LOKAALVOORZIENING CHIRO SLEIDINGE

Association sans but lucratif


Dénomination : LOKAALVOORZIENING CHIRO SLEIDINGE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.955.508

Publication

10/08/2011
ÿþMOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ftáeWgie.

v i" -" 1 " " " " " " " :, ~ ,2 ; ~ , :

"

f



1111111 VI 111111 I I V III II

" 11123876*







~ nO->i n,;:rninps ; tr . 0414.955.508

.~. ,

tvs,'ufcj : Lokaalvoorziening Chiro Sleidinge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge E c cf-tsvrer, , : Vereniging zonder winstoogmerk

Bloemendale 23, 9940 Sleidinge

`(í1 Aanpassing statuten

Luidens de beslissing van de algemene vergadering van 30 maart 2011 worden de statuten gewijzigd als volgt:

Art. 1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Lokaalvoorziening Chiro Sleidinge", verder genoemd de vereniging

Art. 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Lovendonk 8, Evergem-Sleidinge. Hij kan

slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor

een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

De administratieve zetel van de vereniging wordt gevestigd in Bloemendale 23, 9940 Evergem-Sleidinge.

In alle officiële documenten en correspondentie wordt de naam van de vereniging met de

rechtspersoonlijkheid vermeld.

Art. 3 .Wat betreft de doelstellingen van deze jeugdbewegingen zullen ze aanvaarden in hun werking enkel initiatieven te nemen en te steunen die ertoe bijdragen om hun leden gezonde, vormende en pedagogische verantwoorde mogelijkheden te scheppen die overeenkomen met de christelijk geïnspireerde levensbeschouwing. Eventuele inbreuken tegen voomoemde levensbeschouwing moeten voorgelegd worden op de algemene vergadering, die hierbij over eventuele meningsverschillen beslist.

Art. 5 De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

De volwassen begeleiders,worden de facto lid van de Algemene Vergadering.

De toegetreden leden zijn zij die actief meewerken aan de realisatie van de doelstelling niet name de leden van de feestcommissie. Hun bevoegdheden, rechten en plichten worden vastgelegd in een reglement van inwendige orde dat door de algemene vergadering dient goedgekeurd te worden.

Art. De Algemene Vergadering mag de hoL.ianigheid van een lid verlenen aan natuurlijke personen en aan instellingen met of zonder rechtspersoonlijkheid.

De Raad van Bestuur onderzoekt de kandidatuur, en geeft advies aan de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering zal hierover op haar jaarlijkse bijeenkomst of op een Bijzondere Algemene Vergadering beslissen, en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Tegen deze beslissing van de Algemene Vergadering, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk.

Bij gebrek aan kandidaten kan de Algemene Vergadering zelf natuurlijke personen die aan de voorwaarden en gesteld profiel voldoen, aanzoeken zich kandidaat te stellen. Zij dienen hun kandidatuur niet schriftelijk te bevestigen.

Aanvaarding van leden gebeurt bij een gewone meerderheid. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich. slechts een jaar na de datum van beslissing opnieuw kandidaat stellen.

^.., .ie '.wiste blz. van Lu lz. vennelden : Recto : Nanrn en hoedanigheid van (te instrumenterende herij man de persoftr?n(en) bevoegd de verenig ng, .5t,c.htlrtg et organisrne ten aanzien van derden te veriegenwoord gen Verso . Naara en º%^ancre-i.ening

~ 4 M00 2.2

Ieder nieuw lid moet het ledenregister ondertekenen. Deze handtekening geldt als onvoorwaardelijke toetreding tot de vereniging.

Art. 7 De ontslagneming en uitsluiting van leden geschiedt overeenkomstig artikel 12 van de Wet van 27 juni

1921, zoals deze werd gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Indien zij voor het beëindigen van hun mandaat ontslag wensen te nemen dienen zij hiertoe een schrijven te

richten aan de Raad van Bestuur met vermelding van de reden en de ingangsdatum. Van dit ontslag wordt akte

genomen en meegedeeld op de algemene vergadering die zal voorzien in de opvulling van het mandaat.

Deze persoon beëindigt het mandaat van de persoon in wiens vervanging hij werd aangesteld.

De uitsluiting of schorsing van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met

een meerderheid van tweederden van de aanwezige of vertegenwoordigende leden.

De schorsing van een lid brengt niet automatisch zijn uitsluiting uit de vereniging mede.

Wie niet meer aan de voorwaarden tot lidmaatschap voldoet (art. 5) wordt de facto beschouwd als

ontslagnemend. In de eerstvolgende algemene vergadering dient in zijn vervanging voorzien te worden

In andere gevallen dient een lid expliciet ontslag gegeven te worden.

Art. 9 De leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging, mits hun ontslag schriftelijk aan de Raad van Bestuur over te maken.

Art.12 De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering,door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, of door het overlijden.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk melden door middel van brief, fax of e-mail aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.

Art.13 De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter een secretaris, een ondervoorzitter, een

penningmeester, een boekhouder, een verhuurder, en een werkleider,

Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

Deze functies kunnen beëindigd worden door afzetting door de Raad van Bestuur,door vrijwillig ontslag of bij het beëïndígen van het mandaat van Bestuurder.

De afzetting door de Raad van Bestuur wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde bestuurders. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Raad van Bestuur.

Vrijwillig ontslag, moet schriftelijk gemeld worden door middel van brief, fax of e-mail aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in.

Art.14 Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Art.15 De Raad van Bestuur is m.a.w. bevoegd voor alle aangelegenheden behalve voor deze die uitdrukkelijk door de Wet en de Statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Art.16 De leden van het dagelijks bestuur en de gevolmachtigden worden benoemd door de Raad van

Bestuur bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeïndiging van een lid van het dagelijks bestuur en/of een gemachtigde personen kan geschieden

a.Op vrijwillige basis door de een lid van het dagelijks bestuur en/of gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag per brief, fax, e-mail in te dienen bij de Raad van Bestuur.

b.Door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen schriftelijk ter kennis worden gebracht van de betrokkene.

De leden van het dagelijks bestuur of de gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of

gezamenlijk uit. Ieder lid van het dagelijks bestuur kan individueel beslissingen nemen met betrekking tot de hun opgedragen taken, zonder rekening te houden met een aanwezigheidsvereiste,

De leden van het dagelijks bestuur of de gevolmachtigden kunnen de vereniging vertegenwoordigen naar derden toe wanneer dit schriftelijke vermeld staat in hun opdracht die hun door de Raad van Bestuur is opgedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

4

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art.21 De bijeenroeping geschiedt door de Raad van Bestuur, per gewoon drukwerk of per e-mail, verzonden minstens acht dagen voor de vergadering. Zij bevat de dag, het uur de plaats en de dagorde. De vergadering mag slechts over de hierop vermelde punten beslissen. Elk onderwerp dat schriftelijk aan de Raad van Bestuur wordt voorgedragen door één twintigste van de effectieve leden, tenminste twee dagen voor de Algemene Vergadering, moet op de agenda geplaatst worden, als die punten tot de bevoegdheden behoren van de Algemene Vergadering.

De algemene vergadering Kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden

Over de statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijziging uitdrukkelijk vermeld zijn in de bijeenroeping en wanneer twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit aantal niet bereikt, dan moet een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden zoals deze door de statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zalkunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigende leden.

Een meerderheid van tweederden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid ( zie ook art.7) Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor ieder benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Art.24 De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in processen-verbaal getekend door de voorzitter en de schrijver, alsook door de leden die het vragen. De in rechte of eiders voor te brengen uittreksels daarvan, worden getekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders. Die uittreksels worden gegeven aan elk lid of aan elke derde die het aanvraagt, mits deze zijn wettig belang doet blijken.

Art.26 Elk jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het verlopen dienstjaar afgesloten en wordt ten laatste 6 maand na afsluitdatum van het boekjaar, de rekeningen van het verlopen jaar vastgelegd en de begroting opgemaakt voor het volgende dienstjaar; beide worden onderworpen aan de goedkeuring, van de gewone algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich uit, bij afzonderlijke stemming, over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend aan de aangestelde controleurs inzake gedane verrichtingen door penningmeester en boekhouder.

Art.28 De controle van de financiële toestand wordt opgedragen aan twee personen die jaarlijks worden aangesteld onder de leden van de algemene vergadering.

Ze hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, onbeperkt recht van controle op alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, briefwisseling, notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

Steven Gillis

Bestuurder

Danny Forré

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans, hetzij van de perso(oyn(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/08/2011
ÿþM0Q 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

KCJ

IIJII ItII IIJ 111fl 1111111111 I11l 111111111111!

" 11~Z1~21"

Voor-

behoude

aan hef

Belgiscl

Staatsbh

1

po, I n,~apn

tu

Griffie

2 3

Ondernemingsar : 0414.955.508

Benaming

(voluit) : LOKAALVOORZIENING CHIRO SLEIDINGE

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : BLOEMENDALE 23 - 9940 SLEIDINGE

Onderwerp akte : ONTSLAG - BENOEMING - NEERLEGGING GEWIJZIGDE STATUTEN

(uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 30 maart 2011)

De vergadering aanvaardt het ontslag als bestuurder per 30 maart 2011 van Koen Meganck, Volpenswege 29 a, 9940 Sleidinge, Belg, geboren 30/04/1975

De vergadering aanvaardt de benoeming als bestuurder per 30 maart 2011 voor een periode van 6 jaar van Mario Vereecke, Lovendonk 5, 9940 Sleidinge, Belg, geboren 06/07/1973

De volledige Raad van Bestuur van VZW Lokaalvoorziening ziet er als volgt uit

Voorzitter: Danny Forré - Bloemendale 23 - 9940 Sleidinge

Ondervoorzitter en werkleiding: Johan Bundervoet - Lovendonk 6 - 9940 Sleidinge

Financiën: Dieter Verdegem - Lovendonk 1 - 9940 Sleidinge

Secretariaat: Kristof De Walsche - Volpenswege 45 - 9940 Sleidinge

Boekhouding: Steven Gillis - Polenstraat 106 - 9940 Sleidinge

Verhuring gebouw : Lorraine Vermeersch - Lovendonk 6 - 9940 Sleidinge

Verantwoordelijke veiligheid: Mario Vereecke - Lovendonk 5 - 9940 Sleidinge

In bijlage ook een nieuwe versie van de statuten van de VZW.

Danny Forré

Bestuurder / Voorzitter

Steven Gillis

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

07/05/2015
ÿþ~ MOD22

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

*15065189*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEER GLLEGD Ali- die

RECHTBANK VAN KOOPILettazt TE GENT

Ondernemingsnr : 0414.955.508

Benaming

(voluity : Lokaalvoorziening Chiro Sleidinge

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 20.12/f .Q d  .20 (ÿJ E

Onc>ieruverp akte : Ontslag - benoeming - aanpassing statuten

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag als bestuurder per 24 maart 2015 van Mario Vereecke, Lovendonk 5, 9940 Sleidinge, Belg, geboren 6 juli 1973.

De algemene vergadering aanvaardt de benoeming als bestuurder per 24 maart 2015 voor 6 jaar van Tom De Walsche, Schroonhoek 10, 9940 Sleidinge, Belg, geboren 14 juni 1977

De volledige raad van bestuur van de VZW Lokaalvoorziening ziet er ais volgt uit

Voorzitter : Dieter Verdegem - Bioemendale 'I 9940 Sleidinge

rein ancien: Tom De Walsche - Schroonhoek 10, 9940 Sleidinge

Secretariaat: Kristof De Walsche  Volpenswege 45, 9940 Sleidinge

Boekhouding : Steven Gillis  Polenstraat 106, 9940 Sleidinge

Werkleiding : Johan Bundervoet  Lovendonk 6, 9940 Sleidinge

Verhuring gebouw ; Lorraine Vermeersch -- Lovendonk 6, 9940 Sleidinge

Verantwoordelijke veiligheid : Danny Forré  Bloemendale 23, 9940 Sleidinge

Luidens beslissing van de algemene vergadering gehouden op 24 maart 2015 worden de statuten als volgt gewijzigd:

pet. 2: de maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te bloemendale 1, te 9940 Evergem

Steven Gillis

Bestuurder

Dieter Verdegem

Bestuurder / Voorzitter raad van bestuur.

Voor,

behouder

aan het

Belgisch

Staatsblat

Coordonnées
LOKAALVOORZIENING CHIRO SLEIDINGE

Adresse
LOVENDONK 8 9940 EVERGEM

Code postal : 9940
Localité : EVERGEM
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande