IRENE WOOL

Association sans but lucratif


Dénomination : IRENE WOOL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.608.253

Publication

16/10/2014
ÿþr- M002.2

r

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Beagen- bij- het -Beigisch-Staatsbiad-z -M'IO/21114- -J-Arme-ie-ft Tvioliireif bagë

11111111!.1,11,111.111j181111111111

NEERGELEGD

- 7 OKT. 20111

RECHTBANK ,MI

KOOPHANDEL TEGENT

Ondernemingsnr : 0547.608.253

Benaming

(voluit) : irene Wool vzw

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Eendrachtstraat 117, tweede verdieping, 9000 Gent

Onderwerp akte: Uittreksel uit verslag van de AVIBestuursvergadering 15 september 2014.

Aanwezig: Hilde D'haeyere, Karel Vanhooren, Paul Warlop, Diederik Peeters, 1Vliet VVarlop, Katleen Leconte, Stefaan Van de Meulebroucke, Carl Gydé.

Verontschuldigd: Amelie Aennoudts, Wim Waelput.

Afwezig: Michaël Borremans.

OVERDRACHT DAGELIJKSE LEIDING.

De Algemene Vergadering / Bestuursvergadering neemt nota dat mevr. Katleen Leconte haar mandaat als zakelijk leider vanaf 05 oktober 2014 wenst stop te zetten.

De Algemene vergadering / Bestuursvergadering heeft dit ontslag aanvaard en geeft aan mevr. Katleen Leconte kwijting voor de dagelijkse leiding voor de periode van oprichitng tot 05 oktober 2014

Cari Gydé wordt aangesteld als nieuwe zakelijk !eider vanaf 05 oktober 2014.

De Algemene Vergadering geeft volmacht aan Carl Gydé om als zakelijk leider de VZW te verbinden voor een maximum van 7.500¬ . De volmacht van Katleen Leconte vervalt per 05 oktober 2014

Katleen Leconte meldt dat zij ontslag zal nemen, per 05 oktober 2014, uit de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering herhaalt dat Paul Warlop een volmacht heeft om de BTW te regelen.

De algemene vergadering / bestuursvergadering herbevestigt de mandaten van de bestuurders zijnde als voorzitter Hilde Dthaeyere, als penningmeerster Karel Vanhooren en als secretaris Amelie Aemoudts

Voor verslag en neerlegging ter griffie,

Karel Vanhooren, penningmeester

14/03/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(nn

I IIIIl tI1l II1

Vo beho aan Belg Staat:

NEERGELEGD

D3 HAART 2014

RECHTFMN K VAN

KOOPHA _e TE GENT

Ondernemingsnr : Co.?) ,., G 3

Benaming

(voluit) : Irene Wool

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Eendrachtstraat 117 - 2de verdiep, 9000 Gent

Onderwerp akte ; Oprichting - benoeming bestuurders

Irene Wool VZW

Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Eendrachtstraat 117 - 2de verdiep

9000 Gent

De ondergetekenden,

-Katleen Laconte, leperlaan 35, 1000 Brussel,.

-Amelie Aemaudts, Zomerlel 24, 2560 Edegem

-Hilde D'haeyere, Eendrachtstraat 117, 9000 Gent.

-Michael Borremans, Blekersdijk 418, 9000 Gent

-Stefan Vande Meulebroucke, Sionstraat 6, 8500 Kortrijk

-Diederik Peeters, Gheudestraat 15 te 1070 Anderlecht

-Karel Vanhooren, Edmond Blockstraat 1, 9050 Gentbrugge

-Wim Waelput, Frans Ackermansiraat 21, 9000 Gent.

-Paul Warsop, Rijselstraat 23  bus 3, 8820 Torhout,

verklaren bij deze akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten, overeenkomstig te Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en 16 Januari 2003 met hiernavolgende statuten.

Art. 1: De vereniging draagt de naam : Irene Wool VZW.

Art 2: De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Eendrachtstraat 117 - 2de verdiep. Zij ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Gent. Een adreswijziging kan gebeuren door een beslissing van de Algemene Vergadering waarbij 2/3de van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met het akkoord van 2/3den van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 3: De vereniging heeft tot doel de uitgave, verkoop, promotie, presentatie, ondersteuning en realisaties van producten, activiteiten en manifestaties van culturele aard, evenals de ondersteuning en promotie van kunstenaars, te realiseren.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen aan de verwezenlijking van voormelde ideeële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MoD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 4: De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Art 5:

§.1: Het aantal leden is onbeperkt maar minimum 4 en de ondergetekenden zijn de eerste werkende leden. De ledenbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de Raad van Bestuur en is maximaal 100 E. Er wordt geen minimum bepaald. De vereniging bestaat uitsluitend uit werkende leden. De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

§.2. Kandidaatleden maken hun intentie kenbaar door middel van een eenvoudige brief, gericht aan de raad van bestuur. Over de toetreding van nieuwe leden wordt autonoom beslist door de raad van bestuur, over de uitsluiting van leden wordt beslist door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de atemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§.3. Elk lid kan op elk moment uit de vereniging treden. Het ontslag dient per eenvoudige brief aan de raad van bestuur meegedeeld te worden. Het lid (en of zijn rechtsopvolgers) dat ontslag neemt of uitgestoten wordt, Kan geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging, noch zijn bijdrage of gedane interesten terugvorderen.

Art.6.

§.1. Het bestuur van de VZW wordt waargenomen door de raad van bestuur, bestaande uit minimum drie bestuurders. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De duur van het mandaat wordt vastgesteld op vijf jaar. De bestuurders kunnen ten allen tijde door middel van een eenvoudige brief ontslag nemen uit de raad van bestuur, De bestuurders kunnen uit hun functie ontzet worden, door een beslissing bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering.

Tijdens het mandaat kan de algemene vergadering overgaan tot de vervanging van uittredende of uitgesloten bestuurders. De bestuurders zijn herverkiesbaar.

§.2. De raad van bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester aan.

§.3. De raad van bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar en op bijeenroeping van één van de bestuurders. De beslissingen worden na ondertekening door twee bestuurders opgenomen in een daartoe bestemd register ter zetel van de vereniging.

§.4. De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden inzake de administratie en het bestuur van de vereniging. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die niet door de wet en door de de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden. De raad van bestuur kan geldig beslissen wanneer de helft plus één van de leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt.

§.5. De raad van bestuur kan een gedeelte van haar bevoegdheden delegeren bij gewone meerderheid, aan één of meerdere bestuurders of derden. De gemachtigden kunnen hun mandaat beëindigen mits schriftelijk ontslag op de zetel. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid de gemachtigden afzetten. De gemachtigden hebben de bevoegdheden in functie van de opdracht die ze krijgen van de raad van bestuur, en zoals deze ze omschrijft. Ze oefenen hun functie uit, alleen of gezamenlijk al naar gelang het geval en zoals nader omschreven in de beslissing van de raad van bestuur. De gemachtigden hebben volmachten voor alle administratieve en financiële verplichtingen en kunnen de vereniging rechtsgeldig verbinden, telkens tot een bedrag van 7.500 Euro.

Op deze delegatie van bevoegdheden zijn de regels van de lastgeving van toepassing.

Art. 7. De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur benoemen bij gewone meerderheid. De gemachtigden kunnen hun ambt beëindigen mits schriftelijk ontslag op de zetel. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid de gemachtigden of het volledige dagelijks bestuur afzetten. De gemachtigden hebben de bevoegdheden in functie van de opdracht die ze krijgen van de raad van bestuur, en zoals deze ze omschrijft.

Het dagelijks bestuur oefent haar functie uit, alleen of gezamenlijk al naar gelang het geval en zoals nader omschreven in de beslissing van de raad van bestuur.

Het dagelijks bestuur heeft volmachten voor alle administratieve en financiële verplichtingen en kunnen de vereniging rechtsgeldig verbinden, telkens tot een bedrag van 7.500 Euro.

Voor, behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQP 2.2

Luik B - Vervolg

" Art.8.

§.1, tje algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de raad van bestuur. De algemene vergadering moet eveneens worden samengeroepen binnen de 21 dagen na schriftelijk verzoek van één vijfde van de leden en moet uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden. De processen-verbaal van de vergaderingen van de algemene vergadering worden bijgehouden op de zetel van de vereniging. Door middel van een eenvoudige brief aan de raad van bestuur kunnen de leden en belanghebbende derden inzage verkrijgen in deze stukken,

§.2, Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering. Leden van de algemene vergadering kunnen zich laten vertegenwoordigen bij volmacht door een ander lid van de algemene vergadering. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

§.3. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige vertegenwoordigde (eden, tenzij de wet of de statuten een striktere meerderheid voorzien.

§.4 Qe volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering: - de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van

hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap mei sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

§.5. Oproepingen voor de algemene vergaderingen gebeuren per gewone brief of per e-mail, ten minste acht dagen voor de algemene vergadering. De oproeping bevat de agenda, De vergadering mag enkel beraadslagen over de punten van de agenda, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en één bestuurslid. Deze worden opgenomen in een bijzonder register. Leden, alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

Art. 9. Elk maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint bij oprichting om te eindigen op 31 december 2014. Op deze laatste datum worden rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt door de raad van bestuur. Deze rekeningen en begrotingen worden ten minste acht dagen voor de bijeenkomst van de algemene vergadering schriftelijk aan de leden bezorgd, ten einde te kunnen worden goedgekeurd op de algemene vergadering.

Art 10. Bij ontbinding en vereffening van de vereniging wordt in elk geval het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen aan één of meerdere verenigingen met gelijkaardige doelstellingen of, indien geen instelling gekend is met eer gelijkaardig doelstelling, één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met de deel van onderhavige vereniging.

Art 11. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in de statuten is geregeld, blijft de wet van toepassing.

Onmiddellijk na de oprichting kwamen de oprichters in buitengewone algemene vergadering samen om de

eerste bestuurders te benoemen. De raad van bestuur is voor de duur van 5 jaar als volgt samengesteld :

-Amelie Aernaudts, Zomerlei 24, 2560 Edegem, geboren te Warijk op 10 mei 1977

-Hilde D'haeyere, Eendrachtstraat 117, 9000 Gent, geboren te Roeselare op 4 juli 1964. -Diederik Peeters, Gheudestraat 15 te 1070 Anderlecht, geboren te Leuven op 2 augustus 1973

-Karel Vanhooren, Edmond Blockstraat 1, 9050 Gentbrugge, geboren te Torhout op 8 juli 1976 -Wim Waelput, Frans Ackermanstraat 21, 9000 Gent, geboren te Gent op 14 februari 1979. -Stefan Vande Meulebroucke, Sionstraat 6, 8500 Kortrijk

Qe volgende bestuurders werden aangeduid als respectievelijk voorzitter, penningmeester en secretaris:

Aldus opgemaakt in 12 exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen te Gent op 24 februari 2014.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voor echt verklaard,

Hilde D'haeyere, voorzitter.

c(4._

Op de laatste blz. van Luik. B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
IRENE WOOL

Adresse
EENDRACHTSTRAAT 117, 2DE VERDIEP 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande