JONG ONDERNEMEND

Divers


Dénomination : JONG ONDERNEMEND
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 443.310.388

Publication

09/07/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ern

RIFFIE RECHTP AM< VAN KOOPHANDEL GENT

3 0 JUNI 2014



beh

aar Bel! sta

flhlI 111111113111 II

AFDELING DENDERMONDE



Griffie





Ondernemingsnr : 0443.310.388

Benaming

(voluit) Jong Ondernemend

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Kalkstraat 26, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte Statutenwijziging en Benoeming Raad van Bestuur

Beslissing in de algemene vergadering van 19 juni 2014

De statuten vervangen de statuten goedgekeurd op 23 augustus 2005 en neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel te Dendermonde op 29 december 2005.

Ze worden goedgekeurd door de huidige leden van de vereniging:

De vzw Berkenbcomscholen, gevestigd te Sint-Niklaas, Kalkstraat 26, vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht, hier vertegenwoordigd door

1.De heer Johan De Ridder, voorzitter schoolbestuur vzw Berkenboomscholen, Gentseweg 351, 9120 Beveren-Haasdonk, Belg;

2.Mevr% Elisabeth D'hollander, directeur Technisch Berkenboom-Instituut, Lijkveldestraat 16, 9170 Sint-Gillis-Waas, Belg;

De vzw UNIZO Oost-Vlaanderen, gevestigd te Oudenaarde, Einestraat 26, vereniging zonder winstoogmerk

naar Belgisch recht., hier vertegenwoordigd door:

1.0e heer Marc Vandemeulebroeke, Keizer Karelstraat, 14,9700 Oudenaarde, Belg;

2.0e heer Dirk Belon, Hemelsbreedte 113, 9112 Sint-Niklaas, Belg;

De vzw C.V.B. Centrum voor Bijstandsbeheer K.M.O., arrondissement Sint-Niklaas, gevestigd te Sint-

Niklaas, Hendrik Heymanplein 1B, hier vertegenwoordigd door:

1.De heer Guido Vonck, Leon Scheerderslaan, 14, 9111 Belsele, Belg;

2.De heer Peter Deckers, Ruiterstraat, 70, 9130 Beveren, Belg;

Titel I.  Benaming, zetel, duur, doel

Artikel 1: De vereniging heeft als benaming: Jong Ondernemend

Art. 2: De maatschappelijke zetei van de vereniging is gevestigd te Sint-Niklaas, in de gebouwen van het Technisch Berkenboom- Instituut, Kalkstraat 26.

De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement van Dendermonde. De zetel kan overgebracht worden naar elke andere gemeente in het arrondissement Dendermonde bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel de praktijkopleidingen gegeven aan het Technisch Berkenboom Instituut, kwalitatief en Inhoudelijk voortdurend op de realiteit af te stemmen en aan de laatste evoluties en de eisen van de ondernemingswereld aan te passen. Daartoe wil zij leerlingen ingeschreven in het hoger vermeid instituut, onder andere via activiteiten in een project, werkend ln de schoot van de vereniging, de mogelijkheid bieden vertrouwd te worden met de bedrijfseconomische realiteit zoals, algemeen beleid, kwaliteitszorg, beheer en - controle, commerciële en financiële organisatie, productie en diensten. Zij zullen hiertoe begeleid en bijgestaan worden door raadgevers uit de ondememingswereld en een begeleidend team van leerkrachten.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

a , a

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vzw Jong ondernemend is de eindverantwoordeliike over alle activiteiten die de leerlingen in het kader van het project stellen.

Voor het bereiken van haar doel kan de vzw overgaan tot aankopen, commerciële publicaties, promotiecampagnes, verkopen en aile andere activiteiten of contracten aangaan welke noodzakelijk zijn. In het algemeen kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de vermelde doelstellingen.

Artikel 4. De vereniging kadert in het geheel van het christelijk opvoedingsproject van de school.

Artikel 5. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il  Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Artikel 6, Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. Naast de stichtende leden kunnen leden worden gecoöpteerd omwille van bijzondere verdiensten voor de vereniging.

Artikel 7. De leden van de vereniging worden voor dit lidmaatschap niet bezoldigd,

Artikel B. De algemene vergadering beslist zonder verhaal over de aanneming van nieuwe leden. Verzoeken om toelating ais lid dienen schriftelijk te worden gericht aan de Algemene vergadering.

Artikel 9. De ontslagnemingen en de uitsluitingen van de leden geschieden op de wijze voorzien bij artikel 12 van de wet 27 juni 1921.

Artikel 10. De ontslaggevende, ontslagnemende, uittredende C uitgesloten leden hebben geen aanspraak

op het bezit van de vereniging en kunnen betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Zij kunnen geen opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen.

Artikel 11. Elk nieuw lid van de vereniging verbindt er zich toe een eenmalige toetredingssom van 250 euro te betalen. De algemene vergadering beslist over de jaarlijkse bijdragen door de leden van de vereniging. Het lidgeld bedraagt maximum 2000 euro.

TITEL III  Beheer

Artikel 12. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die wordt samengesteld uit mandatarissen door toetredende verenigingen aangeduid. De Raad van Bestuur bestaat uit minstens 1 lid van de toetredende vereniging, eventueel aangevuld met externe experten. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag, afzetting of door opheffing van de vereniging. De

bestuurders dienen geen lid te zijn van de vzw.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat lid Is van de Algemene Vergadering.

Naast de bestuurders aangeduid door de leden  verenigingen, kan de raad van bestuur externe bestuurders aanstellen omwille van een bijzondere expertise of een bijzondere verdienste. Mits akkoord van de algemene vergadering, mag deze eveneens worden bijgewoond door personen die bij het leven van de vereniging betrokken zijn, even wel zonder stemrecht.

Artikel 13. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de

ondervoorzitter: bij ontstentenis van deze, door de oudste der bestuurders.

Artikel 14. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De bijeenroeping gebeurt schriftelijk en dit onder vomi van een brief, fax of mail. De voorzitter van de vereniging ziet er op toe dat de ontvangst van de uitnodiging kan aangetoond worden. De bijeenroeping wordt ondertekend door de voorzitter in naam van de Raad van Bestuur en wordt ten minste tien dagen voor de vergadering

oegestuurd of overhandigd. Zij bevat de dagorde. De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten van de dagorde.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit. Het college mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid der stemmen: bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend. De beraadslaging van de Raad van Bestuur wordt vastgelegd in processen-verbaal, ondertekend door de secretaris en de voorzitter,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten om alle daden te stellen die de vereniging aanbefangen.

Hij heeft onder meer de macht om eigenmachtig over alle handelingen te beslissen die in toepassing van artikel 3 hierboven, onder het doel van de vereniging te vallen. Hij kan rekeningen openen en afsluiten, depositorekeningen openen en ontvangen.

Artikel 16. De raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

Derden kunnen slechts volmacht ontvangen van een duidelijk omschreven opdracht.

Indien de raad het wenselijk acht, kan een reglement van Inwendige orde of huishoudelijke reglementen worden opgemaakt. De raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders aanstellen, belast met het dagelijks bestuur. Worden er twee of meer afgevaardigde bestuurders aangesteld, dan oefenen zij, behoudens bijzondere volmacht aan één onder hen, gezamenlijk het dagelijkse bestuur uit.

TITEL IV Algemene vergaderingen

Artikel 17 De algemene vergadering is de hoogste macht van de vereniging.

Artikel 18.De Algemene Vergadering bezit de volgende exclusieve bevoegdheden, bevoegdheden die

uitsluitend door de Algemene Vergadering kunnen martien uitgeoefend,

1.de wijziging van de statuten en het goedkeuren van het huishoudelijk reglement

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders

3.de benoeming en afzetting van eventuele interne toezichthouders alsook het bepalen van hun eventuele

bezoldiging

4.de kwijting aan bestuurders en de eventuele interne toezichthouders

5.de jaarlijkse goedkeuring van de begroting en van de rekening

6.de ontbinding van de vereniging

7.de uitsluiting van een lid

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9.in aile andere gevallen waarin de statuten het vereisen

Artikel 19.De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar. Telkens het belang van de vereniging het vergt kan de Raad van Bestuur een Algemene Vergadering samenroepen. Er moet een algemene Vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de effectieve leden. Het werkingsjaar en het boekjaar beginnen jaarlijks op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 20. De bijeenroeping wordt schriftelijk gedaan via brief, fax of mail. De voorzitter dient op eenvoudige vraag van één van de leden het bewijs van verzenden van de bijeenroeping voor te leggen. De bijeenroeping wordt ondertekend door de voorzitter in naam van de Raad van Bestuur en wordt ten minste tien dagen vôt5r de vergadering toegestuurd of overhandigd. Zij bevat de dagorde. De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten van de dagorde.

Artikel 21. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens ontstentenis van deze, door de oudste van de bestuurders.

Artikel 22. Elk lid van de vereniging heeft recht vertegenwoordigd te zijn op de algemene vergadering en beschikt over één stem op de algemene vergadering. Leden  verenigingen dulden schriftelijk hun vertegenwoordiger aan. Elk lid van de vereniging kan in de algemene vergadering maximum één ander lid vertegenwoordigen ais gevolmachtigde. De volmacht, ondertekend door de afgevaardigde van de afwezige vereniging, dient voor aanvang van de vergadering overhandigd te worden aan de voorzitter van de algemene vergadering.

Artikel 23. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van uitgebrachte stemmen. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de stemmen van leden die zich bij de stemming hebben onthouden

In afwijking van de hierboven geschreven paragraaf, zullen de beslissingen genomen worden betreffende wijzigingen aan de statuten, uitsluiting van leden, vrijwillige ontbinding van de vereniging, mits inachtneming van bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, mits inachtneming van bijzondere voorwaarden van aanwezigheid die normaal gevorderd worden door de Wet van 27 juni 1921. Er moet 2/3 van de leden aanwezig zijn. Bij ontstentenis moet een nieuwe vergadering samengeroepen worden. Dan kan beslist worden met eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden.

Artikel 24. Van de algemene vergadering worden notulen opgemaakt die getekend worden door de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Luik B - Vervolg

voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die het vragen.-±ij worden bewaard door op de maatschappelijke zetel van de vereniging bij wie aile belangstellende er kennis van zullen mogen nemen.

Artikel 26 Mits akkoord van de algemene vergadering, mag deze eveneens worden bijgewoond door personen die bij het leven van de vereniging betrokken zijn, even wel zonder stemrecht.

TITEL V Rekening, ontbinding, vereffening

Artikel 26. Elk jaar op 31 december worden de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten: zij worden onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 27. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken, de vereffenaars benoemen, hun machten bepalen en beslissen over de aanwending van de goederen, waarden van de ontbonden vereniging, na zuivering van de passive en door aan deze goederen en waarden een bestemming te geven die zo dicht mogelijk verband houdt met het doel voor de welke deze vereniging werd opgericht.

In geval van ontbinding, zal deze gevolgd worden door de algemene vergadering van de leden bijeengeroepen met dat zelfde doel door de vereffenaars.

TITEL VI  Diverse bepalingen

TITEL I.  Benaming, zetel, duur, doel

De algemene vergadering van 19 juni 2014 beslist te benoemen tot leden van de Algemene vergadering;

Voor de vzw Berkenboornscholen:

1.De heer Johan De Ridder, Gentseweg 351, 9120 Beveren-Haasdonk, Belg;

2.Mevr. Elisabeth D'hollander, Lijkveldestraat 16, 9170 Sint-Gillis-Waas, Belg;

3.Mevr. Liliane Verbeke, JB Davidstraat 2, 9100 Sint-Niklaas, Belg;

4.Mevr. Natalie Van Goethem, Kemelstraat 15a, 9190 Stekene, Belg;

5.De heer Eddy Vergauwen, Spieveldstraat 6, 9100 Sint-Niklaas, Belg;

Voor de vzw UNIZO Oost-Vlaanderen:

1,0e heer Marc Vandemeulebroeke, Keizer Karelstraat, 14,9700 Oudenaarde, Belg;

2.De heer Dirk Belon, Hemelsbreedte 113, 9112 Sint-Niklaas, Belg;

Voor vzw CVB:

1.0e heer Guido Vonck, Leon Scheerderslaan, 14, 9111 Belsele, Belg;

2.0e heer Peter Deckers, Ruiterstraat, 70, 9130 Beveren, Belg;

Zij aanvaarden hun mandaat en wijzen samen de volgende personen aan:

Voorzitter De beer Guido Vonck, Leon Scheerderslaan, 14, 9111 Belsele, Belg;

Ondervoorzitter: Mevr. Elisabeth D'hollander, Lijkveldestraat 16, 9170 Sint-Gillis-Waas, Belg;

Secretaris: Mevr. Natalie Van Goethem, Kemelstraat 15a, 9190 Stekene, Belg;

Penningmeester: Mevr. Liliane Verbeke, JB Davidstraat 2, 9100 Sint-Niklaas, Belg;

Worden aangesteld als leden van de Raad van Bestuur:

1.De heer Guido Vonck, Leon Scheerderslaan 14, 9111 Belsele, Belg;

2.Mevr. Elisabeth D'hollander, Lijkveldestraat 16, 9170 Sint-Gillis-Waas, Belg;

3.Mevr. Liliane Verbeke, JB Davidstraat 2, 9100 Sint-Niklaas, Belg;

4.MevL Natalie Van Goethem, Kemelstraat 15a, 9190 Stekene, Belg;

5.De heer Dirk Belon, Hemelsbreedte 113, 9112 Sint-Niklaas, Belg;

De Raad van Bestuur duidt aan als dagelijks bestuur:

1.Mevr. Liliane Verbeke, JB Davidstraat 2, 9100 Sint-Niklaas, Belg;

2.Mevr. Natalie Van Goethem, Kemelstraat 15a, 9190 Stekene, Belg;

De algemene vergadering geeft bijzondere volmacht aan Liliane Verbeke en Natalie Van Goethem om aile financiële, administratieve en fiscale verplichtingen voor de vereniging te verzorgen. Ze kunnen elk afzonderlijk de vereniging vertegenwoordigen en verbinden voor beslissingen tot een bedrag van 10 000 euro.

Voort

behouden

eau het

Belgisch

staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JONG ONDERNEMEND

Adresse
Zetel: Kalkstraat 26, 9100 Sint-Niklaas

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande