JEUGDZORG SINT-VINCENTIUS

Divers


Dénomination : JEUGDZORG SINT-VINCENTIUS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 420.851.326

Publication

03/11/2014
ÿþMOb 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter grif ',.

GRIFFIE RECHTBANK VAL_

KOOPHANDEL GENT

~

Voor-

behoude aan het t3elgiscf

5taatsbia

ll

*14201319*

2 3 OKT. 2014

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsnr : 0420.861.326

Benaming

(voluit) : Jeugdzorg Sint-Vincentius

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Jagerstraat 32 9220 Hamme

Onderwerp akte : Benoeming bedrijfsrevisor - wijziging statuten.

De algemene vergadering van de vzw Jeugdzorg Sint-Vincentius benoemde op 01/10/2014 als commissaris de bedrijfsrevisoren Verheyden, Heyvaert & Co, Zeelsebaan 14 te 9200 Dendermonde. Het BTWnummer van het kantoor Verheden, Heyvaert & co BVBA is BE463.338.316.

De benoeming gaat in vanaf 0110112014.

Met eenparigheid van stemmen werden de gewijzigde statuten van de VZW Jeugdzorg SintVincentius aangenomen.

V.Z.W. JEUGDZORG SINT-VINCENTIUS STATUTEN

HOOFDSTUK I NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Art. 1, De vereniging draagt als naam: "V,Z,W, Jeugdzorg Sint-Vincentius"

Art. 2. De vereniging is gevestigd te 9220 Hamme, Jagerstraat 32 in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie, voorzieningen voor bijzondere jeugdbijstand en welzijnszorg op te richten, te beheren en te exploiteren.

De pedagogische, sociale, materiële en praktische begeleiding van de toevertrouwde cliënten kan gebeuren op een ambulante, semi-ambulante of residentiële wijze.

Deze begeleiding stelt zich tot doel de individuele ontplociing van de jongeren te bevorderen, het gezinsfunctioneren te optimaliseren en de maatschappelijke integratie van de jongeren te bevorderen.

De vereniging is eveneens bevoegd om alle aanverwante activiteiten uit te oefenen, die het hoofddoel bevorderen, steunen of vergemakkelijken, zelfs wanneer deze een schijnbaar economisch karakter hebben.

Zij zal alle roerende en onroerende goederen mogen gebruiken, huren of verhuren, in eigendom, vruchtgebruik of erfpacht hebben, of vervreemden, die voor het verwezenlijken van haar doel nuttig of nodig zijn.

Art, 4, De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde worden ontbonden mits naleving van de voorwaarden, vervat in onderstaande statuten.

HOOFDSTUK Il LEDEN

Art, 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens zeven bedragen.

Art. 6, Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering op voordracht van de raad van bestuur. Voorwaarden voor toetreding tot het lidmaatschap zijn betulging van instemming met de in art. 3 omschreven doelstelling alsook met de voorliggende Statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

é

,6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht, maar kunnen wel vrijwillige inbrengen doen of bijdragen storten. Uitgetreden of uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen de vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 8 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het

verlies van het invullen van de voorwaarden voor het lidmaatschap.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag dient aan de raad van bestuur schriftelijk ter kennis gebracht te worden.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering overeenkomstig de wettelijke

voorziene procedure.

HOOFDSTUK III ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9.alie gevallen waarin de statuten hef vereisen,

Art. 11. §1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§2. Bijzondere algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders of van een vijfde van de leden.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou kiezen. De voorzitter wijst de secretaris aan

§5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§6. ln gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slecht genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij

artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002; in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§7, Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter, de secretaris en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering. Elk verslag wordt op de eerstvolgende algemene vergadering goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en secretaris en in een register bewaard dat ter inzage zal zijn voor de leden.

MOD 2,2

gi

c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende,

HOOFDSTUK IV. RAAD VAN BESTUUR

Art. 12 §1, De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

1) De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

2) Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overgebleven bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders, Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

§2, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3. Om tot bestuurder te worden benoemd moet men lid zijn van de vereniging.

§4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

§5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een

secretaris en een schatbewaarder aan.

Art. 13. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten inzake bestuur. Alles wat niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering, hetzij door de statuten, hetzij door de wet behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

In die zin vertegenwoordigt en verbindt de raad geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de beschikkingsdaden,

In die zin kan hij aile betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen; aile bewaargevingen doen en ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen of vervreemden, evenals verhuren en huren, zelf voor een periode langer dan negen jaar, enz,

In die zin benoemt en ontslaat de raad van bestuur tevens het personeel,

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, met gebruik van de maatschappelijke handtekening, opdragen aan één of meerdere bestuurders en hun bevoegdheid bepalen.

Voor alle handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur, inbegrepen de beschikkingsdaden, zijn de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders of van de voorzitter vereist, en voldoende opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn.

Hij kan evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris volgens zijn keuze opdragen. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. De bestuurders zijn niet aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging,

Art. 14. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders, telkens als het belang van de vereniging dit vereist en minstens tweemaal per jaar.

De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt: dag, uur, plaats en agenda Een bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder. Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen door gewone meerderheid van stemmen,

De raad beslist geldig zodra de helft van de leden aanwezig zijn. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders.

De stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger is beslissend in geval van staking van stemmen.

Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Uittreksels daaruit worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders,

HOOFDSTUK V. DIVERSE BEPALINGEN

Art. 15. Het boekjaar loopt van ljanuari tot 31 december.

Elk jaar mcet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar, Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

4 t

a

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Art. 16. Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Art. 17, In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering na voorafgaandelijk overleg met de Zusters van de H. Vincentius van Dendermonde.

Art. 18. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921. zoals gewijzigd door-de Wet van 2 mei 2002 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, in toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het eventuele huishoudelijke reglement en de gebruiken ter zake.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aangenomen op de Algemene Vergadering gehouden te Hamme op 1 oktober 2014.

Getekend

Van Dyck Herena

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/03/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11 I IUHI I iuinuini

*19059657*

u

bel

as

BE Sta

II

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

20 FEB 2014

DENEUIK/101\1DE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0420.851.326

Benaming

(voluit) : Jeugdzorg Sint-Vincentius

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkstraat 97 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : Ontslag, benoeming en herbenoeming leden Raad van Bestuur. Wijziging adres maatschappelijke zetel en wijziging statuten.

De algemene vergadering van de vzw Jeugdzorg Sint-Vincentius, in zitting bijeen op 5 februari 2014 heeft

het ontslag aanvaard van de volgende leden van de Raad van Bestuur ; Mevr. Mariette Buyse, Mevr, Leone

Seghers, de heer Freddy De Herde.

Ais nieuwe leden van de Raad van Bestuur werden benoemd

De Heer Robert Korte Hekkestraat 25 9200 Dendermonde, °Dendermonde, 17.11.1948

De Heer Luc Ringoot Meidoomstraat 7 9280 Lebbeke, Lebbeke 03.03.1952 .

De volgende leden van de Raad van bestuur werden voor een periode van 6 jaar herbenoemd

Mevr. De Wulf Astrid St-Christianastraat 17 9200 Dendermonde, °Gent 31.03.1967

Mevr, Malfliet Lieve Ekelbeke 88 9220 Hamme, °Dendermonde 06.02.1949

Mevr, Van Dyck Herena Fortstraat 51 9200 Dendermonde, Dendermonde 12.03.1936

De heer Mettepenningen Jos Spinnerstraat 47 9220 Hamme, Hamme 11.02.1963

Mevr, Willems Simonne Kerkstraat 97 9200 Dendermonde, °Evergem 26.06.1945

Mevr, De Cock Linda Kerkstraat 97 9200 Dendermonde, °Dendermonde 14.07,1958

De Heer Herssens Patrick Rasstraat 38 9200 Dendermonde, °Leopoldstad 22.04.1953

Mevr, Derveaux Greta Sint-Jacobstraat 8 9200 Dendermonde, °Dendermonde 31.07,1948

Tevens werd beslist om de maatschappelijjke zetel van de vzw over te brengen naar volgend adres Jagerstraat 32 9220 Hamme gelegen in het arrondissement Dendermonde.

Met eenparigheid van stemmen werden de gewijzigde statuten van de VZW Jeugdzorg SintVincentius aangenomen.

VZZW JEUGDZORG SINT-VINCENTIUS STATUTEN

HOOFDSTUK I NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1, De vereniging draagt als naam: "V.Z.W. Jeugdzorg Sint Vincentius"

Art, 2. De vereniging is gevestigd te 9220 Hamme, Jagerstraat 32 in het gerechtelijk arrondissemen Dendermonde.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, vanuit een christelijke mens- en maatschappijvisie, voorzieningen voor bijzondere jeugdbijstand en welzijnszorg op te richten, te beheren en te exploiteren.

De pedagogische, sociale, materiële en praktische begeleiding van de toevertrouwde cliënten kan gebeuren op een ambulante, semi-ambulante of residentiële wijze.

Deze begeleiding stelt zich tot doel de individuele ontplooiing van de jongeren te bevorderen, het gezinsfunctioneren te optimaliseren en de maatschappelijke integratie van de jongeren te bevorderen.

De vereniging is eveneens bevoegd om aile aanverwante activiteiten uit te oefenen, die het hoofddoes bevorderen, steunen of vergemakkelijken, zelfs wanneer deze een schijnbaar economisch karakter hebben.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij zal alle roerende en onroerende goederen mogen gebruiken, huren of verhuren, in eigendom, vruchtgebruik of erfpacht hebben, of vervreemden, die voor het verwezenlijken van haar doei nuttig of nodig zijn.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde worden ontbonden mits naleving van de voorwaarden, vervat in onderstaande statuten.

HOOFDSTUK Il LEDEN

Art. 5, Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens zeven bedragen.

Art. 6, Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering op voordracht van de raad van bestuur. Voorwaarden voor toetreding tot het lidmaatschap zijn betuiging van instemming met de in art. 3 omschreven doelstelling alsook met de voorliggende Statuten,

Art, 7, De leden zijn tot geen bijdrage verplicht, maar kunnen wel vrijwillige inbrengen doen of bijdragen storten. Uitgetreden of uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen de vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 8 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het

verlies van het invullen van de voorwaarden voor het lidmaatschap.

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag dient aan de raad van bestuur schriftelijk ter kennis gebracht te worden.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering overeenkomstig de wettelijke

voorziene procedure,

HOOFDSTUK III ALGEMENE VERGADERING

Art, 9, De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.desgevaliend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4,de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9,alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 11. §1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

§2. Bijzondere algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de [eden van de vereniging.

§3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders of van een vijfde van de leden.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou kiezen. De voorzitter wijst de secretaris aan.

MOL) 2.2

r,

F,_ij I,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

§5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§6. in gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slecht genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij

artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002; in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter, de secretaris en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering. Elk verslag wordt op de eerstvolgende algemene vergadering goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en secretaris en in een register bewaard dat ter inzage zal zijn voor de leden. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende,

HOOFDSTUK IV, RAAD VAN BESTUUR

Art, 12 §1, De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

1) De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging Kan worden voorzien.

2) Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overgebleven bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders, Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

§2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3. Om tot bestuurder te worden benoemd moet men lid zijn van de vereniging.

§4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar,

§5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een

secretaris en een schatbewaarder aan.

Art. 13. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten inzake bestuur. Mes wat niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt aan de algemene vergadering, hetzij door de statuten, hetzij door de wet behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur,

In die zin vertegenwoordigt en verbindt de raad geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de beschikkingsdaden.

ln die zin kan hij aile betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen; alle bewaargevingen doen en ontvangen, alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen of vervreemden, evenals verhuren en huren, zelf voor een periode langer dan negen jaar, enz,

In die zin benoemt en ontslaat de raad van bestuur tevens het personeel.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, met gebruik van de maatschappelijke handtekening, opdragen aan één of meerdere bestuurders en hun bevoegdheid bepalen.

Voor aile handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur, inbegrepen de beschikkingsdaden, zijn de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders of van de voorzitter vereist, en voldoende opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zou zijn.

Hij kan evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan eender welke mandataris volgens zijn keuze opdragen. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. De bestuurders zijn niet aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging,

Art. 14. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders, telkens als het belang van de vereniging dit vereist en minstens tweemaal per jaar.

De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt: dag, uur, plaats en agenda Een bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder. Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen door gewone meerderheid van stemmen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad beslist geldig zodra de helft van de ledén aanwezig zijn. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders.

De stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger is beslissend in geval van staking van stemmen.

Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd, dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Uittreksels daaruit worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders,

HOOFDSTUK V. DIVERSE BEPALINGEN

Art. 15. Het boekjaar loopt van 1januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 16. Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002..

Art. 17. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering na voorafgaandelijk overleg met de Zusters van de H, Vincentius van Dendermonde.

Art. 18. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, in toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het eventuele huishoudelijke reglement en de gebruiken ter zake.

Opgemaakt in twee exemplaren en met éénparigheid van stemmen aangenomen op de Algemene Vergadering gehouden te Dendermonde op 5 februari 2014.

Getekend

Van Dyck Herena

voorzitter

Voor-

deh..uderi aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/08/2012
ÿþMOD 2.2

~`. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsblac 191198111

V.-,3,, "_

2 Z AliV 1011

Ondernemingsnr : 0420.851.326

Benaming

(voluit) : Jeugdzorg Sint Vincentius

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkstraat 97 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : Ontslag lid Raad van Bestuur - samenstelling Raad van bestuur

bijeen op 22 mei 2012, heeft het ontslag aanvaard van de heer Burssens

Sint-Vincentius bestaat uit

De algemene vergadering, inzitting

Gustaaf.

De ledenlijst van de VZW Jeugdzorg

1. BUYSE MARIETTE KALENDIJK 13 DENDERMONDE BELG

2. DE COCK LINDA KERKSTRAAT 97 DENDERMONDE BELG

3. DERVEAUX GRETA SINT-JACOBSTRAAT 8 DENDERMONDE BELG

4. DE WILDE ANNIE KERKSTRAAT 97 DENDERMONDE BELG

5, DE WULF ASTRID ST-CHRISTIANASTRAAT 17 DENDERMONDE BELG

6. HERSSENS PATRICK ROSSTRAAT 38 DENDERMONDE BELG

7, KORTE ROBERT HEKKESTRAAT 25 DENDERMONDE BELG

8. MALFL1ETT LIEVE MARKTPLEIN 22 HAMME BELG

9. METTEPENNINGEN JOS SPINNERSTRAAT 47 HAMME BELG

10.SEGHERS LEONA KERKSTRAAT 97 DENDERMONDE BELG

11.VAN DYCK HERENA FORTSTRAAT 51 DENDERMONDE BELG

12, WILLEMS SIMON NE KERKSTRAAT 97 DENDERMONDE BELG

01/02/2011
ÿþ M0D2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

lilq1111.11.11,11111.111

V, beh aa Bel Staa

GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

2 0. O1. 2011

DENDERMNDE

Ondernemingsnr : 0420.851.326

Benaming

(voluit) : Jeugdzorg Sint-Vincentius

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkstraat 97 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : Benoeming bedrijfsrevisor

De algemene vergadering van de VZVV Jeugdzorg Sint-Vincentius benoemde op 01.12.2010 als commissaris de bedrijfsrevisoren Verheyden, Heyvaert & Co BVBA, St-Gillislaan 6 Bus 1 9200 Dendermonde. Het BTW nummer van het kantoor Verheyden, Heyvaert & Co BVBA is BE 463.338.316.

De benoeming gaat in vanaf 01.01.2011.

zvJ

\"\txelssz

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
JEUGDZORG SINT-VINCENTIUS

Adresse
Zetel : Jagerstraat 32 9220 Hamme

Code postal : 9220
Localité : HAMME
Commune : HAMME
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande