LA BANDE A GAVROCHE

Association sans but lucratif


Dénomination : LA BANDE A GAVROCHE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.474.485

Publication

05/01/2015
ÿþ~l ~-~,_,~---

\

1 f - . %~

Mao 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IMM1§M§11111Iw



NEERGELEGD

' 1 9 DEC. 2014

ttECU T ,': ANK VAN

KOOiniiIR ' en, TE GENT

Ondernemingsnr : 0843.474.485

Benaming

(voluit) : La bande à Gavroche

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sportstraat 216, 9000 Gent

Onderwerp akte ; Ontslag en benoeming van bestuurders - Statuten

Uittreksels van de algemene vergadering van leden van 10 mei 2013

De vergadering neemt akte van het ontslag van mevrouw Katia Morim wonende to Nieuwbrugkaai 71, 9000 Gent, als bestuurder.

De vergadering beslist Loïc L'Arvor, wonende te Sint Jan-Baptiststraat 17, 9000 Gent, te benoemen als. bestuurder voor een drie jaar mandaat.

De Vergadering beslist om de artikelen 3, 14, 21, 24, 25, 27, 28, 34, 35 en 38 van de statuten te wijzigen door de volgende tekst:

Artikel 3 - De vzw heeft tot doel buitenschoolse activiteiten in het Frans op te zetten en aan te bieden, waarbij Fransta lige kinderen, d.w.z. kinderen die al van een erg jonge leeftijd Frans hebben geleerd of leren, en die in lokale scholen schoollopen, de kans krijgen om verder Frans te praten en in contact te blijven met de, Franse cultuur, door deel te nemen aan buitenschoolse lessen en activiteiten in de Franse taal,

Naast die activiteiten en lessen kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks= bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bepaalde commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen,

Artikel 14 - Elk werkend of niet-werkend lid dient een jaarlijkse bijdrage te bepalen. Het bedrag en de. betalingsdatum worden jaarlijks door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur vastgesteld.

Alle betalingen dienen in euro te gebeuren.

Het gedeelte van de bijdragen dat overblijft nadat alle uitgaven zijn gedaan voor het jaar waarvoor de bijdragen betaald werden, wordt pro rata het betaalde lidgeld aan het lid terugbetaald, of wordt, in de mate waarin de wetgeving dat toelaat, als een voorschot op het jaarlijkse lidgeld van het volgende jaar beschouwd,

[..j

Artikel 21 - De volgens de regels samengeroepen Algemene Vergadering vertegenwoordigt de vereniging. De Algemene Vergadering kan slechts beraadslagen en uitspraken doen indien ten minste een kwart (1/4) van: de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht, ieder; beschikt over één stem. Ieder werkend lid kan zich op een Algemene Vergadering door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen, aan wie hij volmacht geeft in de vorm vastgesteld door de Raad van Bestuur. Elk' werkend lid kan maximum 2 volmachten dragen,

Indien dit quorum niet gehaald wordt, mag een tweede vergadering binnen de maand volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De vergadering kan dan geldig beraadslagen en uitspraken doen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

[" j

Artikel 24 - De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het stellen van alle daden van beheer en beschikking die de vereniging aanbelangen, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk; aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad bepaalt het beleid in het kader van de doelstellingen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Luik B -Vervolg

Artikel 25 - De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 en ten hoogste 11 bestuurders, die minimum 21 jaar oud zijn. De meerderheid van de bestuurders zelf, of ten minste zijn/haar echtgeno(o)t(e), heeft de Franse nationaliteit. De Raad van Bestuur oefent haar macht collectief uit.

[" " ]

Artikel 27 - De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, en eventueel een vicevoorzitter, die het Dagelijkse Bestuur van de vereniging vormen. De < Raad van Bestuur kan het dagelijkse beheer van de vereniging aan het Dagelijkse Bestuur doorgeven. De Raad van Bestuur bepaalt de bevoegdheden evenals de regels en procedures die van toepassing zijn op het Dagelijkse Bestuur.

%Noor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge Artikel 28 - Raad van Bestuur vergadert in principe één keer per trimester (september/december/maart/juni) op oproep van de voorzitter of de secretaris, of telkens wanneer het nodig is voor de vereniging, of telkens wanneer één van de bestuurders het vraagt. De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, of, bij afwezigheid, door de vicevoorzitter of, bij gebrek daaraan, door de secretaris of, bij I: gebrek daaraan, door de oudste aanwezige bestuurder. Alle vergaderingen van de Raad van Bestuur vinden plaats op de hoofdzetel van de vereniging of op een andere plaats zoals aangegeven in de uitnodiging, De vergaderingen van de Raad van Bestuur kunnen gehouden worden d.m.v, videoconferencing, teleconferencing of gelijkaardige telecommunicatiemiddelen, waarbij de deelnemers aan de vergadering elkaar simultaan kunnèn horen en ze met elkaar kunnen communiceren. Bestuurders die op dergelijke manier aan de vergadering deelnemen, worden beschouwd als zijnde aanwezig op de vergadering.

Er kan slechts over punten die niet op de agenda staan, worden beraadslaagd en gestemd als de meerderheid van de bestuurders aanwezig is en als aile bestuurders uiterlijk 24 uur voor de vergadering op elektronische wijze op de hoogte werden gebracht van deze punten.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen als de helft (1/2) van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn: Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

[ .]

Artikel 34 - Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter of de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij tweederde (213) meerderheid, op voorwaarde dat twee derde (2/3) van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Het ontslag kan uitgesproken worden wegens een handeling of nalatigheid die de belangen van de , vereniging ernstige schade heeft toegebracht of toebrengt.

Artikel 35 - De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd tegenover derden door de voorzitter of de vice- voorzitter voor wat uitspraken betreft die een formeel standpunt van de vereniging uitdrukken ("openbare uitspraken").

Met uitzondering van de openbare uitspraken is de vereniging geldig vertegenwoordigd tegenover derden door twee bestuurders die gezamenlijk optreden, of door om het even welke andere persoon, die niet noodzakelijk een bestuurder is, maar handelt volgens de opdracht die hem door de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering is toegekend.

De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd voor een notaris of voor de rechtbank, zoals als verweerster ais als eiseres, door twee bestuurders die gezamenlijk optreden. Alle akten met betrekking tot de benoeming, de afzetting of het ontslag van de personen die over de bevoegdheid beschikken om de vereniging te vertegenwoordigen, worden opgesteld en bekend gemaakt in overeenstemming met de wet.

[.,.]

Artikel 38 - Ingeval van' vrijwillige ontbinding van de vereniging worden minstens twee vereffenaars benoemd door de Algemene Vergadering. Na betaling van de schulden en lasten wordt het resterende vermogen, zoals ' door de Algemene Vergadering bepaald, toegekend aan een vereniging die een gelijkaardige doelstelling nastreeft als die van de vereniging of die aan die doelstelling verwante activiteiten organiseert.

Een versie van de gecoördineerde statuten werd neergelegd.

Lok L'Arvor

Bestuurder

Nelly Rispal

Bestuurder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/07/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sporertstraat 216, 9000 GENT

On. erwerp akte : Ontslag

In de loop van 2012 zijn er een paar wijzingingen gebeurd in het raad van bestuur van onze vzw,

Op 0110312012: Denk Garcia, bestuurder, heeft ontslag genommen van het Raad van bestuur. Zijn ontslag

werd aanvaard In de vergadering van het raad van bestuur op 21 maart 2012.

Op 16106121012: Cynthia Billet, bestuurder, heeft ontslag genommen en haar ontslag was aanvaard in de. vergadering van het Radd van bestuur op 19 juni 2012.

Op dezelfde dag (19/06/2012), was David Follen officieel welkom ais nieuwe bestuurder van het Raad van Bestuur.

Op 04/05/2013: Françoise Defoug heeft een aanvraag gestuurd om bestuurder te worden. Haar aanvraag werd aanvaard op de Algemene Vergadering. Op die dag werden de ontslagen opnieuw annvaard en de aankomst van David Follen ook opnieuw aanvaard.

Te Gent, 26/06/2013

~' . ~Le

\et,

Mob 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~~_~~~3,

2 6 JO 2013

1 03973

Ondernemingsnr : 8434.744.85

Benaming

(voluit) : La bande à Gavroche

RECHTBANK VAN

KOOIPHANDEGrí ieENT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/02/2012
ÿþ~ AROD 2.2



E1 f ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en hand; ening.



NEERGELEGD

- 7 FEB. 2012

RECHTE =ANK VAN

K0021-1A:4 0 ..1q E r.-:',71-

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : La bande à Gavroche

(verkort) :

Rechtsvorm

Zetel : Sportstraat 216, 9000 GENT

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden,

1. Nelly RISPAL, geboren op 26/09/1978 in Valence (Frankrijk), wonende te Sportstraat 216, 9000 GENT

2. Katia MORIM, geboren op 20/03/1979 in Villepinte (Frankrijk), wonende te Nieuwbrugkaai 71, 9000 GENT

3, Julien DEBENAT, geboren op 17/08/1973 in Nantes (Frankrijk), wonende te Kortrijksesteenweg 229 9000 GENT

4. Stéphanie PELINSKI, geboren op 27/06/1976 in Haubourdin (Frankrijk), wonende te Meersstraat 62, 9000 GENT

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met de hiernavolgende statuten.

STATUTEN

TITEL I

NAAM - ZETEL

Art. 1 - De vzw draagt de naam: La bande à Gavroche.

Alle akten, facturen, bekendmakingen en andere documenten uitgaande van de vereniging moeten altijd de naam van de vereniging vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw", of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "asbl", evenals het adres van de zetel van de vereniging.

Art, 2 - De zetel van de vzw is gevestigd in de Sportstraat 216 in 9000 GENT, gelegen in het gerechtelijke arrondissement GENT. Hij kan verplaatst worden door een beslissing van de Raad van Bestuur. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il

DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art. 3 - De vzw heeft tot doel buitenschoolse activiteiten in het Frans op te zetten en aan te bieden, waarbij Franse kinderen of kinderen uit gezinnen waarvan minstens een van de ouders de Franse nationaliteit heeft, en die in lokale scholen lopen, de kans krijgen om Frans te praten en in contact te komen met de Franse cultuur, door deel te nemen aan buitenschoolse lessen en activiteiten in de Franse taal.

egt.i3

Voor-

behoude aan het Betgisct

Staatsbia

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen,

TITEL III

LIDMAATSCHAP

1) Toelating

Art. 4 - De vereniging bestaat uit werkende leden en niet-werkende leden die hun jaarlijks lidgeld betaald hebben. De Raad van Bestuur bepaalt de voorwaarden om Erelid te worden,

Art. 5 - De werkende leden zijn;

.de op het einde van deze oprichtingsakte vermelde oprichters,

.iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard,

Om werkend lid te worden, dient aan de volgende voorwaarden te zijn voldaan:

omeerderjarig zijn;

ohet Frans voldoende beheersen om tijdens de Algemene Vergadering deel te nemen aan de

beraadslagingen, voorstellen te doen, en te stemmen.

De vereniging dient minstens drie werkende leden te tellen. Het aantal werkende leden is onbeperkt.

Eik nieuw of toegetreden lid dat werkend lid wil worden, richt dit verzoek mondeling of via e-mail aan een van de leden van de Raad van Bestuur. Het verzoek wordt vervolgens behandeld tijdens de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur, ais die is voorzien in de maand na ontvangst van het verzoek, of door e-mailuitwisseling tussen de bestuurders. Het verzoek wordt met eenvoudige meerderheid goedgekeurd. Het lid ontvangt binnen de 8 dagen na goedkeuring door de Raad van Bestuur per e-mail bevestiging.

Art. 6 - De niet-werkende leden zijn alle natuurlijke of rechtspersonen die:

.hun jaarlijks lidgeld betaald hebben,

,instemmen met de statuten en doelstellingen van de vereniging,

.en wensen deel te nemen aan de door de vereniging opgezette activiteiten.

Het aantal niet-werkende leden is onbeperkt.

Elke natuurlijke of rechtspersoon die niet-werkend lid wil worden kan daartoe bij de vzw een schriftelijke of elektronische aanvraag (inschrijvingsformulier) indienen.

2) Ontslag

Art, 7 - Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door hun ontslag via e-mail kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur.

Een werkend lid kan op elk ogenblik van statuut veranderen en niet-werkend lid worden door hierover een email te richten aan de Raad van Bestuur. Na ontvangst van deze e-mail en het antwoord erop door de Raad van Bestuur wordt het werkende lid een eenvoudig niet-werkend lid en geniet hij enkel de rechten en plichten van een niet-werkend lid, Hij zal niet meer worden uitgenodigd voor de Algemene Vergadering en verliest zijn stemrecht.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een e-mail te richten aan de Raad van Bestuur. Na ontvangst van dit bericht kan het ontslagnemende lid niet langer deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Hij kan ook geen aanspraak maken op enige terugbetaling.

Art. 8 - De niet-werkende leden verliezen automatisch hun lidmaatschaap aan het einde van elk schooljaar (op 31 augustus) en worden opnieuw lid in september nadat ze opnieuw het jaarlijkse lidgeld betaald hebben.

3) Uitsluiting en royement

~~~~ P~M~` L~~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 9 - Een werkend lid kan enkel worden uitgesloten (voor een andere reden dan het niet betalen van het lidgeld) door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering waarbij voor de beslissing een tweederde (2/3) meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist is (artikel 4 van de wet).

Werkende leden die drie maanden na de laatste vruchteloze herinnering hun lidgeld nog niet hebben betaald, kunnen door besluit van de Raad van Bestuur geroyeerd worden van lidmaatschap.

Art.10 - De Raad van Bestuur kan een niet-werkend lid van lidmaatschap uitsluiten als:

.dit lid het respect van de andere leden zou verliezen,

,dit lid in strijd met de doelstellingen of de statuten van de vzw zou handelen,

.dit lid het lidgeld niet zou betaald hebben voor 1 december,

,dit lid door een ernstige fout, of door zijn gedrag of uitspraken de eerbaarheid en/of het imago van de

vereniging zou aantasten.

4) Rechten en verplichtingen van de leden

Art. 11 - Werkende of niet-werkende leden die ontslag nemen of die worden uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels of een inventaris vragen. Ze kunnen ook geen betaalde bijdragen terugvorderen.

Art.12 - Behalve de wettelijke bepalingen hebben de werkende en niet-werkende leden de rechten en plichten beschreven in onderhavige statuten.

a. Rechten van de leden

De niet-werkende leden kunnen gebruik maken van en deelnemen aan de activiteiten van de vereniging in overeenstemming met de statuten.

Niet-werkende leden hebben het recht om, zonder zich daarvoor te moeten verantwoorden:

- kosteloos inzage te krijgen, in de zetel van de vzw en op afspraak, van:

* onderhavige statuten;

* de officiële lijst van werkende leden;

* de samenstelling van de Raad van Bestuur.

-zo snel mogelijk en tegen betaling een eenvoudig of door twee bestuurders voor eensluidend gewaarmerkt

afschrift te bekomen van de geraadpleegde documenten.

En, als ze een rechtmatige interesse aantonen en op voorwaarde dat de Raad van Bestuur hun verzoek

aanvaardt, kunnen ze:

- de beslissingen van de Algemene Vergadering kosteloos raadplegen;

- zo spoedig mogelijk en tegen betaling een eenvoudig of door twee bestuurders voor eensluidend

gewaarmerkt afschrift van de geraadpleegde documenten krijgen.

Ze hebben ook het recht, op uitnodiging of op mondeling of via e-mail gemotiveerd verzoek aan één van de bestuurders, om aan de Algemene Vergadering deel te nemen, evenwel zonder stemrecht. Het verzoek moet aanvaard worden door ten minste een derde (1/3) van de bestuurders. De bestuurder die het verzoek van het niet-werkende lid ontvangen heeft, zal hem per e-mail antwoorden,

Behalve de rechten hen toegekend door de wet, hebben de werkende leden dezelfde rechten dan de niet-werkende leden.

Werkende leden met het volste recht hebben ook:

- het recht om op Algemene Vergadering te stemmen (of niet);

- het recht om zich door een ander werkend lid met het volste recht te laten vertegenwoordigen;

- het recht om een ander werkend lid met het volste recht te vertegenwoordigen;

- het recht om een verzoekschrift in te dienen:

* om een punt op de agenda te plaatsen,

* om een Buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen.

b. Plichten van de leden

De niet-werkende leden zijn verplicht om:

- het jaarlijkse lidgeld te betalen;

- iedere adreswijziging schriftelijk te melden.

(M- 1 ~OPAu~ 7~~~ ~U~/

~ ~~.

'nd,t;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De werkende leden zijn verplicht om:

- het jaarlijkse lidgeld te betalen;

- iedere adreswijziging schriftelijk te melden;

- aanwezig of vertegenwoordigd te zijn op de Algemene Vergaderingen;

- over de belangen en het goede beheer van de vereniging te waken;

- zo snel mogelijk iedere eventuele inbreuk tegen de vzw-wetgeving, onderhavige statuten of beslissingen

van de Algemene Vergadering of van de Raad van Bestuur aan de Raad van Bestuur te melden.

Art. 13 - Door de leden worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen der vereniging.

TITEL IV

BIJDRAGEN

Art. 14 - Het jaarlijkse lidgeld van alle leden (werkende en niet-werkende) wordt door de Raad van Bestuur vastgesteld.

Art. 15 - Een niet-werkend lid dat zijn lidgeld niet betaald heeft, kan niet deelnemen aan de activiteiten van de vereniging.

Een werkend lid dat zijn lidgeld niet betaald heeft, kan niet deelnemen aan de activiteiten van de vereniging, kan niet aanwezig zijn op de Algemene Vergadering en kan niet tot bestuurder benoemd worden.

TITEL V

DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 16 - De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en eventuele niet-werkende leden uit vrije wil (die uitsluitend met raadplegende stem en zonder stemrecht de vergadering bijwonen). Alle leden die deelnemen aan de Algemene Vergadering moeten hun jaarlijks lidgeld betaald hebben uiterlijk op de dag voordat de oproep voor de Algemene Vergadering verstuurd wordt. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan welke persoon dan ook als waarnemer of consulent uitnodigen om de Algemene Vergadering geheel of gedeeltelijk bij te wonen (zonder stemrecht).

Art. 17 - Voor de volgende zaken is een beslissing door de Algemene Vergadering vereist.

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen; 6, het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

7. het uitsluiten van een werkend lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 18 - De Gewone Algemene Vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen.

Art. 19 - Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op gezamenlijk, schriftelijk en gemotiveerd verzoek van minstens 5% van alle werkende leden. De Raad van Bestuur heeft één maand om de Algemene Vergadering samen te roepen en moet de nieuwe voorstellen over de werking van de vereniging op de agenda zetten,

Art. 20 - De Algemene Vergadering wordt per brief of per e-mail samengeroepen door de Raad van Bestuur. De oproepingen worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris en worden minstens 10 dagen vóór de Algemene Vergadering verstuurd. De oproeping bevat de datum, het uur en de plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda.

Ieder voorstel ondertekend door 1/5 van de werkende leden dat ten minste vijf dagen vóór een Gewone Algemene Vereniging per brief of per e-mail aan de Raad van Bestuur wordt verstuurd, moet op de agenda gezet worden.

Art. 21 - De volgens de regels samengeroepen Algemene Vergadering vertegenwoordigt de vereniging.

~M(~ ~ P~~d , ~~~i.c.1'al2r

~

jiS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

De Algemene Vergadering kan slechts beraadslagen en uitspraken doen indien ten minste een kwart (114) van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien dit quorum niet gehaald wordt, mag een tweede vergadering niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De vergadering kan dan geldig beraadslagen en uitspraken doen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, onder voorbehoud dat alle wettelijke bepalingen worden nageleefd.

Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht, ieder beschikt over één stem. Ieder werkend lid kan zich op een Algemene Vergadering door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen, aan wie hij volmacht geeft in de vorm vastgesteld door de Raad van Bestuur, Elk werkend lid kan maximum 2 volmachten dragen.

Art. 22 - Beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve beslissingen over een wijziging van de statuten, die een specifiek quorum van twee derde (2/3) van de werkende leden vereisen, of over de ontbinding van de vereniging, waarvoor een meerderheid van drie vierde is vereist. Onthoudingen worden niet meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend.

Art. 23 - Alle beslissingen van de Algemene Vergadering worden vastgelegd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris in de notulen der beraadslagingen, en bewaard in een notulenregister. Dit register wordt bijgehouden ter zetel van de vzw en ligt ter inzage van de werkende leden die hun inzagerecht wensen uit te oefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten,

Het register en de notulen worden in het Frans opgesteld.

TITEL VI

DAGELIJKS BEHEER VAN DE VERENIGING

1) De Raad van Bestuur

Art. 24 - De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 3 en ten hoogste 11 bestuurders, die minimum 21 jaar oud zijn. Een bestuurder wordt benoemd voor een (hernieuwbare) termijn van drie jaar, Op elke Gewone Algemene Vergadering wordt telkens een derde (1/3) van de bestuurders verkozen. Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de Algemene Vergadering.

Art. 25 - Om tot bestuurder te kunnen worden verkozen, moet de kandidaat of ten minste zijn/haar echtgenoot/echtgenote de Franse nationaliteit hebben.

Art. 26 - De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, eventueel een vicevoorzitter, en verder een secretaris en een penningmeester, die het dagelijkse bestuur van de vereniging vormen.

In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt hij vervangen door de vicevoorzitter of, bij gebrek daaraan, door de secretaris of, bij gebrek daaraan, door de oudste aanwezige bestuurder,

Art. 27 - De Raad van Bestuur vergadert in principe één keer per trimester (september/december/maart/juni) op oproep van de voorzitter of de secretaris, of elke keer dat het nodig is voor de vereniging, of elke keer dat één van de bestuurders het vraagt. Het dagelijkse bestuur kan geldig beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige bestuurders. Het stelt zijn conclusies voor aan de andere bestuurders op de volgende vergadering van de Raad van Bestuur. Het kan slechts besluiten wanneer ten minste de meerderheid van de leden van de Raad aanwezig of vertegenwoordigd is. Bil staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 28 - De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het stellen van alle daden van beheer en beschikking die de vereniging aanbelangen De Raad is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk voor de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad bepaalt het beleid in het kader van de doelstellingen van de vereniging.

Art. 29 - De Raad van Bestuur kan een Huishoudelijk Reglement opstellen, aannemen, wijzigen of intrekken.

2) Rekeningen

Art. 34 - De vereniging La bande à Gavroche zal onder meer wcrden gefinancierd door subsidies, bijdragen, toelagen, legaten, giften en schenkingen, inzamelingen, concerten, filmgala's, theater of feestjes georganiseerd door de Raad van Bestuur. Deze opsomming is niet exhaustief. Elk initiatief dat de doelstellingen van de vereniging La bande à Gavroche nastreeft, wordt aangemoedigd, op voorwaarde dat het vooraf wordt goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

!

(1&-6610L4, Le P eLwged, le&&ü` dir--

r~v'

~:nA~º%~

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 31 - Het boekjaar loopt van 1st januari tot 31 december van elk jaar. De rekeningen van de vereniging worden op 31 december van elk jaar vastgesteld en samen met een budgetvoorstel voor het komende jaar ter goedkeuring aan de Gewone Algemene Vergadering voorgelegd voor goedkeuring door de werkende leden.

Art. 32 - De penningmeester van de vereniging La Bande à Gavroche is verantwoordelijk van het maatschappelijk vermogen. Hij houdt een register van de ontvangsten en de uitgaven bij. Alle uitgaven moeten gerechtvaardigd worden.

Op elke vergadering van de Raad van Bestuur brengt de penningmeester verslag uit over de situatie van het maatschappelijk vermogen en geeft hij een gedetailleerd overzicht van de ontvangsten en uitgaven sinds zijn vorige verslag.

Art. 33 - Voor het beheer van de rekeningen zijn de handtekeningen van twee bestuurders nodig. Voor bedragen kleiner dan de door de Raad van Bestuur vastgelegde limiet volstaat de handtekening van één bestuurder.

3) Beëindiging van functie

Art. 34 - leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter of de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij tweederde (2/3) meerderheid, op voorwaarde dat twee derde (2/3) van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Het ontslag kan uitgesproken worden wegens een handeling of nalatigheid die de belangen van de vereniging ernstige schade heeft toegebracht,

TITEL VII

WIJZIGEN VAN DE STATUTEN

Art. 35 - Om de statuten te wijzigen, is een beraadslaging door de Algemene Vergadering nodig, op voorwaarde dat twee derde (2/3) van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ais op een eerste vergadering dit quorum niet gehaald wordt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn, indien ze wordt goedgekeurd door twee derde (2/3) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Art. 36 - Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand na datum in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd.

Hetzelfde geldt in geval van benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder,

TITEL VIII

ONTBINDING

Art. 37- Ingeval van vrijwillige ontbinding van de vereniging worden minstens twee vereffenaars benoemd door de Algemene Vergadering die de begunstigde van het saldo bij vereffening zal bepalen in overeenstemming met de doelstellingen vervat in artikel 3 van onderhavige statuten,

TITEL IX

SLOTBEPALING

Art. 38 - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 betreffende de vzw van toepassing, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Er is een Franstalige en Nederlandstalige versie van deze statuten opgesteld.

~,~~e ~~i

~ ~~

J!-~r

4. a

B la en bij_ het Belgisch Staatsblad - 20/02/2012 - A xeLdji_Mnnite.ur helge_

l "

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

OVERGANGSBEPALINGEN

De oprichters nemen unaniem de volgende beslissingen, die slechts effectief worden na neerlegging op de griffie van de statuten, en dit aangaande handelingen met betrekking tot de benoeming van bestuursleden en handelingen met betrekking tot personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen,

1) Boekjaar

Bij wijze van uitzondering begint het eerste boekjaar op 01 februari 2012 en eindigt op 31 december 2012.

2) Bestuurders

De oprichtende leden wijzen als bestuurders aan:

Billet Cynthia Voetbalstraat 74, 9050 Gentbrugge

Claracq Jerôme Groenstraat 399, 9041 Oostakker

Davidian Nelly Sportstraat 216, 9000 GENT

Garda Denis Bauwmeerstersstraat 106, 9040 St Amandsberg

Gautier Marion Gordunakaai 5, 9000 Gent

Labbé Carole Spiegelhof 35,9090 Melle

Lentrebecq Laurent VViindmolenstraat 16, 97Ô0 Oudernaarde

Morim Katia Nieuwbrugkaai 71, 9000 Gent

Outters Marie-Madeleine Schoolstraat 74 à St Amandsberg

Pelinski Stéphanie Meersstraat 62, 9000 GENT

Vallat Christine Paulatemstraat 48, 9630 Paulatem

die hun mandaat aanvaarden.

3) Delegatie van bevoegdheid

Ze wijzen aan in hoedanigheid van:

Voorzitter; Nelly RISPAL

Vicevoorzitter: Katia MORIM

Penningmeester: Denis GARCIA

Secretaresse: Carole LABBE

Gedaan te Gent, op 24 januari 2012, in drie exemplaren in het Nederlands (en één Franse versie op het adres van de zetel).

Handtekening

L.1 ^,aÎcie1

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LA BANDE A GAVROCHE

Adresse
SPORTSTRAAT 216 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande