LIBERA!

Association sans but lucratif


Dénomination : LIBERA!
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 824.737.847

Publication

05/07/2012
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

la'

Voor

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbia

~I II Ilfl II I IVIIIIII

*13118790*

iu





V~IPKÓÓPHÁ KOOPHAN

2 6 JUN1 2012

DE-~[\ID.ERIVIONDE

riretc

Ondernemingsnr : 0824.737.847

Benaming

(voluit) : Libera!

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Reuzenlaan 6, 9230 Wetteren ,.

"

Onderwerp akte : Beknopt verslag Algemene Vergadering van 23 juni 2012%

De Algemene Vergadering was samengeroepen cfr. de statuten en alle beslissingen werden rechtsgeldig cfr. de

statuten genomen. Het quorum werd ten alle tijden gerespecteerd.

De AV werd gehouden op zaterdag 23 juni 2012 in het restaurant Jardin Public in 2600 Berchem. Aanvang was

om 9u, einde om 10u.

De AV keurt de jaarrekening voor fiscaal jaar 2011 goed alsook het activiteitenverslag van 2011, het

werkprogramma voor 2012 en de begroting voor 2012.

De AV bekrachtigt andermaal de eerder al goedgekeurde jaarrekening voor fiscaal jaar 2010,

De AV keurt het verslag van de vorige AV goed.

De AV verleent kwijting aan de Raad van Bestuur, bestaande uit Boudewijn BOUCKAERT, Manu DIERICKX

VISSCHERS, Vincent DE ROECK, Pieter CLEPPE, David NEYSKENS en Jan HAVEN. De AV bevestigt haar samenstelling: Boudewijn BOUCKAERT, Manu DIERICKX VISSCHERS, Vincent DE

ROECK, Pieter CLEPPE, David NEYSKENS, Jan HAVEN, Luc ROCHTUS en Werner NIEMEGEERS.

Vincent De Roeck,

Secretaris

Boudewijn Bouckaert

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

11nre.. " Alna..k an hon.iin4nninn

19/10/2011
ÿþ MOU 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iiii~umum~~~umum~!u~

*11158416

GRÎ(E FCNTBAN C

VAN KOOPHANDEL

- 7. 10. 2011

DE N DE RIVID N DE

::::::::::.::: 0824.737.847

:.... LiberaF

Vereniging zonder Winstoogmerk

Reuzenlaan 6, 9230 Wetteren

- Beknopt verslag Buitengewone Algemene Vergadering en daarop volgende Bestuursvergadering van 18.09.2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

De Buitengewone Algemene Vergadering (BAV) was samengeroepen cfr. de statuten en alle beslissingen werden rechtsgeldig cfr. de statuten genomen. Het quorum werd gerespecteerd.

Idem voor de daarop volgende Bestuursvergadering.

De BAV en de Bestuursvergadering werden gehouden op zondag 18 september 2011 in brasserie 't Klooster in De Pinte. Aanvang van de BAV was om 10u, einde om 12u. Aanvang van de Bestuursvergadering was om 12u, einde om 12u30.

De BAV keurt het verslag van de vorige BAV goed zoals neergelegd op de grif ie van de Rechtbank van Koophandel ter publicatie in de annexen van het Belgisch Staatsblad op 29 juli 2011.

De BAV verleent kwijting aan oud-bestuurder Kristof VAN DER CRUYSSE voor alle daden, inclusief financiële

transacties, gesteld tot en met zijn ontslag als bestuurder op 28 Juli 2011.

De BAV neemt akte van het ontslag van Geert FRANCOIS, wonende op Hoging 34 le 9340 Lede, geboren op 26.03.1965 in Aalst, met rijksregisternummer 65.03.26-315.97, als lid van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering.

De BAV neemt akte van het ontslag van Brecht ARNAERT. wonende op het Planciusplein 30 te 8951 Dranouter, geboren op 5 september 1981 in Dranouter, met rijksregisternummer 81.09.05-

069.70, als lid van de Raad van Bestuur. Hij blijft evenwel lid van de AV.

De BAV neemt akte van het ontslag van Rob LEMEIRE en Kristof VAN DER CRUYSSE uit de Algemene Vergadering.

De BAV geeft kwijting aan alle bestuurders voor alle daden gesteld tot zondag 18 september 2011.

De BAV bevestigt haar samenstelling per 18 september 2011: Boudewijn BOUCKAERT_ Manu DIERICKX VISSCHERS, Vincent DE ROECK, Brecht ARNAERT, Werner NIEMEGEERS, Kristof WILLEKENS, Pieter CLEPPE, Luc ROCHTUS, David NEYSKENS en Jan HAVEN.

De BAV beslist om de volgende leden van de AV tot bestuurders te benoemen:

- Jan HAVEN, Tegelrijstraat 46, 3850 Nieuwerkerken, °24.02.1981 in Sint-Truiden, 84.02.24-275.07

- Pieter CLEPPE, Van Praetstraat 20110, 1000 Brussel, '11.07.1981 in Brugge, 81.07.11-113.46 - David NEYSKENS, Hoevepoort 20, 9030 Mariakerke, °06.04.1983 in Gent, 83.04.06-053.83

De BAV keurt de nieuwe missieverklaring, de nieuwe statuten. de nieuwe naam ("Libera?" in plaats van "LIBERAI"), de begroting en het activiteitenprogramma tot eind december 2011 goed.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De BAV benoemt AV-lid Luc ROCHTUS als intern financieel toezichthouder en zal in die hoedanigheid ook steeds uitgenodigd worden als waarnemer op alle bestuursvergadering van de vzw.

De Bestuursvergadering verdeelt de statutaire bestuursfuncties onder haar leden als volgt: Boudewijn BOUCKAERT (voorzitter), Manu DIERICKX VISSCHERS (ondervoorzitter en penningmeester) en Vincent DE ROECK (secretaris).

Vincent DE ROECK krijgt de opdracht van de BAV en het Bestuur om deze verslagen neer te leggen in naam van de vzw bij de Rechtbank van Koophandel in Dendermonde ter publicatie in het BS.

NIEUWE STATUTEN DENKTANK LIBERA! VZW

HOOFDSTUK I. DE VERENIGING

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna "V&S-wet" genoemd).

Artikel 2

De vereniging draagt de naam "Libera!". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3

De zetel van de vereniging is gevestigd op Reuzenlaan 6, 9230 Wetteren, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Vlaams of Brussels gewest en de nodige vereisten van openbaarmaking te vervullen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

De vereniging heeft als doel het uitdragen en promoten van de waarden van een vrije samenleving, en in het bijzonder de vrijwaring van het private eigendomsrecht, in Vlaanderen en daarbuiten. De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten inrichten. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in - en samenwerken met - alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn. Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

HOOFDSTUK Il. LIDMAATSCHAP

Artikel 6

De vereniging kent werkende leden en toegetreden leden. Er zijn minstens vier werkende leden met alle rechten zoals omschreven door de V&S-wet. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden verder omschreven in artikel 41 van de statuten. Bij huishoudelijk reglement kunnen bijzondere voorwaarden aan het lidmaatschap gesteld worden. De werkende leden worden verder in de statuten omschreven als "leden" of "lid". De nieuwe leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2.2

warden op voordracht van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid, met een twee-derde-quorum, aangenomen. De beslissing van de Raad van Bestuur is zander verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te warden.

Artikel 7

De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de Raad van Bestuur ingediend worden.

Artikel 8

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist warden indien twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de Raad van Bestuur goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring.

Artikel 10

De Raad van Bestuur kan een bijdrage vaststellen die niet meer mag bedragen dan 1000 euro. De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verplichting aan dan het betalen van de eventueel door hen verschuldigde jaarlijkse bijdrage.

Artikel 11

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging raadplegen:

- het register van de leden.

alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van aile personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden.

- alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 12

Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

HOOFDSTUK III. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13

De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden en statutair gemachtigden. Alle leden van de Algemene Vergadering hebben gelijk stemrecht. Elk AV-lid heeft één stem.

Artikel 14

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bezoldiging;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de aanname en uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal

oogmerk;

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 15

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur tenminste éénmaal per jaar en op minder dan 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt. De oproepingen moeten tenminste zeven dagen vôôr de datum van de vergadering via e-mail gebeuren.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of bij zijn ontstentenis door de Ondervoorzitter of bij zijn ontstentenis door minstens twee bestuurders. Voor een Buitengewone Algemene Vergadering zijn dezelfde regels en vereisten dan voor een gewone Algemene Vergadering van toepassing.

Artikel 16

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of de Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn ontstentenis door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder. Het bureau van de Algemene Vergadering bestaat naast de Voorzitter of Ondervoorzitter ook nog uit twee personen, i.e. een stem-opnemer en een secretaris, die hiertoe door de voorzittende bestuurder aangesteld zijn.

Artikel 17

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens een derde plus één van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk lid kan zich krachtens een geschreven volmacht op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij aile aanwezigen unaniem beslissen om ook een ander niet-gevoelig punt ter plaatse aan de agenda toe te voegen. Met uitzondering van wat bepaald wordt in art. 18 en 44 worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid der aanwezige stemmen.

Artikel 18

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 14 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Artikel 19

De beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de Voorzitter, de Secretaris en de leden die dit wensen. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

HOOFDSTUK IV: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 20

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, gekozen onder de leden door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur doet de voorstelling van de kandidaten in de Algemene Vergadering volgens de gangbare regels en modaliteiten.

Artikel 21

De bestuurders worden gekozen voor vijf jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Indien een mandaat openvalt mogen de overblijvende raadsleden een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door de eerstvolgende Algemene Vergadering bekrachtigd dient te worden. De plaatsvervanger doet de ambtstijd uit van hem die hij vervangt. De bestuurders kiezen onder zich een Voorzitter, een Ondervoorzitter, een Secretaris en een Penningmeester. Zij kunnen ook andere functies instellen.

Artikel 22

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn. De Raad van Bestuur kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. De Raad van Bestuur kan ondermeer (niet limitatief):

* alle gelden en waarden in ontvangst nemen;

* alle bedragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen;

' alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar;

* geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen;

* leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen;

" alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging;

' in rechte als eiser en als verweerder optreden;

dadingen aangaan;

" scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken;

" personeel aanstellen en de opzeg doen.

Artikel 23

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgenomen in notulen. Zij worden ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris, of hun respectievelijke gevolmachtigden. Dit notulenregister ligt ter inzage van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 24

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 25

In alle akten en handelingen, met de uitzondering van daden van algemeen beheer gesteld door de Penningmeester tot en met het bedrag van 1000 euro, is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden. Overschrijvingen en betalingen van meer dan 1000 euro dienen te gebeuren door de voorzitter en de penningmeester samen, of, bij ontstentenis van één van hen, door ofwel de ondervoorzitter, ofwel de secretaris.

Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door de Voorzitter, of bij diens ontstentenis de Ondervoorzitter of twee bestuurders.

Artikel 26

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de Voorzitter, de Ondervoorzitter of een gevolmachtigd bestuurder. De oproepingen moeten ten minste zeven dagen voor de datum van de vergadering via e-mail gebeuren. De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter of de Ondervoorzitter of bij hun belet door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Artikel 27

Om geldig te kunnen beslissen, dient tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of per volmacht vertegenwoordigd te zijn. Niemand mag meer dan één volmacht bezitten. Indien de helft niet aanwezig is, kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die over dezelfde agendapunten kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze vergadering mag evenwel pas minstens zeven dagen na de eerste plaatsvinden.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van hem die voorzit beslissend. De Raad van Bestuur mag slechts beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over andere niet-gevoelige punten te beslissen. Het 2/3-quorum is ook hier van toepassing.

Artikel 28

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

HOOFDSTUK V: DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 29

Voor het dagelijks bestuur van de vereniging zal de Raad van Bestuur onder haar leven een Secretaris aanstellen. Hij is bevoegd om namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiële en andere instellingen en alle documenten tegenover de post, tol en vervoer te ondertekenen.

Artikel 30

Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 31

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Artikel 32

De bestuurders, met inbegrip van de Secretaris, zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

HOOFDSTUK VI: ACADEMISCHE ADVIESRAAD

Artikel 33

De Raad van Bestuur kan een "Academische Adviesraad" in het leven roepen waarvan de leden door de Raad van Bestuur voor een termijn van vijf jaar benoemd kunnen worden. De Raad van Bestuur kan leden van de Academische Adviesraad te allen tijde uit hun functie ontslaan. De uittredende adviesleden zijn herbenoembaar.

Artikel 34

Leden van de Academische Adviesraad zijn automatisch toegetreden lid van de vereniging. Zij kunnen door de Raad van Bestuur vrijgesteld worden van bepaalde plichten tegenover de vereniging.

Artikel 35

De Academische Adviesraad geeft advies aan de Raad van Bestuur over studies en publicaties. Het advies is wenselijk. Blogs en berichten op de website, columns in kranten en tijdschriften, gepubliceerd in naam van de vereniging of door leden van de vereniging in persoonlijke naam maar met vermelding van hun hoedanigheid binnen de vereniging, politieke standpunten gepubliceerd in de context van de politieke actualiteit, vallen niet onder het advies. De Academische Adviesraad kan deze echter achteraf evalueren. De Academische Adviesraad adviseert zowel over de opstart van studie- en publicatieprojecten als over de oplevering van studies en publicaties. De Academische Adviesraad heeft ook de bevoegdheid om nieuwe initiatieven aan de Raad van Bestuur voor te stellen.

HOOFDSTUK VII: FELLOWS

Artikel 36

De Raad van Bestuur kan een nieuw orgaan in het leven roepen voor losse medewerkers en schrijvers ("fellows") waarvan de leden door de Raad van Bestuur voor een termijn van vijf jaar benoemd kunnen worden. De Raad van Bestuur kan fellows te allen tijde uit hun functie ontslaan. De uittredende fellows zijn herbenoembaar.

Artikel 37

Fellows moeten te allen tijde toegetreden leden van de vereniging zijn. Zij kunnen door de Raad van Bestuur vrijgesteld worden van bepaalde plichten tegenover de vereniging.

Artikel 38

De Fellows genieten een zekere autonomie met betrekking tot de wijze waarop zij hun taken en opdrachten uitvoeren. Het werk van de fellows is gericht op de zichtbaarheid van de vereniging en op de verspreiding van de ideeën en werk van de vereniging, in het bijzonder via publicaties en denkwerk. De Raad van Bestuur blijft verantwoordelijk voor de ideologische lijn en consistentie van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK IX: BESCHERMCOMITÉ

Artikel 39

De Raad van Bestuur kan een "Beschermcomité" in het leven roepen waarvan de leden door de Raad van Bestuur voor een termijn van vijf jaar benoemd kunnen worden. De Raad van Bestuur kan leden van het Beschermcomité te allen tijde uit hun functie ontslaan. De uittredende leden van het Beschermcomité zijn herbenoembaar.

Artikel 40

Leden van het Beschermcomité zijn automatisch toegetreden lid van de vereniging. Zij kunnen door de Raad van Bestuur vrijgesteld worden van bepaalde plichten tegenover de vereniging.

Artikel 41

Het Beschermcomité wordt op regelmatige wijze ingelicht over de stand van zaken met betrekking tot de interne werking van de vereniging, haar activiteiten en de vooruitgang van de lopende studieprojecten. Het Beschermcomité mag advies geven aan de Raad van Bestuur over alles wat zij nodig of nuttig achten, en nieuwe initiatieven voorstellen.

HOOFDSTUK X: TOEZICHT

Artikel 42

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

HOOFDSTUK XI: BOEKHOUDING

Artikel 43

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar én een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK XII: ONTBINDING

Artikel 44

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 van deze statuten. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 17 van deze statuten. De Algemene Vergadering kan de ontbinding alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

"

"

"

"

MOI) 2.2



o..... ...-- Artikel 45

Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij `VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

" Artikel 46

- Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Artikel 47

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Artikel 48

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge HOOFDSTUK XIII: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 49

" De Algemene Vergadering kan ter uitvoering van de statuten bij huishoudelijk reglement verder alle regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de vereniging. Het huishoudelijk reglement en wijziging eraan wordt door de Algemene Vergadering in zijn geheel aangenomen of verworpen" en dit in dezelfde voorwaarden ais deze onder art. 17 van deze statuten.

Artikel 50

Elke natuurlijke persoon, die de doelstellingen van de VZW ondersteunt kan bij de VZW een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De raad van bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie dat een kandidaat al dan niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in het huishoudelijk reglement warden omschreven, zoals de betaling van een jaarlijkse lidmaatschapshijdrage die elk jaar door de Raad van Bestuur vastgelegd wordt. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op cie algemene vergadering. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VWJv terugtrekken bij middel van een bericht gericht aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. l-let ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht. Een ontslagnemend toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage. Toegetreden leden de in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW of de VZW op welke wijze dan ook schade berokkenen, kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Deze opgaaf werd naar waarheid opgemaakt.

Vincent De Roeck

Gevolmachtigd Bestuurder 1:fBEitAS vzw

10/08/2011
ÿþMoa 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I~ nl Ildll 111111 nl NI Y

X11123868*

0824.737.847

LIBERA!

GRIFFIE RECHTBANK' VAN KOOPHANDEL

2 9. ri7. 2011

DENDERMONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Vereniging zonder Winstoogmerk

_ Reuzenlaan 6, 9230 Wetteren

Beknopt verslag Buitengewone Algemene Vergadering van 28 Juli 2011

De Buitengewone Algemene Vergadering (BAV) was samengeroepen cfr. de statuten en alle beslissingen werden rechtsgeldig cfr. de statuten genomen. Het quorum werd gerespecteerd.

De BAV werd gehouden op donderdag 28 juli 2011 in de vergaderzaal van de vakgroep grondslagen en geschiedenis van het recht van de universiteit in Gent. Aanvang was om 2001, einde om 21u14.

De BAV keurt het verslag van de vorige AV goed zoals neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel ter publicatie in de annexen van het Belgisch Staatsblad op 14 april 2011.

De BAV verleent kwijting aan de volgende leden van de Raad van Bestuur voor alle daden, inclusief financiële transacties, gesteld tot en met 28 juli 2011: Geert FRANCOIS, Manu DIERICKX VISSCHERS, Vincent DE ROECK, Werner NIEMEGEERS en Brecht ARNAERT.

" De BAV verleent geen kwijting aan het volgende lid van de Raad van Bestuur voor alle daden, inclusief financiële transacties: Kristof VAN DER CRUYSSE.

De BAV beslist om cfr. de statuten over te gaan tot de afzetting met onmiddellijke ingang van Kristof VAN DER CRUYSSE, geboren op 21 juli 1970 in Sint-Truiden, woonachtig aan de Prieelstraat 22, 1000 Brussel, als lid van de Raad van Bestuur.

De BAV neemt akte van, en bekrachtigt, het ontslag, ingediend bij e-mail van 19 april 2011, van Werner NIEMEGEERS, geboren op 31 mei 1959 in Gent, woonachtig aan de Keiberg 31, 9572 Sint-Martens-Lierde, uit de Raad van Bestuur. Wel blijft hij lid uitmaken van de Algemene Vergadering van de vzw.

De BAV beslist om het volgende lid van de AV tot bestuurder te benoemen: Boudewijn Bouckaert, geboren op 21 juli 1947 in Gent, woonachtig aan de Reuzenlaan 6, 9230 Wetteren.

De BAV heeft het voorstel tot ontbinding van de vzw, cfr. de statuten, in overweging genomen. Unaniem werd echter beslist om de vzw niet te ontbinden.

Beknopt verslag Bestuursvergadering van 28 Juli 2011

- :é3f~~~ ~+ _,.~;_.,. _.é.('.._ 1á$~l~ ,i7.,,,C~'.)!i...y_. :_, 5._,í`}!-_.3...~.i.

Ori.GC's!1~Q~I},r, e:'C!?YII'G _ r " : iffi''~- - ~" ~' - - .. _ .

MOD 2.2

De Bestuursvergadering was samengeroepen cfr. de statuten en alle beslissingen werden rechtsgeldig cfr. de statuten genomen. Het quorum werd gerespecteerd.

De Bestuursvergadering werd gehouden op donderdag 28 juli 2011 in de vergaderzaal van de vakgroep grondslagen en geschiedenis van het recht in Gent. Aanvang was om 21u18, einde om 21u48.

De goedkeuring van het verslag van de vorige Bestuursvergadering wordt uitgesteld en verschoven naar de volgende bestuursvergadering. Door afwezigheid van secretaris Geert FRANCOIS wordt Vincent DE ROECK aangesteld als secretaris van deze bestuursvergadering.

De Bestuursvergadering neemt akte van de afzetting van Kristof VAN DER CRUYSSE en het vrijwillig ontslag van Werner NIEMEGEERS, en de benoeming van Boudewijn BOUCKAERT als lid van de Raad van Bestuur. De bestuursvergadering aanvaardt ook het ontslag van Vincent DE ROECK als penningmeester. Op basis hiervan en cfr. de statuten, wijst de Bestuursvergadering deze opengevallen bestuursfuncties als volgt toe: Boudewijn BOUCKAERT als voorzitter en Manu DIERICKX VISSCHERS als penningmeester. Manu DIERICKX VISSCHERS behoudt eveneens zijn functie als ondervoorzitter.

De Bestuursvergadering neemt akte van de situatie rond de afzetting van Kristof VAN DER CRUYSSE als bestuurder en geeft de voorzitter en ondervoorzitter een volledige volmacht om alle daden te stellen, inclusief gerechtelijke, om deze situatie verder af te handelen en recht te trekken.

De Bestuursvergadering geeft Vincent DE ROECK een volledige volmacht over de bankrekeningen van de vzw. Hem wordt toegestaan om alle daden te stellen om dat bij de bank in orde te brengen. Alle volmachten van Kristof VAN DER CRUYSSE worden hem onmiddellijk ontnomen.

De Bestuursvergadering geeft opdracht aan Rob LEMEIRE en Kristof VAN DER CRUYSSE om met onmiddellijke ingang de controle over de website, de domeinnamen, alle attributen, en de Facebook-groep van de vzw over te dragen aan Brecht ARNAERT die deze in naam van de vzw in ontvangst zal nemen en voortaan zal gaan beheren.

De Bestuursvergadering aanvaardt de volgende bijkomende personen als leden van de Algemene Vergadering van LIBERA vzw: David NEYSKENS en Pieter CLEPPE. Samen met Boudewijn BOUCKAERT, Manu DIERICKX VISSCHERS, Jan HAYEN, Brecht ARNAERT, Vincent DE ROECK, Geert FRANCOIS, Rob LEMEIRE, Werner NIEMEGEERS en Kristof VAN DER CRUYSSE vormen zij vanaf 28 juli 2011 de leden van de Algemene Vergadering van de vzw LIBERA!.

Slotbepalingen naar aanleiding van BAV en Bestuursvergadering van 28 juli 2011

Vincent DE ROECK krijgt de opdracht van de BAV en het Bestuur om deze verslagen neer te leggen in naam van de vzw bij de Rechtbank van Koophandel in Dendermonde ter publicatie in het BS.

Zowel deze BAV als Bestuursvergadering gebeurden in aanwezigheid van Stefan Somers, plaatsvervangend gerechtsdeurwaarder van Philip Scheir, gerechtsdeurwaarder te Gent met kantoor aan de Tijgerstraat 17/301-302.

Deze opgaaf werd naar waarheid opgemaakt.

Vincent De Roeck

Gevolmachtigd Bestuurder LIBERA! vzw

~ï C~E .33ï5Î' pan;.~9P; _, ....

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

27/04/2011
ÿþ MOD 2.2

I 1, J'a ro3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

11I II 111 II 11H 111I 111 I11 IO I1I

*11064175*

Ondernemingsnr : 0824.737.847 Benaming

(voluit) : LIBERAI

Vc behc aar Bel! Staa'

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Prieelstraat 22, 1000 Brussel

Onderwerp akte : Beknopt verslag Algemene Vergadering van 8 Februari 2011

De Algemene Vergadering was samengeroepen cfr. de statuten en alle beslissingen werden rechtsgeldig cfr. de. statuten genomen.

De AV werd gehouden op dinsdag 8 februari 2011 in het Meet Meet Restaurant in Brussel. Aanvang was om 19u30, einde om 20u.

De AV keurt de jaarrekening voor fiscaal jaar 2010 goed alsook het activiteitenverslag van 2010, het werkprogramma voor 2011 en de begroting voor 2011.

De AV keurt het verslag van de vorige AV goed.

" De AV ratificeert de adreswijziging van de wettelijke zetel van LIGERA! vzw van Prieelstraat 22 in 1000 Brussel naar Reuzenlaan 6 in 9230 Wetteren. De Raad van Bestuur had deze wijziging de facto al vanaf 1 januari 2011 doorgevoerd. Die beslissing werd door de AV goedgekeurd en bekrachtigd.

De AV verleende kwijting aan de Raad van Bestuur, bestaande uit Kristof VAN DER CRUYSSE, Geert FRANCOIS, Manu DIERICKX VISSCHERS, Vincent DE ROECK, Frans CROLS, Geert WITTEMANS en Wemer NIEMEGEERS.

De AV ontslaat de volgende twee bestuurders: Geert WITTEMANS en Frans CROLS. Zij nemen ook ontslag uit de Algemene Vergadering

De AV beslist om Brecht Amaert, geboren op 5 september 1981 in Dranouter, woonachtig op het Planciusplein 30, 8951 Dranouter, tot bestuurder te benoemen.

De AV bevestigt haar samenstelling vanaf 8 februari 2011:

- Alle leden van de Raad van Bestuur: Kristof VAN DER CRUYSSE (voorzitter), Geert FRANCOIS (secretaris), Manu DIERICKX VISSCHERS (ondervoorzitter), Vincent DE ROECK (penningmeester), Wemer NIEMEGEERS en Brecht ARNAERT.

- De voorzitters van Academische Raad en Uitvoerend Comité: Boudewijn BOUCKAERT en Rob LEMEIRE

- Lid van de Algemene Vergadering: Jan HAYEN

Vincent De Roeck,

Penningmeester/Bestuurder

Gevolmachtigde LIBERAI vzw

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" knn A4oLoni.,n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

30/07/2015
ÿþ

Cue zç ~3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 g JULI 2015

AFDELINGO. DERMONDE

1111,911111

.15ll1

Ondernemingsnr.: 0824737847

Benaming LIBERA!

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : REUZENLAAN 6 - 9230 WETTEREN

BEKNOPT VERSLAG ALGEMENE VERGADERING in restaurant Jardin Public te Berchem op 19.07.2015 van 19u tot 19u30

samengeroepen en is in quorum om beslissingen te nemen.

De volgende beslissingen werden genomen:

1. Kwijting van de bestuurders

2. Benoeming en ontslag van de leden van de AV

- Steven EVERAERT neemt ontslag uit de AV

Marc COOLS, Jan-Felix NEDEE, Bavo DE MOL, Veerle PASHLEY, Xavier

EVERAERT en Sander ROELANDT worden lid van de AV

3. Benoeming en ontslag van de leden van de RvB

 Pieter CLEPPE en Manu DIERICKX VISSCHERS nemen ontslag uit de RvB

 Marc COOLS, Bavo DE MOL en Jan-Felix NEDEE worden lid van de RvB

" Marc Cools, ° 12 juni 1962 te Geel, woont op Oosterveldlaan 243 te 2610 Antwerpen, 62,06.12-503.93

" Bavo De Mol, ° 25 juni 1990 te Merksem, woont op Van Praetlei 119 te 2170 Merksem, 90.06.25-413.90

" Jan-Felix Nédéé, ° 21 maart 1990 te Turnhout, woont op Waterstraat 6 te 2360 Oud-Turnhout, 90.03.21-401.07

4. Goedkeuring van de jaarcijfers voor 2014

5. Goedkeuring van de begroting 2015

De Raad van Bestuur zal de functies van dagelijks bestuur op haar volgende vergadering vastleggen. Vincent De Roeck wordt belast met het neerleggen van deze wijzigingen op de griffie.

Na deze AV bestaat de Raad van Bestuur van Libera! vzw uit

- Boudewijn Bouckaert

- Marc Cools

- Jan Hayen

 Jan-Felix Nedee

- Bavo De Mol

 Vincent De Roeck

- David Neyskens

Vincent De Roeck

Gevolmachtigd bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto , Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Onderwerp akte :

De AV is rechtsgeldig

~.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LIBERA!

Adresse
REUZENLAAN 6 9230 WETTEREN

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande