KONINKLIJKE ATLETISCHE VERENIGING DENDERMONDE

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE ATLETISCHE VERENIGING DENDERMONDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.751.178

Publication

24/06/2013
ÿþMOD2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

11 j111 j1111111111

Vc behc

aar

Belt Staal

VAN KOOPHANDE

13 JUNI 2013

DENDERMONDE

Griffie

Benaming

(voluit) : KONINKLIJKE ATLETISCHE VERENIGING DENDERMONDE

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bakkerstraat 47, 9200 Dendermonde

Ondernemingsnr : 407.751.178

Voorwerp akte : Opzeg mandaat - Benoemingen

Opzeg mandaat.

Op de Algemene Statutaire Vergadering van 28 oktober 2012 geeft het huidige bestuursorgaan met name:

- Tas Jan, Vlotgrasiaan 2 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 12109/1958.

- Arbyn Patrick, E. Van Winckellaan 16 te 9200 Dendermonde. Geboren te Lebbeke op 02/11/1956.

- Snel Erwin, Damhof 4 te 9200 Dendermonde. Geboren te Oudegem op 27/0711956.

te kennen hierbij hun mandaat met ingang van 28 oktober 2012 op te zeggen en zich bij deze opnieuw kandidaat te stellen als bestuurder van K.A.V.D. vzw.

De aanwezige leden van de Algemene Vergadering keuren met een vereiste meerderheid en eenparigheid van stemmen de opzegging van hun mandaat goed en verlenen kwijting met uitzondering van de engagementen die zij hebben aangegaan en getekend in eigen naam

Benoemingen.

Op de Algemene Statutaire Vergadering van 28 oktober 2012 werd met een verreiste meerderheid en eenparigheid van stemmen beslist om de kandidatuur als bestuurder van K.A.V.D. vzw te aanvaarden voor een periode van 4 jaar met aanvang op 28 oktober 2012 van:

- Arbyn Patrick, E. Van Winckellaan 16 te 9200 Dendermonde. Geboren te Lebbeke op 02/1111956.

- Buggenhout Christiaan, Buisstraat 67 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 23/02/1976.

- Dewaelhens Dany, Bevrijdingslaan 157 te 9200 Dendermonde. Geboren te Hamme op 18/0511961.

- Peleman Bart, Krijgshof 1 bus 40 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 01/06/1970.

- Tas Jan, Vlotgraslaan 2 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 12/09/1958.

- Van Damme Jan, Leopold II laan 18 B te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 04/02/1945.

- Van Keer Geert, Grote Markt 16 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 16/10/1947.

- Van Ranst Dany, Heidepark 16 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 16110/1947.

De bestuurders kozen in hun midden als:

- Voorzitter: Dewaelhens Dany.

- Ondervoorzitter: Van Keer Geert en Van Ranst Dany.

- Secretaris: Buggenhout Christiaan.

In de hoedanigheid van gerechtelijk correspondent neemt Iris Penninger deel aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur, dit evenwel zonder stemrecht.

De Raad van Bestuur verleent volmacht aan Iris Penninger om in naam van Koninklijke Atletische Vereniging Dendermonde vzw aangetekende zendingen te aanvaarden en/of op te halen.

Deze publicatie vervangt alle voorgaande.

Dewaelhens Dany, voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging ot stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

27/07/2012
ÿþMOD 2.0

_lil _I,, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Benaming

(voluit): KONINKLIJKE ATLETISCHE VERENIGING DENDERMONDE

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bakkerstraat 47, 9200 Dendermonde

Ondernemingsnr : 407.751.178

Voorwerp akte : Wijziging statuten - Ontslag - Benoeming

Artikel 1. De vereniging

Art. 1. Sectie 1. Rechtsvorm

De statuten van de vereniging worden aangepast als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wet").

Art. 1. Sectie 2. Naam

De VZW draagt de naam Koninklijke Atletische Vereniging Dendermonde, afgekort K.A.V,D. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1. Sectie 3. Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 9200 Dendermonde, Bakkerstraat 47, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde,

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 1. Sectie 4. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. Doeleinden en activiteiten

Art. 2. Sectie 1. Doeleinden

De vereniging stelt zich tot doel de beoefening van de voetbalsport te bevorderen, meerbepaald het beheer

van voetbalclub K.A.V. Dendermonde, aangesloten bij de K.B.V.B. onder stamnummer 57.

Art. 2. Sectie 2. Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer:

Het organiseren en deelnemen aan trainingen en wedstrijden, sportstages en tornooien in de voetbalsport en aanverwanten.

Het organiseren van alle activiteiten in het kader van sport voor allen.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 3. Lidmaatschap

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" iai33ez"

Vo i

beho

aan

Belg

Staat





CRIPf*IP

VAN I:.0091'H:

18' JULI 2012

Griffie

Vgor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

MtlD 2.0

Art, 3. Sectie 1, Werkende Leden

Er zijn minstens 3 Werkende Leden met alle rechten zoals omschreven voor de "leden" in de V&S-wet. Daarnaast kan iedere natuurlijk persoon of rechtspersoon of organisatie zich kandidaat stellen als Werkend Lid ongeacht zijn/haar politieke of levensbeschouwelijke overtuiging en leeftijd of geslacht. Hij/zij, dient daartoe te worden voorgedragen door minimaal 3 van de bestaande Werkende Leden.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling en voordrachtakte schriftelijk aan de voorzitter van Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering beslist over de al dan niet aanvaarding van de kandidaat als Werkend Lid op haar eerstvolgende vergadering. Zij beslist discretionair en zonder enige motivatie. De beslissing wordt genomen met een volstrekte meerderheid van aantal stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde. De Algemene Vergadering kan pas geldig stemmen indien tenminste 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij hebben stemrecht op de Algemene Vergadering en betalen een lidmaatschapbijdrage, die jaarlijks zal worden vastgelegd door Algemene Vergadering en die maximum 500 EUR zal bedragen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de Werkende Leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing.

Art, 3, Sectie 2. Toegetreden leden van de VZW

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de voorzitter van de Raad van Bestuur, ongeacht zijn/haar politieke of levensbeschouwelijke overtuiging, leeftijd of geslacht een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden. De Raad van Bestuur beslist over de al dan niet aanvaarding van de kandidaat als Toetredend Lid op haar eertsvolgende vergadering. Zij beslist discretionair en zonder enige motivatie. Zij brengt deze beslissing ter kennis van de eerstvolgende Algemene Verrgadering. Toegetreden Leden hebben enkel de rechten en plichten, die in deze statuten en de V&S wet worden omschreven. Zij hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en betalen geen lidmaatschapsbijdrage. Kunnen de" hoedanigreid aannemen van Toegetreden Lid: Medewerkers, spelers, trainers, ploegafgevaardigden. Diegene die in aanmerking komt voor "Toegetreden Lid", kan zich uiteraard kandidaat stellen voor "Werkend Lid" op, de wijze zoals bepaald in art. 3 sectie 1. Eén persoon kan niet tegelijkertijd Werkend en Toegetreden Lid zijn, Een bijdrage in de kosten kan worden bepaald door de Algemene Vergadering.

Art. 3. Sectie 3, Ontslag'

Werkende Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal automatisch ingaan één maand na dit schrijven en dient ter kennis worden gegeven aan de eerstvolgende Algemene Vergadering van de VZW.

Toegetreden Leden kunnen zich op enk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad Van Bestuur, Het ontslag zal automatisch ingaan één maand na dit schrijven en dient ter kennis worden gegeven aan de eerstvolgende Algemene Vergadering van de vzw. Een ontslag nemend Werkend Lid respectievelijk Toetredend Lid is verplicht tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot gebeurlijke deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend,

Art. 3. Sectie 4. Opschorting van Werkende leden

Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen een door Raad van Bestuur of Algemene Vergadering bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen 1 maand na datum van verzending van die aanmaning,

Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn. De ontslagname wordt ter kennis gegeven aan de eerstvolgende Algemene Vergadering van de VZW.

Art. 3. Sectie 5. Uitsluiting

Als een Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingenvan de VZW, zware fouten maakt of handelingen stelt die de VZW schaden wordt deze, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 115 van alle Werkende Leden, uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 213 van alle Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd dienen te zijn en waarbij de beslissing wordt genomen met een volstrekte meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is. Bij gelijkheid van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Het Werkend Lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden en zich te laten bijstaan op de Algemene Vergaderring. Als een Toegetreden Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, Zware fouten maakt of handelingen stelt die de VZW schaden worden deze door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten van lidmaatschap. De Raad van Bestuur brengt dit ter kennis aan de eerstvolgende Algemene Vergadering.

Art. 3. Sectie 6. Rechten

Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

VZW, enz.

Artikel 4. De algemene vergadering

Art. 4. Sectie 1. De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden. Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht.

Elk Werkend Lid heeft één stem.

Art. 4. Sectie 2. Waarnemers

Waarnemers mogen mits akkoord van de Algemene Vergadering de vergadering bijwonen en mogen zich,

mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten,

Art. 4 Sectie 3. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden worden uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend:

de wijziging van de statuten;

de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

de ontbinding van de vereniging;

de uitsluiting van een lid;

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Alsook "alle gevallen waarin de statuten dat vereisen", zoals:

de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter;

de goedkeuring van het actieprcgramma opgesteld door de Raad van Bestuur;

de aanvaarding van nieuwe Werkende Leden.;

de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage voor Werkende Leden evenals de onkostenbijdrage

voor Toegetreden Leden;

De Verkiezing van de Raad van Bestuur met een maximum van 11 en een minimum

Van 3 leden (cfr infra);

Art. 4. Sectie 4. Vergaderingen

De jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering zal tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeldt wordt in de uitnodiging. Deze vergadering wordt door de voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per fax of per email of per gewone post op het adres dat het Werkend Lid daartoe laatst schriftelijk heeft opgegeven aan de Secretaris of een Lid van de Raad van Bestuur Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. Elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de Werkende Leden na verzending van de uitnodiging minstens 10 dagen voor de vergadering wordt aangebracht, wordt alsnog op de agenda geplaatst. Bij het begin van de vergadering wordt de definitieve agenda goedgekeurd. Er wordt over geen andere punten gesproken dan deze voorzien op de definitief goedgekeurde agenda. Eveneens bij het begin van de vergadering worden 2 stemopnemers aangeduid.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter telkens 2 bestuurders of 1/5 van alle Werkende Leden daarom verzoeken. De uitnodiging wordt minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Werkende Leden verstuurd per fax of per email of per gewone post op het adres dat het Werkend Lid daartoe laatst schriftelijk heeft opgegeven aan de Secretaris of een Lid van de Raad van Bestuur.

Art. 4. Sectie 5. Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 2/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door een volstrekte meerderheid van de aanwezige Werkende Leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door een volstrekte meerderheid stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 2/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 213 van de aanwezige stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende

Voor-béhóuderi aan het Belgisch Staatsblad

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Werkende Leden worden vertegenwoordigd. Elk Lid kan maximum 1 volmacht dragen. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming, Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 5. Bestuur en vertegenwoordiging

Art. 5. Sectie 1, Samenstelling Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit tenminste drie en ten hoogste elf bestuurders die lid van de VZW zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de VZW. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Werkende Lid wordt aanvaard, zal een Buitengewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder, De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij volstrekte meerderheid van stemmen van de aanwezige leden voor een termijn van 4 jaar. De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, 1 of 2 ondervoorzitters, een secretaris, desgevallend een adjunct-secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie. De Raad van Bestuur legt dit ter kennisgeving voor aan de eerstvolgende Algemene Vergadering. Elke bestuurder die handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW, zware fouten maakt of handelingen stelt die de VZW schaden, kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij volstrekte meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door middel van een aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, Het ontslag dient bekrachtigd te worden op de eerstvolgende Algemene Statutaire Vergadering van de VZW. De Voorzitter en de Secretaris kunnen nooit tegelijkertijd ontslagnemend zijn. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien met een maximum van 3 maand, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 5. Sectie 2. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist met een minimum van 1 maal per maand, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van het dagelijks bestuur. De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste in dienstjaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer tenminste 1/2 van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem, Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en Secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het KB, van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW dat vereisen, worden de besluiten van de Raad van Bestuur genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een voorafgaande beraadslaging plaatsvond onder alle bestuursleden per e-mail, video- of telefoon- conferentie,

Art, 5. Sectie 3. Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting diie tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vó6r dat de Raad van Bestuur een besluit neemt, De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en bij de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Art. 5. Sectie 4. Intern bestuur  Beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern en extern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot veie ezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 V&S-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang. De Raad van Bestuur kan onder haar verantwoordelijkheid en gezag een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze

Luik B - Vervolg

MOD 2.0

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

VQor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.0

Luik B - Vervolg

overdracht echter betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur mag niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met bv.: de aan- of verkoop van onroerendé goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek... Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Art. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt gezamenlijk de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden. In afwijking van artikel 13 V&S-wet, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW bij bv.: de aan- of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging van een hypotheek. Beperkingen aan de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang, De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpgelijk zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt op het gebied van lastgeving.

Art. 5. Sectie 6. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in , het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, als gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 6. Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern en extern vlak kan door Raad van Bestuur onder haar verantwoordelijkheid en gezag worden opgedragen aan één of meer van haar leden. Zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor wat dagelijks bestuur betreft, zullen de leden van het Dagelijks Bestuur gezamenlijk en collegiaal handelen. In afwijking van artikel 13bis V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de Raad van Bestuur beslissingen nemen en rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 500 EUR per maand te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt, Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 7, Aansprakelijkheid van de bestuurder en dagelijks bestuurder

De leden van de Raad van Bestuur en het Dagelijks bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht in overeenstemming met het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten, Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 8. Toezicht door een commissaris

Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven in overeenstemming met het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aán een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 9. Financiering en boekhouding

Art. 9. Eerste lid. Financiering

De vereniging kan worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en

Op de laatste ble. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD2.0

Mar-behouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging rondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 9. Tweede lid. Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel in overeenstemming met het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de Jaarlijkse Algemene Statutaire Vergadering.

Artikel 10., Ontbinding

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 115 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats in overeenstemming met het bepaalde in artikel 4, sectie 4 van deze statuten. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 4, sectie 5 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is in overeenstemming met artikel 23 V&S-wet. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemd de Algemene Vergadering één vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad in overeenstemming met het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten op dat gebied.

Aldus, opgesteld in 2 originele exemplaren, gelezen en goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de Koninklijke Atletische Vereniging Dendermonde VZW dd, ar; a t2 2DLt

Ontslag en benoemingen

Op de Algemene Statutaire Vergadering van 25 juli 2011 werd met een verreiste meerderheid en eenparigheid van stemmen beslist het ontslag te aanvaarden als bestuurder van K.A.V.D. vzw van:

-Rudy Christiaens, Sportpleinstraat 2 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 1310711953, -Pieter Maes, Krijgshof I bus 53 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 28/02/1939. -Leo Penninger, Krijgshof III bus 247 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 1110811953, -De Cock Vanessa, Efiksemstraat 24c te 3350 Wommersom. Geboren te Dendermonde op 03/11/1974.

-Verhofstadt Sven, Donckstraat 40 bus 1 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 2910311976. -Penninger Iris, Krijgshof 11 bus 166 te 9200 Dendermonde. Geboren te Dendermonde op 15/06/1947.

-Van Hauts Alain, Hebbestraat 19 te 9220 Hamme. Geboren te Beveren op 17/03/1962. -Verhofstadt Dirk, tCerclaerstraat 5 te 1740 Ternat. Geboren te Dendermonde op 13/09/1969.

Aan de Algemene Vergadering wordt gevraagd om de ontslagen te aanvaarden en deze bestuursleden kwijting te verlenen met uitzondéring van de engagementen die zij hebben aangegaan en getekend in eigen naam.

De aanwezige leden van de Algemene Vergadering keuren met eenparigheid van stemmen de ontslagen goed en verlenen kwijting met uitzondering van de engagementen die zij hebben aangegaan en getekend in eigen naam.

Op de bijzondere Algemene Vergadering van 4 december 2011 werd met een verreiste meerderheid en eenparigheid van stemmen beslist om de kandidatuur als bestuurder van K.A.V.D. vzw te aanvaarden tot van:

-Arbyn Patrick, E. Van Winckelfaan 16 te 9200 Dendermonde. Geboren te Lebbeke op 02/11/1956. - Snel Erwin, Damhof 4 te 9200 Dendermonde. Geboren te Oudegem op 2710711956.

Deze publicatie vervangt alle voorgaande.

Jan Tas, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/09/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2011- Annexes du Moniteur belge

"

MGD 2.2

i 3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gr eFF1E RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

Ondememingsnr : 407.751.178

Benaming

(voluit) : Koninklijke Atletische Vereniging Dendermonde

(verkort) : K.A.V.D.

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Bakkerstraat 47 Dendermonde 9200

Onderwerp akte : precizering

Bij vonnis Ede kamer Rechtbank Eerste Aanleg Dendermonde dd 18 maart 2011 (AR 09/1397/A) schort de Rechtbank de vordering in tussenkomst en vrijwaring van de VZW Koninklijke Atletische Vereniging Dendermonde (K.A.V.D.), aldaar vertegenwoordigd door haar raadsman, Mter Kris Verberckmoes, advokaat met kantoor te 9200 Dendermonde, K. Astridlaan 19, op en bepaalt de termijn binnen dewelke de VZW. K.A.V.D. aan haar publicatieverplichtingen dient te voldoen op 6 maanden vanaf heden. De Rechtbank heeft. tevoor in zijn vonnis overwogen dat het door K.A.V.D. ter griffie Rechtbank van Koophandel Dendermonde op; 31.03.2004 neergelegd aanvraagformulier tot bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad, welmelding maakt van een aantal benoemingen tot de raad van bestuur bij buitengewone algemene vergadering: van 12.01.2004, evenwel zonder vermelding te maken van de onder artikel 9 VZW wet 2 mei 2005 bepaalde, precizering terzake hun woonplaats en geboortedatum- en plaats.

Gevolggevend aan de opmerking van genoemde Rechtbank, volgt hieronder de samenstelling van de Raad: van Bestuur VZW Koninklijke Atletische Vereniging Dendermonde - met woonplaats, geboortedatum en -plaats op het ogenblik van de neerlegging van het aanvraagformulier 1 tot inschrijving en/of bekendmaking in de bijlagen Belgisch Staatsblad ter griffie Rechtbank Koophandel Dendermonde dd 31.03.2004:

Tas Jan, geboren te Dendermonde de 12 september 1958 en wonende te 9200 Dendermonde, Vlotgras 2 Christiaens Rudy, geboren te Dendermonde de 13 juli 1953 en wonende te 9200 Dendermonde, Sportpleinstraat 31

Maes Pieter, geboren te Dendermonde (St Gillis) de 28 februari 1939 en wonende te 9200 Dendermonde,. Krijgshof I-53

Penninger Leo, geboren te Dendermonde de 11 augustus 1953 en wonende te 9200 Dendermonde, Krijgshof III-247

De Cock Vanessa, geboren te Dendermonde de 3 november 1974 en wonende te 3350 Wommersom,: Eliksemstraat 24c

Verhofstadt Sven, geboren te Dendermonde de 29 maart 1976 en wonende te 9200 Dendermonde, Denkstraat 40-1

Penninger Iris, geboren te Dendermonde de 15 september 1947 en wonende te 9200 Dendermonde,' : Krijgshof Il -166

Van Houts Alain, geboren te Beveren de 17 maart 1962 en wonende te 9220 Hamme, Hebbestraat 19 Verhofstadt Dirk, geboren te Dendermonde de 13 september 1969 en wonende te 1740 Temat, 't. Certclaerstraat 5

1 3" 09, 2011

DENDERMONDE

Griffie

`liiaazap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
KONINKLIJKE ATLETISCHE VERENIGING DENDERMONDE

Adresse
BAKKERSTRAAT 47 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande