KIWANIS GHENT INTERNATIONAL

Association sans but lucratif


Dénomination : KIWANIS GHENT INTERNATIONAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 568.512.644

Publication

20/01/2015
ÿþX MDD 2.2

In de hijtagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Afdeling Oudenaarde

0 8 JAN. 2015

Griffie

11











Ondernemingsnr : e S Gg 5 tâ. 6yy

Benaming

(voluit): Kiwanis Ghent International

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zon der Winstoogmerk

Zetel : Dorpsstraat 6, 9750 ZINGEM

Onderwerp akte ;, oprichting

Bij oprichtingsvergadering op 05/11/2014 gehouden door volgende leden De Baets Frank, Oushoorn Freddy, De Mey Luc, Simkens Fank, Hellebuyck Pascal, Libert Guy, Lenaerts Yves, Meulenberg Juan, Van Heddeghem Wouter, Neels Alain, Magnus Filip en D'Hondt Stefaan, is de VZW Kiwanis Ghent international opgericht en zijn met unanimiteit de hierna volgende statuten goedgekeurd

1- NAAM, ZETEL, DOEL DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naart VZW Kiwanis Ghent International,

Alle akten, facturen, berichten, publicaties en andere stukken, uitgaande van de vereniging, moeten haar benaming vermelden met onmiddellijk daarna of daarvoor, deze leesbaar en voluit geschreven woorden "vereniging zonder winstoogmerk".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Gent, te 9750

ZINGEM, Dorpsstraat 6.

Hij kan worden overgebracht naar gelijk welke andere plaats in het gerechtelijk arrondissement Gent, bij beslissing van de Raad van Bestuur. Iedere zetelverplaatsing moet binnen de maand worden bekendgemaakt In de bijlagen tot de Belgisch Staatsblad. Zetelverplaatsingen buiten het arrondissement Gent, vereisen een statutenwijziging.

Artikel $

De vereniging heeft tot doel: het organiseren, inrichten en verzorgen van culturele, vormings- en/of ontspanningsactiviteiten met het oog op het verwerven van opbrengsten uitsluitend bestemd voor sociale doelen binnen geest en filosofie van Kiwanis international.

De vereniging kan aile handelingen stellen en alle activiteiten ondernemen die bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel of die deze verwezenlijking kunnen bevorderen, onder meer door medewerking te verlenen en/of deel te nemen aan activiteiten die met haar eigen doel overeenstemmen.

De vereniging mag in die zin, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst ervan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

De vereniging is bevoegd om op alle roerende en onroerende goederen die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft, eigendoms- of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

De wijziging van het statutair doe! vereist een beslissing van de algemene vergadering te nemen met 4/5 meerderheid,

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik $ vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) Devoego de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Zij kan ten alle tijde worden ontbonden mits inachtneming van de onderhavige statutaire bepalingen en de bepalingen van de wet van 02/05/2002.

De vereniging mag zich aansluiten bij, versmelten met, of op welke andere wijze ook samenwerken met andere natuurlijke of rechtspersonen en/of verenigingen met gelijkaardige of aanverwante doelstellingen als haar eigen maatschappelijk doel.

II- LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum is bepaald op 3.

Artikel 6

Over de toetreding van nieuwe leden wordt beslist door de algemene vergadering bij gewone meerderheid

van stemmen.

Om ais lid te kunnen worden aanvaard moet de betreffende persoon worden voorgesteld door twee leden die borg staan voor de achtbaarheid van de kandidaat, dit in overeenstemming met het reglement en voorwaarden opgelegd door Kiwanis International.

De weigering tot toetreding moet niet worden gemotiveerd. De stemming is geheim.

Ieder lid is gehouden het ledenregister te ondertekenen. De handtekening bevestigt zonder enig voorbehoud zijn aanvaarding van de statuten en reglementen van de vereniging.

Artikel 7

Het staat de leden te allen tijd vrij ontslag als lid te nemen. Het ontslag wordt meegedeeld bij aangetekende

brief gericht aan de voorzitter van de vereniging op het adres van haar maatschappelijke zetel.

Artikel 8

Uitsluiting van leden geschiedt op de wijze bepaald in onderhavige statuten en de bepalingen van de wet van

02/05/2002.

De Raad van Bestuur kan tot uitsluiting met onmiddellijke ingang beslissen:

1 Ten aanzien van ieder lid dat weigert de bijdrage te vereffenen

2 Ten aanzien van ieder lid dat handelt in strijd met het doel of de geest van de vereniging, en de vereniging in haar belangen of waardigheid zou schaden.

De uitsluiting kan worden beslist, voor alle andere redenen dan de hierboven aangehaalde, door de algemene vergadering en met meerderheid van 2/3 van de stemmen.

Artikel 9

Het lid dat ophoudt deel uit te maken van de vereniging, zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, kunnen geen enkel recht laten gelden op het vermogen van de vereniging, noch aanspraak maken op terugbetaiing van de door het lid gestorte bijdragen of vergoeding van om het even welke door het lid verstrekte diensten. Zij kunnen noch enig rekeninguittreksel, noch rekeningverantwoording, noch zegellegging, noop inventaris eisen of bekomen.

Artikel 10

In geen geval zijn de leden persoonlijk verantwoordelijk voor de verbintenissen van de vereniging, onverminderd van de bepalingen van de wet van 02/05/2002 waar onderhavige statuten geen afbreuk kunnen aan doen.

Artikel 11

De leden zijn een jaarlijks lidgeld verschuldigd van ¬ 500 jaarlijks te voldoen uiterlijk op 1 oktober door

overschrijving op de bankrekening van de vereniging aangeduid door de Raad van Bestuur.

Deze bijdrage wordt ieder jaar door de algemene vergadering bepaald, op voorstel van de Raad van Bestuur, en zonder dat deze het bedrag van ¬ 500 mag overschrijden.

Artikel 12

De leden zijn gehouden de verandering van het adres van hun woonplaats aan de vereniging mee te delen. Zij worden geldig aangeschreven op het adres van hun woonplaats opgegeven bij de toetreding tot de vereniging of op het laatst door hen meegedeeld adres.

s

MOI) 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

1[I-ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter

van de Raad van Bestuur.

teder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander lid, houder van een met de hand geschreven en ondertekende bijzondere volmacht. Elke volmachthouder mag slechts één volmacht uitoefenen.

Artikel 14

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, en beschikt over alle machten die haar

uitdrukkelijk door de wet of door de huidige statuten zijn toegekend. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1 Statutenwijziging

2 Benoeming en afzetting van bestuurders

3 Goedkeuring van begrotingen en rekeningen

4 Vrijwillige ontbinding van de vereniging

5 Uitsluiting van leden wegens andere redenen dan deze waarvoor de Raad van Bestuur bevoegd is

6 De goedkeuring van een huishoudelijk reglement en de eventuele wijzigingen ervan

Artikel 15

Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar. Zij heeft plaats uiterlijk binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar. In afwachting van deze algemene vergadering die de begroting van het volgend jaar dient goed te keuren, mag de Raad van Bestuur per maand 1/12 uitgeven van de ontwerpbegroting die ter goedkeuring zal worden voorgelegd.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen op ieder ogenblik worden samengeroepen, hetzij wanneer de Raad van Bestuur daartoe beslist, en in elk geval wanneer 1/5 van de leden erom verzoeken.

Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter of van twee bestuurders, hetzij van 1/5 van de leden. Zij worden verstuurd hetzij per aangetekende hetzij gewone post, hetzij per email of fax, ten laatste vijftien kalenderdagen v66r de vergadering behoudens in geval van gemotiveerde hoogdringendheid en in wel geval alleen voor het hoogdringende agendapunt kan afgeweken worden van de oproepingstermijn.

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en de punten van de agenda. De vergadering kan geen geldige beslissingen nemen buiten de agenda.

Artikel 16

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens ontstentenis of afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De vergadering kan dit voorzitterschap weigeren door bij eenvoudige meerderheid een andere bestuurder te kiezen die het voorzitterschap zal waarnemen.

De voorzitter wijst de secretaris van de algemene vergadering aan.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen behoudens wanneer onderhavige statuten of de wet van 02105/2002 anders bepalen.

Besluiten in verband met de statutenwijziging of vrijwillige ontbinding van de vereniging kunnen hoe dan ook slechts worden genomen mits de voorwaarden van de wet van 02/05/2002 in acht worden genomen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Wanneer het krachtens de wet van 2 mei 2002 of krachtens deze statuten vereiste aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen, ten vroegste 15 dagen na de eerste, met dezelfde agenda, welke algemene vergadering geldig zal kunnen beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, en mits is voldaan aan de krachtens deze statuten of de wet van 2 mei 2002 vereiste meerderheden van stemmen onder de op deze tweede algemene vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden. Van de oproepingstermijn voor de tweede vergadering kan alleen in gevallen van gemotiveerde hoogdringendheid worden afgeweken.

h ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Artikel 17

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de voorzitter en de secretaris. Het verslag wordt op de volgende algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Uittreksels ervan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

De beslissingen van de algemene vergadering warden ingeschreven in het register van de notulen, welk register wordt bewaard ter zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden die een belang bewijzen, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur en door een bestuurder.

ledere statutenwijziging, alsook iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder, dient te worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, binnen de maand van de dagtekening van de beslissing.

De lijst van de leden van de vereniging, bevattende in alfabetische volgorde de namen, voornamen, geboortedatum en plaats, woonplaats en nationaliteit van de fysieke personen, lid van de vereniging, wordt bewaarde op de zetel van de vereniging. Deze lijst wordt ieder jaar geactualiseerd ten laatste één maand na de jaarlijkse algemene vergadering, door aanduiding in alfabetische volgorde van de wijzigingen die zich hebben voorgedaan.

IV- RAAD VAN BESTUUR

Artikel 18

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste drie leden, gekozen onder de leden van de algemene vergadering, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

De kandidaturen worden gesteld bij gedateerde en ondertekende brief gericht aan de voorzitter, die er uiterlijk vijf dagen voor de algemene vergadering kennis moet kunnen van nemen.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 3 jaar en zijn herverkiesbaar.

De kandidaten worden verkozen door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen. De stemming is geheim.

Om geldig te stemmen brengt ieder aanwezig of geldig vertegenwoordigd lid zoveel naamstemmen uit als er mandaten in de Raad van Bestuur vacant zijn. De kandidaat op wier naam het grootst aantal stemmen werd uitgebracht zijn verkozen rekening houdend met het aantal beschikbare mandaten.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 19

De Raad van Bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een

penningmeester of enige andere functionaris aanduiden. Zij vormen het dagelijks bestuur van de vereniging.

Wordt geen voorzitter verkozen, dan presideert de oudste bestuurder de vergadering en oefent hij de bevoegdheden uit die gewoonterechtelijk of anderszins aan een voorzitter toekomen.

In geval van een vacature tijdens een mandaat kan een voorlopige bestuurder worden benoemd door de Raad van Bestuur op voorwaarde van bevestiging door de algemene vergadering. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 20

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief bevat plaats, datum en uur van de Raad van Bestuur, en bevat tevens de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

Elke bestuurder heeft het recht om een punt op de agenda van de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur te doen opnemen.

De Raad vergadert slechts geldig als alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijnis. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, evenwel zonder dat een bestuurder meer dan één volmacht mag hebben. De voorzitter zit de vergadering voor bij verhindering vervangen door de ondervoorzitter of de oudst aanwezige bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Van iedere vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter en de secretaris van de vergadering wordt goedgekeurd. Het verslag wordt op de volgende vergadering van de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorgelegd. Uittreksels ervan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. De notulen waarin de beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgetekend worden ingeschreven in een speciaal register en bewaard op de zetel van de vereniging.

Artikel 21

De Raad van Bestuur heeft behoudens de machten die uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden zijn, de meest volstrekte bevoegdheid om de door de vereniging nagestreefde doeleinden te vervullen en te dien einde alle daden van beheer of van beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen.

Hij kan namelijk alle betalingen doen en ontvangen, er kwijting van vragen of geven, alle deposito's doen en aannemen, beslissen over aile contracten, dadingen en scheidsrechtelijke overeenkomsten, over de verkrijging, vervreemding en ruil van alle roerende en onroerende goederen, over alle huuroontracten en verhuringen, over de aanvaarding van alle private en officiële toelagen en steungelden, van alle schenkingen en legaten, over alle beleggingen van fondsen, ontvangsten van inkomsten, over alle leningen, waarvan hij vrij de voorwaarden bepaalt, over het toestaan of aanvaarden van hypotheken met of zonder beding van dadelijke uitwinning en over alle andere waarborgen alsmede over elke andere afstand van hypotheek, zakelijke of persoonlijke rechten, over de handlichtingen voor of na betalingen van alle inschrijvingen van voorrechten en hypotheken, van al de overschrijvingen, inbeslagnemingen, verzetsakten en andere bezwaren of uitvoeringsmaatregelen, over alle rechtsvorderingen als eiser of als verweerder, over de benoeming of ontslag van om het even welke bediende of lasthebber, waarvan hij de wedde of het loon vaststelt en de opdracht bepaalt. De Raad van Bestuur kan dadingen aangaan, en beslissen over de ontvangst van legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten. De Raad van Bestuur kan afstand doen van aile rechten, kan aile sommen en waarden in ontvangst nemen en aanvaarden, alle geconsigneerde sommen en waarden terugtrekken, alle rekeningen bij de banken en postchequedienst openen, op voormelde rekeningen aile bewerkingen en inzonderheid alle terugtrekkingen van gelden door middel van cheque, overschrijvingsorder of overdrachtsorder of ieder ander belastingsmandaat doen, alle bankkluizen huren, alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen van de post, de douane of de dienst der spoorwegen, de brieven, de telegrammen, pakken en aangetekende zendingen al dan niet verzekerd ontvangen, verzaken aan alle contractuele of zakelijke rechten, alle vonnissen uitvoeren.

De Raad van Bestuur kan de bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

Derden kunnen slechts bijzondere volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

De akten waarbij de vereniging zich verbindt worden ondertekend door twee leden van de Raad van Bestuur die van een bijzondere machtiging zullen moeten doen blijken. Tegenover derden zijn zij er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen.

Voor de lopende briefwisseling, de stukken betreffende het dagelijks beheer, kwijtingen zonder meer voor een bedrag tot en met ¬ 5.000, kwijtingen aan vervoermaatschappijen, aan het beheer van de post, en alles wat het dagelijks bestuur betreft, zal de handtekening van één bestuurder of van een door de Raad van Bestuur daartoe bijzonder aangesteld persoon volstaan.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in rechte zowel als verweerder of als eiser.

Artikel 22

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun mandaat; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht; hun mandaat wordt uitgeoefend ten kosteloze titel.

Artikel 23

De Raad van Bestuur kan aile huishoudelijke reglementen die hij nodig acht voorleggen ter goedkeuring aan de algemene vergadering die deze reglementen zal aanvaarden mits meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Wijzigingen aan dit reglement zullen door de algemene vergadering kunnen worden aangebracht door een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

V-FINANCIEEL BELEID

Artikel 24

Het maatschappelijk jaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september. Bij wijze van uitzondering zal het

eerste boekjaar aanvangen op de datum van oprichting en afsluiten op 30 september.

Ieder jaar maakt de Raad van Bestuur de rekening van ontvangsten en diensten van het lopende maatschappelijk jaar op, alsmede de begroting van het volgend boekjaar. Beide worden ter goedkeuring

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

voorgelegd aan de algemene vergadering te houden uiterlijk zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging.

Het ontwerp van jaarrekening over het afgelopen boekjaar en het ontwerp van begroting over het komende boekjaar zal minstens 8 kalenderdagen voorafgaandelijk aan de algemene vergadering waar over de goedkeuring ervan dient te worden gestemd, door de Raad van Bestuur ter beschikking worden gesteld van de leden van de vereniging.

De Raad van Bestuur staat in. voor de neerlegging van de goedgekeurde jaarrekening op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de zetel van de vereniging, binnen de maand na de algemene vergadering

waarop de jaarrekening werd goedgekeurd. -

Vi- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 25

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan tot ontbinding worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig de bepalingen van de wet van 02/05/2002 en overeenkomstig de bepalingen van onderhavige statuten.

Het besluit tot ontbinding benoemt één of meer vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt hun bevoegdheden. Bij gebreke aan aanduiding van één of meer vereffenaars kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende partij.

Artikel 26

Welke ook de oorzaak is' van de ontbinding, wordt de bestemming van de netto activa bepaald door de algemene vergadering waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen. Deze bestemming moet stroken met de doelstelling van onderhavige vereniging. Het liquidatiesaldo moet aangewend worden voor sociale doeleinden of worden toegekend aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft als onderhavige vereniging. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

De benoeming van de vereffenaar, diens naam, beroep en adres, dienen te worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

VII- DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 27

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden zijn geregeld worden geregeld overeenkomstig de wet

van 02/05/2002.

Artikel 28

Volgende bestuurders worden benoemd voor een periode van 3 jaar

-Stefaan Dhondt Filip Magnus -Frank Simkens

+++

Een origineel van de statuten wordt hierbij neergelegd.

Een eensluidend afschrift van de notulen van de oprichtingsvergadering wordt hiermee neergelegd.

Getekend : Stefaan Dhondt, voorzitter en Filip Magnus, secretaris

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiad

"

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzr n van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
KIWANIS GHENT INTERNATIONAL

Adresse
DORPSSTRAAT 6 9750 ZINGEM

Code postal : 9750
Localité : ZINGEM
Commune : ZINGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande