LIBERAAL VLAAMS VERBOND - STICHTING ARTHUR VANDERPOORTEN, AFGEKORT : LIBERAAL VLAAMS VERBOND (LVV)

Association sans but lucratif


Dénomination : LIBERAAL VLAAMS VERBOND - STICHTING ARTHUR VANDERPOORTEN, AFGEKORT : LIBERAAL VLAAMS VERBOND (LVV)
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.854.683

Publication

20/09/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1i -09- 2013

RECHTBANK VANKOOPHAND EL_TF GENT

NEERGELEGD

Ondernemingsnr : 410.854.683

Benaming

(voluit) : Liberaal Vlaams Verbond - Stichting Arthur Vanderpoorten

(verkort) : Liberaal Vlaams Verbond (LVV)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kramersplein 23, 9000 Gent

Onderwerp akte : Naamswijziging - Statutenwijziging - Ontslagen en Benoemingen

I. Naamswijziging - Statutenwijziging

De Buitengewone Algemene Vergadering van het Liberaal Vlaams Verbond vzw, bijeengekomen op dinsdag 25 oktober 2011, heeft eenparig beslist om de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

I. Naam, rechtsvorm, zetel, duur

Art. 1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt voortaan als naam het Liberaal Vlaams Verbond, afgekort als LW. De vereniging is de voortzetting van het Liberaal Vlaams Verbond - Stichting Arthur Vanderpoorten, een vereniging zonder winstoogmerk, op grond van de wet van 27 juni 1921 met ais identificatienummer 3067/55. Het Liberaal Vlaams Verbond werd als feitelijke vereniging opgericht op 16 oktober 1913, en samengevoegd met de Stichting Arthur Vanderpoorten in 1987.

Art. 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Kramersplein 23, in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Il. Doel

Art. 4 De vereniging heeft tot doel het liberalisme in de Vlaamse gemeenschap te bevorderen en uit te bcuwen. Het LVV wil vooral de culturele ontwikkeling bevorderen, in een geest van creatieve vrijheid, maar ook in volstrekte openheid en verdraagzaamheid. De vereniging is voorstander van en wil een forum bieden tot een samenwerking van elle liberale krachten in Vlaanderen, komende uit alle maatschappelijke geledingen zoals politiek en cultuur, vakbonden, ziekenfondsen, middenstandsorganisaties e.d.

Het LVV beschouwt het als een voorname taak om als denktank te fungeren voor de liberale beweging, in het bijzonder op langere termijn, om het liberalisme als ideologie blijvend te vernieuwen. Het LW draagt zijn ideeën en opvattingen zo ruim mogelijk uit.

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Ze mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doelstellingen.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken, Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor de realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

lll. Lidmaatschap

Art. 5 De vereniging kent effectieve en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten

minste drie bedragen, Enkel natuurlijke personen kunnen als effectief lid aanvaard worden. Zowel natuurlijke

personen als rechtspersonen kunnen als toegetreden lid aanvaard worden.

Het aanvaarden van effectieve leden gebeurt door de raad van bestuur. Als effectieve leden komen in

aanmerking:

-De voorzitter, ondervoorzitters en de algemeen secretaris van het LW;

-De gewezen voorzitters, ondervoorzitters en algemeen secretarissen van het LVV;

-De hoofdredacteur en gewezen hoofdredacteurs van het Volksbelang;

-Leden van de jury "Prijs Herman Vanderpoorten";

-Laureaten van de "Prijs Herman Vanderpoorten";

-Eén afgevaardigde van elke door de raad van bestuur van het LW erkende sociaal-culturele organisatie;

-Eén afgevaardigde van het Liberaal Archief;

-Eén afgevaardigde van elke door de raad van bestuur van het LW erkende LVSV-afdeling, en de voorzitter van LVSV-Nationaal;

-Eén afgevaardigde van de Open VLD-fracties van de verschillende parlementen (zijnde Vlaams Parlement, Brussels Parlement, Europees Parlement, Kamer van Volksvertegenwoordigers en Senaat).

-Eén afgevaardigde van De Persgroep;

-Twee leden per Vlaamse provincie, en het Brussels Gewest; waarvan de verkiezing wordt georganiseerd volgens het huishoudelijk reglement

-Maximaal tien gecoöpteerde leden. Coöptatie geschiedt op voordracht van de voorzitter, ondervoorzitter of algemeen secretaris, en wordt door de raad van bestuur van het LW aanvaard middels gewone meerderheid.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van zijn beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Door betaling van de jaarlijkse bijdrage treedt men toe als lid.

Art. 6 De leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag wordt schriftelijk ingediend, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in bij ontvangst van het schrijven.

Art. 7 Het effectieve lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden of onbekwaamverklaring. Het toegetreden lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overtijden, faillissement, onbekwaamverklaring of vereffening.

Art. 8 Éen lid kan slechts worden uitgestoten door de algemene vergadering, die de beslissing moet nemen met een tweederdemeerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Op vraag van het betrokken lid, wordt het voorafgaand gehoord. De beslissing gebeurt bij geheime stemming en moet niet gemotiveerd worden.

Art. 9 De leden betalen jaarlijks een bijdrage die door de raad van bestuur vastgesteld wordt. Deze bijdrage is maximaal ¬ 100. Een lid dat zijn bijdrage voor het lopende jaar binnen de door de raad van bestuur gestelde termijn niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen.

Art. 10 Uitgesloten of uitgetreden leden, of hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor geleverde prestaties, voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

IV. Algemene Vergadering

§ 1 Bevoegdheid

Art. 11 De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging. Zij benoemt de voorzitter en bepaalt het algemeen beleid van de vereniging. De algemene vergadering is exclusief bevoegd voor:

-een wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur;

-kwijting aan de bestuurders;

-goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

§ 2 organisatie

Art. 12 De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen en dit ten laatste binnen de zes maanden volgend op ieder boekjaar. Dag, uur en plaats van de samenkomst wordt bepaald door de raad van bestuur. De oproeping geschiedt ten minste 8 werkdagen voor de vergadering, met vermelding van de agenda. De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen, ais ten minste één vijfde van de effectieve leden hierom verzoekt per aangetekend schrijven. In dit geval moet de vergadering gehouden worden binnen de maand na het indienen van het verzoek. Elk voorstel dat ondertekend is door ten minste één twintigste van de leden moet op de agenda worden geplaatst.

Art. 13 De vergadering wordt geleid door de voorzitter of bij diens afwezigheid door een van de ondervoorzitters. leder effectief lid beschikt in de algemene vergadering over één stem, Elk lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid krachtens een geschreven volmacht. Eén lid kan maximaal twee volmachten dragen. De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn, behoudens onder de dubbele voorwaarden van voltallige aanwezigheid en unanieme instemming van de leden van de raad van bestuur.

Art. 14 De algemene vergadering kan geldig beslissen welk ook het getal der aanwezige of vertegenwoordigde leden zij en haar beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der uitgebrachte stemmens Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of diens plaatsvervanger beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Art. 15 Van de beslissingen worden notulen opgesteld, die bewaard worden in het notulenregister op de maatschappelijke zetel. Alle besluiten zijn voor de leden en de derden met een gerechtvaardigd belang ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

V, Raad van Bestuur

§ 1 Benoeming, ontslag en afzetting bestuurders

Art. 16 De raad van bestuur bestaat uit ten minste 6 en maximaal 33 leden en kent een voorzitter, drie ondervoorzitters, een secretaris, een hoofdredacteur van Volksbelang, en een penningmeester. Allen worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van 4 jaar. De mandaten zijn hernieuwbaar. Kandidaturen moeten ten minste 10 werkdagen voor de algemene vergadering schriftelijk op de maatschappelijke zetel worden ingediend. De kandidaat met het hoogste aantal stemmen wordt benoemd.

Art. 17 De leden van de raad van bestuur, die in de loop van hun mandaat de hoedanigheid verliezen in hoofde waarvan zij werden benoemd, die ophouden lid te zijn van de vereniging, die ontslag indienen of krachtens de bepalingen van deze statuten ontslagen worden, houden onmiddellijk op te zetelen in de raad van bestuur. De eerstvolgende algemene vergadering voorziet in hun vervanging.

Art. 18 De leden van de raad van bestuur die vier opeenvolgende keren zonder verontschuldiging als afwezig werden genoteerd, worden ais ontslagnemend beschouwd. De eerstvolgende algemene vergadering voorziet in hun vervanging.

Art. 19 De raad van bestuur kan, voor de studie van de op de agenda geplaatste bijzondere onderwerpen of voor het voeren van door de vereniging nodig geachte acties of activiteiten, tijdelijk en voor een duur die de raad van bestuur bepaalt, deskundige of vooraanstaande personen als raadgever op de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur uitnodigen.

Art. 20 De algemene vergadering kan te allen tijde een bestuurder uit zijn mandaat ontzetten. De beslissing moet niet worden gemotiveerd, en wordt genomen met eenvoudige meerderheid.

§ 2 Bevoegdheid

Art, 21 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen, in en buiten rechte. De raad van bestuur is bevoegd, tenzij de wet of de statuten de bevoegdheid uitdrukkelijk voorbehouden aan de algemene vergadering,

Art. 22 De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden gezamenlijk uit. De bestuurders kunnen de taken onderling verdelen, zonder dat deze verdeling aan derden kan worden tegengeworpen. Opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd wordt, volstaan de handtekeningen van de voorzitter en de secretaris of penningmeester.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3 Organisatie

Art. 23 De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders, bij gewone brief en dit minstens viermaal per jaar. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

Art. 24 De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met meerderheid der stemmen. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend. Elke bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder middels geschreven volmacht. Eén bestuurder kan maximaal twee volmachten dragen. De raad van bestuur kan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Art. 25 Van de beslissingen van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt en ondertekend door de voorzitter of secretaris. Deze notulen worden opgenomen in een register, dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging.

§ 4 Belangenconflict

Art, 26 Indien een bestuurder rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad een besluit treft De bestuurder met het tegenstrijdige belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en stemming over de betrokken aangelegenheid. Uitgezonderd van deze procedure zijn de gebruikelijke verrichtingen die plaats hebben onder marktconforme voorwaarden en zekerheden.

VI. Begroting en jaarrekening

Art. 27 Met boekjaar valt samen met het kalenderjaar. De raad van bestuur maakt de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar op. Beide documenten worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Art. 28 De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke bepalingen.

VII. Ontbinding en bestemming netto-actief

Art. 29 De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan maar geldig beslissen over ontbinding als twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet bereikt wordt, moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen binnen een termijn van 30 dagen, maar niet vroeger dan 15 dagen na de eerste vergadering. Deze tweede vergadering kan geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De beslissing tot ontbinding dient genomen te worden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 30 Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 31 Ingeval van ontbinding wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het overblijvend netto-actief overgedragen aan een instelling of vereniging met gelijkaardig en belangeloos doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

VIII. Slotbepalingen

Art. 33 Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld volgens de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk van 27 juni 1921.

-e,

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

Luik B - Vervolg

Z. Benoemingen

De Buitengewone Algemene Vergadering van het Liberaal Vlaams Verbond vzw, bijeengekomen op 25 oktober 2011, heeft de benoemingen van de volgende nieuwe leden van de raad van bestuur goedgekeurd:

Werden benoemd tot lid van de raad van bestuur;

-Mevrouw Els Ampe (° Oostende, 18 januari 1979), Kerkeveldstraat 37, 1020 Brussel -

ondervoorzitter

-De heer Frank Beckx (° Bree, 7 mei 1980), Baron Albert d'Huartlaan 256/12, 1950 Kraainem

-De heer Franc Bogovic (° Genk, 5 januari 1987), Grotestraat 69, 3631 Maasmechelen

-De heer Hubert Cornelis (° Betekom, 27 april 1960), Kerkhofstraat 69, 3110 Rotselaar -

hooffdredacteur Volksbelang

-De heer Bava De Mol (° Merksem, 25 juni 1990), Van Praetlei 119, 2170 Merksem

-De heer Emmanuel De Moyer (° Geraardsbergen, 19 maart 1962), Voldersstraat 117 a, 9500

Geraardsbergen

-De heer Oscar De Wandel (° Zottegem, 10 oktober 1947), Kersenstraat 8, 9600 Ronse -

algemeen secretaris

-De heer Nicolas Engelmann (° Turnhout, 1 oktober 1986), Elisabethlaan 96 B2, 2600 Berchem

-De heer Dirk Grootjans (0 Antwerpen, 5 oktober 1950), Lange Leemstraat 8, 2018 Antwerpen

-De heer Luc Jansegers (° Bornem, 1 november 1960), Molenveldweg 27, 2880 Bornem

-De heer Dieter Keuten (°Diest, 25 mei 1988), Schaffensesteenweg 233, 3583 Beringen

-De heer Egbert Lachaert (° Gent, 4 juli 1977), Populierenhof 2, 9820 Merelbeke -

ondervoorzitter

-De heer Thomas Laermans (Brasschaat, 13 april 1990), Molenweg 1, 2390 Malle

-Mevrouw Laurence Libert (° Hasselt, 29 maart 1980), Guffenslaan 68/5, 3500 Hasselt

-Mevrouw Elisabeth Matthys (° Gent, 28 augustus 1977), Hutsepotstraat 135, 9052 Zwijnaarde

-De heer Freddy Neyts (° Oostende, 11 oktober 1946), L, Lepagestraat 9,1000 Brussel -

ondervoorzitter

-De heer Dirk Nuyts (° Koersel-Beringen, 20 juli 1961), Jozef Wautersstraat 66, 3010 Leuven

-De heer Luc Pareyn (° Proven, 3 mei 1951), Nekkersputstraat 59B, 9000 Gent -

penningmeester

-De heer Jasper Pillen (° Brugge, 31 mei 1984), Zwanehoek 32, 8000 Brugge

-De heer Axel Polis (° Wilrijk, 30 december 1976), Velodroomstraat 50, 2600 Berchem

-De heer Michiel Rogiers (° Roeselare, 28 mei 1989), Torhoutstraat 119a, 8810 Lichtervelde

-Mevrouw Caroline Sneyers (° Heusden-Zolder, 11 januari 1990), Kapelstraat 71, 3550 Heusden-Zolder

-Mevrouw Sofie Staelraeve (° Kortrijk, 14 oktober 1976), Goedendagdreef 19, 8790 Waregem

-De heer Maro Swinnen (° Groningen (NL), 6 juni 1949), Beeldhouwersstraat 22, 2000 Antwerpen

-De heer Andreas Tirez (° Dendermonde, 25 oktober 1977), Ridderstraat 73, 3000 Leuven

-De heer Werner Vandenbruwaene (° Edegem, 15 juni 1984) Stationsstraat 168, 2860 Sint-Katelijne-Waver

-De heer Roei Van Eetvelt (° Jette, 24 maart 1990), P. Coomansstraat 58, 2880 Bornem

-De heer Lawrence Vanhove (° Gent, 23 oktober 1989), Meierij 2, 9820 Schelderode

-Mevrouw Iris Van Riet (0 Sint-Niklaas, 24 april 1952), Chemin des Oies, (masse du Golf, 62930 Wimereux

(FR)

-De heer Gilles Verstraeten (° Kortrijk, 6 november 1989), Zeger van Heulestraat 15, 8501 Heule

-De heer Patrice Viaene (° Oostende, 16 januari 1987), Vina Bovypark 53, 9000 Gent

-De heer Clair Ysebaert (° Oudenaarde, 4 april 1950), Moregemplein 9, 9790 Wortegem-Petegem -

voorzitter

Gent, 6 september 2013

Clair Ysebaert,

voorzitter

Luc Pareyn,

penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/05/2013
ÿþ7-7-` .. ;

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

M00 2.2

Ondernemingsnr : 410.854.683

Benaming

(voluit) : Liberaal Vlaams Verbond - Stichting Arthur Vanderpoorten

(verkort) : Liberaal Vlaams Verbond (LVV)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kramersplein 3, 9000 Gent

Onderwerp akte : Adreswijziging maatschappelijke zetel

In vergadering van het Dagelijks Bestuur van het Liberaal Vlaams Verbond van 16 april 2013 werd het. volgende vastgesteld.

In december 2000 werd de maatschappelijke zetel van het Liberaal Vlaams Verbond overgebracht naar 9000 Gent, Kramersplein 23. Bij de publicatie in het Belgisch Staatsblad van 8 maart 2001 is een foutje; geslopen en werd het adres verkeerdelijk genoteerd als Kramersplein 3, 9000 Gent, Deze schrijffout moet bijgevolg worden rechtgezet.

Het correcte adres luidt ais volgt: 9000 Gent, Kramersplein 23, in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Gent, 17 april 2013

ClairYsebaert voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

LIVIJIILIOill I

i i

NEERGELEGD

2 5 APR. 2013

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LVV

Adresse
KRAMERSPLEIN 23 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande