LANDELIJK EXPERTISECENTRUM VOOR CULTUUR VAN ALLEDAG, AFGEKORT : LECA

Association sans but lucratif


Dénomination : LANDELIJK EXPERTISECENTRUM VOOR CULTUUR VAN ALLEDAG, AFGEKORT : LECA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 447.629.858

Publication

07/02/2014
ÿþV beh aa Bel Staa

h60D 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEER

29 1A1t 2014

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

14 37789" RECHTg~K~.VGENT

N

6C0t3pHAND



Ondernemingsnr : 4476.298.58

Benaming

(voluit) : Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag

(verkort) : LECA

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sint Amandstraat 72, 9000 Gent

Onderwerp akte : Statutenwijziging, wijziging van benaming en wijziging in de samenstelling van de Raad van Bestuur

LECA, in Algemene Vergadering van 18 november 2013, heeft eenparig besloten tot het volgende: de statuten van de vzw warden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd onder het nummer 0106985 in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 6 juni 2012, door de volgende nieuwe statuten, te weten:

ARTIKEL 1 BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR, BEZIT

Art. 1.1, De Vereniging zonder Winstoogmerk genoemd "Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag", afgekort "LECA", heeft haar maatschappelijke zetel op het volgende adres Sint-Amandstraat 72 te Gent en valt onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 1.2. De vereniging heeft tot doel een aanspreekpunt te zijn voor informatie over het dagelijkse leven van vroeger en nu. Vanuit een jarenlange ervaring wijst LECA mensen de weg naar betrouwbare informatie en organisaties die werken rond bepaalde aspecten van cultuur van alledag, Binnen dit domein focust LECA op het materieel en immaterieel erfgoed van stoeten, feesten, rituelen en sociale praktijken. In constante dialoog met alle betrokkenen, door samenwerking en netwerking, wil LECA dit erfgoed versterken en het draagvlak ervoor vergroten. Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van zijn doel, mag de vereniging aile rechtshandelingen stellen,

Art. 1.3. De duur van de vereniging is onbeperkt. Het maatschappelijke jaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk kalenderjaar.

Art. 1.4. Het bezit van de vereniging bestaat uit: de bijdrage der aangesloten leden, aankopen, legaten, schenkingen, toelagen en toevallige baten.

Art. 1.5, Het bezit van de vereniging is onbeperkt. Over de bestemming van de eigendommen der vereniging beslist de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Een lid, diens erfgenamen of een uitgesloten lid kunnen geen enkel recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging laten gelden.

ARTIKEL 2 -- LEDEN

Art. 2.1. Het aantal leden is beperkt tot 30 effectieve leden, met een minimum van 6 effectieve leden. De effectieve leden zijn stemgerechtigd op de Algemene Vergadering en oefenen hun mandaat kosteloos uit. De voorwaarden van toetreding worden door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur vastgelegd.

Art. 2.2. Effectieve leden hebben voeling met de erfgoedsector en ruimere maatschappelijke evoluties. Ze engageren zich actief in de vereniging. Onder dit `actief zijn wordt verstaan dat ze meewerken bijvoorbeeld intaan werkgroepen, op vlak van sensibilisering of onderzoek, de vereniging extern formeel vertegenwoordigen, of de Organisatie inhoudelijk versterken vanuit een grote expertise.

Art. 2.3. De kandidaat effectieve leden dienen schriftelijk hun aanvraag te richten tot de Algemene Vergadering of door de Algemene Vergadering te worden voorgedragen, De Raad van Bestuur beslist over de aanvraag van de leden. De effectieve leden onderschrijven bij hun toetreding de bepaling van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" beheersovereenkomst, de statuten, de missie en het huishoudelijk reglement en zij verbinden er zich toe geen daden te stelten die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging.

Art. 2.4. De effectieve leden zijn op elk moment vrij uit te treden uit de vereniging door schriftelijk hun ontslag aan te bieden aan de Raad van Bestuur.

Art. 2.5. De effectieve leden die deel uitmaken van de vereniging, betalen een jaarlijkse bijdrage die niet hoger mag zijn dan 20 euro. Het bedrag wordt jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Art« 2.6. Uitsluiting van effectieve leden kan enkel om ernstige redenen gebeuren. De uitsluiting wordt op gemotiveerd voorstel van de Raad van Bestuur uitgesproken en door de Algemene Vergadering bij geheime stemming en bij 2/3 meerderheid van de stemmen bevestigd.

Art. 2.7. De effectieve leden zijn in geen geval persoonlijk gehouden tot de verbintenissen van de vereniging.

ARTIKEL 3  ALGEMENE VERGADERING

Art. 3.1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden. Elk lid beschikt over één stem in de

Algemene Vergadering,

Artikel 3.2. De Algemene Vergadering is bevoegd voor alle zaken die haar door de wet worden opgedragen

en in het bijzonder voor;

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° de benoeming en afzetting van de commissarissen;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de bepaling van de bezoldiging van de commissarissen ingeval een bezoldiging wordt voorzien;

6° de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

7° de ontbinding van de vereniging;

8° de aanneming en de uitsluiting van leden;

9° het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

10° alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 3.3. De Algemene Vergadering staat onder het voorzitterschap van de voorzitter van de vereniging, en bij ontstentenis onder de leiding van de ondervoorzitter.

Art. 3.4. De statutaire Algemene Vergadering wordt minstens tweemaal per jaar gehouden. Zij vergadert eveneens ais ten minste 1/5 der effectieve leden in een gemotiveerd schrijven daarom verzoekt. Plaats en datum van de Algemene Vergadering worden door de Raad van Bestuur bepaalde De uitnodigingen en de agenda worden aan de leden ten minste acht werkdagen voor de vergadering via post of e-mail verzonden. De Algemene Vergadering beraadslaagt uitsluitend over de op de dagorde vermelde punten. Leden die een punt aan de agenda wensen toe te voegen dienen dit schriftelijk of per e-mail en uiterlijk twee dagen voor de Algemene Vergadering aan te vragen op de maatschappelijke zetel.

Art. 3.5. Een afwezig lid kan schriftelijk volmacht verlenen aan een aanwezig lid, terwijl laatstgenoemde maximum 3 afwezige leden kan vertegenwoordigen.

Art. 3.6. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, In sommige

gevallen gelden bijzondere aanwezigheden en meerderheden van stemmen:

- Voor de wijziging van de statuten moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

- 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

- 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

- Voor het uitsluiten van een lid moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

- geen aanwezigheidsvereiste van het uitgesloten lid

- 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

- Voor de wijziging van het doel van de vzw moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

- 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

- 415 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

- Voor de ontbinding van de vzw moet aan volgende voorwaarden voldaan warden:

- 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging '

- 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

u ~ u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD2.2

Art. 3.7. Leden en belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inzien na afspraak met de voorzitter. Belanghebbenden moeten hun belang aantonen via een gemotiveerd schrijven aan de Raad van Bestuur.

Art. 3.8, De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de leden

aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd zijn. Indien dit aantal niet is bereikt kan een

tweede vergadering worden samengeroepen die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal

aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag evenwel niet binnen de

vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De Algemene Vergadering beslist,

behoudens andersluidende bepaling in de wet of de statuten, bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige

stemmen,

ARTIKEL 4  RAAD VAN BESTUUR

Art. 4.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 4 bestuurders, die de Algemene Vergadering onder haar leden benoemt. De samenstelling van de Raad van Bestuur houdt in de mate van het mogelijke rekening met verdeling in geslacht, leeftijd, etnisch-culturele achtergrond en geografische herkomst van de leden, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 4.2, De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het beheer der zaken van de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur kan voor specifieke taken en opdrachten schriftelijk een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één van zijn leden of aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De wijze waarop ze naar derden toe treden, hetzij afzonderlijk, gezamenlijk of als college wordt schriftelijk bepaald door de Raad van Bestuur. Deze afgevaardigde(n) kan (kunnen) ontslag nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en dit zonder opgave van reden. De duur en de draagwijdte van deze overdracht dienen nauwkeurig door de Raad van Bestuur omschreven te worden. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur,

Art. 4.3. De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur voor vier jaar. ln de schoot van de Raad van Bestuur kiezen de leden van die Raad van Bestuur een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris voor een periode van vier jaar, Om de twee jaar is de helft van deze mandaten herkiesbaar volgens een beurtroisysteem: herkiesbaar zijn in de onpare jaren de voorzitter en de secretaris; in de pare jaren de ondervoorzitter en de penningmeester.

Art. 4.4. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door ontslag, door het verstrijken van het mandaat, of ingeval van een fysiek persoon, door het overlijden of wettelijke onbekwaamheid, en ingeval van een rechtspersoon door ontbinding of vereffening.

Art. 4.5, De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Indien deze verhinderd is, zal de ondervoorzitter de vergadering leiden. Bij zijn/haar afwezigheid is het de beurt aan het oudste lid van de Raad van Bestuur.

Art. 4.6. De Raad van Bestuur oefent de bevoegdheden uit als een college. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van het lid van de Raad van Bestuur dat hem/haar vervangt, doorslaggevend.

Art. 4.7. De Raad van Bestuur vergadert minimum 4 maal per jaar in gewone vergadering, en in buitengewone vergadering op bijeenroeping door de voorzitter of door minstens drie leden van de Raad van Bestuur.

Art. 4.8. Een lid van de Raad van Bestuur kan ontslag nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en dit zonder opgave van reden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat legitiem in hun vervanging is voorzien,

Art. 4.9. De vereniging wordt voor de uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter of van de secretaris of van de penningmeester of van elk daartoe door de Raad van Bestuur gemachtigd lid van de Raad van Bestuur of personeelslid. De penningmeester, de secretaris en de voorzitter en elk daartoe door de Raad van Bestuur gemachtigd lid van de Raad van Bestuur of personeelslid kunnen namens de vereniging financiële verbintenissen, overschrijvingen en stortingen, kwijtingen en ontlastingen ondertekenen en bij het ontvangen van aangetekende zendingen voor ontvangst tekenen.

ARTIKEL 5  ALGEMENEN BEPALINGEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT, ONTBINDING -

Art. 5.1. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen, zonder

winstoogmerk van toepassing en kan verwezen worden naar het huishoudelijk reglement van de vereniging.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art, 5.2. Er is een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Algemene Vergadering, dat bindend is voor het bestuur, de leden en de werknemers.

Art. 5.3. Tot ontbinding van de vereniging kan slechts overgegaan worden door de Algemene Vergadering die daartoe beslist bij 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging en 415 meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde leden

Art. 5.4. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering der lasten, overgedragen aan een instantie met een gelijkaardig doel ais dat van de vereniging.

BENOEMINGEN - RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering heeft op 18 november 2013 tot bestuurder benoemd:

Hendrik Pinxten geboren te Antwerpen op 12 maart 1947

De Algemene Vergadering heeft op 18 november 2013 tot bestuurder benoemd:

Kocak Yilmaz geboren te Gent op 31 december 1976

De Algemene Vergadering heeft op 18 november 2013 tot bestuurder benoemd:

Catteeuw Paul geboren te Marke op 25 mei 1956

Tot bestuurders benoemd zijn:

Antoon Naert geboren te Torhout op 12 mei 1967

Stefaan Top geboren te Langemark op 17 april 1941

Frans Van Hasselt geboren te Loenhout op 11 april 1943

Danny Vanloocke geboren te Varsenare op 12 juni 1960

Theo Aerts geboren te Herselt op 9 november 1939

Jolien Verroeye geboren te Gent op 29 maart 1983

Paulina van der Zee geboren te Workum op 4 april 1957

Eis Veraverbeke geboren te Poperinge op 31 mei 1977

Catteeuw Paul geboren te Marke op 25 mei 1956

Kocak Yilmaz geboren te Gent op 31 december 1976

Hendrik Pinxten geboren te Antwerpen op 12 maart 1947

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die funcie benoemd:

Voorzitter: Stefaan Top

Ondervoorzitter: Antoon Naert

Secretaris: Danny Vanloocke

Penningmeester: Stefaan Top

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en/of de secretaris onbeperkte en afzonderlijke

volmacht.

Voor aile financiële verplichtingen hebben de voorzitter en/of de penningmeester onbeperkte en

afzonderlijke volmacht.

Te Gent, op 18/11/2013

Stefaan Top - Voorzitter

Voor eensluidend verklaard uittreksel,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-behoyden aán het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

15/06/2012
ÿþ~

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





*iaiossas*

bel

BE

Sta

Ondernemingsnr : 4476.298.58

Benaming

(voluit) : Volkskunde Vlaanderen

(verkort) : V.V.

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sint-Amandstreat 72, 9000 Gent

Onderwerp akte : Statutenwijziging, wijziging van benaming en wijziging in de samenstelling van de Raad van Bestuur

LECA, in Algemene Vergadering van 22 mei 2012, heeft eenparig besloten tot het volgende de statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd onder het nummer 0150556 in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 23 oktober 2009, door de volgende nieuwe statuten, te weten:

ARTIKEL 1  BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR, BEZIT

Art. 1.1. De Vereniging zonder Winstoogmerk genoemd "Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van, Alledag", afgekort "LECA", heeft haar maatschappelijke zetel op het volgende adres Sint-Amandstraat 72 te, Gent en valt onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 1.2. De vereniging heeft tot doel een aanspreekpunt te zijn voor informatie over het dagelijkse leven van vroeger en nu. Vanuit een jarenlange ervaring wijst LECA mensen de weg naar betrouwbare informatie en organisaties die werken rond bepaalde aspecten van cultuur van alledag, Binnen dit domein focust LECA op het materieel en immaterieel erfgoed van stoeten, feesten, rituelen en sociale praktijken. in constante dialoog met, alle betrokkenen, door samenwerking en netwerking, wil LECA dit erfgoed versterken en het draagvlak ervoor vergroten. Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van zijn doel, mag de vereniging aile, rechtshandelingen stellen.

Art. 1.3. De duur van de vereniging is onbeperkt. Het maatschappelijke jaar gaat in op 9 januari en eindigt op 31 december van elk kalenderjaar.

Art. 1.4. Het bezit van de vereniging bestaat uit: de bijdrage der aangesloten leden, aankopen, legaten, schenkingen, toelagen en toevallige baten,

Art. 1.5. Het bezit van de vereniging is onbeperkt. Over de bestemming van de eigendommen der vereniging beslist de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Een lid, diens erfgenamen of een: uitgesloten lid kunnen geen enkel recht op het maatschappelijk bezit van de vereniging laten gelden.

ARTIKEL 2  LEDEN

Art. 2.1. Het aantal leden is beperkt tot 30 effectieve leden, met een minimum van 6 effectieve leden. De effectieve leden zijn stemgerechtigd op de Algemene Vergadering en oefenen hun mandaat kosteloos uit. De voorwaarden van toetreding worden door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur vastgelegd.

Art. 2.2. Effectieve leden hebben voeling met de erfgoedsector en ruimere maatschappelijke evoluties. Ze engageren zich actief in de vereniging. Onder dit 'actief zijn wordt verstaan dat ze meewerken bijvoorbeeld; inlaan werkgroepen, op vlak van sensibilisering of onderzoek, de vereniging extern formeel vertegenwoordigen,: of de organisatie inhoudelijk versterken vanuit een grote expertise.

Art. 2.3. De kandidaat effectieve leden dienen schriftelijk hun aanvraag te richten tot de Algemene; Vergadering of door de Algemene Vergadering te worden voorgedragen. De Raad van Bestuur beslist over de aanvraag van de leden, De effectieve leden onderschrijven bij hun toetreding de bepaling van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

beheersovereenkomst, de statuten, de missie en het huishoudelijk reglement en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging.

Art. 2.4. De effectieve leden zijn op elk moment vrij uit te treden uit de vereniging door schriftelijk hun ontslag aan te bieden aan de Raad van Bestuur.

Art. 2.5. De effectieve leden die deel uitmaken van de vereniging, betalen een jaarlijkse bijdrage die niet hoger mag zijn dan 20 euro. Het bedrag wordt jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Art. 2.6. Uitsluiting van effectieve leden kan enkel om ernstige redenen gebeuren. De uitsluiting wordt op gemotiveerd voorstel van de Raad van Bestuur uitgesproken en door de Algemene Vergadering bij geheime stemming en bij 2/3 meerderheid van de stemmen bevestigd.

Art, 2.7, De effectieve leden zijn in geen geval persoonlijk gehouden tot de verbintenissen van de vereniging.

ARTIKEL 3  ALGEMENE VERGADERING

Art. 3.1. De Algemene Vergadering bestaat uit aile effectieve leden. Elk lid beschikt over één stem in de

Algemene Vergadering.

Artikel 3.2. De Algemene Vergadering is bevoegd voor alle zaken die haar door de wet warden opgedragen

en in het bijzonder voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

30 de benoeming en afzetting van de commissarissen;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

50 de bepaling van de bezoldiging van de commissarissen ingeval een bezoldiging wordt voorzien;

6° de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

70 de ontbinding van de vereniging;

8° de aanneming en de uitsluiting van leden;

90 het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

10° alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Art. 3.3. De Algemene Vergadering staat onder het voorzitterschap van de voorzitter van de vereniging, en bij ontstentenis onder de leiding van de ondervoorzitter.

Art. 3.4. De statutaire Algemene Vergadering wordt minstens tweemaal per jaar gehouden. Zij vergadert eveneens ais ten minste 1/5 der effectieve leden in een gemotiveerd schrijven daarom verzoekt. Plaats en datum van de Algemene Vergadering worden door de Raad van Bestuur bepaald. De uitnodigingen en de agenda worden aan de leden ten minste acht werkdagen voor de vergadering via post of e-mail verzonden. De Algemene Vergadering beraadslaagt uitsluitend over de op de dagorde vermelde punten. Leden die een punt aan de agenda wensen toe te voegen dienen dit schriftelijk of per e-mail en uiterlijk twee dagen voor de Algemene Vergadering aan te vragen op de maatschappelijke zetel.

Art, 3.5. Een afwezig lid kan schriftelijk volmacht verlenen aan een aanwezig lid, terwijl laatstgenoemde maximum 3 afwezige leden kan vertegenwoordigen.

Art. 3.6. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. In sommige

gevallen gelden bijzondere aanwezigheden en meerderheden van stemmen:

- Voor de wijziging van de statuten moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

-2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

- 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

- Voor het uitsluiten van een lid moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

- geen aanwezigheidsvereiste van het uitgesloten lid

- 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

- Voor de wijziging van het doei van de vzw moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

- 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

- 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

- Voor de ontbinding van de vzw moet aan volgende voorwaarden voldaan worden:

- 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

- 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

t

MpD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art, 3.7. Leden en belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de Algemene Vergadering inzien na afspraak met de voorzitter. Belanghebbenden moeten hun belang aantonen via een gemotiveerd schrijven aan de Raad van Bestuur.

Art. 3.8. De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien de helft van de leden

aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd zijn. Indien dit aantal niet is bereikt kan een

tweede vergadering worden samengeroepen die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal

aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag evenwel niet binnen de

vijftien dagen volgend op de eerste vergadering warden gehouden. De Algemene Vergadering beslist,

behoudens andersluidende bepaling in de wet of de statuten, bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige

stemmen.

ARTIKEL 4  RAAD VAN BESTUUR

Art. 4.1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste 4 en maximum 9 bestuurders, die de Algemene Vergadering onder haar leden benoemt. De samenstelling van de Raad van Bestuur houdt in de mate van het mogelijke rekening met verdeling in geslacht, leeftijd, etnisch-culturele achtergrond en geografische herkomst van de leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 4.2. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het beheer der zaken van de vereniging. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De Raad van Bestuur kan voor specifieke taken en opdrachten schriftelijk een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één van zijn leden of aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De wijze waarop ze naar derden toe treden, hetzij afzonderlijk, gezamenlijk of als college wordt schriftelijk bepaald door de Raad van Bestuur. Deze afgevaardigde(n) kan (kunnen) ontslag nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en dit zonder opgave van reden. De duur en de draagwijdte van deze overdracht dienen nauwkeurig door de Raad van Bestuur omschreven te worden. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur.

Art. 4.3. De Algemene Vergadering benoemt de leden van de Raad van Bestuur voor vier jaar. in de schoot van de Raad van Bestuur kiezen de leden van die Raad van Bestuur een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris voor een periode van vier jaar. Om de twee jaar is de helft van deze mandaten herkiesbaar volgens een beurtrolsysteem; herkiesbaar zijn in de onpare jaren de voorzitter en de secretaris; in de pare jaren de ondervoorzitter en de penningmeester.

Art. 4.4. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door ontslag, door het verstrijken van het mandaat, of ingeval van een fysiek persoon, door het overlijden of wettelijke onbekwaamheid, en ingeval van een rechtspersoon door ontbinding of vereffening,

Art. 4.5. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. indien deze verhinderd is, zal de ondervoorzitter de vergadering leiden. Bij zijn/haar afwezigheid is het de beurt aan het oudste lid van de Raad van Bestuur.

Art. 4.6. De Raad van Bestuur oefent de bevoegdheden uit als een college. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van het lid van de Raad van Bestuur dat hem/haar vervangt, doorslaggevend.

Art. 4.7, De Raad van Bestuur vergadert minimum 4 maal per jaar in gewone vergadering, en in buitengewone vergadering op bijeenroeping door de voorzitter of door minstens drie leden van de Raad van Bestuur.

Art. 4.8. Een lid van de Raad van Bestuur kan ontslag nemen door dit schriftelijk mee te delen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur en dit zonder opgave van reden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat legitiem in hun vervanging is voorzien.

Art. 4.9. De vereniging wordt voor de uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter of van de secretaris of van de penningmeester of van elk daartoe door de Raad van Bestuur gemachtigd lid van de Raad van Bestuur of personeelslid. De penningmeester, de secretaris en de voorzitter en elk daartoe door de Raad van Bestuur gemachtigd lid van de Raad van Bestuur of personeelslid kunnen namens de vereniging financiéle verbintenissen, overschrijvingen en stortingen, kwijtingen en ontlastingen ondertekenen en bij het ontvangen van aangetekende zendingen voor ontvangst tekenen.

ART1KEL 5  ALGEMENEN BEPALINGEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT, ONTBINDING

Art. 5.1, Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen zonder

winstoogmerk van toepassing en kan verwezen worden naar het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 5.2. Er is een huishoudelijk. reglement, goedgekeurd door de Algemene Vergadering, dat bindend is voor het bestuur, de leden en de werknemers.

Art. 5.3. Tot ontbinding van de vereniging kan slechts overgegaan worden door de Algemene Vergadering ' die daartoe beslist bij 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging en 4/5 meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5.4. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de

schulden en aanzuivering der lasten, overgedragen aan een instantie meteen gelijkaardig doel als dat van de

vereniging.

BENOEMINGEN - RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering heeft op 22 mei 2012 het ontslag aanvaard van volgende bestuurder:

Isabelle Haemers, Wasstraat 106, 9040 Sint-Amandsberg, geboren te Eeklo op 12 oktober 1977 De Algemene Vergadering heeft op 22 mei 2012 het ontslag aanvaard van volgende bestuurder:

Lucien Indesteege, Toekomststraat 11, 3590 Diepenbeek, geboren te Genk op 12 mei 1952 De Algemene Vergadering heeft op 22 mei 2012 tot bestuurder benoemd:

Els Veraverbeke, Jules De Cocklaan 91, 9050 Gent, geboren te Poperinge op 31 mei 1977 De Algemene Vergadering heeft op 22 mei 2012 tot bestuurder benoemd:

Paulina van der Zee, lepenstraat 17, 9000 Gent, geboren te Workum op 4 april 1957

Tot bestuurders benoemd, voor een hernieuwbare termijn van 4 jaar, zijn:

Antoon Naert, Stationsstraat 374, 8480 lchtegem, geboren te Torhout op 12 mei 1967

Stefaan Top, Beatrijslaan 54, 3110 Rotselaar, geboren te Langemark op 17 april 1941

Frans Van Hasselt, Wuustwezelseweg 1, 2990 Loenhout, geboren te Loenhout op 11 april 1943 Danny Vanioocke, Vooruitgangstraat 66, 8310 Assebroek, geboren te Varsenare op 12 juni 1960 Theo Aerts, Westerlosesteenweg 101, 2230 Herselt, geboren te Herselt op 9 november 1939 Jolien Verroeye, Snoekstraat 111, 9000 Gent, geboren te Gent op 29 maart 1983

Paulina van der Zee, lepenstraat 17, 9000 Gent, geboren te Workum op 4 april 1957

Els Veraverbeke, Jules De Cocklaan 91, 9050 Gent, geboren te Poperinge op 31 mei 1977

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar

verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden,

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd

door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk

acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die funcie benoemd: Voorzitter: Stefaan Top, Beatrijslaan 54, 3110 Rotselaar, geboren te Langemark op 17 april 1941 Ondervoorzitter: Antoon Naert, Stationsstraat 374, 8480 ichtegem, geboren te Torhout op 12 mei 1967

Secretaris: Danny Vanloocke, Vooruitgangstraat 66, 8310 Assebroek, geboren te Varsenare op 12 juni 1960 Penningmeester Stefaan Top, Beatrijslaan 54, 3110 Rotselaar, geboren te Langemark op 17 april 1941 Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en/of de secretaris onbeperkte en afzonderlijke ' volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter en/of de penningmeester onbeperkte en

afzonderlijke volmacht.

Te Gent, op 22/05/2012

Stefaan Top - Voorzitter

Voor eensluidend verklaard uittreksel,

~!~ e,(%n G@ jeal tee_ eocSAza' GLu 4 r 64. L cz.,

Oeeh Pk . Wz vet G e.,/â

t7

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse : Naam en handtekening

Coordonnées
LANDELIJK EXPERTISECENTRUM VOOR CULTUUR VAN …

Adresse
SINT-AMANDSTRAAT 72 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande