JEUGDTHEATER ONDERSTEBOVEN, AFGEKORT : JTO

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDTHEATER ONDERSTEBOVEN, AFGEKORT : JTO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.573.074

Publication

31/07/2014
ÿþ MOD 2.2

In de. bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 2 JULI Mit

G riffi

DELIN eG DINIDERMONDE

111111M§1111111111

V beh

aai

Bel Staa

Ondernemingsnr : 0476.573.074

Benaming

(voluit) : Jeugdtheater Ondersteboven

(verkort) JTO

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Driegaaienstraat 117, 9100 Sint-Niklaas, België

Onderwerp akte: Ontslag bestuurder

Uit de notulen van de algemene vergadering van 24 juni 2014 gehouden op de maatschappelijke zetel te 9100 Sint-Niklaas, Driegaaienstraat 117 blijkt het volgende:

Het ontslag als bestuurder van Glenn Cornelis op 15 juni 2014.

Aldus is de raad van bestuur vanaf 15 juni 2014 samengesteld als volgt:

Stefan Van Guyse, voorzitter;

Kurt Robaer, secretaris;

Rudy Milliau, penningmeester.

Allen hebben verklaard de Belgische nationaliteit te bezitten.

Voorzitter,

Stefan Van Guyse

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

07/11/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V ttlig111511 iii 111

beh

aa

Bel

Staa

i



OVÁPá*i~~s~+l~M1~ ~~L 2 0 OKi, 2013

DENDEere NDE

Ondernemingsnr : 0476.573.074

Benaming

(voluit) : Jeugdtheater Ondersteboven

(verkort) : JTO

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Driegaaienstraat 117, 9100 Sint-Niklaas, België

Onderwerp akte : (1) Wijziging statuten en doel

(2) Ontslag bestuurder

DEEL1: WIJZIGING STATUTEN

Op de algemene vergadering dd 25/09/2013 werd beslist de statuten volledig te herzien waardoor vorige artikels en bepalingen komen te vervallen. De nieuwe statuten worden bepaald als volgt:

. TITEL]. - BENAMING, ZETEL, DOEL

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd: 'Jeugdtheater Ondersteboven' vzw, afgekort MTO' vzw.

Artikel 2

De zetel is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Driegaaienstraat 117 en kan bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering naar een ander adres in België worden overgebracht. De zetel bevindt zich in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het bijbrengen van theater- en/of musicalcompetenties bij kinderen, jongeren en volwassenen, en het maken en brengen van kwalitatieve theatervoorstellingen voornamelijk voor kinderen, jongeren en families.

Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van die aard zijn de verwezenlijking ervan te begunstigen. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt,

t TITEL II. - LEDENAANNEMING EN -ONTSLAG

Artikel 4

Het minimum aantal leden is vastgelegd op 4.

Zijn effectieve leden: bestuurders en de personen die een kwalitatieve en bijzondere bijdrage leveren binnen de vereniging, actief willen meewerken aan het beleid, en die als effectief lid door de algemene vergadering bij eenvoudige beslissing zijn aangenomen voor onbepaalde duur. Het verzoek tot toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Maa 2.2

Zijn toegetreden leden: zij die jaarlijks enkel aansluiten om deel te nemen aan een of meer activiteiten van de vereniging, met name de opleidingen, cursussen, workshops, labo's en voorstellingen, en/of een vrijwillige bijdrage leveren binnen de vereniging op regelmatige basis zonder te willen meewerken aan het beleid. Zij worden door eerdergenoemde deelname of bijdrage automatisch lid vanaf de aansluitingsdatum tot en met 31 augustus van datzelfde schooljaar:Zij kunnen de algemene vergadering en/of de raad van bestuur enkel op uitnodiging van de voorzitter van de raad van bestuur bijwonen, maar hebben hierbij nooit stemrecht.

Effectieve en toegetreden leden gaan automatisch akkoord met de statuten en het huishoudelijke reglement en zijn gebonden aan de regels ervan.

Artikel 5

Door de leden is een jaarlijkse ledenbijdrage verschuldigd van maximum 300 euro. De minimumbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 6

Uitsluiting van de leden gebeurt door de algemene vergadering met tweederde meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen van de aanwezigen, na de betrokkene te hebben gehoord.

De raad van bestuur kan met een tweederde meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen de leden die zich aan zware overtreding van de statuten, van het huishoudelijk reglement, of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering,

Ieder lid kan zelf ontslag nemen zonder opgave van reden. Effectieve leden dienen echter hun ontslag te melden mits een schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur.

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden aangevuld met de leden van de raad van bestuur.

Artikel 8

Behorend tot de bevoegdheden van de algemene vergadering:

- wijziging en goedkeuring van de statuten

- benoeming, afzetting en kwijting van de bestuurders

- goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

- vrijwillige ontbinding van de vereniging

- aanneming van effectieve leden

- uitsluiting van leden

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- bekrachtiging' van de beslissingen van de raad van bestuur

Artikel 9

De beslissingen worden bij een meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Een stemming is pas geldig als minstens tweederde van de effectieve leden aanwezig is of vertegenwoordigd zijn. Bij ontstentenis kan een volgende vergadering met dezelfde dagorde beslissingen nemen ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor deze vergadering dienen alle effectieve leden terug uitgenodigd te worden.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt de doorslag.

Een effectief lid kan zich alleen laten vertegenwoordigen door een aanwezig lid uit de algemene vergadering, waarbij een aanwezig lid maximaal 1 ander effectief lid kan vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artik!'I 10_

De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen en/of telkens als het doel of belang van de vereniging zulks vereist.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens een vijfde van de effectieve leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artlk~l 1111

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of e-mail, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens tien dagen voor de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd, De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Artikel 1212

De algemene vergadering kan alleen rechtsgeldig beraadslagen over punten die op de agenda staan.

Punten die niet op de agenda voorkomen kunnen alleen besproken worden indien de meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwocrdigde stemmen akkoord gaan met deze beraadslaging.

Artikel 13

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepaling van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de vereniging zonder winstgevend doel, worden nageleefd.

Artikel 14

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden en belanghebbende derden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door een bestuurder die hem vervangt, daartce aangewezen door de vcorzitter van de raad van bestuur,

TITEL IV. - BESTUUR

Artikel 16

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3' leden gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering bij wijze van tweederde meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen voor een termijn van maximum 6 jaar.

Artikel 17

De raad van bestuur beschikt over het ganse bestuur met uitsluiting van wat aan de algemene vergadering toekomt.

Zij kunnen de vereniging elk afzonderlijk vertegenwoordigen en verbinden in overeenkomsten ten belope van een maximum waarde van 1000 euro. In alle verbintenissen of overeenkcmsten die hoger zijn dan 1000 euro zijn minstens 2 verschillende handtekeningen nodig. In alle verbintenissen of overeenkomsten die de vereniging langer dan 1 jaar verbinden, of kunnen verbinden, treedt het bestuur gezamenlijk op.

Artikel 1818

De beslissingen worden bij een meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

MOD 2,2

Een stemming is pas geldig als minstens tweederde van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd zijn. Bij ontstentenis kan een volgende vergadering met dezelfde dagorde beslissingen nemen ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor deze vergadering dienen alle bestuurders terug uitgenodigd te worden.

Bil staking van stenímen, geeft de stem van dé voorzitter of van de bestuûrder die hem vervangt de doorslag,

Een bestuurder kan zich alleen laten vertegenwoordigen door een aanwezig lid uit de raad van bestuur, waarbij een aanwezig lid maximaal 1 ander bestuurslid kan vertegenwoordigen,

Artikel 19

De raad van bestuur kiest onder zijn bestuurders een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en eventueel een ondervoorzitter voor een termijn van 2 jaar, die steeds in hun ambt door haar afzetbaar zijn.

In geval er een ambt vrijkomt, wordt binnen de maand een nieuwe bestuurder benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de door hem aangewezen bestuurder. Artikel 20

Bestuurders die ontslag uit hun ambt willen nemen, dienen hun ontslag twee maanden vooraf in te dienen mits

een schrijven aan de zetel van de vereniging en gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, Voorzitter en secretaris kunnen niet op hetzelfde moment ontslagnemend zijn. Indien dit voorvalt blijft de

persoon die laatst zijn ontslag indiende in functie tot er vervanging is van de eerste functie. e

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar, alsook bestuurders die ontslag uit hun ambt nemen. e

Artikel 21

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 22

M "

r-I

De secretaris, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd ten voorlopige titel de vrijgevigheden te aanvaarden die aan de vereniging worden gedaan. Hij kan de vrijgevigheden slechts definitief aanvaarden en alle nodige formaliteiten vervullen voor de verkrijging ervan, na stemming door de raad van bestuur.

TITEL V. - ONTBINDING EN VEREFFENING

Arrkel 23

In geval van ontbinding zullen één of meer vereffenaars aangesteld en hun bevoegdheid omschreven worden door de algemene vergadering,

Artikel 24

P:

ln geval van ontbinding beslist de algemene vergadering over de toewijzing van de eigendommen van de

vereniging aan belangenloze werken of verenigingen die de doelstellingen van de huidige vereniging zo dicht

mogelijk benaderen, hun zetel hebben in Vlaanderen, en een Nederlandstalig karakter hebben.

Clà

DL

TITEL VI. - ALGEMENE BEPALINGEN

PPI

Ingaande vanaf boekjaar 2006-2007 loopt het boekjaar van de vereniging vanaf 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar. In afwijking hiervan loopt het boekjaar 2006-2007 vanaf 1 augustus 2006 tot en met 31 december 2007.

Artikel l25

l

MOR 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 26

De raad van bestuur sluit op het einde van het boekjaar de rekeningen aten bereidt de begroting voor van het komende boekjaar. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel 27

Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld volgens de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel.

TITEL VII. = STICHTERS

Artikel 28

De stichters van de vereniging zonder winstgevend doel, woonachtig op het moment vast stichting zoals vermeld, zijn:

Bosch Paule, wonende te 9111 Belsele;

Cornelis Glenn, wonende te 9120 Melsele;

De Hooghe Bastiaan, wonende te 9190 Kemzeke;

Herremans Davy, wonende te 9170 Sint-Gillis-Waas;

Robaer Kurt, wonende te 9190 Stekene;

Van Guyse Lieveke, wonende te 9190 Kemzeke;

Van Guyse Stefan, wonende te 9190 Klein-Sinaai;

Vastenhaeck Leen, wonende te 9190 Klein-Sinaai"

DEEL 2: ONTSLAG BESTUURDER

Tevens blijkt uit de notulen van de algemene vergadering van 25 september 2013 gehouden op de maatschappelijke zetel te 9100 Sint-Niklaas, Driegaaienstraat 117, het volgende:

Het ontslag als bestuurder van Marjan De Gendt.

Aldus is de raad van bestuur vanaf heden samengesteld als volgt:

Stefan Van Guyse, voorzitter;

Kurt Robaer, secretaris;

Rudy Milliau, penningmeester;

Glenn Cornelis, bestuurslid.

Allen hebben verklaard de Belgische nationaliteit te bezitten.

Voorzitter,

Stefan Van Guyse

Secretaris,

Kurt Robaer

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

s

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

22/07/2013
ÿþMOD. 2.2

f In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

VAN~KOOP EL

1 1 JULI 2013

DENDERMONDE

Onderneminosnr : 0476.573.074

Benaming : JEUGDTHEATER ONDERSTEBOVEN

(Voluit)

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Driegaaienstraat 117, 9100 Sint-Niklaas, België

Onderwerp akte : Uittreksel uit akte ontslag bestuurder; Uittreksel uit akte benoeming bestuurder

Tekst :

Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering van 26 juni 2013

Uit de notulen van de algemene vergadering van 26 juni 2013 gehouden op de maatschappelijke zetel te 9100 Sint-Niklaas, Driegaaienstraat 117 blijkt het volgende:

het ontslag ais bestuurder van de 1-leren Bastiaan de 1-looghe, l-lans Claes, Steven Van

Remoortel;

het ontslag ais bestuurder van Mevrouw Lieve Van Guyse;

het ontslag als bestuurder en tevens secretaris van de Heer Sven Verhoosel;

het ontslag van de Heer Glenn Cornelis als penningmeester;

de benoeming als bestuurder van Mej. Marjan De Gendt;

de benoeming van de Heer Kurt Robaer als secretaris;

de benoeming als bestuurder en penningmeester van de Heer Rudy Milliau;

de herbenoeming voor een nieuwe termijn van zes jaar ais voorzitter van de Heer Stefan Van

Guyse.

Aldus is de raad van bestuur vanaf heden samengesteld als volgt:

Stefan Van Guyse, voorzitter;

Glenn Cornelis, bestuurdslid;

Kurt Robaer, secretaris;

Marjan De Gendt, bestuurdlid;

Rudy Milliau, penning meerster.

Allen hebben verklaard de Belgische nationaliteit te bezitten.

Voorzitter,

Stefan Van Guyse.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*13113945*

11111111

b~

t~ st

24/05/2012
ÿþMao 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte 4rwiffie_

11111

*12099581*

OnrJerr¬ m T'jsnr 0476.573.074

Genammg : JEUGDTHEATER ONDERSTEBOVEN

' " C rKr7rii

Recl-tvorm . Vereniging zonder winstoogmerk

Z-etei Mercatorstraat 81, 9100 Sint-Niklaas, België

DL

°rider'erp akte Zetelverplaatsing bij beslissing raad van bestuur

lekst

e

Verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 11 april 2012

Uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van 11 april 2012 blijkt:

de verplaatsing van dee maatschappelijke zetel van Mercatorstraat 81 te 9100 Sint-Niklaas naar Driegaaienstraat 117 te 9100 Sint-Niklaas.

Voorgaande besluiten werden met unanimiteit van alle stemmen genomen.

N Stefan Van Guyse,

voorzitter.

et

~

~

-.b

op Ji ." [ ~1/ e~il ~.l ~Cr{ f tti,:~lrn ~ s ri I:.......,I ;. ." ai.," r,. r .t,c.i van de persratnp,(ur

" ' , .. " r.. 11,1' " ~ . .r " :i' :P . . , r ., r1 :e vertegerrwotsthg~.1

a:- "

~

1 1 MEJ 2012 1

D~IVE~ !, rti ~r.

..~L`.i",,.~~~:`4..

Grïi=f.e

Coordonnées
JEUGDTHEATER ONDERSTEBOVEN, AFGEKORT : JTO

Adresse
DRIEGAAIENSTRAAT 117 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande