LA LUTTE OPIART

Association sans but lucratif


Dénomination : LA LUTTE OPIART
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 521.961.750

Publication

22/03/2013
ÿþMOU 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bek=, " maken kopie na neerlegging van d

E - ELEGD

Voor- behoudr III 1,111111 III

aan he

Belgisc Staatsbi,







{

RECHTBANKVAN

K41

Griffie

Ondernemingsnr :062 .,%63. »et

Benaming

(voluit) : La Lutte Opïairt

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nekkersberglaan 60, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen, hebben op de stichtingsvergadering, gehouden op 9 maart 2013 in de Nekkersberglaan 60, 9000 Gent, besloten over te gaan tot de oprichting van een `vereniging zonder winstoogmerk' (vzw).

De mevrouw Geeraert Lut, wonende te Nekkersberglaan 60, 9000 Gent

De mevrouw Lamote Jennifer, wonende te Wilgenstraat 94, 8800 Roeselare

De mevrouw Hinderycioc Emily, wonende te Pastorijstraat 3, bus 1, 9070 Destelbergen

Dit overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002; betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, met de hiernavolgende statuten:

STATUTEN

Titel I: Naam  adres  doei - duur

Artikel 1: naam

De vereniging draagt de naam"La Lutte Opiarevzw' en is een vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen, Hij kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in Vlaanderen bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur. Heden is hij gevestigd te Nekkersberglaan 60, 9000 Gent. Deze vereniging resorteert onder het gerechtelijk arrondissement van Gent.

Artikel 3: doel

De vereniging heeft ais doel om het welzijn en het welbevinden van mensen te verhogen. Hiervoor richt deze vzw zich op het faciliteren van de noodzakelijke randvoorwaarden; zijnde het verhogen van de kwaliteit van de omgeving, persoonlijke autonomie, sociale integratie, doelgerichte activiteiten, fysiek en mentaal welzijn en sociaal economische zekerheid

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren onder meer ontmoetingsmomenten, sociaal-artistieke projecten, interculturele ontmoeting, buurtevenementen. Deze lijst is niet exhaustief.

De vereniging Kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband

houden met haar doel, met inbegrip van occasionele commerciële en winstgevende

activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor het verwezenlijken van de doelstellingen van de vzw.

De vzw mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor de realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn.

De vzw kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen en aan sponsoring doen.

Artikel 4: duur

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

B Jiagen billet Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.2

De vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk moment ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering, mits in achtneming van de artikels 20 tot en met 25 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Titel 11 Leden

Artikel 5: leden

De vereniging telt uitsluitend werkende leden. Het aantal werkende leden bedraagt nooit minder dan 3 leden

en moet ten allen tijde hoger zijn dan het aantal bestuurders. De eerste leden zijn de stichtende leden.

Artikel 6: toetreding

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur, els zodanig wordt aanvaard en die er zizi) toe verbindt de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit kan per brief of per e-mail, Het verzoek vermeldt de naam, voornamen en adres of, indien het een rechtspersoon betreft, naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van het kandidaat-lid, alsook met vermelding van de elementen waarom het kandidaat-lid in aanmerking komt voor lidmaatschap van de vereniging.

De Algemene Vergadering beslist autonoom of een kandidaat-lid als lid tot de vzw wordt toegelaten. Uitgangspunt is dat een kandidaat-lid uit hoofde van zijn of haar functie, kennis, bevoegdheid, materiële of financiële steun of als vertegenwoordiger van een organisatie in staat zal zijn bij te dragen tot het welslagen van het doel van de vereniging. De Algemene Vergadering geeft hieromtrent schriftelijk of via e-mail bericht aan het kandidaat-lid. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 7: rechten

Leden, gewezen leden en hun rechtsopvolgers of erfgenamen hebben geen deel in het vermogen van de vereniging zonder winstoogmerk en kunnen de teruggave van betaalde bijdragen of gedane inbrengen niet vorderen, In geen geval kan mededeling van rekeningen, verzegelingen of het opmaken van een inventaris worden geëist.

Artikel 8: lidmaatschapsbijdrage

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 9: einde van het lidmaatschap

§1 Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.

§2 Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord.

§3 Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon of, in het geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Titel lil: Algemene vergadering

Artikel 10: samenstelling - vertegenwoordiging

De algemene vergadering bestaat uit de stichtende leden en de leden die later toetreden. Haar bevoegdheden zijn bepaald in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en in deze statuten.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid door de secretaris, of, bij diens afwezigheid door de penningmeester.

Artikel 11: bevoegdheid

Uitsluitend de algemene vergadering heeft de bevoegdheid

1. de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk te wijzigen;

2. de bestuurders te benoemen en af te zetten;

3. de bestuurders te kwijten;

4. de rekeningen en de begrotingen goed te keuren;

5, de vereniging zonder winstoogmerk vrijwillig te ontbinden;

6. een lid tilt te sluiten;

7. de vereniging zonder winstoogmerk om te zetten in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

8. een besflssing te nemen in alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 12: bijeenroeping

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op vraag van de raad van bestuur, of wanneer ten minste één vijfde van de leden hier schriftelijk om verzoekt. Elke vergadering wordt gehouden op de plaats, dag en uur in de bijeenroeping vermeld. Alle werkende leden moeten erop worden uitgenodigd.

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2,2

De algemene vergadering wordt uiterlijk tien kalenderdagen vooraf en met vermelding van de agenda door de voorzitter of een ander lid van de raad van bestuur per brief of per mail bijeengeroepen. De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur. De vergadering mag enkel de op de agenda vermelde punten behandelen, Elk onderwerp dat is aangevraagd door een vijfde deel van de leden, moet op de agenda worden gebracht. Enkel ais er 213de meerderheid akkoord is, kan een op de vergadering nieuw aangebracht agendapunt worden behandeld.

Artikel 13: stemrecht

Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd, elk beschikt over één stem. leder lid mag zich op de zittingen van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat houder is van een volmacht. Een lid van de algemene vergadering kan slechts houder zijn van één volmacht.

Artikel 14: meerderheden

§1 De vergadering is geldig indien minstens de helft van het aantal leden aanwezig is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, waarop deze vergadering een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

§2 Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering slechts beslissen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging zonder winstoogmerk is opgericht en ingeval van vrijwillige ontbinding van de vereniging zonder winstoogmerk, moet de beslissing genomen worden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweeds vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beslissen en de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in §2, tweede of derde lid van dit artikel, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 15: notulen

Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen gemaakt. Deze notulen worden aan de leden toegezonden of overhandigd via brief of mail. De verslagen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Titel IV: Raad van Bestuur

Artikel 16: samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging zonder winstoogmerk wordt bestuurd door een raad van minimaal 3 bestuurders, die lid zijn

van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. Deze benoeming geldt voor een

periode van vier jaar.

Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden,

ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Artikel 17; einde mandaat

Elke bestuurder is vrij uitte treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden door de algemene vergadering die daarover beslist bij twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer door ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in hun functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 18; bijeenroeping - beraadslaging

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Zij hebben

automatisch dezelfde functie bij de algemene vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt deze taak

overgenomen door de secretaris en, bij diens afwezigheid, door de penningmeester.

De raad van bestuur vergadert op bijeenroepen van de voorzitter of minstens twee leden van de raad van

bestuur. Het bijeenroepen gebeurt per brief of e-mail, met vermelden van de agenda en dit minstens 8 dagen op

voorhand.

De raad van bestuur beslist geldig ais zodra de meerderheid van zijn leden aanwezig is.

In de raad van bestuur hebben al zijn leden, hierin begrepen de voorzitter, gelijk stemrecht.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de

stem van de voorzitter doorslaggevend.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen gemaakt. Ze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de leden die hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgestelde modaliteiten. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Artikel 19: bevoegdheden

De raad van bestuur heeft aile bevoegdheden van beschikking en van beheer, met uitzondering van deze die door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of door deze statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging zonder winstoogmerk. Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan beslissen bepaalde taken over te dragen aan één of meer van zijn bestuurders, en specifieke opdrachten aan leden.

Artikel 20: vertegenwoordiging

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toebedeeld aan bijzondere volmachtsdragers en de vertegenwoordigingsbevoegdheid voor wat het dagelijkse bestuur betreft, wordt de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtekening van 2 bestuurders gezamenlijk optredend.

Artikel 21: aansprakelijkheid van de bestuurders

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging zonder winstoogmerk. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Titel V: BEGROTINGEN

Artikel 22: boekjaar

Het boekjaar van de vereniging zonder winstoogmerk loopt van 1 januari tot 31 december.

Ten laatste op 31 december van elk jaar wordt de rekening van het afgelopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgesteld.

De raad van bestuur legt elk jaar verantwoording af over het afgesloten boekjaar. De rekeningen van het afgelopen boekjaar worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering tijdens het eerste kwartaal van het daaropvolgende jaar. De begroting voor het volgende boekjaar wordt ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd tijdens het laatste kwartaal van het lopende jaar.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring door de Algemene Vergadering worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België,

Titel VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 23

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging zonder winstoogmerk benoemt de algemene vergadering die deze ontbinding uitspreekt, twee vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 24

In geval van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, op welk ogenblik en om welke reden zij zich voordoet, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw, dat moet worden toegekend aan een andere vzw met een gelijkaardig of verwant doel.

Titel VII: DIVERSEN

Artikel 25: wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de

gebruiken terzake.

Daarna beslist de Algemene Vergadering het aantal bestuurders Voor de eerste maa! vast te stellen op 2 en

de volgende bestuurders te benoemen voor een periode van 4 jaar:

1.Mevrouw Lut Geeraert, Nekkersberglaan 60, 9000 Gent, 05/03/1979

2.Mevrouw Jennifer Lamote, Wilgenstraat 94, 8800 Roeselare, 024/09/1980

Hierbij tegelijk neergelegd:

- !7e oprichtingsakte

D

à NIOD 2.2

Voor- Luik B - Vervolg

behouden Opgemaakt te Gent op 9 maart 2013, ondertekend in drie exemplaren

aan het

Belgisch

Staatsblad



?pif+~~.ft~t~c~ (Abi-De

Bijlagen TiiiTir Belgiscli Staatsblad = //1037/ai - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LA LUTTE OPIART

Adresse
NEKKERSBERGGLAAN 60 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande