JEBRON, OPEN HUIS VOOR VORMING EN PASTORAAT, AFGEKORT : JEBRON

Association sans but lucratif


Dénomination : JEBRON, OPEN HUIS VOOR VORMING EN PASTORAAT, AFGEKORT : JEBRON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 852.099.963

Publication

19/12/2013
ÿþN,OD 2.2

_ j fL: ; ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

{GRIFFIF RFC1-1YRANK VAN KOOPHANDEL

- g DEC. 2013

DENDERMONDE

Griffie

be a

Ste

*13 1285*

Ondernemingsnr : 0852.099.963

Benaming

(voluit) : Jebron, Open Huis voor Vorming en Pastoraat

(verkort) : Jebron VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Begijnhof 1, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van 24 september 2013 hebben de leden van de vzw Jebron eenparig de statuten van de vereniging als volgt gewijzigd:

TITEL I - Algemeenheden

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd: "Jebron - Open huis voor vorming en pastoraat." Ais werknaam zal de VZW de benaming "JEBRON VZW" gebruiken.

Deze werknaam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en aile ander= stukken uitgaande van de vereniging.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Begijnhof 1, 9300 Aalst.

Bij beslissing van de Raad van Bestuur kan de zetel verplaatst worden.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde,

Artikel 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il - Doel

Art. 4. De vereniging stelt zich tot doel om als kritisch-profetische gemeente, geïnspireerd door het woord van de Bijbel, aan de basis te blijven zoeken hoe menswording en geloven heden ten dage beleefbaar, bespreekbaar en aanspreekbaar kunnen zijn; hoe dit alles voelbaar kan worden gemaakt in ons levensengagement, in gemeenschapsopbouw en door onze aanwezigheid binnen bevrijdende maatschappelijke bewegingen. Wij opteren voor een dynamische kerk en een vernieuwende, zuiloverstijgende maatschappelijke betrokkenheid - ook naar anders- en niet gelovigen toe, voor emancipatie van mensen en groepen die om welke reden ook, in de rand van de samenleving worden gedrongen. In dit kader kan Jebron bestaande initiatieven steunen en eventueel zelf initiatieven nemen.

Art. 5. Om haar doel te verwezenlijken zal de vereniging onder meer werken aan ontmoeting, documentatie, vorming en liturgie. Hiertoe richt de vereniging de nodige werkgroepen op.

Art. 6. Nieuwe werkgroepen kunnen worden opgericht mits twee derde van de Raad van Bestuur hiermee akkoord gaat.

TITEL lli - Leden

Art. 7. Aile [eden zijn gelijkwaardig en hun aantal is onbeperkt, doch met een minimum van tien. Ais lid wordt beschouwd hij/zij die toetreedt tot een werkgroep van de vereniging, of wie door de Algemene Vergadering als lid wordt aanvaard, op voorwaarde dat men zich akkoord verklaart met de doel-stellingen van de vereniging en zich inzet om dit doel te verwezenlijken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

e MOD 2.2

4.

Nieuwe leden worden aanvaard na beraadslaging en beslissing hierover in de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Nieuwe leden worden voorgedragen door de zittende leden van de Algemene Vergadering.

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt per brief bij de voorzitter van de Raad van Bestuur gemeld.

Het uitsluiten van een lid is slechts mogelijk bij beslissing van de Algemene Vergadering en dit met een tweederde meerderheid van de aanwezige leden.

Twee niet-gemotiveerde afwezigheden van een lid op de Algemene Vergadering kan aanleiding geven tot uitsluiting uit de vereniging.

Art.8. Een verplichte bijdrage der leden kan voor het lopende werkjaar door de Algemene Vergadering worden bepaald. Deze bijdrage bedraagt maximum 30 ¬ per werkjaar. Een werkjaar loopt van de Startdag van Jebron tot aan de volgende Startdag,

TITEL 1V - Algemene Vergadering

Art, 9. De Algemene Vergadering is de soevereine macht van de vereniging. Zij is samengesteld uit alle stemgerechtigde leden. Ze kan bij gewone meerderheid van stemmen bevoegdheden overdragen aan de Raad van Bestuur, uitgezonderd die welke door de wet aan haar worden voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 10, Onder stemgerechtigd lid wordt verstaan: alle leden van werkgroepen, evenals het personeel. Daarenboven kan de Algemene Vergadering ook andere personen als stemgerechtigd lid aanvaarden.

Ar. 11 De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uit-

geoefend worden:

1° de wijzigingen van de statuten

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3° de benoeming en de afzetting van de commissaris en de bepaling van hun bezoldiging

4° de kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening

6° de ontbinding van de vereniging

7° de aanvaarding en de uitsluiting van een lid

8° het aannemen en wijzigen van het huishoudelijk reglement

9° alle statutaire en wettelijke toegekende bevoegdheden.

Art. 12. De Algemene Vergadering kan worden samengeroepen:

Q'door de Raad van Bestuur, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist; Dop verzoek van minstens één vijfde van haar stemgerechtigde leden.

Art. 13. Voor elke vergadering moeten alle leden minstens acht dagen vooraf schriftelijk worden uitgenodigd, Deze uitnodiging bevat eveneens een blanco volmacht en de dagorde. Enkel over de punten van de dagorde kunnen beslissingen genomen worden.

De dagorde wordt opgesteld door de Raad van Bestuur en aangevuld met voorstellen gedaan door ten minste één twintigste van de stemgerechtigde leden,

Alle leden hebben op de Algemene Vergadering gelijk stemrecht.

De Algemene Vergadering beslist geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden, echter met een minimum van tien. Wordt dit aantal niet bereikt, dan wordt op basis van dezelfde agenda een nieuwe bijeenkomst samengeroepen, ten minste 15 dagen volgend op de eerste vergadering, waar dan geldig beslist wordt met de aanwezige leden.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur, in overleg met deze Raad, beslissend. Alle beslissingen worden opgenomen in de notulen, die steeds ter inzage zijn op de zetel der vereniging.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een Buitengewone Algemene Vergadering. Besluiten hieromtrent kunnen pas genomen worden wanneer 2/3e van de aanwezige leden deze steunt.

In geval dat dit op de eerste vergadering niet door 2/3 van de aanwezige leden wordt gesteund dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met een eenvoudige meerderheid zoals hierboven werd bepaald.

Art, 14. De leden mogen zich op de Algemene Vergadering door één ander lid laten vertegenwoordigen. Elk aanwezig lid op de Algemene Vergadering kan slechts éénmaal volmachtdrager zijn.

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

VeIiout7en

aan het

Belgisch

Staatsblad

' F

Luik B - Vervolg

TITEL V - Raad van Bestuur

Art. 15, De Raad van Bestuur bestaat uit minstens vijf stemgerechtigde personen

De bestuurders worden om de vier jaar verkozen uit en door de Algemene Vergadering.

De bestuurders zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De Raad van Bestuur kiest onderzijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art 16. De Raad van Bestuur komt samen bij oproeping door de voorzitter en/of de secretaris en vergadert minstens vijf keer per jaar, Hij kan slechts geldig beslissen bij aanwezigheid van minstens de helft van de leden. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige bestuurders.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De beslissingen worden ingeschreven in een register van de notulen, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Art. 17. Deze Raad heeft inzake het bestuur, aile bevoegdheden die door de wet of door de statuten niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehoudene

Art. 18. De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door experten, zonder stemrecht. Personeelsleden - dit zijn de met de vereniging contractueel verbondenen -- kunnen de vergaderingen bijwonen op vraag van de Raad van Bestuur, maar zijn niet stemgerechtigd,

TITEL VI - Diversen

Art. 19. De Raad van Bestuur stelt een Huishoudelijk Reglement op, dat na goedkeuring bindend is voor elk lid van de vereniging. Goedkeuring en wijziging van dit Huishoudelijk Reglement behoren uitsluitend tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering.

Art. 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor, en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Verga-dering.

Art. 21. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering een of meerdere vereffenaars, van wie zij ook de bevoegdheid bepaalt.

Bij ontbinding wordt het vermogen van de vereniging overgedragen aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen. De keuze van deze vereniging wordt gemaakt door de Algemene Vergadering.

Het wijzigen van het doel van de vereniging kan slèchts beslist worden in de Algemene Vergadering bij een 4/5 meerderheid van stemmen, en bij aanwezigheid van twee derden van het aantal leden.

Art. 22. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, wordt verwezen naar de wet en naar het Huishoudelijk Reglement.

Leden Raad van Bestuur:

* De Bruyn Inge

* De Schrijver Guido

* De Witte Paul

* Rottiers Luc

* Spitaels Judith

* Van Assche Erik

* Van Den Branden Freddy

Ontslagnemende leden Raad van Bestuur.

* Batavia Monique

* Braeckman Miek

* Coppens Bart

* Samyn Emmanuel

* Seminck Annemie

* Van de Voorde Ingrid

* Van Woensel Liesbeth

Erik Van Assche, Voorzitter Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JEBRON, OPEN HUIS VOOR VORMING EN PASTORAAT,…

Adresse
BEGIJNHOF 1 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande