JNM LOKAAL GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : JNM LOKAAL GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 540.834.980

Publication

24/10/2013
ÿþL

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

. _a

NEERGELEGD

15, -10- 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL "tEifáilâNT



Onderriemingsnr : Benaming

(voluit) : JNM Lokaal Gent VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Zandloperstraat 227, 9030 Mariakerke

Onderwerp akte : Statuten

Tussen ondergetekenden:

Simon Van den Abeele, Monterreystraat 28, 9000 Gent

Pieter Vangansbeke, Zandloperstraat 227, 9030 Mariakerke

Sam Desiere, Grensstraat 124, 9000 Gent

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL 1: BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR

Art. 1: De vereniging wordt "JNM Lokaal Gent VZW" genoemd.

Art. 2: De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Zandloperstraat 227, 9030 Mariakerke. De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 4: De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de ondersteuning van de feitelijke vereniging JNM Gent, lid van de overkoepelende organisatie JNM vzw, m.b.t. het nemen en steunen van initiatieven die verband houden met de bouw, onderhoud en het uitbaten van een jeugdlokaal, gelegen te Driepikkelstraat, 9030 Gent (Mariakerke), gekadastreerd volgens recent uittreksel uit de kadastrale legger, sectie K, nr, 963 M, dewelke een onderdeel vormt van een groter gebouw uitgebaat door Natuurpunt Gent vzw,

De vereniging is bevoegd tot het uitvoeren van alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van aard zijn het verwezenlijken ervan te begunstigen, waaronder de aankoop van roerende en onroerende goederen en het afsluiten van contracten.

Art. 5: De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

Art. 6: Het minimum aantal leden is vastgesteld op 5. Er is geen maximumaantal bepaald. Aile leden zijn

werkende leden met gelijke rechten en plichten,

Art, 7: Om lid te zijn van de vereniging dient de betrokkene lid of gewezen lid te zijn van het bestuur van de feitelijke vereniging JNM Gent. Dit lidmaatschap mag niet langer dan vijftien jaar verstreken zijn, en wordt beoordeeld op basis van de ledenlijsten van het bestuur zoals die gekend zijn op 1 oktober van elk kalenderjaar.

Op eenvoudige vraag aan de voorzitter van de Raad van Bestuur kan iedereen, die aan bovenstaand criterium voldoet, lid worden van de vereniging. De Algemene Vergadering beslist over de aanneming van nieuwe leden. De aanvaarding van het lidmaatschap wordt genoteerd in het ledenregister. Door de toetreding aanvaardt elk lid zich te onderwerpen aan de statuten en desgevallend aan het huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertègenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

.,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2,2

Art. 8: Tot de vereniging kan van rechtswege, op zijn verzoek en voor de duur van de hierna omschreven functie, toetreden, de voorzitter van de feitelijke vereniging JNM Gent of de afgevaardigde van het bestuur van JNM Gent,

Art. 9: De leden kunnen aan hun lidmaatschap een einde stellen door een eenvoudige schriftelijke mededeling hiervan aan de Raad van Bestuur. Het ontslag gaat in zodra de Raad van Bestuur het verzoek tot ontslag heeft ontvangen, Er moet geen opzegtermijn in acht genomen worden.

Indien door het ontslag het aantal leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger gevonden is.

Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting is geheim. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt op de agenda vermeld worden en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

De Raad van Bestuur kan een lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap van een lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van een lid.

Art. 10: De leden van de vereniging betalen geen jaarlijks lidgeld.

TITEL Ill: de Algemene Vergadering

Art. 11, De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 12. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten;

het benoemen en afzetten van de bestuurders;

.de kwijting aan de bestuurders

" het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

" het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

.het aanvaarden en uitsluiten van een lid;

" het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 13. Er moet jaarlijks minstens één Algemene Vergadering gehouden worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar, Een buitengewone vergadering wordt bijeen geroepen telkens als het belang van de vereniging het eist of wanneer één vijfde van de leden hierom verzoekt,

Art. 14. De bijeenroeping gebeurt door de Raad van Bestuur, per e-mail, verzonden minstens acht dagen vóór de vergadering. Deze oproeping vermeldt plaats, dag, uur en agenda van de vergadering. Elk voorstel, ondertekend door één twintigste van de leden, dient opgenomen te worden in de agenda.

De Raad van Bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden het vraagt. De leden moeten dit schriftelijk vragen aan de Raad van Bestuur.

Art. 15. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Elk lid beschikt over 1 stem, Bij staking der stemmen wordt het voorstel verworpen.

Art. 16. Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, maar alleen via een" geschreven volmacht die aan het begin van de Algemene vergadering dient te worden voorgelegd aan de voorzitter Niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Art. 17, Over de statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen

en besluiten wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd

zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van ten

minste twee derde van de stemmen. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de

doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alieen worden aangenomen met een

meerderheid van vier vijfde van de stemmen, Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee

derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen

worden die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de bedoelde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

" Mon 2,2

meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art. 18. Van elke zitting van de Algemene Vergadering wordt een verslag opgesteld. Dit verslag ligt ter inzage voor leden en belanghebbende derden bij de leden van de Raad van Bestuur en is vrij beschikbaar op de website van JNM Gent.

De vereniging houdt een register bij waarin de beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd.

HOOFDSTUK IV - Raad van Bestuur

Art. 19. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste 3

leden van de vereniging,

Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal leden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen, de termijn van hun mandaat verstreken is of afgezet worden, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Art. 20. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid

ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De bestuurders worden benoemd voor

een periode van drie jaar, waarna dit mandaat eenmaal verlengd kan worden. Ze oefenen hun mandaat kosteloos uit. De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot en in consensus een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art, 21. De bestuurders treden in functie na aanvaarding van hun mandaat en zodra hun aanstelling is kenbaar gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 22. Het mandaat van een bestuurder eindigt door vrijwillig ontslag, door overlijden, ingeval van

wettelijke onbekwaamheid of door afzetting door de Algemene Vergadering, De afzetting door de

Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige of

vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de

Algemene Vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, maakt dit schriftelijk bekend bij de Raad van Bestuur,

Art. 23. Benoeming, ontslag, aftreden of afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

Art. 24. De Raad van Bestuur

" leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte;

" is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke door de Wet en de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden;

" treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen;

" kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders;

" vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Behoudens speciale machtiging van de Raad van Bestuur worden alle akten die de vereniging binden,

geldig ondertekend door ten minste twee bestuurders.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Art. 25. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of door de oudste van de

aanwezige bestuurders. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Art, 26. De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zicht tot de uitvoering van hun mandaat dat zij ontvangen hebben en tot de fouten bedreven in hun bestuur.

Y

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

3 , MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Art, 27, De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit ' vereist,

Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter.

De oproeping gebeurt per email, minimum 5 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter.

HOOFDSTUK V - Begrotingen en rekeningen

Art. 28. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestucrrders, Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

HOOFDSTUK VI  Ontbinding

Art. 30. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding of ontbinding van rechtswege, zoals voorzien door artikel 18 van de wet van 2 mei 2002, kan de Algemene Vergadering de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de Wijziging van het doel of het doeleinde van de vereniging, Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 31. De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK VII-Gemeen Recht

Art. 32, Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de V.Z.W.-wetgeving, waaronder

de Wet van 27 juni 1921 (gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002) toepasselijk,

De leden van "JNM Lokaal Gent VZW", samen in Algemene Vergadering op 27 juni 2013 te 9000 Gent hebben Sam Desiere, Simon Van den Abeele en Pieter Vangansbeke tot leden van de Raad van Bestuur benoemd,

Zij hebben aangesteld ais:

Voorzitter: Simon Van den Abeele

Secretaris: Pieter Vangansbeke

Penningmeester: Sam Desiere

Opgemaakt op 27 juni 2013 te Gent

(Gel) (alle stichtende leden zoals in de aanhef vermeld),

Gernuted S-0.41-1 e-ekm xo{en,

'4(0î -lavekieL

Op de lèatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
JNM LOKAAL GENT

Adresse
ZANDLOPERSTRAAT 227 9030 MARIAKERKE(GENT)

Code postal : 9030
Localité : Mariakerke
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande