KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS ZOTTEGEM, AFGEKORT : KSOZ

Association sans but lucratif


Dénomination : KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS ZOTTEGEM, AFGEKORT : KSOZ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 447.467.136

Publication

25/06/2014
ÿþMOD2.2

i z In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Afdeling Oudenaarde

1 6 JUN1 2014

Griffie

Iufln im(lift~hMn((11f` ~~19 398

1, bei' ac Be Stag

Ondememirigsnr : 0447.467.136

Benaming

(voluit) : Katholiek Secundair Onderwijs Zottegem

(verkort) : KSOZ

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Parkstraat 2, 9620 Zottegem

Onderwerp akte :

ONTSLAG BESTUURDER

LEMS Raphaël, Lindestraat 43, 9290 Overmere, geboren te Overmere op 17/03/1933 - OVERLEDEN te Gent op 23/01/2014

Opgemaakt in 3 exemplaren te Zottegem, 3juni 2014

Julia Beerens Werner De Peiseneer

voorzitter secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(opî(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen varan " blaam on hanrlfakoninn

18/05/2011
ÿþ M0022

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondememingsnr : 0447.467.136

Benaming

(voluit) : Katholiek Secundair Onderwijs Zottegem

{verkort) : VZW KSOZ

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Parkstraat 2, 9620 Zottegem

Onderwerp akte : 1) Statutenwijziging

2) Wijziging Raad van Bestuur

1) Statutenwijziging:

De Buitengewone Algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Katholiek Secundair Ondewijs Zottegem, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, verder genoemd de wet wet van 2 mei 2002, en artikel 12 van de statuten, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 21 mei 1992, onder nummer 8120/92, heeft op 28/04/2011 met eenparigheid beslist genoemde statuten te wijzigen en te vervangen door de hiernavolgende :

TITEL I - Naam - zetel - doel - duur

Art. t De vereniging heeft als naam : "VZW Katholiek Secundair Onderwijs Zottegem".

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere

stukken uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "VZW KSOZ" te gebruiken.

Art. 2. §1. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9620 Zottegem, Parkstraat 2. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

§2. De hierna vermelde onderwijsinstellingen maken deel uit van de VZW KSOZ:

- Onze Lievevrouwcollege I, Ooststraat 44, 9620 Zottegem, instellingsnummer 038562

- Onze Lievevrouwcollege II, Zavel 15, 9620 Zottegem, instellingsnummer 122705

- Onze Lievevrouwcollege III, Parkstraat 2, 9620 Zottegem, instellingsnummer 122713

Art. 3. §1.0e vereniging heeft tot doel de opvoeding en vorming van de jeugd in christelijke geest, door het inrichten, besturen en steunen van vrij katholiek onderwijs en van alle voorzieningen en activiteiten die hiermee verband houden.

§2.De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen en deze goederen gebruiken, huren, beheren en ten dienste stellen. Voor zover tot haar patrimonium ook monumenten behoren, beoogt de vereniging hiervan de instandhouding en valorisatie volgens de wettelijke voorschriften terzake.

§3.De vereniging is tevens bevoegd om in ondergeschikte orde daden van koophandel te stellen in zoverre deze noodzakelijk zijn om haar doel te bevorderen en in zoverre de eruit voortvloeiende winst eveneens gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

VPrCn " Naam an hanriº%Qkaninn

I 111l Il1 i1I IIll IIIl llII 11I 11111 IIl

+11075163*

E SI

Oudenaarde

06 MEI 2011

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 27

Art. 4. Het confessioneel katholiek karakter van dit doel in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid, is een essentiële voorwaarde van deze maatschappelijke overeenkomst Elk besluit tot wijziging hiervan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee.

Art. 5. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II - Leden

Art. 8.§1. Het aantal leden is onbeperkt. Het minimum aantal leden bedraagt negen.

De leden onderschrijven de "Opdrachtsverklaring van het katholiek secundair onderwijs;"

§2. Zijn van rechtswege lid van de vereniging: minimum één vertegenwoordiger van de bisschop van Gent en minimum één vertegenwoordiger van de vzw Congregatie van de Zusters Franciscanessen en minimum één vertegenwoordiger van de vzw Congregatie van de Grauwzusters Penitenten. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege door herroeping van hun mandaat door hun opdrachtgevers.

Art.7. In een huishoudelijk reglement kunnen de voorwaarden van toetreding voor de andere leden worden bepaald, alsook de onverenigbaarheden die van rechtswege het verlies van lidmaatschap meebrengen, in het bijzonder wat betreft de naleving van het doel van de vereniging.

Art. 8. Eik lid kan uit de vereniging treden door zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Behoudens het verlies van lidmaatschap van rechtswege, kan een lid slechts door de algemene vergadering en met twee derden van de stemmen worden uitgesloten.

Art 9. De leden zijn tot geen bijdragen verplicht. Uitgetreden en uitgesloten leden noch de rechtsopvolgers of rechtverkrijgenden van gewezen leden hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen.

Art. 10. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III - Algemene vergadering

Art. 11. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Elk lid beschikt over één stem. Een lid mag een ander lid vertegenwoordigen, maar kan slechts één volmacht hebben. Deze volmacht dient schriftelijk te worden verleend.

De algemene vergadering kan met gewone meerderheid van stemmen beslissen niet-leden aan de vergadering te laten deelnemen.

Art 12. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor

- de wijziging der statuten

- de benoeming en de afzetting van bestuurders

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen

- de goedkeuring van rekeningen

- de goedkeuring van de begrotingen

- de kwijting aan de bestuurders

- de kwijting aan de commissarissen

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging en de bestemming van het netto-actief

- de aanvaarding van leden

- de uitsluiting van leden

- de uitvaardiging en wijziging van het huishoudelijk reglement

Art. 13. Elk jaar worden tenminste twee algemene vergaderingen gehouden : in de loop van het eerste semester voor het goedkeuren van de rekeningen en in de loop van het laatste trimester voor het goedkeuren van de begroting van het volgende jaar.

Art 14. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden erom verzoekt.

Art. 15. Oproepingen tot de algemene vergadering dienen schriftelijk of door alle door de wet aanvaarde middelen te gebeuren ten laatste één week vooraf, onder handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders of van één vijfde van de leden. Alle leden moeten opgeroepen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bij de oproeping worden vermeld dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur, maar elk voorstel, ondertekend door één vijfde van de leden, moet op de agenda geplaatst worden.

Art. 16. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens verhindering, door de oudste der aanwezige bestuurders.

Art 17. De algemene vergadering is slechts geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij de wet anders bepaalt.

Indien het voormelde quorom niet is bereikt moet een nieuwe algemene vergadering worden opgeroepen met inachtneming van de bepalingen van artikel 15 van de statuten. In dit geval beslist de algemene vergadering ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Behoudens in afwijkende gevallen bepaald bij de wet of de statuten, beslist de algemene vergadering geldig bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Onthoudingen worden niet meegerekend.

Bij staking van stemmen beslist de stem van degene die de vergadering voorzit.

Art 18. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle aanwezige of vertegenwoordigde leden er unaniem mee instemmen dat een niet-geagendeerd onderwerp behandeld wordt.

Art. 19. Voor het overige oefent de algemene vergadering haar bevoegdheid uit overeenkomstig de artikelen 5 tot 8, 12 en 20 van de wet van 2 mei 2002 met name wat betreft de vrijwillige ontbinding en de statutenwijziging, onder voorbehoud van het bepaalde in artikel 4 van deze statuten.

Art 20.§1.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt en aan de leden bezorgd. Op de eerstvolgende vergadering wordt het verslag goedgekeurd. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Afschriften of uittreksels daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of gezamenlijk door twee bestuurders, en ter beschikking gesteld van leden.

§2. Behoudens voor beslissingen waarvan de wet de openbaarmaking vereist, hebben derden geen inzagerecht in de belissingen van de algemene vergadering.

Derden kunnen inzagerecht vragen indien hun belangen door een genomen beslissing werden geschaad en indien zij duidelijk kunnen aantonen dat zij bij de genomen beslissing betrokken partij zijn.

De verplichte openbaarmakingen geschieden volgens de wettelijke bepalingen.

TITEL IV - Raad van Bestuur

Art 21. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste zes bestuurders door de algemene vergadering benoemd en te allen tijde door deze afzetbaar. De drie geledingen waarvan sprake is in artikel 6 moeten met minstens één bestuurder vertegenwoordigd worden in de raad van bestuur. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

De raad van bestuur kan met gewone meederheid van stemmen beslissen niet-leden aan de bestuursvergadering te laten deelnemen.

Art 22. De bestuurders worden door algemene vergadering gezamenlijk benoemd telkens voor een termijn van vier jaar. Zij zijn herkiesbaar. Tussentijds kan de raad van bestuur worden uitgebreid en kunnen nieuwe bestuurders worden benoemd om te voorzien in vacante mandaten en voor de nog lopende termijn.

Art. 23. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan zes is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen teneinde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders.

Art 24. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Art 25. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. Een bestuurder kan een ander bestuurder vertegenwoordigen, maar kan slechts één volmacht hebben.

De agenda wordt minstens 2 dagen voor de vergadering bezorgd aan de bestuurders. Er kunnen geen beslissingen worden genomen over punten die niet geagendeerd zijn, behalve wanneeer alle bestuurders daarmee instemmen.

Art. 26. De raad kan slechts geldig vergaderen, wanneer ten minste de helft der bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens verhindering, door de oudste der aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

Besluiten worden genomen met gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van degene die de vergadering voorzit. Bij beslissingen evenwel die betrekking hebben op rationalisatie, herstructurering of fusie van scholen wordt altijd de instemming vereist van tweederden van de bestuurders.

Art. 27. Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt en aan de leden bezorgd. Op de eerstvolgende vergadering wordt het verslag goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Afschriften of uittreksels daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter, of gezamenlijk door twee bestuurders.

Art. 28. De raad van bestuur bestuurt de vereniging. Hij vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij mag aldus alle rechtshandelingen stellen, zo roerende als onroerende, met inbegrip van de daden van beschikking, voor zover zij door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Art. 29. De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, bevoegdheden delegeren aan één of

meer bestuurders of ook aan derden, al dan niet lid van de vereniging.

Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art 30. De raad van bestuur kan één of meer bestuurders of ook derden met het dagelijks bestuur belasten en hen machtigen om hierin, ook afzonderlijk, door hun handtekening de vereniging te verbinden.

Art 31. Behoudens uitdrukkelijke algemene of bijzondere lastgeving, volstaan, om de vereniging tegenover derden te vertegenwoordigen, de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, die hun bevoegdheid niet hoeven te bewijzen, maar ten aanzien van de vereniging aansprakelijk zijn.

TITEL V - Rekening - begroting

Art. 32. Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorgaande jaar en het jaarverslag ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering tijdens het eerste semester. Vervolgens wordt, bij afzonderlijke stemming, aan de bestuurders kwijting verleend. De begroting van het volgende jaar wordt door de raad van bestuur voorgelegd aan de algemene vergadering tijdens het laatste trimester.

TITEL VI - Ontbinding - vereffening

Art. 33. Tot de vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten door de algemene vergadering

overeenkomstig artikelen 4, 20 en volgende van de wet van 2 mei 2002.

In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid.

Art. 34. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en aanzuivering der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig christelijk doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art. 35. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

2) Wijziging Raad van Bestuur:

De Algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Katholiek Secundair Ondewijs Zottegem, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, verder genoemd de wet wet van 2 mei 2002, en artikel 12 van de statuten, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 21 mei 1992, onder nummer 8120/92, heeft op 31/03!2011 :

- het ontslag aanvaard van: Concilie Karel, Brusselsesteenweg 262, 9050 Ledeberg

- ais nieuwe bestuurders benoemd: De Pelseneer Wemer, Vijverstraat 13, 9620 Zottegem Elet Pascal, Grensstraat 2 Bus 3, 9620 Zottegem Vandenholen Hans, Kasteelstraat 18, 8620 Zottegem Van Liedekerke Christine, Hoogstraat 32a, 9550 Herzele

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

- herbenoemd: VOORZITTER: Beerens Julia, Parkstraat 13, bus 3, 9620 Zottegem SECRETARIS: Everaert Etienne, Leopold III - Laan 123, Wezembeek-Oppem

Leden: Cottenie Paul, Moortselestraat 37, 9860 Oosterzele

Coussens André, Gasstraat 41 W2, 9160 Lokeren

Leys Raphaël, Lindestraat 43, 9290 Overmere

Roman Marc, Wurmendries 16, 9620 Zottegem

Van Den Braembussche Hubert, Beekstraat 1, 9030 Mariakerke

Van Der Haegen Guy, Penitentenlaan 3, 9620 Zottegem

Opgemaakt in 3 exemplaren te Zottegem, 28 april 2011 Etienne Everaert

Julia Beerens secretaris

voorzitter

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad!

01/07/2015
ÿþbe! a Be Sta

I III

iu[oD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~

Katholiek Secundair Onderwijs Zottegem

KSOZ

VZW

Parkstraat 2, 9620 Zottegem

(verkort) : Rechtsvorm

Zetel :

Onderwerp akte

Ondememingsnr : 0447.467.936 Benaming

(voluit) :

HERBENOEMINGEN EN ONTSLAG VAN DE BESTUURDERS

HERBENOEMING MANDAAT COMMISSARIS

DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING van 27 april 2015 heeft:

- het ontslag aanvaard van:

EVERAERT Etienne, Kuilenstraat 13, 3600 Genk ROMAN Marc, Wurmendries 16, 9620 Zottegem

- volgende bestuurders herbenoemd:

BEERENS Julia, Parkstraat 13, bus 3, 620 Zottegem COTTENIE Paul, Moortselestraat 37, 9860 Oosterzele COUSSENS André, Gasstraat 41, W2, 9160 Lokeren DE PELSENEER Wemer, Vijverstraat 13, 9620 Zottegem ELET Pascal, Grensstraat 2 bus 3, 9620 Zottegem VANDEN HOLEN Hans, Kasteelstraat 18, 9620 Zottegem VAN DER HAEGEN Guy, Penitentenlaan 3, 9620 Zottegem VAN LIEDEKERKE Christine, Hoogstraat 32a, 9620 Zottegem

DE ALGEMENE VERGADERING van 2 juni 2015 benoemt B.V, ovv. C,V.B.A. Deloitte Bedrijfsrevisoren (IBR B025), Berkenlaan 8B, 1831 Diegem, als commissaris voor een termijn van 3 jaren. Het mandaat zal vervallen na de Algemene Vergadering van de leden van de vereniging die de rekeningen van het boekjaar 2017 vaststelt.

Deloitte Bedrijfsrevisoren duidt de heer Guy Van De Velde, bedrijfsrevisor van Deloitte Bedrijfsrevisoren, aan ais vaste vertegenwoordiger.

Opgemaakt in 3 exemplaren te Zottegem, 22 juni 2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

II~NNMIIA~I~II~I~NV

*15093 78*

11111

Gent

Afdeling Oudenaarde

2 2 JUNI 2095

Griffie

Werner De Pelseneer Julia Beerens

voorzitter secretaris

Coordonnées
KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS ZOTTEGEM, AFGE…

Adresse
PARKSTRAAT 2 9620 OOMBERGEN(ZOTTEGEM)

Code postal : 9620
Localité : Oombergen
Commune : ZOTTEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande