LUGGAGE POINT

Association sans but lucratif


Dénomination : LUGGAGE POINT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.967.409

Publication

20/04/2015
ÿþMOD 2.2

x

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de ak

~~~ ~t !..

*15057389*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Luggage Point

1H11'

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Hippoliet Persoonsstraat 39 9050 Gentbrugge

Onderwerp akte :

Onderdernemersnr:

Benaming: Luggage Point

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Hippoliet Persoonsstraat 39, 9050 Gentbrugge

Onderwerp akte; OPRICHTING EN STATUTEN

OPRICHTING

Oprichtingsdatum:

De oprichters:

Ellen Vereycken, wonende te 2018 Antwerpen, Van Leriusstraat 42, geboren op 08/10/1981 te Antwerpen Stefaan Van Dorpe, wonende te 9050 Gentbrugge, Hippoliet Persoonsstraat 39, geboren op 21/04/1978 te Oudenaarde

Leen Van Tichelen, wonende te 9050 Gentbrugge, Hippoliet Persoonsstraat 39, geboren op 17/08/1981 te Schoten

STATUTEN

Art.1. Vereniging

1.1. Naam

De vereniging draagt de naam "Luggage Point".

1.2. Vestigingsplaats

De zetel van de vereniging is gevestigd te Hippoliet Persoonsstraat 39, 9050 GENTBRUGGE, in het gerechtelijk arrondissement GENT.

1.3. Rechtsvorm

De Vereniging is opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

De stichting is ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel te Gent.

1.4. Duur

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Il i



S ~ C

MOD 2.2

Deze vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Art.2. Doeleinden en Activiteiten

De vereniging heeft tot doel het ontplooien van niet-commerciële, culturele en artistieke activiteiten.

Het creëren, beoefenen, onderrichten, verspreiden en promoten van diverse artistieke werken op diverse

dragers en media.

Het inrichten van opleidingen, bijscholingsprogramma's, kampen e.d.

Het creëren van een forum waar deelnemers, kunstenaars en andere partners elkaar kunnen ontmoeten en

samenwerken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot het verwezenlijken van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor het verwezenlijken van de ideëel niet-winstgevende doelstellingen.

Zij kan echter wel alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art.3 Lidmaatschap

3.1. Werkende Leden

De Raad van Bestuur draagt nieuwe leden voor aan de Algemene Vergadering die zonder motivatie over de aanvaarding beslist op haar eerstvolgende vergadering.

De vzw vraagt geen bijdrage aan haar leden.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

3.2. Ontslag

Een werkend lid is ontslagnemend van zodra het hier schriftelijk om verzoekt bij de Raad van Bestuur bij aangetekende brief. Het ontslag gaat in, 1 maand na het verzenden van deze brief.

3.3. Rechten

Een lid kan nooit aanspraak maken op de activa van de vzw.

3.4. Uitsluiting

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan deze, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/3 van alle werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 2/3 van alle werkende leden aanwezig zijn, en waarbij voor de beslissing een 213 meerderheid van de stemmen van de aanwezige werkende leden vereist is.

Het werkende lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

3.5. Sympathiserende leden

Luggage Point biedt de mogelijkheid aan derden om toe te treden tot de vzw als sympathiserend lid. Sympathiserende leden hebben geen rechten noch plichten jegens de vzw.

De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als sympathiserend lid warden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

De bijdrage van de sympathiserende leden wordt jaarlijks bepaald tijdens de Algemene Vergadering van de Raad van bestuur van de vzw. Indien vereidt wordt het huishoudelijk reglement aangepast met de genomen beslissingen tijdens de Algemene Vergadering.

Art.4 Algemene Vergadering

4.1. Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit aile werkende leden. Ieder lid heeft recht op 1 stem.

4.2.Waarnemers

De Raad van Bestuur kan waarnemers op de Algemene Vergadering uitnodigen.

4.3. Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

-het wijzigen van statuten en ontbinden van de vzw

-het aanvaarden en ontslaan van leden

-het goedkeuren van rekeningen en begrotingen

-het benoemen en ontslaan van Bestuurders

-alle andere statutaire en wettelijke bevoegdheden

4.4. Vergaderingen

De Algemene Vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar, uiterlijk 3 maanden na het afsluiten van het boekjaar.

Vergaderingen zullen telkenmale worden gehouden, wanneer de voorzitter dit wenselijk vindt of indien één der andere bestuursleden daartoe schriftelijk en onder nauwkeurige opgave van de te behandelen punten aan de voorzitter het verzoek richt. Indien de voorzitter aan een dergelijk verzoek geen gevolg geeft, dat de vergadering kan worden gehouden binnen drie weken na het verzoek, is de verzoeker bevoegd zelf een vergadering bij een te roepen met inachtneming van de vereiste formaliteiten.

Het Dagelijks Bestuur nodigt de Leden minstens acht kalenderdagen voor de vergadering schriftelijk uit, De uitnodiging vermeldt plaats, tijdstip en de agenda met de te behandelende onderwerpen samengesteld door de Raad van Bestuur. Elk lid kan een agendapunt aan de Vergadering toevoegen mits de Algemene Vergadering daar bij aanvang van haar vergadering mee instemt.

4.5. Quorum en stemming

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid wijst

de vergadering zelf haar voorzitter aan.

De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval van afwezigheid.

Alle stemmingen ter vergadering geschieden mondeling, tenzij de voorzitter een schriftelijke stemming gewenst acht of één der stemgerechtigden dit voor de stemming verlangt. Schriftelijke stemming geschiedt bij ongetekende, gesloten briefjes.

Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijn uitgebracht.

De besluiten worden genomen bij bijzondere meerderheid van 2/3 van de aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen. Ongeacht het soort beslissing, en wanneer het aanwezigheidsquorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden niet herhaald wordt, kan een tweede Algemene Vergadering geldig beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum en met behoud van het beslissingsquorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

De secretaris of door één der andere aanwezigen , door de voorzitter daartoe aangezocht, maakt de notulen van de vergadering. Deze worden getekend door degenen, die in de vergadering als voorzitter en secretaris hebben gefungeerd. Zij worden bewaart in een notulenregister dat op de zetel van de vzw ter inzage ligt van de leden. De leden kunnen hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig Artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003.

Art.5 Bestuur en Vertegenwoordiging

5.1. Samenstelling Raad van Bestuur

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens twee leden, gekozen onder de leden door de algemene vergadering voor onbepaalde duur. Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De Algemene Vergadering benoemt of ontslaat de Bestuurders bij 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter en legt de onderlinge verantwoordelijkheden vast in een Huishoudelijk Reglement, dat niet in strijd is met de Wet of deze vastgestelde statuten. Het bestuur is ten allen tijde bevoegd het reglement te wijzigen of op te heffen.

De vertegenwoordigingsbevoegdheid komt mede toe aan de voorzitter tezamen met de secretaris, of de voorzitter tezamen met de penningmeester, en bij hun belet of ontstentenis hun daartoe door het bestuur uit zijn midden aangewezen plaatsvervanger.

Een Bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. De ontslagnemende Bestuurder is verplicht zijn/haar opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn/haar vervanging kan worden voorzien en totdat de Algemene Vergadering kwijting geeft van het gedane bestuur aan de Raad van Bestuur.

De leden van het bestuur genieten geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten mits een voorafgaande communicatie en goedkeuring hieromtrent tijdens een (bijzondere) algemene vergadering.

Niet tot bestuurslid benoembaar zijn personen die in dienst zijn of werkzaam zijn ten behoeve van de stichting.

5.2. Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordiging

Het bestuur is belast met het besturen van de stichting. Het vergadert zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist. De voorzitter leidt de Vergadering tenzij de Bestuurders daar anders over besluiten.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer 2/3 van alle Bestuurders aanwezig zijn, De besluitvorming gebeurt bij 2/3 meerderheid. Wanneer het aanwezigheidsquorum van 2/3 van de bestuursleden niet gehaald wordt, kan een tweede bestuurs Vergadering geldig beraadslagen ongeacht het aanwezigheidsquorum en met behoud van het beslissingsquorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

De Raad van Bestuur maakt de notulen van de vergadering en houdt die bij een een register. De Leden kunnen hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig Artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003.

ln uitzonderlijke gevallen kan de Raad van Bestuur overgaan tot schriftelijke besluitvorming, mits één der stemgerechtigden of één der Bestuurders dit nodig acht.

5.3.Intern bestuur

De Raad van Bestuur kan alle handelingen van intern bestuur verrichten om de doeleinden van de vzw te verwezenlijken met uitzondering van die handelingen waarvoor de Algemene Vergadering bevoegd is.

De Raad van Bestuur handelt collegiaal maar kan, in overleg en met het nodige toezicht, de taken onder de Bestuurders verdelen.

De Raad van Bestuur benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder/ werkend iid/ coördinator, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas, en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de Raad van Bestuur ontslagen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.4.Externe macht

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur wordt de vzw eveneens vertegenwoordigd door het Dagelijks Bestuur.

De Raad van Bestuur kan bijzondere of beperkte welomschreven volmachten geven aan bestuurders) werkende leden/ coördinator.

Het benoemen en ontslaan van Bestuurders wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier gij de griffie van de Rechtbank van Koophandel en een uittreksel in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

5.5. Einde Bestuurslidmaatschap

Het bestuurslidmaatschap eindigt;

-door overlijden van een bestuurslid;

-bij verlies van het vrije beheer over zijn/haar vermogen;

-bij schriftelijke ontslagneming;

-alsmede bij ontslag op grond van artikel 298 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek

Art.6 Dagelijkse Werking

61. Coördinator

De Raad van Bestuur benoemt een niet-Bestuurder tot Coördinator en belast hem/haar met het Dagelijks Werking.

6.2.Vertegenwoordigingsbevoegdheid

De Dagelijkse Werking kan geen onroerende goederen aankopen of verkopen zonder toestemming van de Raad van Bestuur

Het Dagelijks Bestuur behelst alle dagelijkse handelingen die de normale werking van de vzw moeten verzekeren en waarvoor, omwille van hun ondergeschikt belang of omwille van een onverwijlde beslissing, geen optreden van de Raad van Bestuur wenselijk of noodzakelijk is,

Het benoemen en het ontslaan van het Dagelijks Bestuur en de omschrijving van haar vertegenwoordigingsbevoegdheid wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel en een uittreksel daarvan bestemd voor publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

6.3. Einde Dagelijks Bestuurslidmaatschap

De aanstelling als Coördinator eindigt:

-door overlijden van de Coördinator

-bij verlies van het vrije beheer over zijn/haar vermogen;

-bij schriftelijke ontslagneming;

-alsmede bij ontslag op grond van artlkel 298 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek

Art.7 Aansprakelijkheid

Bestuurders en Dagelijks Bestuur zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen die de vzw aangaat.

De verantwoordelijkheid van Bestuurders en Dagelijks Bestuur tegenover de vzw en tegenover derden is beperkt tot het vervullen van de toevertrouwde opdracht overeenkomstig het gemeen recht, de Wet en de statuten.

Art.8 Toezicht Commissaris

Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de in de Wet en het Uitvoeringsbesluit bepaalde drempelbedragen niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een Commissaris te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

Zodra de vzw deze drempelbedragen overschrijdt, benoemt de Algemene Vergadering een Commissaris van het Instituut voor bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar.

Art.9 Financiering en boekhouding

Het boekjaar loopt steeds van 1 januari t.e.m. 31 december.

De vzw kan subsidies en toelagen verwerven om de doeleinden of activiteiten te ondersteunen.

De vzw kan fondsen verwerven op elke andere wijze die niet strijdig is met de Wet.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de Wet en de Uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het verenigingsdossier bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel en in voorkomend geval, bij de Nationale Bank.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar en het voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Indien de Raad van Bestuur dit wenst laat deze de boeken van de stichting onderzoeken door een externe deskundige die van zijn bevindingen verslag doet.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Art.10 Ontbinding en vereffening

De Raad van Bestuur of 2/3 Leden roept de Algemene Vergadering samen om het voorstel van ontbinding te bespreken. Samenroepen en agenderen gebeurt overeenkomstig Art.4.4.

Het beraadslagen en het beslissen over de ontbinding respecteert het aanwezigheidsquorum en beslissingsquorum overeenkomstig Art. 4.5.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden. Zijn er geen stichtingen met gelijkaardig doel dan worden de goederen overgedragen aan de stichting die het doel het meest nabij komt.

Alle beslissingen m.b.t. ontbinding en vereffening, benoemen en ontslaan van vereffenaars, afsluiten van de vereffening en bestemming van het actief worden neergelegd in het verenigingsdossier bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlagen ne het Belgisch Staatsblad.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

SLOTBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 1 oktober tot 31 december 2014.

Aldus goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 1 oktober, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te GENT.

De Algemene Vergadering heeft tot Bestuurders benoemd:

Nick Pays, Frans Uyttenhovestraat 5, 9040 Sint-Amandsberg, geboren op 26/04/1975 te Borgerhout

Ellen Vereycken, Van Leriusstraat 42, 2018 Antwerpen, geboren op 08/10/1981 te Antwerpen

Stefaan Van Dorpe, Hippoliet Persoonsstraat 39, 9050 Gentbrugge, geboren op 21/04/1978 te Oudenaarde

MOD2.2

buik B - Vervolg

Op de laatste blz. van L ik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De Raad van Bestuur heeft onder zijn [eden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Stefaan Van Dorpe, Hippoliet Persoonsstraat 39, 9050 Gentbrugge, geboren op 21/04/1978 te Oudenaarde

Penningmeester: Nick Pays, Frans Uyttenhovestreat 5, 9040 Sint-Amandsberg, geboren op 26/04/1975 te Borgerhout

Secretaris: Ellen Vereycken, Van Leriusstraat 42, 2018 Antwerpen, geboren op 0811011981 te Antwerpen De Raad van Bestuur heeft tot Coórdinator(en) van de Dagelijkse Werking benoemd:

Leen Van Tichelen, Hippoliet Persoonsstraat 39, 9050 Gentbrugge, geboren op 17/08/1981 te Schoten Joke Verhenne, Frans Uyttenhovestraat 5, 9040 Sint-Amandsberg, geboren op 23/12/1980 te Brugge De Raad van Bestuur heeft tot Werkende leden van de Dagelijkse Werking benoemd:

France Raulo, Raymond De Hemptinnelaan 34, 9030 Mariakerke, geboren op 07/07/1981 te Gent Opgemaakt te Gentbrugge, 1 oktober 2014

r ereàu` ~l

~ ~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
LUGGAGE POINT

Adresse
HIPPOLIET PERSOONSSTRAAT 39 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande