JEUGDVERBROEDERINGSCOMITE MALDEGEM, AFGEKORT : JVC OF JEUGDVERBROEDERING MALDEGEM

Association sans but lucratif


Dénomination : JEUGDVERBROEDERINGSCOMITE MALDEGEM, AFGEKORT : JVC OF JEUGDVERBROEDERING MALDEGEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.642.413

Publication

14/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111111,111,13ijij121,011111

'NEFI.GELEGD

2814

f BANK VAN

Onclernerningsnr : 0535.642.413

Benaming vzw Jeugdverbroederingscomité Maldegem

(voluit) JVC Maldegem

(verkort) : Vereniging zonder Winstoogmerk

Rechtsvorm :

Zetel Staalijzer 16, 9991 Adegern, België



Onderwerp akte Benoeming en beëindiging bestuursleden

Op 8/03/2014 werd door de algemene vergadering volgende nieuwe bestuursleden benoemd: Van Leeuwe Kelly en D'hoore Ewout. Hierdoor werd de functie van de volgende bestuursleden beëindigd: Blomme Tijs en Keirse Stefanie, Ingevolge deze wijzigingen ziet het bestuur van vzw Jeugdverbroederingscomité Maldegem er als volgt uit: Voorzitter: Verspille Stefff, Ondervoorzitter: Van Leeuwe Marlies, Penningmeester: Schreel Sander, Materiaalmeester: D'hoore Ewout, Public relations: Brusseel Laurie en Secretaris: Van Leeuwe Kelly.

Sade' r Scweet çyfe.%-mrs\icÂ

,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

25/11/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

14 NOV, 2014

RECF 'ii NK VAN

KQOI'1 IANDCL.TC CENT

i ui

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : 0535.642.413

Benaming

(voluit) : vzw Jeugdverbroederingscomité

(verkort) : JVC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Staalijzer 16, 9991 Adegem, België

Onderwerp akte : Nieuw Bestuur

Op de verkiezingen van 17/10/2014 werden volgende personen niet meer verkozen, Kelly Van Leeuwe (Secretaris) en Marlies Van Leeuwe (Ondervoorzitster), Zij werden respectievelijk vervangen door Jana Savat en Angelo Van Leeuwe. De overige bestuursleden Steffi Verspille (Voorzitster), Ewout D'hoore (Materiaal meester), Laurie Brusseel (PR) en Sander Schreel (Penningmeester) behouden hun functie.

~~~~~ii

G~cle~ 5 del ce ~ ~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

14/06/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 1

vzw Jeugdverbroederingscomité Maldegem

Staalijzer 16

9991 Adegem (Maldegem)

De ondergetekenden:

Van Leeuwe Angelo Roger Anita, Belg,

Oude Staatsbaan 86A, 9991 Adegem

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de  VZW-wet ), gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk en de instellingen van openbaar nut, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

TITEL I : NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Oprichtingsakte vzw Jeugdverbroederingscomité Maldegem

STATUTEN

Schreel Sander Roger Gilbert, Belg, Pastoor De Swaeflaan 84, 9990 Maldegem

De vereniging draagt de naam: vzw Jeugdverbroederingscomité Maldegem. De vereniging behoudt zich het recht om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de

Blomme Tijs, Belg,

Ringlaan 17A, 9991 Adegem

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : vzw Jeugdverbroederingscomité Maldegem

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13303379*

(afgekort) : vzw Jeugdverbroedering Maldegem Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Staalijzer 16

0535642413

9991

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Maldegem (Adegem)

Griffie

Neergelegd

12-06-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

verkorte benaming  JVC of  Jeugdverbroedering Maldegem te gebruiken.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Staalijzer 16 te 9991 Adegem (Maldegem) en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Hij kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

ARTIKEL 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II : LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging heeft tot doel het participeren aan en het organiseren van uitwisselingsprojecten met soortgelijke verenigingen op internationaal vlak, dit ter bevordering van het sociaal, intercultureel contact en het maatschappelijk engagement van de leden van de vereniging. Tevens heeft de vereniging tot doel zich te profileren naar de Maldegemse bevolking toe, aan de hand van recreatieve activiteiten.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die deze doelstellingen kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel en voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging bestaat uit vaste leden en toegetreden leden. Het aantal vaste leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste vaste leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de vaste leden en niet aan de toegetreden leden. Vaste leden zijn diegenen die door de Algemene Vergadering als vast lid worden aanvaard en wiens naam is vermeld op de alfabetische ledenlijst die jaarlijks wordt neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. De wettelijke bepalingen zijn op alle vaste leden toepasselijk. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan, ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

ARTIKEL 6

Als vast lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de Algemene Vergadering, onder vermelding van naam, voornamen en adres of, indien het een rechtspersoon betreft, naam, rechtsvorm, adres van de maatschappelijke zetel en ondernemingsnummer, en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als vast lid. Kandidaat-leden kunnen tot de vereniging toetreden het jaar waarin ze de leeftijd van zestien jaar verwerven en nog niet de volle leeftijd van 30 jaar bereikt hebben. Met de term  lid in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de vaste leden. De Algemene Vergadering beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk twaalf maanden nadat het verzoek werd ingediend bij de Algemene Vergadering, en nadat zij werd samengeroepen. De Algemene Vergadering zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. Tegen haar beslissing staat geen beroep open.

ARTIKEL 8

Het jaarlijks lidgeld voor vaste leden en toegetreden leden is vastgelegd op maximum 100 euro en wordt jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 9

Elk vast lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Een vast lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van 2/3 van de stemmen. Bij uitsluiting van een vast lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het vast lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 10

ARTIKEL 11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kan het lidmaatschap van een vast lid eveneens schorsen indien het vast lid, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per brief worden meegedeeld aan het betrokken vast lid. Zij kan maximaal drie maanden duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken vast lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot de uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het vast lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgevonden.

Elk toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Dit ontslag moet schriftelijk bekend gemaakt worden aan de Algemene Vergadering.

Een toegetreden of vast lid dat in gebreke blijft inzake het lidgeld, zoals bepaald door de Raad van Bestuur, te betalen binnen de drie maanden na het verzoek daartoe vanwege de Raad van Bestuur, wordt van rechtswege geacht ontslag genomen te hebben.

Uittredende of uitgesloten vaste leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit de teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

TITEL III : DE RAAD VAN BESTUUR

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een vast lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap van het vast lid dat de statuten, en/of desgevallend het huishoudelijk reglement, schendt of dat de belangen van de vereniging schaadt, schorsen.

De Algemene Vergadering beslist over de uitsluiting van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een vast lid of van een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon of, ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden die lid zijn van de vereniging. De bestuurders handelen als college.

ARTIKEL 12

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen, en de duur van hun mandaat wordt bepaald op één jaar, doch zijn opnieuw verkiesbaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 13

De Algemene Vergadering kiest onder haar leden en bij geheime schriftelijke stemming een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en maximum 5 andere bestuurders. Deze vormen de Raad van Bestuur.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid bij aanwezigheid van 2/3 van de vaste leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad

ARTIKEL 14

ARTIKEL 15

ARTIKEL 16

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige vaste leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of, bij gebreke aan ondervoorzitter, één van de aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de gewone meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien een meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt doorslaggevend. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. De hierboven vermelde regels zijn hierop eveneens van toepassing. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, per telefax of per e-mail. Deze procedure kan niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de 2 maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen drie andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke door de Wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur kan zelf daden van beschikking stellen, met inbegrip van, ondermeer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ... Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken, en voor taken van dagelijks bestuur, op haar verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer van de bestuurders of zelfs, mits machtiging van de Algemene Vergadering, aan een ander persoon, die al dan niet lid van de vereniging is. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan één jaar en het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurders, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaald. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

ARTIKEL 20

ARTIKEL 21

ARTIKEL 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de Voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komende jaar. Deze Algemene Vergadering vindt plaats op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, de benoeming en de uitsluiting van een vast lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door één van de aanwezige bestuurders. Wanneer zij dit wensen kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevende stem. Een vast lid kan zich door een ander vast lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een vast lid kan evenwel slechts één ander vast lid vertegenwoordigen. Elk vast lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 23

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de vaste leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit schriftelijk, waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen binnen de vijftien werkdagen met vermelding op de agenda van de door het 1/5 van de vaste leden gevraagde agendapunten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 24

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle vaste leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of bij e-mail tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 25

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de Algemene Vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de vaste leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de vaste leden ondertekend zijn en tenminste tien werkdagen voor de vergadering aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 26

ARTIKEL 27

ARTIKEL 28

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de Algemene Vergadering voorzit.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, zoals door de statuten is bepaald, en waarop deze Algemene Vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging, alsook de naam van de vereniging en de plaats van de zetel kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde

leden worden besloten.

Worden benoemd als eerste bestuurders door de Algemene Vergadering van 2 juni 2013 te Maldegem:

· Verspille Steffi, geboren op 06/07/1988, te Eeklo

· Van Leeuwe Marlies, geboren op 16/07/1990, te Eeklo

· Schreel Sander, geboren op 21/09/1991, te Assebroek

· Keirse Stefanie, geboren op 16/12/1992, te Brugge

· Blomme Tijs, geboren op 23/03/1985, te Eeklo

· Brusseel Laurie, geboren op 14/04/1986, te Eeklo

TITEL V: INZAGERECHT LEDEN

ARTIKEL 29

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de Algemene Vergadering te vragen. Alle vaste leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de vaste leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL VI : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 30

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de eerste dag van de oprichting tot en met 31 december van het eerste boekjaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting van de bestuurders. De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijke arrondissement waarin de vereniging gevestigd is, ofwel, indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VII : ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 31

ARTIKEL 32

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, indien 2/3 van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden alsmede de vereffeningsvoorwaarden. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging waarvan het doel zoveel mogelijk aansluit bij het doel van de huidige vereniging en die door de Algemene Vergadering, die de vrijwillige ontbinding uitspreekt, zal aangeduid worden. Bij gebrek op dit punt één jaar na ontbinding, zullen de vereffenaars beslissen aan welke vereniging het netto-actief wordt overgedragen.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering in 23 exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Een exemplaar is bestemd voor het Bestuur van het Belgisch Staatsblad en het laatste exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de Algemene Vergadering.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, desgevallend het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Coordonnées
JEUGDVERBROEDERINGSCOMITE MALDEGEM, AFGEKORT…

Adresse
STAALIJZER 16 9991 ADEGEM

Code postal : 9991
Localité : Adegem
Commune : MALDEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande