KLJ-LOKALEN BELSELE

Association sans but lucratif


Dénomination : KLJ-LOKALEN BELSELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 634.649.224

Publication

06/08/2015
ÿþ MOD 2,2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Hof van Belsele 4 Belsele 9

Onderwerp akte :

De stichtende leden, in vergadering bijeengekomen op 01 Juli 2015, zijnde:

1.De Heer Erik Van den Branden, geboren te Beveren op 1611011962,

wonende te Gavermolenstraat 128 9111 Belsele

2.De Heer Kevin De Vleeschhauwer, geboren te Sint-Nikiaas op 09/01/1996 , wonende te Gaversstraat 41 9170 Sint Gillis Waas

3.De Heer Emmanuel Vercauteren, geboren te Sint-Niklaas op 0610311985,

wonende te Puiveldestraat 41 b 9112 Sinaai

4.De Heer Hendrik Vercauteren, geboren te Sint-Niklaas op 25/12/1987,

wonende te Tuinlaan 79 9111 Belsele

5.Mevrouw Kelly Verbraeken, geboren te Sint-Niklaas op 19/08/1994,

wonende te Amhoutstraat 55 9111 Belsele

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan de statuten de volgende zijn:

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging heeft als naam : " KLJ-lakalen Belsele VZW

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken die van de vereniging uitgaan moeten voornoemde maatschappelijke naam of afkorting vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk ".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Belsele Hof van Belsele nr 4 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in de zelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het verwerven, het bouwen, onderhouden en het beheren van gebouwen ten voordele van de feitelijke vereniging KLJ Belsele, onder afdelingsnummer 46018 gekend en geregistreerd bij KLJ & Groene Kring vzw (hierna KLJ Belsele genoemd).

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden.

In die zin mag zij, op ondergeschikte wijze, sommige economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag tevens alle, goederen, zowel roerende als onroerende, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar, doel, aankopen, bezitten, verkopen en contracten afsluiten.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde worden ontbonden, volgens modaliteiten in de statuten voorzien,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 s JULI 2015

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

IA

Voor- behoud aan he Belgisc, Staatsbl

Ondernemingsnr : Gy g R. 9.4 Benaming

(voluit) : KI.i-lokalen Belsele vzw

*15114037*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOET 2.2

TITEL Il.  Lidmaatschap

Art. 5. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, met een minimum van drie. De ondertekenende oprichters

zijn de eerste effectieve leden.

Art. 6 Er moet minstens 1/3 leden van het bestuur , met een minimum van 2, dienen lid te zijn van de actieve bestuursploeg. Hiervan is minstens 1 iemand hoofdleiding. TOV van de actieve bestuursploeg

De hoedanigheid als bestuurslid van KLJ Belsele wordt bepaald op het moment van de benoeming of herbenoeming van één of meerdere bestuurders.

Art, 7. Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid.

Om lid te worden moet men schriftelijk zijn aanvraag stellen aan de Raad van Bestuur of gevraagd worden door de Raad van Bestuur.

Als voorwaarde dient men:

a) ofwel deel uit te maken van het bestuur van KLJ Belsele. Als bewijs hiervoor geldt het aansluitingsbewijs bij het nationaal secretariaat van de beweging waarvan men lid is;

b) ofwel een actieve bijdrage leveren tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging. Deze bijdrage kan zich zowel op financieel, moreel, technisch vlak situeren.

Art. 8. De leden worden niet verplicht tot het storten van een geldelijke bijdrage. Zij nemen geen verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Art. 9. Elk lid dat toetreedt tot de Algemene Vergadering verklaart zich akkoord met de statuten en het huishoudelijk reglement en aanvaardt de verplichting om deze na te komen,

Art. 10. De hoedanigheid van lid wordt verloren

a) Door ontslag van het lid, op ieder ogenblik mogelij( Dit ontslag dient schriftelijk aan de voorzitter van de vereniging gemeld te worden.

b) Door overlijden of rechtsonbekwaamheid,

c) Door uitsluiting die geschiedt onder de voorwaarden bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

Eventueel: "de raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering".

Art. 11. Uittredende of uitgesloten leden en hun erfgenamen hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdrage of gedane inbrengposten vorderen.( door schenkingen, renteloze leningen, crowdfounding enz )

Mogelijke uitgebreidere clausule:

"Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen."

TITEL lll.  Algemene Vergadering

Art. 12. De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden.

Art. 13. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een lid;

.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Er moet worden opgemerkt dat alles wat in de wet of de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadjr" pg, onder de bevoegdheid van de Raad van

e.. MOD 2.2

Bestuur ressorteert.

Art. 14. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste bestuurder.

Art. 15. Elk lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering.

leder lid mag zich op de zittingen van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid, die houder moet zijn van een schriftelijke volmacht op naam.

Alle volmachten dienen aan de voorzitter te worden overhandigd bij het begin van de vergadering, en worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering. Geen enkel lid mag echter ter zitting méér dan één afwezig lid vertegenwoordigen.

Art. 16. De Algemene Vergadering wordt minimaal één keer per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen.

De Raad van Bestuur is verplicht om binnen de zes weken een Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer minimum één vijfde van de leden hierom schriftelijk verzoekt.

Alle leden worden bijeen geroepen per gewone brief en/of email, minstens acht dagen vôôr de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge De oproeping vermeldt de plaats en het tijdstip van de vergadering en de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat tenminste 24 uur voor de Algemene Vergadering schriftelijk bij de voorzitter wordt voorgedragen door een lid, wordt eveneens op de agenda geplaatst.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen slechts worden behandeld wanneer aile effectieve [eden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Art. 17. Met uitzondering van de wettelijke en statutaire afwijkingen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Als er gestemd wordt over personen en functies, of wanneer ten minste één derde van de aanwezigen of vertegenwoordigers hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Tot wijziging van de statuten wordt slechts besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden of vertegenwoordigers aanwezig is. Bovendien moet de wijziging met een twee derde meerderheid goedgekeurd worden. Wordt dit quotum niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen met een tweederde meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigers.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts besloten worden met eenparigheid van stemmen. Bovendien moet twee derde van de stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en die worden opgenomen in het register. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Leden of derden die gerechtigd belang kunnen aantonen hebben recht om inzage of een afschrift van de notulen te vragen, welk afschrift wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

ledere wijziging van de statuten moet binnen een maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV.  Raad van Bestuur

Art. 19. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden.

Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het

aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De leden van de Raad van Bestuur worden bij geheime stemming gekozen door de Algemene Vergadering.

_elee--

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter , een penningmeester en een secretaris.

Er moet minstens 1/3 leden van het bestuur , met een minimum van 2, dienen lid te zijn van de actieve bestuursploeg. Hiervan is minstens 1 iemand hoofdleiding. TOV van de actieve bestuursploeg

De hoedanigheid als bestuurslid van KLJ Belsele wordt bepaald op het moment van de benoeming of herbenoeming van één of meerdere bestuurders.

Art. 20. De bestuurders worden benoemd voor een duur van 3 jaar, Ze kunnen onbeperkt herbenoemd worden. Hun opdracht eindigt op de gewone jaarvergadering gehouden in het verjaardagsjaar.

De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan het mandaat.

Indien aan het lidmaatschap voortijdig een einde komt wordt zo spoedig mogelijk in hun opvolging voorzien. Bestuurders die verkozen worden om een ontslagnemend lid te vervangen, voleindigen het mandaat van hun voorganger.

Bestuurders kunnen te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door dit schriftelijk te melden aan de voorzitter en/of ondervoorzitter.

De bestuurders zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar en oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 21. De Raad van Bestuur vergadert minstens twee maal per jaar en zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de secretaris, en dit per brief en/of per email. Alle bestuurders worden minstens acht dagen voor de Raad van Bestuur opgeroepen, De agenda wordt bij de oproepingsbrief en/of email gevoegd.

Opvolging raad van bestuur van de VZW moet de verhouding in stand gehouden worden ( bestuursploeg tov niet klj leden ).

De voorzitter roept de Raad van Bestuur bijeen en zit de vergadering voor. Indien de voorzitter afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid van de Raad van Bestuur mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, dat ook zijn machten mag uitoefenen tijdens de vergadering. Een lid van de Raad van Bestuur kan niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen. De schriftelijke machtiging dient voorgelegd te worden aan elk aanwezig lid bij het begin van de vergadering.

De Raad van Bestuur beslist als een college. Dit betekent dat de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn en dat de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter, of degene die hem vervangt.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconfEict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zal aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Art. 22. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van degene die door de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of derden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vereniging ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor welke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris. Of leden van de raad van bestuur met volmacht van voorzitter en secretaris

Art. 23. De Raad van Bestuur stelt het huishoudelijk reglement op en legt dit reglement, evenals alle

mogelijke wijzigingen, ter goedkeuring voor aan de mene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0b 2.2

Art. 24. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en die worden opgenomen in het register. De uittreksel die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de

vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht,

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd,

TITEL V.  Financieel beheer

Art. 25. Het boekjaar van de vereniging loopt samen met het kalenderjaar.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Dat moet ieder jaar gebeuren, ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

De leden van de Algemene Vergadering kunnen te allen tijde inzage krijgen in alle boekhoudkundige stukken. En dit op de algemene vergadering ,

TITEL VI.  Ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing.

Art. 26, in geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of twee vereffenaars. Zij bepaalt bij die gelegenheid hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art, 27. In geval van ontbinding worden de activa, na zuivering van de schulden, overgedragen aan KLJ Belsele, of indien deze feitelijke vereniging geen actieve werking meer heeft, aan KLJ & Groene Kring vzw die het geld reserveert met het oog op een mogelijke heropstart. van eenzelfde verening die het zelfde doel nastreeft.

TITEL VI I.  Wet van 27 juni 1921

Art. 28. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is bepaald blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing en kunnen artikels worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

TITEL Viii.  E3enoeming van de bestuurders

A. Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering

en beslissen met eenparigheid van stemmen:

1. het aantal bestuurders te bepalen op 5 Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal

personen dat lid is van de vereniging.

2, worden aangesteld tot bestuurder:

Allen hier aanwezig en die het hen toegekende mandaat verklaren te aanvaarden.

B. De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebbe met

eenparigheid van stemmen aangeduid als:

- voorzitter van de raad van bestuur:

- ondervoorzitter van de raad van bestuur:

- penningmeester:

- secretaris:



k

1

" MOD 2,2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Gedaan *** in drie originelen, op



Worden tot leden van de Raad van Bestuur benoemd:

1.Erik Van den Branden Gavermolenstraat 128 9111 Belsele

geboren op 16/10/1962 te Beveren;

2.Kevin De Vieeschhauwer Gaversstraat 41 9170 Sint Gillis Waas

Geboren op 09/01/1996 te Sint Niklaas

3.Emmanuel Vercauteren Puiveldestraat 41b 9112 Sinaai

Geboren op 06/03/1985 te Sint Niklaas

4.Hendrik Vercauteren Tuintaan 79 9111 Belsele

Geboren op 25/12/1987 te Sint Niklaas

5.Kelly Verbraeken Amhoutstraat 55 9111 Belsele

Geboren op 19108/1994 te Sint Niklaas

De Raad van Bestuur heeft aangesteld als:

voorzitter: Erik Van den Branden, 62.10.16-409.95

ondervoorzitter: Emmanuel Vercauteren, 85.03.06-0993.78.

secretaris: Kelly Verbraeken, 94.08.19-188.11

penningmeester:Hendrik Vercauteren, 87,12.25-073.21

Opgesteld op 01 juli 2015, te Belsele.

Erik Van den Branden

Secretaris voorzittert

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Kelly Verbraeken

Coordonnées
KLJ-LOKALEN BELSELE

Adresse
HOF VAN BELSELE 4 9111 BELSELE

Code postal : 9111
Localité : Belsele
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande