LOUIS GILLIODTS

Divers


Dénomination : LOUIS GILLIODTS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 545.839.586

Publication

17/02/2014
ÿþ ais In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



NEERGELEGD

O 6 FER, 2014

aEcien¬ fie¬ LIA.

KOCSP{-iAF'De.1.';: `7,-...",7

lia!»

V

beh aa Be

Stat

i

IIII

Ondememingsnr : 0 SL/ c.J b 3c1

Benaming : CJ

(voluit) Louis Gilliodts

(verkort)

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Kouter 7B/201

9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting

Uit de akte verleden op 28 januari 2014 voor Christophe BLINDEMAN, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coëperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN", met zetel te 9000 Gent, Kouter 27, neergelegd ter registratie, blijkt dat:

De heer Van Wassenhove, Georges Maurice Louis André Raoul, geboren te leper op 11 augustus 1939, echtgenoot van mevrouw Gerniers, Thérèse Anne Marie Josephe, gedomicilieerd en verblijvende te 9000 Gent, Kouter 10 bus 301.

Die verklaard heeft gehuwd te zijn onder het stelsel van scheiding van goederen blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Johan Lahaye, destijds te Oostende, op 28 april 1967, ongewijzigd tot op heden, zoals hij het verklaart. Hierna genoemd "de oprichter" of "de stichter",

is verschenen en een private stichting heeft opgericht onder de naam "Louis Gilliodts", met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Kouter 7 B / 201 en de statuten ervan vast te stellen.

Artikel 1. Naam

De private stichting draagt als naam "Louis Gilliodts".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de stichting moeten de naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan door de woorden "private stichting" alsook de zetel van de stichting.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de stichting is gevestigd te 9000 Gent, Kouter 7 B 1201.

De zetel van de stichting mag, bij besluit van de raad van bestuur, overgebracht worden naar elke andere plaats in België, rekening houdend met de taalwetgeving.

Artikel 3. Doel -Activiteiten

De stichting heeft tot doel:

Administratie - certificeringsvehikel

Het uitgeven van certificaten ais tegenprestatie voor het op eigen naam, ten titel van administratie, in eigendom verwerven en houden van de effecten in de vennootschappen waarin de oprichter of zijn afstammelingen participeren,

De stichting zal de in administratie genomen effecten beheren en alle aan de effecten verbonden lidmaatschapsrechten, waaronder het stemrecht, uitoefenen.

De stichting int de dividenden en andere financiële of vermogensvoordelen, dit alles voor rekening van de certificaathouders, De stichting, als emittent van de certificaten, stelt onmiddellijk en onder aftrok van eventuele kosten, aan de certificaathouders de dividenden of andere financiële uitkeringen die door de vennootschap werden uitgekeerd, betaalbaar.

De stichting zal alle handelingen verrichten die met het vorenstaande in verband staan, daaruit voortvloeien of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn,

De stichting zal de aan de effecten verbonden rechten zodanig uitoefenen dat de belangen van de vennootschappen, de met de hen verbonden ondernemingen en alle daarbij betrokkenen, worden behartigd en waarbij invloeden die onder meer de continuïteit, de zelfstandigheid of de identiteit in strijd met die belangen zouden bedreigen, zoveel mogelijk worden geweerd. Op die wijze moet de continuïteit in het bestuur gewaarborgd blijven en kan vermeden worden dat de vennootschappen waarvan dé effecten gecertificeerd zullen worden, onbestuurbaar worden.

Van het doel is uitgesloten het vervreemden en bezwaren van de effecten.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Voor-

%ehoucien

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

-- -Van het- doel-is-voorts-uitgesloten - elke bedrijfsuitoefening die--een onredefijk-financieel -risico- voorde'

stichting zou kunnen meebrengen.

De administratie van de effecten, de uitoefening van de daaraan verbonden rechten en alle overige

werkzaamheden hierop betrekking hebbend, geschieden met inachtneming van de toepasselijke

certificeringsvoorwaarden, die het voorwerp zullen uitmaken van een afzonderlijke overeenkomst.

Beheer roerend familiepatrimonium

Behoudens de activiteit van administratie-certificeringsvehikel, heeft de stichting eveneens het beheer van

roerend familiepatrimonium tot doel.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de raad van bestuur volgens de vereisten van

statutenwijziging, vast te stellen bij notariële akte.

Artikel 4. Duur

De stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5. Aanwijzing van de stichter

De heer Van Wassenhove, Georges Maurice Louis André Raoul, geboren te leper op 11 augustus 1939,

echtgenoot van mevrouw Gemiers, Thérèse Anne Marie Josephe, is stichter van de private stichting.

Artikel 6. Benoeming en ambtsbeëindiging van de raad van bestuur

A. Hoedanigheid van de bestuurders

De raad van bestuur van de stichting bestaat uit ten minste drie natuurlijke personen.

Kunnen evenwel niet benoemd, noch gecoöpteerd worden tot bestuurder de natuurlijke persoon die de echtgenoot, wettelijk samenwonende partner of feitelijk samenwonende partner is van een bestuurder of van een afstammeling van de stichter, alsook de natuurlijke personen met wie de afstammelingen van de stichter samen vennoot of aandeelhouder zijn in een vennootschap.

De stichter is bestuurder-voorzitter van de stichting. Met het oog op zijn vervanging, zal er een derde zonder familieband met de stichter en de overige bestuurders, aangeduid worden als opvolger bestuurder-voorzitter. Deze aanduiding zal gebeuren door een beslissing van de raad van bestuur en er zal akte worden genomen van de identiteit van de opvolger in de notulen van de raad.. Zoals verder in de bepalingen omtrent de besluitvorming is voorzien, heeft de stichter bij deze beslissing een vetorecht. Het gebruik van dit vetorecht dient niet gemotiveerd te worden.

In geval van overlijden of handelingsonbekwaamheid van de stichter-bestuurder-voorzitter zullen de andere bestuurders een derde onafhankelijke bestuurder (zonder familieband met de stichter en de overige bestuurders) coöpteren in gemeenschappelijk akkoord. Bij gebreke hieraan, zal de rechtbank van eerste aanleg op verzoek van de meest gerede partij de derde onafhankelijke bestuurder aanduiden.

De derde onafhankelijke bestuurder dient zijn mandaat uit te oefenen in de geest van de stichter waarbij het de betrachting is zoveel als mogelijk de familiale achtergrond en de eenheid van het familiepatrimonium in de participaties van de stichting te bestendigen.

Daarnaast zullen de kinderen van de stichter bij de oprichting worden aangesteld als bestuurder van de stichting.

Bij de beëindiging van het mandaat als bestuurder van een kind van de stichter, zal dit kind vervangen worden door een afstammeling van dit kind, voor zover dit kind de leeftijd van 25 jaar heeft bereikt en handelingsbekwaam is het mandaat uit te oefenen.

Zolang er geen afstammelingen zijn om deze functie op te nemen, zal een gevolmachtigde worden aangesteld als bestuurder totdat de enige of oudste afstammeling de leeftijd van 25 jaar heeft bereikt De aanstelling van deze gevolmachtigde dient het akkoord te hebben van de overige bestuurders. Kunnen evenwel niet aangesteld worden tot gevolmachtigde: de natuurlijke persoon die de echtgenoot, wettelijk samenwonende partner of feitelijk samenwonende partner is van een bestuurder of van een afstammeling van de stichter, alsook de natuurlijke personen met wie de afstammelingen van de stichter samen vennoot of aandeelhouder zijn in een vennootschap.

Als er meerdere afstammelingen de leeftijd van 25 jaar hebben bereikt, zal er overlegd worden tussen de raad van bestuur en de afstammelingen om te bepalen wie de functie van bestuurder zal opnemen. Bij onenigheid tussen de raad van bestuur en de afstammelingen hieromtrent, zal de raad van bestuur de bestuurder aanwijzen.

in alle andere gevallen zal de raad van bestuur bij het einde van het mandaat van een bestuurder beslissen over de eventuele coöptatie van een nieuwe bestuurder. De raad van bestuur is echter niet verplicht tot het coapteren van een nieuwe bestuurder, tenzij er ten gevolge van het einde van het mandaat minder dan drie bestuurders zouden zijn, dan moet de raad van bestuur een nieuwe bestuurder coöpteren.

B. Mandaatbeëindiging

Ontslag

Een bestuurder kan op elk ogenblik aftreden.

Daartoe richt hij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur die geroepen wordt dit verzoek op de

eerstkomende bijeenkomst van de raad en uiterlijk binnen de maand te behandelen.

De bestuurder is evenwel verplicht zijn opdracht verder te vervullen, totdat redelijker wijze in zijn vervanging

kan worden voorzien.

Mandaatbeëindiging van rechtswege

Het overlijden of de onbekwaamheid, zoals het onder voorlopig bewind stellen van een bestuurder, stelt van

rechtswege een einde aan de opdracht verleend aan de betrokken bestuurder.

Afzetting

Bestuurders kunnen slechts afgezet worden - dit kan enkel door de raad van bestuur worden beslist -

indien zij blijk hebben ,gegeven van kennelijke nalatigheid,, de verplichtingen die hen door de wet of de statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

zijn-opgelegd:nietnakomen, of de-goederen van-de stichting -aanwenden in strijd-met-hun-bestemming-ofvoor een doel in strijd met de statuten, de wet of de openbare orde.

Het besluit tot afzetting van een bestuurder geldt als een statutenwijziging en dit besluit moet worden genomen overeenkomstig de daaromtrent vastgelegde statutaire voorschriften met dien verstande dat de bestuurder om wiens afzetting het gaat, niet deelneemt aan de stemming over zijn persoon en zijn stem niet wordt meegerekend voor de vaststelling van het vereiste aanwezigheids- en meerderheidsquorum. De betrokkene moet worden gehoord op de vergadering die over zijn afzetting heeft te beslissen, nadat de voorzitter hem ten minste drie weken voor de vergadering een schriftelijke kennisgeving heeft bezorgd waarin het voorstel van zijn afzetting wordt gemotiveerd door deze bestuurders die het op de agenda hebben geplaatst,

Zo nodig is de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de sichting haar maatschappelijke zetel heeft, bevoegd om bestuurders af te zetten die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen die hen door de wet of de statuten zijn opgelegd, niet nakomen, of die goederen van de stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de statuten, de wet of met de openbare orde. In dat geval is het ook de rechtbank die de nieuwe bestuurders benoemt overeenkomstig de statuten.

Elke benoeming en ontslag van een bestuurder moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het stichtingdossier op de griffie van de rechtbank van koophandel en door bekendmaking in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 7. Samenstelling van de raad van bestuur - oproeping - besluitvorming

De raad van bestuur komt samen telkens wanneer het belang van de stichting dit vereist en in ieder geval minstens één maal per jaar, alsook op verzoek van één bestuurder,

De oproepingen warden minstens veertien dagen voor de vergadering verstuurd, behalve in geval van hoogdringendheid, waarvoor verantwoording moet worden afgelegd in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, datum, plaats en uur van de vergadering, en worden gedaan per brief, per fax of per e-mail.

De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending.

Wanneer alle leden van de raad aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van een voorafgaande oproeping.

De vergaderingen worden gehouden op de zetel of op de plaats in België aangeduid in de oproepingen.

Zij worden voorgezeten door de bestuurder-voorzitter.

De Raad kan slechts besluiten indien alle bestuurders aanwezig zijn..

De besluiten warden genomen met een twee derde meerderheid.

De stichter heeft als bestuurder-voorzitter een vetorecht. Dit vetorecht vervalt bij zijn vervanging.De raad van bestuur kan de statuten slechts wijzigen mits unanimiteit

Ingeval van dringende noodzakelijkheid en als het belang van de stichting zulks vereist kan tot een schriftelijke besluitvorming warden besloten.

Er worden notulen opgemaakt.

Artikel 8. Dagelijks orgaan - bijzondere volmachten

De Raad van Bestuur kan aan een of meer van haar leden het dagelijks bestuur van de stichting opdragen. Zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur beperkt in voorkomend geval hun vertegenwoordigingsbevoegdheid. Dergelijke beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "dagelijks bestuurder" dragen.

De Raad van Bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kan, eveneens in het kader van dit bestuur, bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen van hun keuze.

Artikel 9. Bevoegdheid

De raad van bestuur is bevoegd alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn lot verwezenlijking van het doel van de stichting. De leden van de raad van bestuur oefenen hun ambt in college uit,

De leden van de raad van bestuur kunnen overeenkomen de taken onderling te verdelen, Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs indien zij is bekendgemaakt.

Artikel 10. Externe vertegenwoordigingsmacht

De stichting wordt vertegenwoordigd in en buiten rechte door de raad van bestuur, handelend door de meerderheid van haar leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de stichting in rechte en ten aanzien van derden rechtsgeldig vertegenwoordigd door:

- hetzij door de stichter, alleen handelend;

-hetzij door twee bestuurders, samen handelend;

-hetzij, binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, door de persoon aan wie dit bestuur is opgedragen. Artikel 11. Bezoldiging

De bestuurders-descendenten van de stichter oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, maar hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten,

Voor wat betreft de andere bestuurders, kan hun mandaat bezoldigd zijn en zal desgevallend de bezoldiging worden bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 12. Regeling van belangenconflicten

De bestuurder, die bij een handeling met de stichting, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de Raad van Bestuur, moet dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad een besluit neemt. Hij neemt deel aan de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-Taehouc en aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

' MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

beraadslaging;-doch niet aan de stemming: zijn verklaringen-en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen-irr de notulen van de raad van bestuur. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan.

Artikel 13. Boekjaar - Jaarrekening - begroting

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Ieder Jaar en uiterlijk op de vocrlaatste vrijdag van de maand juni, maakt de raad van bestuur de jaarrekening op van het voorbije boekjaar en dit , voor zover wettelijk vereist en op de wijze bepaald in de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Stichtingen moeten de controle op hun financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen opdragen aan een commissaris indien zij voldoen aan de criteria bepaald in de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Binnen de dertig dagen na goedkeuring van de jaarrekening, en voor zover wettelijk vereist legt de raad van bestuur deze neer bij de Nationale Bank van België, samen met de stukken die melding maken van aile bestuurders in functie en in voorkomend geval met het verslag van de commissaris.

Artikel 14. Ontbinding

De raad van bestuur kan, na unanieme beslissing, aan de bevoegde rechtbank van eerste aanleg voorstellen om de ontbinding van de stichting uit te spreken en tot de vereffening over te gaan, wanneer het doel verwezenlijkt is of wanneer de stichting niet langer in staat is het doel na te streven waarvoor zij is opgericht, onverminderd de mogelijke andere verzoeken tot ontbinding zoals vermeld in de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting vermelden dan de naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting in vereffening".

Artikel 15. De samenstelling en de bestemming van het vermogen

Het actief van de ontbonden en vereffende stichting is bestemd voor de stichter of zijn rechthebbenden.

Ten gevolge van de ontbinding en de samenloop die daardoor ontstaat, worden de certificaten van rechtswege omgewisseld. De gecertificeerde effecten gaan bijgevolg van rechtswege, zonder dat enig initiatief vanwege de certificaathouders is vereist, in eigendom over naar de certificaathouders.

De stichter of zijn rechthebbenden hebben het recht, wanneer het doel van de stichting is verwezenlijkt, de goederen terug te nemen, die de stichter aan de verwezenlijking van dat doel heeft besteed, dan wel een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen op datum van de ontbinding.

Dit geldt eveneens voor de goederen die bij zaakvervanging of door wederbelegging in de plaats zijn gekomen.

De stichter of zijn rechthebbenden zijn geen vergoeding verschuldigd voor de meerwaarde, gerealiseerd door de stichting op de destijds door hem ingebrachte goederen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Benoeming raad van bestuur

In toepassing van artikel 6 van de statuten worden als eerste bestuurders benoemd:

- de heer Van Wassenhove Georges, voornoemd, bestuurder-voorzitter;

- de heer Van Wassenhove Olivier Maurice Raoul, geboren te Gent op 30 april 1968, gedomicilieerd en verblijvende te 8000 Brugge, Dudzeelse Steenweg 560, zoon van de stichter;

- de heer Van Wassenhove Thierry Jean Marie, geboren te Gent op 24 oktober 1972, gedomicilieerd en verblijvende te 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Huibrechtsstraat 10, zoon van de stichter.

Eerste boekjaar - jaarrekening

Hel eerste boekjaar loopt van zodra de stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot 31 december 2015.

De eerste jaarrekening zal worden goedgekeurd door de raad van bestuur uiterlijk binnen de zes maanden na de afsluiting van het eerste boekjaar.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Samen hiermee neergelegd :

- De expeditie van de oprichtingsakte

Geassocieerd notaris Christophe Blindeman

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor

lehouc&en

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LOUIS GILLIODTS

Adresse
KOUTER 7B, BUS 201 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande