LIBRERAN

Société en commandite simple


Dénomination : LIBRERAN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 842.469.645

Publication

19/01/2012
ÿþ MadWortl 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IflYIIIIIIIi~1asMflllllel

*iao"

ai

Ondernemingsnr : p 8 . 4 6g . 5-

Benaming

(voluit) : Libreran

(verkort):

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Lange Munte 20, 9860 Oosterzele

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Op 1 januari 2012 zijn bijeengekomen voor de oprichting van een gewone commanditaire vennootschap, afgekort Comm.V. :

Comparant 1 : De Heer Erik Voets, geboren op 17 juni 1967, wonende te 9860 Oosterzele, Lange Munte 20;

Comparant 2 : Mevrouw Salome Annick, geboren op 9 juli 1969, wonende te 9860 Oosterzele, Lange Munte 20;

(.OPRICHTING EN INBRENG

De vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt "LIBRERAN". Zij wordt gevestigd te 9860 Oosterzele, Lange Munte 20. Zij begint te werken op 1 januari 2012. De statuten zijn bepaald zoals hierna wordt opgegeven.

De comparant sub 1 is de beherende vennoot. Hij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt de verantwoordelijkheid op zich verbonden aan de oprichting van de vennootschap.

De comparant(e) sub 2 is de stille venn(o)ot(e). Haar aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van inbreng, zoals die hierna wordt vastgesteld.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ¬ 1.000 (duizend euro) en is samengesteld uit 100 aandelen zonder nominale waarde. Comparant sub 1 schrijft in op 99 aandelen en doet een inbreng van ¬ 990 (negenhonderdnegentig) euro; comparant sub 2 schrijft in op 1 aandeel en doet een inbreng van ¬ 10 (tien) euro. Deze sommen worden op heden ter beschikking gesteld van de vennootschap.

II. STATUTEN

Vervolgens hebben de partijen de statuten vastgelegd als volgt :

Artikel 1. Rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een vennootschap onder vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt "LIBRERAN". Rechtsvorm en benaming zijn aangenomen als een essentieel element van het vennootschapscontract, dat slechts met een meerderheid van ten minste 415 van de stemmen kan worden gewijzigd.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd en wordt verplaatst naar enige andere plaats binnen het

Vlaams Gewest, bij besluit van de beherende vennoot.

Bij de oprichting wordt de zetel van de vennootschap gevestigd te 9860 Oosterzele, Lange Munte 20;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3. Duur

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf heden.

De vennootschap wordt niet ontbonden bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatestelling of

onbekwaamverklaring van een vennoot of bij vereffening of faillissement van een vennoot rechtspersoon.

Zij kan slechts voortijdig worden ontbonden bij unaniem besluit van alle vennoten;

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft als doel:

- Handelsbemiddeling in de meest ruime zin van het woord. Dit kan onder meer inhouden de handelsbemiddeling, groot- en kleinhandel in computers, randapparatuur, software, audio- en videoapparatuur. Deze lijst is niet limitatief.

- Computerconsultancy-activiteiten en adviesverlening op gebied van ICT. Dit kan onder meer inhouden: het onderhoud van ICT infrastructuur, het ontwerpen, beheren, verkopen of verhuren van software, dataverzameling en beheer hiervan, ontwikkelen en onderhoud van webportalen,... Deze lijst is niet limitatief.

- Activiteiten van holdings en beleggingsvennootschappen. Dit kan gaan tot het aanhouden van participaties op lange termijn tot de handel op korte termijn in alle mogelijke financiële producten. Dit alles voor eigen rekening.

- De handel voor eigen rekening in, en/of de verhuur van onroerend goed zowel in België als het buitenland. - Het aanbieden van managementactiviteiten aan bedrijven, particulieren en/of de overheid in de meest ruime zin van het woord. Dit kan onder meer inhouden het verlenen van advies en praktische hulp op gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, public relations, communicatie en marketing.

- De organisatie van congressen, seminaries, opleidingen en trainingen aan het management of personeel van bedrijven of overheidsinstanties.

- de vennootschap mag alle verrichtingen, met inbegrip van financiële, roerende en onroerende verrichtingen, doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap

Artikel 5. Kapitaal - Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ¬ 1.000 (duizend euro) en is samengesteld uit 100 aandelen zonder nominale waarde. Alle aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in het register van aandeelhouders dat wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 6. Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten. De vennootschap dient steeds één beherende en één stille vennoot te hebben. Niemand kan vennoot worden dan mits aanvaarding van zijn kandidatuur door de algemene vergadering bij een meerderheid van 4/5 van de stemmen. De

hoedanigheid van vennoot eindigt bij overlijden, bij ontslag of bij onderbewindstelling.

De uittredende vennoot of zijn rechtverkrijgenden hebben recht op terugbetaling van zijn inbreng, indien hij nog voorhanden is (in natura), indien hij niet meer voorhanden is, in tegenwaarde.

Artikel 7. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, door de algemene vergadering benoemd onder de beherende venno(o)t(en) die hun functie persoonlijk uitoefenen en zich niet kunnen laten substituëren.

De zaakvoerder(s)zijn individueel bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de

vennootschap betreffen, mits ze binnen haar doel vallen en niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de algemene vergadering.

Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten, zijn ongeldig en niet tegenwerpelijk aan derden, en evenmin kunnen zij door derden worden tegengeworpen aan de vennootschap. Aldus is/zijn de zaakvoerder(s) bevoegd om, onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend moet worden gelezen: alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, onder meer zo roerende als onroerende goederen in huur te nemen en te geven, te verwerven en te vervreemden, kortom alle goederen te verhandelen op alle mogelijke wijzen en alle diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan;

leningen aan te gaan en alle effecten en geldtransacties te verrichten;

het vermogen van de vennootschap geheel of ten delen in pand te geven of met hypotheek te bezwaren; met afstand van hypotheek, voorrecht, en/of vordering tot ontbinding, met of zonder kwijting en ook zonder dat opheffing te verlenen van hypothecaire en ander inschrijvingen, overschrijvingen, beslag, verzet op de prijs en andere acties die een vrije en onbezwaarde le-vering van goederen belemmeren; over de rechten van de vennootschap dadingen aan te gaan en minnelijke schikkingen te treffen; in rechte op te treden namens de vennootschap;

de besluiten van de algemene vergadering uit te voeren;

de hun verleende macht te delegeren bij wijze van in de tijd en/of in omvang beperkte lastgeving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. Controle

Ieder vennoot heeft individueel de onderzoeks en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft recht op de informatie bepaald in artikel 137 wetboek Vennootschappen.

Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 9. Algemene vergadering

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende vennoten als de stille vennoten.

De vennoten komen bijeen op uitnodiging door de voorzitter of de ondervoorzitter bij brief gezonden aan de

vennoten.

De uitnodiging vermeldt waar en wanneer er vergaderd wordt en bevat de agenda.

Behoudens in geval van hoogdringendheid dient de uitnodiging ten minste acht dagen voor de vergadering

te worden verstuurd.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bijgestaan door, en bij zijn afwezigheid, vervangen

door de ondervoorzitter.

De notulen worden onder zijn leiding opgesteld door de secretaris, die geen vennoot moet zijn.

Als voorzitter fungeert de beherende vennoot die in voorkomend geval door de meerderheid van beherende

vennoten is gekozen.

Als ondervoorzitter fungeert de stille vennoot die in voorkomend geval door de meerderheid van de stille

vennoten is gekozen.

Geen onderwerp mag in de vergadering worden aangesneden indien het niet op de agenda voorkomt, tenzij de vergadering voltallig is en instemt met de behandeling van dat punt.

Een schriftelijk voorstel gedateerd en bij wijze van goedkeuring ondertekend door alle vennoten, al dan niet opgemaakt in een of meer originelen geldt als een bindend besluit van de algemene vergadering, zelfs al blijkt uit de datering dat de vennoten niet zijn samengekomen.

Het besluit wordt geacht te zijn genomen op de dag waarop de laatste handtekening werd geplaatst.

Elk aandeel geeft recht op één stem. Er wordt gestemd per hoofd. In de regel wordt er bij naamafroeping door hand op steken gestemd.

Vertegenwoordiging is geoorloofd doch alleen mogelijk mits de volmacht schriftelijk is gegeven aan een medevennoot en een vennoot mag niet meer dan twee andere vennoten vertegenwoordigen.

Opdat de vergadering een geldig besluit zou kunnen nemen dient het voorstel de goedkeuring te bekomen van de meerderheid van stemmen tenzij het in deze statuten anders is geregeld.

Wijziging van de essentiële delen van het vennootschapscontract zijn enkel mogelijk bij een meerderheid van ten minste 4/5 van aile stemmen.

Het betreft wijziging van de rechtsvorm, aard, benaming, de duur van de vennootschap, de statutaire bepalingen met betrekking tot de relatieve onoverdraagbaarheid van het lidmaatschap en van de vennootschapsrechten, de criteria van toetreding tot de vennootschap, de soevereine macht van de algemene vergadering en de wijze waarop zij besluiten treft, de regels met betrekking tot de verdeling van het bedrijfsresultaat, de bevoegdheidsbeperking van de beherende vennoten.

Indien het wordt gevraagd door de beherende venno(o)t(en) of de stille venno(o)t(en) is de stemming geheim.

Stemming per brief is geoorloofd, mits de wilsluiting van de vennoot ondubbelzinnig blijkt uit het geschrift, dat, desgevallend moet worden opgemaakt in de vorm als opgelegd door het bestuur.

Artikel 10. boekjaar jaarrekening bestemming van het resultaat'¢.

Het boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart van iederjaar,'Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maakt de beherende vennoot de inventaris op van het vermogen van de vennootschap.Hierbij aansluitend maakt hij de jaarrekening over het afgesloten boekjaar op. De jaarrekening omvat de balans en de resultatenrekening.

Zij vormt een geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de boekhoudwet en de vennootschappenwet. Zij wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarvergadering die gehouden wordt op de laatste zaterdag van de maand september om 14.00u.

De algemene vergadering beslist over deze goedkeuring evenals over de kwijting te verlenen aan de beherende vennoten bij dubbele meerderheid van zowel de stille als de beherende vennoten. Het batig saldo van de resultatenrekening waarnaar de balans verwijst vormt de netto winst van de vennootschap. Deze winst komt voor een gelijk deel toe aan alle vennoten.

De algemene vergadering kan bij besluit genomen bij dubbele meerderheid van zowel de beherende vennoten ais de stille vennoten, voor een welbepaald jaar, de winst volgens een andere verdeelsleutel verdelen, of geheel of ten dele reserveren.

Het nadelig saldo van de resultatenrekening vormt het verlies van de vennootschap. Dit wordt gedragen door de beherende venno(o)t(en).

Artikel 11. ontbinding vereffening

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij ingevolge rechterlijke beschikking die kracht van gewijsde heeft bekomen, hetzij tengevolge van een besluit van de algemene vergadering genomen met meerderheid van ten minste 4/5 van de stemmen.

De vennootschap blijft na de ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

De vereffening zal geschieden door een of meerdere vereffenaar(s) door de algemene vergadering te kiezen. Deze vereffenaar(s) treedt/treden individueel op. Hij/Zij oefent/oefenen in voorkomend geval zijn/haar/hun functie uit tegen een vergoeding waarvan het bedrag wordt bepaald door de algemene vergadering bij hun aanstelling.

Het netto provenu van de vereffening en de aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen wordt door de veref-fenaar(s) verdeeld onder de vennoten ieder voor een gelijk deel.

Als de vereffenaar(s) zijn/haar/hun opdracht hebben beëindigd brengen zij verslag uit aan de algemene vergadering die na kennis te hebben genomen van het verslag van de door de vennootschap aangestelde commissaris ter verificatie de vereffeningsrekening goedkeurt en de vereffenaar(s) kwijting verleent, waarna de vereffening gesloten is.

III. SLOTBEPALINGEN

Met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap treffen de comparanten in algemene

vergadering verenigd, volgende besluiten en leggen zij volgende verklaringen af:

- Het eerste boekjaar eindigt op 31/03/2013 en begint op heden.

- De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2013.

- Tot zaakvoerder wordt benoemd: dhr.Erik Voets , wonende te 9860 Oosterzele, Lange Munte 20. Het

mandaat is van onbepaalde duur.

- De functie van de beherende vennoten voormeld is onbezoldigd.

Erik Voets

Zaakvoerder

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LIBRERAN

Adresse
LANGE MUNTE 20 9860 OOSTERZELE

Code postal : 9860
Localité : OOSTERZELE
Commune : OOSTERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande