9340 Lede

(volledig adres)

Onderwerp akte : NEERLEGGING VERSALG QUASI-INBRENG

Neerlegging van het verslag van de bedrijfsrevisor omtrent de quasi-inbreng die zich heeft voorgedaan. Tegelijk hiermee wordt het verslag van de zaakvoerder neergelegd.

Getekend, Stijn Wille, zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

KOOPHANDEL GENT

06 NOV. 2014

AFDELING DENDERMONDE Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

23/02/2015
ÿþMod Word 11.1

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i

*15029215*

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

1 1 FE8, 2015

AFDELING2aMERMONDE

WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Ir. Architect Stijn Wille

TUINWIJK 16 - 9340 LEDE

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

0644874536

De zaakvoerder heeft beslist dat het adres van de maatschappelijke zetel wordt gewijzigd naar Kasteeldreef 121 te 9340 Lede vanaf heden.

Lede, 9 januari 2015

Stijn Wille Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 29.04.2016, NGL 30.08.2016 16563-0318-011

Coordonnées
IR. ARCHITECT STIJN WILLE

Adresse
KASTEELDREEF 121 9340 LEDE

Code postal : 9340
Localité : LEDE
Commune : LEDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande