LUCA TEAM BELGIUM, AFGEKORT : LUCA TEAM

Association sans but lucratif


Dénomination : LUCA TEAM BELGIUM, AFGEKORT : LUCA TEAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.617.613

Publication

25/01/2013
ÿþ MOD 2,0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde

1 4 JAtJ, 2013

Griffie

uiu130iuu 15~0 ii iiiii~u~

>

B st,

Bijjagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexe_s_du.Mon!te.ur_belge

Benaming

(voluit) : LUCA TEAM BELGIUM

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Walenweg 171 - 9600 Ronse

Ondememingsnr : 0832.617.613

Voorwerp akte : Vrijwillige Ontbinding VZW Luca Team Belgium na onderling Akkoord Bestuurders+sluiting vereffening,

Er werd beslist de vrijwillige ontbinding van de VZW Luca Team Belgium te laten gebeuren op 30/12/2012 Alle renners werden verwittigd alsook de Wielerfederatie. Geen enkele verrichting behoudens afsluiten rekeningen zal nog plaats hebben na 30112/2012,

Het ontslag van de het dagelijkse bestuur Soetens Rita en Marijsse Wouter werd reeds aanvaard en uitgevoerd.

De bestuurders geven hun ontslag nl.Dhr Persyn Hans, secretaris-Mevr Van Hoolandt Christiane, penningmeester en voorzitter Dhr Soetens Dirk,

Als vereffenaar werd na onderling akkoord van de bestuursleden DHR Soetens Dirk, Clementine Deniestraat 4,9600 Ronse aangesteld.

De sluiting vereffening gebeurt op 30/12/2012

De resterende Activa zal door de vereffenaar naar een gelijkaardig doel gaan ; namelijk Wielersport/MTB te Ronse.

De boeken en bescheiden zullen gedurende de wettelijke termijn bewaard worden op gekend adres van de vereffenaar

Soetens Dirk

Vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/01/2011
ÿþf& ~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

+iioiosaa*

Oudenaarde

0 JAN, 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 8 1 6 1 3

Benaming

(voluit) : LUCA TEAM BELGIUM

(verkort) : LUCA TEAM

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Walenweg 171, 9600 Ronse

Onderwerp akte : Oprichtingsakte dd 22/1212010

Artikel 1.  Benaming, zetel, duur, oprichters

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2mei 2002 betreffende de verenigingen zonder de winstoogmerk en de stichtingen (hierna genoemd V&S-wet).

De vereniging draagt de naam "LUCA TEAM BELGUIM", afgekort "LUCA TEAM". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen , aankondigingen en bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgaand of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk"of afkorting "VZW", met de nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9600 Ronse, Waleweg 171 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. De plaats van de vestiging kan bij een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen het Nederlands taalgebied.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. De vereniging wordt opgericht door:

" I-IANS PERSYN, Waleweg 171 te 9600 Ronse  Belgische nationaliteit

" Dirk SOETEN S, Clementine Deniestraat 20 te 9600 Ronse  Belgische nationaliteit

" Vanhooland Christiaan, Karelmartensstraat 20 te 9700 Mater  Belgische nationaliteit

Artikel 2: -Doel

De vereniging heeft tot doel:

Het oprichten van een wielerteam voor het steunen en begeleiden van beloftevolle renners die door studies of andere hindernissen van het om even welke aard ook bij de topploegen uit de boot vallen en die toch een eerlijke kans verdienen om zich in de wielersport te ontplooien.

Het bevorderen van de lichamelijke ontwikkeling in het algemeen en van de wielersport in het bijzonder, onder meer door de aansluiting bij de Wielerbond.

De vereniging beoogt de primaire doelstelling te realiseren door het promoten van de wielersport door middel van het inrichten en organiseren van wedstrijden en het aanbieden van andere

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening_

Luik B - Vervolg

evenementen waarin de wielersport centraal staat, trainingen en stages en dit in de meest ruime zin van het woord en dit zowel in het binnen- als in het buitenland.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijk doel. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in- en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn.

Zij kan subsidies verwerven zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de Voormelde ideele niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wettelijk is toegelaten en waarop de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideele niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel3.  Leden

De vereniging kent werkende leden en toegestreden leden. Er zijn minstens drie werkende leden met alle rechten zoals omschreven door de V&S  wet. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden verder omschreven in het huishoudelijk reglement.

Bij het huishoudelijk reglement kunnen bijzondere voorwaarden aan het lidmaatschap gesteld warden.

De werkende leden worden verder in de statuten onschreven als "leden" of "lid".

Een lid wordt geacht van de rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaardt.

Nieuwe leden worden aanvaard met de toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slecht geschieden in de vormen en onder de voorwaarden de wet bepaald.

Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden warden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden,

binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis wordt gesteld.

De Raad van Bestuur kan een jaarlijkse bijdrage vaststellen die niet hoger mag zijn dan twintig euro, inbegrepen het lidgeld dat wordt afgedragen aan de Wielerbond. De leden gaan uit hoofd van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verplichting aan dan het betalen van de eventueel door het verschuldigde jaarlijkse bijdrage.

De werkende leden hebben geen recht op de bezoldiging uit de welke hoofde dan ook. De door de vereniging eventueel gemaakte positieve saldo mogen niet aan de werkende leden uitgekeerd worden maar blijven verworden aan de vereniging en worden uitlsuitend aangewend tot verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4.  Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid beschikt over één stem.

De volgende exclusieve bevoegheden kunnen uitsuitend door De Algemende vergadering uitgeoefend worden.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad 1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Wijziging van de statuten;:noeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van diens bezoldiging, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met social oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, alle gevallen waarin de statute dat vereisten.

De gewone Algemene Vergadering wordt bijeengroepen door de Raad van Bestuur ten minste éénmaal per jaar' en op minder dan 6maanden na de afsluiting van het boekjaar. De Algemene vergadering zal gehouden worden op de voorlaatste vrijdag van de maand juni om 18.00 uur_

Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schrifelijk om verzoekt.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt de secretaris en twee stem opnemers aan. Zij maken het bureau van de vergadering uit.

' Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, email of fax ten laatst tien dagen voor de vegadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vegadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twingtigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agenda punten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

: De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er en nieuwe Algemende Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Behalve wanneer de wet van 27juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bijstaking van stemmen is het voorstel verworpen_

Van elke vergadering word een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens onderstekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een special register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door 2 bestuurders.

Artikel 5.  Raad van Bestuur.

De vereniging wordt bestuurt door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, gekozen door de leden van de Algemene Vergadering.

De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor de publicatie overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad.

De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luili B - Vervolg





De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

Oproeping voor de Raad van Bestuurder worden per gewone post, e-mail of fax ten laatste tien dagen woor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

De Raad van Bestuur vergadert geldig wannner de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verwropen.

Van elke vergadering word een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een special register. Uitreksels uit het verslag bestemd voor derder worden ondetekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6.  Bevoegheden.

De Raad van Bestuur heeft het meest uitgebreide bevoegdheden om de vereniging te besturen. Zij bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschíkcking, niets uitgezonderd, met inbegrip van vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerden goederen en van hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handles- en bankverrichtingen. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zowel van het bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De opsomming is niet beperkt.

De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

In alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de hantekening van twee bestuurders onder akte en bijzondere machtiging vanwege de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden. AIIe rechtsvorderingen hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

De stukken van het dagelijks bestuur en de ontlastingen aan De Post e.a., worden geldig ondertekend door de Voorzitter of een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtige derde.

I.Aanstellen leden van de Raad van Bestuur en worden eveneens tot de functie van bestuurder benoemd voor onbepaalde duur:

" D1RK SOETENS, Clementine Deniestraat 20 te 9600 Ronse  bestuurder en voorzitter

-HANS PERSYN, Waleweg 171 te 9600 Ronse  bestuurder en secretaris

-CHRISTIANE VANHOOLANDT, Karelmartensstraat 20 te 9700 Mater  bestuurder en penningmeester 2.Worden tot de functie van bestuurder benoemd voor onbepaalde duur:

" RITA SOETENS, Karelmartensstraat 20 te 9700 Mater  dagelijks bestuur

" MARiJ SSE WOUTER, Rode Broeckstraat 31 te 9600 Ronse  dagelijks bestuur

3.de opdracht van de bestuurders is onbezoldigd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

De bestuurders en secretá,is zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de. vervulling van hun gegeven opdacht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

' . Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 7.  Rekeningen

Het maatschappelijk dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 decembet van elk jaar.

De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit o.a lidmaatschapbijdragen; de winsten verwezenlijkt door de inrichting van de activeiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten; de giften; dé winsten gerealiseerd door eventuele commerciale activeiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen. Deze lijst is niet limitatief.

e boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het dubbel boekhouden gevoerd te worden en volgens bepalingen opgenomen in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde artikel 17, 6 V&S= wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de kwijting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8.  Ontbinding

De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het total van haar netto-actief.

ln geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 9.  Huishoudelijk reglement

De Algemene Vergadering kan ten uitvoering van de statuten bij huishoudelijke reglement verder alle regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de vereniging.

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die doelsteitlingen van de VZW ondersteunt, kan bij de: VZW een mondelijke of schriftelijke aanvraag indienen oin toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

Toegetreden leden hebben enkele de rechten en plichten die in het huishoudelijk reglement worden omschreven.

Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Toegetreden leden kunnen zicht op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een mondeling of schriftelijk bericht aan de secretaries van de raad van bestuur. Het ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht.

Een ontslagnemend toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het; jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van de lidmaatschap.

Artikel 10.  Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt. Is de wet, van 27juni 1921 toepasselijk.

Artikel I1.  Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf datum van oprichting, zijnde 2$ december 2010 t.e.m 31 december 201L

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Ronse op 21 december 2010 in twee exemplaren waarvan één bewaard op de maatschappelijke zetel en het ander wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Oudenaarde.

Getekend:

PERYN HANS SOETENS DIRK VANHOOLANDT CHRISTIANE

bestuurder/secretaris bestuurder/voorzitter bestuurder / penningmeester

" SOETENS RITA MARIJSE WOUTER

t

VOor-

behouden

j aan het

Belgisch

Staatsblad'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LUCA TEAM BELGIUM, AFGEKORT : LUCA TEAM

Adresse
WALENWEG 171 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande