LIBERALE SOCIALE EN KULTURELE WERKEN DE KORENBLOEM ZINGEM, AFGEKORT : DE KORENBLOEM

Association sans but lucratif


Dénomination : LIBERALE SOCIALE EN KULTURELE WERKEN DE KORENBLOEM ZINGEM, AFGEKORT : DE KORENBLOEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.693.696

Publication

10/05/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111111

Oudenaarde

2 9 AN. 2013

~G3:~YlF~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Beraming

(volvin ' Liberale Sociale en Kulturele werken De Korenbloem Zîngem

Rechtsvorm VZW

Zetel : Kerkplein 18 9750 Zingein

Ondememingsnr 0415693696

Voorwerp akte : aanstellen nieuwe bestuurders en wijziging statuten

Op maandag 15 April 2013 heeft de algemene statutaire ledenvergadering van VZW De Korenbloem plaats gevonden met op de agenda aanstellen nieuwe leden Raad van Bestuur en wijziging statuten.

Volgende personen werden door de algemene ledenvergadering benoemd tot bestuurder

Vanlancker Patsy

Wegens overlijden op 5-01-2013 beeindigde Langlois Gaston zijn mandaat.

De huidige Raad van Bestuur bestaat nu uit

Van Coppenolle Eric, voorzitter

De Rijcke Marc, ondervoorzitter

De Wulf André, penningmeester

Desmyter Hedwig, De Vos Jenny, Schamp Céline, Van Hove Luc, Vanlancker Patsy, Van Malderghem Dieter en Verschueren Henri, bestuurders

Gecoördineerde tekst van de statuten van de VZW De Korenbloem (april 2013)

VZW "Liberale Sociale en Kulturele werken DE KORENBLOEM ZINGEM

(opgericht op 07 december 1975) Nr. 77 876

Wijziging statuten

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 06 december 2004.

De statuten van de vzw, zoals gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 29 januari 1976, 26 september 1985, 01 juli 1986, 31 december 1987, 03 oktober 1991,15 oktober 1992,10 juni 1999, onder nummer 77 876, worden, om deze in overeenstemming te brengen met de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 tot oprichting van een kruispuntbank voor ondernemingen, gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, door de volgende statuten:

Op de laatste olz. Aran Luik s3 vermelden " Recto " Naarn en hoedanigheid van de ine rumenterende notarls. hetzij ,,an s persn(o)ntem

bevoegd de vereniging or stichting ten aanzien 'an derden vartagerwocrdgen

°i~rcn Alaam ~n hanritPkerrirva

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I : NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR.

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "Liberale Sociale en Kulturele werken De Korenbloem Zingem", afgekort"VZW De Korenbloem" In alle akten, facturen, aankondigingen en andere stukken van de vereniging mag de afgekorte naam gebruikt worden.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel der vereniging is gevestigd Kerkplein 18 te 9750 ZINGEM, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

A. Het ter beschikking stellen van lokalen, materiaal, meubilair, enz. tot het onderbrengen van aangepaste mutualistische, syndicale, kulturele, sociale en administratieve diensten en instellingen, verhuren van feestzaal en herberg.

B. Het sociale en kulturele verenigingsleven bevorderen alsmede alle initiatieven dienaangaande.

Artikel 4.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel en dit onbeperkt en zonder tijd- of frequentielimiet. De vereniging kan giften en legaten in ontvangst nemen, fondsen inzamelen, iedere financiële, materiële en morele steun van particulieren, vennootschappen en openbare of private instellingen ontvangen. Zij kan ondermeer alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen, in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, erfpacht, bruikleen, bezit, ruiling ...). De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voorzover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutaire doel gaat.

Artikel 5. Duur van de Vereniging. r

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL Il : LEDEN  AANNEMING  ONTSLAG - VERPLICHTINGEN.

Artikel 6. De vereniging telt twee soorten leden: werkende leden, hierna genoemd leden of lid en toegetreden leden.

Artikel 7. Het getal van de leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. Artikel 8. Voor de toegetreden [eden geldt het volgende:

- toegetreden leden zijn derden die op één of andere manier een band hebben met de vereniging;

- hun rechten en plichten worden bepaald door het huishoudelijk reglement dat onder de bevoegdheid valt van de raad van bestuur;

- de raad van bestuur kan verschillende categorieën van toegetreden leden voorzien;

- zij kunnen als waarnemer aanwezig zijn op de algemene vergadering, zonder stemrecht;

- zij hebben op de algemene vergadering dezelfde rechten en plichten als de leden, behalve het stemrecht;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

- zij zijn in geen enkel geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9. De raad van bestuur beslist zonder mogelijkheid van beroep over de aanneming van nieuwe leden. Een nieuw lid van de vereniging kan worden aangenomen ingevolge gemotiveerd schriftelijk verzoek te richten aan de raad van bestuur of op voordracht van twee bestuurders. De raad van bestuur beslist over het verzoek van de kandidaat of de voordracht, na onderzoek van de voorgelegde stukken, binnen de drie maand na het indienen van het verzoek. De beslissing dient niet gemotiveerd te zijn.

Artikel 10. De nieuwe leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement door het plaatsen van hun handtekening op het register van beraadslaging van de raad van bestuur en zij verbinden zich geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

De geldelijke verplichtingen van de leden beperken zich tot het bedrag van hun bijdragen.

De bijdragen worden door de raad van bestuur vastgesteld op een gelijk bedrag voor alle leden, zonder dat dit bedrag een som van duizend euro per lid mag overschrijden..

, De raad van bestuur mag een toetredingsrecht eisen waarvan het bedrag ieder jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld, zonder dat dit bedrag duizend euro per lid mag overschrijden.

Een lid is in geen enkel geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 11. De leden kunnen uit de vereniging treden door hun ontslag schriftelijk te sturen aan de raad van bestuur. Wordt als ontslaggever beschouwd, het lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaalt of drie achtereenvolgende keren afwezig blijft op een algemene vergadering. Het wordt hiervan schriftelijk in kennis gesteld door de raad van bestuur. Ziekte van het afwezig lid kan als verschoningsgrond aanvaard worden.

Artikel 12. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden bij geheime stemming op een algemene vergadering die beslist met een meerderheid van de twee derden van de aanwezige of regelmatig vertegenwoordigde leden. Een lid " kan, nadat het werd gehoord, om de volgende redenen worden uitgesloten :

1) ln geval van niet-naleving van deze statuten alsook van de reglementen en beslissingen die door de algemene vergadering van de leden zijn aangenomen;

2) In geval van gerechtelijke veroordeling waardoor een smet is geworpen op zijn eer en zijn gedrag in zedelijk opzicht

3) In geval van faillissement;

4) Bij kennelijk wangedrag;

5) Wanneer hij door zijn handelingen de belangen van de vereniging schaadt.

Artikel 13. De ontslaggevende, uitgesloten of om andere redenen uittredende leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij kunnen het bedrag van het toetredingsrecht en dit van de jaarlijkse bijdragen, gestort door hen of hun rechtsvoorgangers, niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch zegellegging, noch inventaris eisen of vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL 111- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Ze bestaat uit aile leden en kan worden bijgewoond door alle toegetreden leden. Een lid mag zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een volmachtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen. Ieder lid beschikt slechts over één stem. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 15. Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor:

1) de wijziging van de statuten van de vereniging;

2) de benoeming, het ontslag en de afzetting van de bestuurders;

3) de goedkeuring van de begrotingen en jaarrekeningen;

4) de kwijting aan de bestuurders;

5) de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6) de uitsluiting van een lid.

Artikel 16. Elk jaar binnen de vier maand volgend op het einde van het boekjaar moet een gewone algemene vergadering worden gehouden.

Een buitengewone algemene vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het vereist.

Zij moet gehouden worden wanneer ten minste één vijfde van de leden bij aangetekende brief daarom verzoeken. Die vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats en met de dagorde zoals gesteld in het verzoekschrift.

Artikel 17. De bijeenroeping geschiedt door de voorzitter Of bij ontstentenis door twee bestuurders, bij gewone ondertekende oproepingsbrief of elektronisch bericht aan elk lid gericht minstens acht volle dagen voor de dag van de vergadering.

Zij vermeldt de dagorde die vastgesteld wordt door de raad van bestuur. Enkel de op de agenda vermelde punten worden op deze vergadering behandeld. De oproeping bevat alle nodige en nuttige bijlagen zodat de vergadering kan voorbereid worden.

In geval van bijeenroeping op verzoek van één vijfde van de leden, wordt het verzoekschrift met de bijlagen integraal weergegeven bij de oproepingsbrief.

Artikel 18. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid of verhindering door de ondervoorzitter; bij afwezigheid van deze laatste door de bestuurder met de langste ononderbroken anciënniteit als bestuurder, bij gelijkheid van anciënniteit door de oudste in leeftijd. De voorzitter stelt een secretaris aan.

De vergadering is rechtsgeldig samengesteld als minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De raad van bestuur stelt in zijn eerstvolgende vergadering volgend op de aanpassing van dit artikel van de statuten de lijst met de rangorde van de anciënniteit van de bestuurders op.

Artikel 19. Op de algemene vergadering heeft elk lid een stem en worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen die geldig kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De uitnodiging tot die tweede vergadering vermeldt uitdrukkelijk dat het om een tweede bijeenroeping gaat en vermeldt integraal artikel 19 van de statuten.

Artikel 20. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beslissen als de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een wijziging die betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 21 De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen. Zij worden voor goedkeuring voorgelegd aan de eerstvolgende algemene vergadering, ingeschreven in een bijzonder daartoe voorzien register en ondertekend door de secretaris en de voorzitter, alsook door de leden die dit wensen. De uittreksels eruit, die moeten voorgebracht worden, hetzij in rechte, hetzij eiders, worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en een bestuurder of door twee bestuurders. Uittreksels worden kosteloos op aanvraag afgeleverd aan de leden, alsook aan derden aan kostprijs, mits deze van hun wettig belang doen blijken.

TITEL IV  RAAD VAN BESTUUR - ORGAAN VAN DAGELIJKS BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING.

Artikel 22. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste vijf en ten hoogste tien leden. Het aantal bestuurders mag evenwel nooit minder zijn dan vier, tenzij er minder dan vier leden zijn, dan is het aantal bestuurders beperkt tot maximum één minder dan het aantal leden. Zij worden benoemd onder de leden, door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van zes jaar.

Een eerste termijn van zes jaar begint te lopen vanaf de eerste benoeming na de goedkeuring van huidige statutenwijziging. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar bij gewone stemming met gewone meerderheid. Er is geheime stemming als minstens één lid deze vraagt. De duur van het mandaat van een tussentijds aangesteld bestuurder eindigt bij het einde van de bestuurstermijn van minstens de helft van de bestuurders.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 23. Indien om een of andere reden de vervanging of de herbenoeming van de bestuurders niet tijdig kan geschieden, blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot in hun vervanging is voorzien. Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting, het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats benoemd wordt deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 24. Bestuurders die zonder verschoningsgronden drie achtereenvolgende keren afwezig blijven op de vergaderingen van de raad van bestuur of algemene vergadering, kunnen bij de algemene vergadering als ontslagnemend worden voorgedragen. De algemene vergadering beslist bij geheime stemming met een tweederden meerderheid. Ontslagen bestuurders kunnen lid blijven van de algemene vergadering.

Artikel 25. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis van aanstelling van een secretaris oefent de voorzitter dit ambt uit. Bij ontstentenis van aanstelling van een penningmeester oefent de ondervoorzitter dit ambt uit. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter en bij afwezigheid of verhindering van deze laatste, door de bestuurder met de langste anciënniteit als bestuurder, bij gelijkheid van anciënniteit door de oudste in leeftijd.

Artikel 26. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan vijf is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Artikel 27. De raad van bestuur vergadert op schriftelijke uitnodiging of elektronisch bericht van de voorzitter, de ondervoorzitter of twee bestuurders telkens als de belangen van de vereniging het vereisen. Hij moet bijeengeroepen worden op schriftelijk aangetekend verzoek van één vijfde van de leden. Bij stilzitten van de voorzitter moet de ondervoorzitter optreden, zoniet de bestuurder met de langste anciënniteit als bestuurder, vervolgens de oudste in leeftijd.

Artikel 28. De raad van bestuur mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De beslissingen worden opgenomen in een verslag dat voor goedkeuring wordt voorgebracht in de eerstvolgende zitting. Die verslagen worden bijgehouden in een bijzonder daartoe gehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en de bestuurders die dit wensen.

De uittreksels eruit die moeten voorgebracht worden hetzij in rechte, hetzij elders, worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter en een bestuurder of door twee bestuurders.

Artikel 29. De raad van bestuur heeft de meest volstrekte bevoegdheid voor het beheer van de vereniging. Al hetgeen niet uitdrukkelijk voorbehouden wordt door de statuten of door wet aan de algemene vergadering valt in de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen; elke inbewaringgeving doen en ontvangen; alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen of vervreemden, zelfs voor langer dan negen jaar; alle officiële en private subsidies en tegemoetkomingen ontvangen en aanvaarden; alle legaten en giften aanvaarden en ontvangen; alle contracten en ondernemingen aannemen en sluiten; alle subrogaties, borgstellingen doen en ontvangen; van alle zakelijke of vorderingsrechten afstand doen, evenals van alle zakelijke of persoonlijke waarborgen; hypotheek verlenen op de onroerende goederen van de vereniging; alle leningen sluiten en voorschotten doen; handlichting geven voor of na betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagleggingen of andere beletselen; pleiten als eiser of als verweerder voor alle rechtbanken; alle vonnissen uitvoeren of doen uitvoeren; dading treffen; compromis aangaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur benoemt eveneens hetzij zelf, hetzij bij opdracht, alle agenten, bedienden en leden van het personeel van de vereniging, en ontslaat ze. Hij bepaalt hun werkzaamheden en bezoldigingen.

Artikel 30. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven, met het gebruik van aan dit bestuur verbonden maatschappelijke handtekening, aan een afgevaardigd bestuurder, gekozen onder de leden en van wie hij de bevoegdheid en de eventuele bezoldiging vaststelt.

Hij kan alle bijzondere bevoegdheden aan om het even welke mandataris van zijn keuze opdragen.

Artikel 31. Iedere handeling die de vereniging verbindt, alle bevoegdheden en volmachten van de vereniging worden, bij gebrek aan delegatie gegeven door een speciale beslissing van de raad van bestuur, ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter, de secretaris of de penningmeester.

Artikel 32. Het optreden in rechte, als eiser of als verweerder, wordt namens de vereniging verricht door de raad van bestuur, vertegenwoordigd door zijn voorzitter of zijn gevolmachtigde.

TITEL V - BEGROTING EN REKENINGEN.

Artikel 33. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Het eerste maatschappelijk boekjaar begint de eerste januari negentienhonderd zesenzeventig.

Artikel 34: Op het einde van elk boekjaar worden de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten alsook de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Beide stukken worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, ten laatste in de maand april daaropvolgend. De algemene vergadering verleent kwijting aan de bestuurders.

Artikel 35: Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe.

TITEL VI - ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 36. Tot ontbinding van de vereniging kan de algemene vergadering alleen beslissen als tweederden van haar leden aanwezig zijn; wordt aan deze vereiste niet voldaan, dan kan, binnen de dertig dagen een tweede vergadering bijeengeroepen worden.die geldig kan beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, mits de beslissing wordt aangenomen door twee derden van het aantal aanwezige leden.

Elke beslissing betreffende de ontbinding, genomen door een vergadering waarop niet twee derden van de leden van de vereniging aanwezig zijn, moet door de bevoegde rechtbank bekrachtigd worden. De algemene vergadering duidt één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 37.

In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding op welk ogenblik en om welke oorzaak ook, wordt het overblijvend actief na betaling van alle schulden en onkosten van rechtswege in gehele en uitsluitende eigendom toegekend aan een liberale vereniging die gelijkaardige doelstellingen nastreeft, met voorrang aan toegetreden leden. De algemene vergadering moet uitdrukkelijk de bestemming bepalen.

Luik $ - Vervolg

TITEL VII - BEKENDMAKINGEN.

Artikel 38. De raad van bestuur van bestuur is gelast met het vervullen van de pleegvormen voorgeschreven door de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, meer bepaald het Koninklijk besluit van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk.

Vastgesteld in de buitengewone algemene vergadering van 06 december 2004, gewijzigd in de algemene vergadering van 15 april 2013.

Eric Van Coppenolle

Voorzitter.

Tekst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de Laatste biz. Tan Luik B eermeiden . Receo . Nlaarn en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij tan da perso(oln(eni bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden ;Le vertegenwoordigen

'frer3 : Piaam " en  aneltekaning

Coordonnées
LIBERALE SOCIALE EN KULTURELE WERKEN DE KORE…

Adresse
KERKPLEIN 18 9750 ZINGEM

Code postal : 9750
Localité : ZINGEM
Commune : ZINGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande