JOSK

Divers


Dénomination : JOSK
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 441.993.663

Publication

11/07/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voet iI 11M1UP 1111

behout

aan h

Belgis

Staatst





GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

- 2 JULI 2014

AFDELlefeiteeNDERMONDE

Ondernemingsnr : 0441.993.663

Benaming

(voluit) JOSK

(verkort) :

Rechtsvorm VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel KROMMESTRAAT 12, 9160 LOKEREN

Onderwerp akte: Bekendmaking aangepaste statuten, goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 25 maart 2014.

NIEUWË STATUTEN

Titel I: Benaming, zetel

Artikel 1: De vereniging draagt de naam: "JOSK". De algemene vergadering heeft beslist om de naam de wijzigen in "BEHOUD DAKNAMSE BOSSEN".

Artikel 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Krornmestraat 12, 9160 Lokeren, De VZW valt onder het gerechterlijk arrondissement van Dendernionde De zetel kan verplaatst worden bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Tite! lI Doel, duur

Artikel Het doei van de vereniging wordt vastgelegd als volgt : acties te ondernemen, sociale, sportieve en culturele activiteiten te organiseren, werkgroepen of commités op te richten, te beheren en uit te baten ter bevordering van de belangen van de bewoners van de Daknamse Bossen, en alle initiatieven te nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks daarop betrekking hebben. De vereniging streeft naar een positieve belangenbevordering zoals onder meer: behoud van de natuur en organiseren van boomplantingen, behoud van recreatiegebied, bevordering en behoud van stilte-, wandel- en fietsgebied, positief verzet tegen versnippering, boomkap en slecht onderhoud van de omgeving, oplossen klachten buurtbewoners, bevorderen van snelheidsbeperkingen en verkeersveiligheid. De nieuwe doelstelling wordt nagestreefd vanaf 1 april 2014.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Leden van de vereniging

Artikel 5: De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar mag niet lager zijn dan drie. Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-effectief lid dient door minstens drie effectieve leden van de vereniging voorgedragen te.worden en kan slechts toegelaten worden tot de vereniging bij beslissing genomen door de Algemene Vergadering met drie vierde van de aanwezige stemmen en op voorwaarde dat minstens de helft van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd wordt.

Artikel 6: De leden zijn lidgeld verschuldigd, dat vastgelegd wordt door de algemene vergadering,

Artikel 7: Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, mits hij een maand vooraf per aangetekende brief de Raad van Bestuur ervan in kennis stelt.

Tite! IV: Raad van Bestuur

Artikel 8: De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden.

De leden worden benoemd voor de tijd bepaald door de Algemene Vergadering en eindigt na het verstrijken van deze termijn, na beslissing genomen door de Algemene Vergadering bij twee derde der tegenwoordige o vertegenwoordigde leden en door overlijden, ontslag en verlies van lidmaatschap. Benoeming, ontslag, aftreden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

.e

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

en afzetting van een bestuurder, zomede elke einde van een mandaat, worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 9; De Raad van Bestuur kan uit zijn leden een Voorzitter, één of meer Ondervoorzitters, een Secretaris, een Penningmeester of enige andere functionaris aanduiden.

Artikel 10: De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen met meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordige bestuurders. Bij staking van stemmen gaat de stemming opnieuw door op een nieuwe bijeenkomst van die Raad van Bestuur met een maximum van tweemaal over hetzelfde onderwerp. Daarna heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

Artikel 11: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om aile daden van beschikking en bestuur te stellen, die niet door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering opgedragen zijn.

Artikel 12: De Raad van Bestuur vergadert viermaandelijks op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

Artikel 13: De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur met gebruik van de maatschappelijke handtekeningen opdragen aan één of twee gevolmachtigden naar keuze. Voor alle andere akten dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur of waarvoor een bijzondere opdracht werd gegeven, volstaan opdat de vergadering geldig zou verbonden zijn tegenover derden, de gezamelijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat deze beraadslaging, machtiging of bijzondere opdracht moeten doen blijken.

Titel V: Algemene Vergadering

Artikel 14: De Algemene Vergadering wordt minstens éénnnaal per jaar voor 1 november samengeroepen bij eenvoudig schrijven, acht dagen op voorhand. Dit schrijven bevat de agenda en de plaats van de vergadering. De Algemene Vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda werden ingeschreven. De Algemene Vergadering stemt pas geldig wanneer twee derde van de effectieve leden aanwezig is Is zulks niet het geval dan wordt de Algemene Vergadeimg opnieuw bijeen geroepen. Bij staking van stemmen gaat de algemene stemming opnieuw door op een nieuwe bijeenkomst van de Algemene Vergadering met een maximum van tweemaal over hetzelfde onderwerp. Daarna heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

Artikel 15: De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden van de vereniging. Haar besluiten gelden ook voor de leden die niet stemmen of die tegenstemmen. Zij beraadslaagt en besluit in alle zaken die de vereniging aanbelangen en niet uitdrukkelijk aan de Raad van Bestuur zijn voorbehouden.

De Algemene Vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de Raad van Bestuur overdragen, behoudens wat betreft het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Artikel 16: De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Artikel 17: Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de sekretaris van de vergadering.

Tite! VI: Begrotingen en rekeningen

Artikel 18: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 mei tot 30 april.

Bij het einde van het boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgesloten jaar af en maakt de inventaris en de balans alsmede de begroting van het volgende jaar. Deze rekeningen en begrotingen worden aan de Algemene Vergadering voorgelegd ter goedkeuring,

Titel Vil: Ontbinding, vereffening

Artikel 19: De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden, voor zover het aantal leden daardoor niet daalt beneden de drie leden.

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomsig de bepalingen van de Wet van 2 mei 2002, en overeenkomstig deze statuten.

Artikel 20: Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de opbrengst van de nettoactiva wordt bepaald door de Algemene Vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen.

Artikel 21: Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de Wet van 2 mei 2002.

Overgangsbepalingen:

Uittreksel uit het verslag van de Raad van Bestuur dd 25 maart 2014:

1.Het ontslag wordt aanvaard van de heer Van Dyck Dick en van de GCV Ingels & C° als bestuurder, de heer Van Dyck Dick als ondervoorzitter en penningmeester en van mevrouw Vervaet Carine als bestuurder en als secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

r -4

f I

MOD 2,2

4

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

2.Als nieuwe ondervoorzitter wordt verkozen de heer Johan Tollenaere, als nieuwe secretaris mevrouw Katrijn Mortier en als nieuwe penningmeester de heer Jan Moens.

3.Het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd aan de heer Fions Ingels en de bancaire bevoegdheden aan de heer Floris Ingels en mevrouw Katrijn Mortier, met elk afzonderlijk de bevoegdheid om te tekenen voor de vereniging.

Gedaan te Lokeren op 14 mel 2014

Voorzitter Ondervoorzitter Secretaris Penningmeester

Ingels Floris Tollenaere Johan Mortier Katrijn Jan Moens

,

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
JOSK

Adresse
Zetel KROMMESTRAAT 12, 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande