LICHTPUNT ZELZATE

Association sans but lucratif


Dénomination : LICHTPUNT ZELZATE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.984.208

Publication

21/05/2013
ÿþtune

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Ondernemingsnr 1% 4 .4n%. Benaming

(voluit) VZW Lichtpunt Zelzate

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel: Assenedesteenweg 117, 9060 Zelzate

Onderwerp akte oprichting

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen

OMevrouw Meyvaert Ann, wonende te 9060 Zelzate, Lijstertaan 65, geboren op 18/03/1969 te Assenede.

DMevrouw De Blieck Annemie wonende te 9060 Zeizate, Assenedesteenweg 106, geboren op 4 juli 1980 te Wilrijk.

DMevrouw Collier Sophie, wonende te 9060 Zeizate, Burgemeester Chaimetlaan 70, geboren op 18 december 1970 te Zelzate.

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en waarvan de statuten als volgt luiden

HOOFDSTUK 1 - NAAM , ADRES:

Art. 1: naam:

De vereniging wordt VZW Lichtpunt Zeizate genoemd.

Art. 2.: adres :

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9060 Zeizate, Assenedesteenweg 11, gelegen in het gerechtelijke . arrondissement Gent.

HOOFDSTUK 2  DOEL :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

*13076583*

r

be a

Sta

NEERGELEGD

- 8 MEI 2013

RECHT13,8k1K,VAN KOOPHANDEtnirENT

" L

Moo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 3 ; doel :

De vereniging heeft tot doel levensmiddelen (eten, vrouwen- en kinderkieren, speelgoed) in te zamelen en te verdelen ten voordele van de meest kansarmen.

Om dit doel te bereiken kan de VZW een sociaal fonds oprichten.

Art. 4 : duur :

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden..

HOOFDSTUK 3 - LEDEN :

Art.5

De leden zullen geen toetreding- en geen jaarlijkse bijdrage betalen.

Art 6

Enkel de actieve leden hebben het recht de algemene vergadering bij te wonen en deel uit te maken van de raad van bestuur. De actieve leden bestaan uit de raad van bestuur en de secretaris.

Gewone leden bestaan uit vrijwilligers die al dan niet in een beurtsysteem bij de voedselbedeling zullen helpen.

Art. 7

Elk lid mag ontslag nemen bij gewone brief gericht aan de Voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 8

Elk lid, waarvan het gedrag onwaardig geacht wordt om tot de vereniging te behoren, zij het als actief, zij het als toegetreden lid, kan uitgesloten worden door een algemene vergadering welke verplicht door de raad van bestuur wordt bijeengeroepen.

De beslissing wordt bij geheime stemming getroffen.

De uitsluiting vereist de meerderheid van de twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Tot de beslissing van de algemene vergadering kan de raad van bestuur de toegang tot de lokalen van de vereniging verbieden aan het lied wiens uitsluiting wordt overwogen.

Elk actief of toegetreden lid, in staat van bedrieglijke bankbreuk houdt van rechtswege op deel uit te maken van de vereniging vanaf de uitspraak.

Noch ontslag nemende, geschorste of uitgesloten leden, noch de erfgenamen of de rechtverkrijgenden van het

overleden lid, kunnen enig recht doen gelden op het sociaal fonds.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

t ' " MOD 2.2

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging, met uitzondering voor wat gesteld is in art. 11 alinea 2 van de wet van 27 juni 1921.

HOOFDSTUK 4  BESTUUR

Art. 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden.

Hun mandaat duurt drie jaar.

Art. 10

De raad van bestuur kiest een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter worden zijn bevoegdheden door de oudste van de aanwezige bestuurders waargenomen.

De penningmeester wordt belast met het innen van de inkomsten en de betaling van de uitgaven : hij is gehouden te allen tijde aan zijn collega's mededeling te geven van de toestand van de inkomsten en uitgaven van de vereniging .

De penningmeester is ertoe gehouden jaarlijks namens de raad van bestuur, op de jaarvergadering rekenschap te geven over de inkomsten en uitgaven, deze rekeningen zullen acht dagen voor de vergadering op de zetel kunnen worden geraadpleegd.

Art. 11

De raad vergadert volgens een jaarlijkse of zesmaandelijkse agenda, opgemaakt door de voorzitter. In uitzonderlijke gevallen komt de raad bijeen op bijeenroeping van de voorzitter.

De raad van bestuur, bijeengeroepen door de voorzitter of, bij verhindering, door twee bestuurders, vergadert telkens het belang van de vereniging zulks vereist. OP verzoek van twee bestuurders, moet de raad van bestuur bijeengeroepen worden.

De raad vergadert geldig bij aanwezigheid van de helft van zijn leden. Is dit quorum niet bereikt, dan zal een tweede vergadering plaats grijpen binnen de acht dagen en worden de beslissingen alsdan geldig genomen welke ook het aantal bestuurders zij die op deze vergadering aanwezig zijn.

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

Art 12

De bestuurder oefent zijn mandaat kosteloos uit.

Art. 13

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te besturen. Al hetgeen door de statuten of door de wet niet uitdrukkelijk is voorgehouden aan de algemene vergadering

behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

MDD 2,2

De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijkse bestuur van de vereniging aan een van zijn leden of aan een derde overdragen : hij kan eveneens bijzondere opdrachten geven aan mandatarissen van zijn keuze.

Art. 14

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen wordt opgedragen aan twee bestuurders gezamenlijk handelend.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gemachtigden van de vereniging aanstellen.

Art. 15

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging alsook de externe vertegenwoordigingsmacht wat dat bestuur betreft opdragen een van zijn leden of aan een derde : hij kan eveneens bijzondere opdrachten toevertrouwen aan mandatarissen van zijn keuze.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge De rechtsvorderingen worden in naam van de vennootschap ais eiser en als verweerder ingespannen door de raad van bestuur op vervolging en ten verzoeke van de voorzitter of de daartoe gemachtigde bestuurder.

HOOFDSTUK 5 - ALGEMENE VERGADERING

Art. 16

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging.

Zij is samengesteld uit alle actieve leden van de vereniging.

Ieder lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering, hetzij in persoon, hetzij door

een door hem gemandateerde lido Ieder lid heeft recht op een stem.

De jaarvergadering komt verplicht bijeen in de loop van het eerste trimester ten einde te beraadslagen over alle punten op de agenda vermeld.

Op deze algemene vergadering geeft de raad van bestuur een nauwkeurig verslag over zijn bestuur, over de financiële toestand van de vereniging en onderwerpt ter goedkeuring van de vergadering de stand van de rekening van het verlopen jaar alsmede de begroting van het bonnen jaar.

De algemene vergadering kan bijeengeroepen worden telkens het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet verplichtend samengeroepen worden op verzoek van de helft van de leden.

Art 17

Eike vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproeping

Elke algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of telecommunicatiemiddel aan ieder lid minstens acht dagen voor de datum van bijeenkomst deze oproeping wordt ondertekend door de secretaris of door twee bestuurders.

De agenda wordt vermeld in de oproeping of er bijgevoegd.

b

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De agenda vermeldt elk voorstel gedaan door een aantal leden gelijk aan een twintigste van de laatste jaarlijks ledenlijst : dit voorstel moet minstens vijftien dagen voor de samenkomst van de vergadering aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De algemene vergadering kan bij eenvoudige meerderheid dringende punten aan de agenda toevoegen. De algemene vergadering kan bij eenvoudige meerderheid beslissen dat de stemming geheim is.

Art .18

Behoudens de door de statuten en de door de wet voorziene gevallen, is de algemene vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige leden moge zijn en worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid der stemmen,

Art. 19

De Algemene vergadering bezit de machten die haar toegekend zijn door de wet en door onderhavige statuten.

Behoren tot haar exclusieve bevoegdheid :

1.de wijziging van de statuten,

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.de kwijting aan de bestuurders,

4.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

5.de ontbinding van de vereniging

6.de uitsluiting van een lid

7.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De Algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig beraadslagen over wijziging aan de statuten, voor zover het voorwerp van die wijziging speciaal in de oproepingsbrief is vermeld en voor zover twee derden den leden aanwezig zijn.

Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, kan een tweede vergadering geldig beslissen welke ook het aantal aanwezige leden moge zijn : deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Een beslissing betreffende een wijziging der statuten kan slechts geldig genomen worden wanneer zij de twee derden van de stemmen verenigt.

Zo echter de voorgestelde wijziging betrekking heeft op het doel van de vereniging, is de vier/vijfden van de stemmen van de aanwezige leden vereist.

Elke wijziging aan de statuten dient bekendgemaakt te worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad binnen de maand te rekenen vanaf die wijziging.

Hetzelfde geldt voor de benoemingen, aftredingen en afzettingen van bestuurders.

Art. 20

j% º%

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De stemming door de algemene vergadering met betrekking op de benoeming, het ontslag, de uitsluiting en de afzetting van de bestuurders is geheim, net zoals de uitsluiting van een lid voorzien bij artikel 8 supra van deze statuten.

Art 21

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan, die geen vennoot moet zijn.

Elk lid beschikt over één stem.

ln geval van staking van stemmen, zal de voorzitter van de algemene vergadering over de beslissend stem beschikken.

Art 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een notulenregister en ondertekend door de voorzitter en de secretaris, door de andere aanwezige bestuurders en door de leden dier erom verzoeken.

Dit register wordt bewaard op de zetel waar alle leden er inzage kunnen van nemen, doch zonder verplaatsing van het register;

De uittreksels uit dit notulenregister, in rechte of om andere doelstellingen voor te leggen, worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Deze uitrekseis worden afgeleverd aan elk lid die erom verzoekt.

Hoofdstuk 6  Jaarrekening, balans, reserve

Art.23

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Art 24

leder jaar op 31 december wordt de rekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het komende jaar opgemaakt.

Art 25

Het batig saldo van de rekening behoort toe aan de vereniging en wordt gereserveerd.

HOOFDSTUK 7  ONTBINDING, VEREFFENING

Art 26

De ontbinding van de vereniging kan slechts uitgesproken worden door de twee derden van de leden, zo dit quorum niet bereikt wordt, zal een tweede algemene vergadering geldig kunnen beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Het besluit tot vrijwillige ontbinding van de vereniging heeft uitgesproken, duidt één of meerdere vereffenaars aan

Art 27

In geval van ontbinding van de vereniging door de algemene vergadering, besluit deze vergadering over bestemming van het vermogen dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig aanverwant doel.

In geval van ontbinding van de vereniging door de rechtbank zal de algemene vergadering, bijeengeroepen door de vereffenaar of vereffenaars, aan het vermogen van de vereniging eenzelfde bestemming geven als hierboven bepaald.

De bestemming moet dan een gelijkaardig doel hebben als de vereniging in ontbinding.

HOOFDSTUK 8 -- REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE.

Art 28

De vereniging heeft een reglement van inwendige orde.

Dit reglement kan gewijzigd worden door een beslissing, genomen met minstens drie/vierden van de stemmen van de raad van bestuur maar slechts voor zover deze beslissing geen wijziging der statuten inhoudt.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 28 april tot 31 december 2013.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Zelzate

op 30/04/2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de

maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt

neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Werden benoemd als eerste bestuurders :

1.Ann Meyvaert, Voorzitter

2.Annemie De Blieck , ondervoorzitter

3.Sophie Collier , secretaris

e' º%

N, <

.

Ann Meyvaert

Voorzitter

Hierbij neergelegd : - statuten

- Akte van benoeming van raad van bestuur.

Coordonnées
LICHTPUNT ZELZATE

Adresse
ASSENEDESTEENWEG 117 9060 ZELZATE

Code postal : 9060
Localité : ZELZATE
Commune : ZELZATE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande