LUMEN SYMPHONICUM

Association sans but lucratif


Dénomination : LUMEN SYMPHONICUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 635.537.367

Publication

25/08/2015
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgis - " - . d bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte

---- --

- _ - -- _. . _

Ondernemingsnr : © . ~  ~._

Benaming

(voluit) : vzw Lumen Symphonicum

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint-Jansdreef 2 - 9900 Eeklo - België

Onderwerp akte : 1. oprichting 2. benoeming bestuurders

STATUTEN dd. 22/07/2015

TITEL I - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk 'Lumen Symphonicum' werd opgericht op 22/07/2015. Zij wordt hierna: als 'de vereniging' aangeduid. Ze heeft haar maatschappelijke zetel te 9900 Eeklo, Sint-Jansdreef 2, in het, gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Artikel 2

§ 1 De vereniging heeft tot doel concerten te organiseren met een eigen symfonisch orkest voor, uitvoeringen op hoog niveau, De klemtoon ligt op het stijlgetrouw uitvoeren van muziek uit het classicisme, maar evengoed kunnen werken uit verscheidene andere periodes uitgevoerd worden.

Ook bewerkingen van vocale of instrumentale muziek van klassieke componisten kunnen worden uitgevoerd, alsook andere genres zoals o.a. filmmuziek.

§ 2 De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door een nieuw symfonisch orkest op te richten met een standaard klassieke orkestbezetting,

§ 3 Samenwerkingsverbanden met andere uitvoerende groepen, artiesten of verenigingen zijn mogelijk, alsook samenwerkingsverbanden met andere kunstdisciplines zoals beeldende en audiovisuele kunsten, dans, poëzie en woord, enz.

§ 4 De vereniging mag in hoofdorde alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen (en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet) en kan in het algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Zij mag tevens hiertoe alle roerende of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, bruikleen, bezit, .,.). Voor de realisatie van haar doel kan de' vereniging, in bijkomende orde, zelfs economische activiteiten en daden van koophandel stellen, op voorwaarde dat de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel, Zij sluit hierbij elk winstoogmerk of materieel voordeel voor haar leden uit.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL il  LEDEN

Artikel 4

§ 1 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen, en altijd meer dan het aantal, bestuurders,

§ 2 De eventuele inbrengen van de leden op vrijwillige basis geven automatisch recht op terugname zo het lid de vzw (op welke manier dan ook, bijvoorbeeld bij ontbinding/vereffening van de vzw) verlaat in die hoedanigheid, mits ze zijn ingeschreven in het register der inbrengen dat de vzw bijhoudt op de zetel van de vzw en dat door elk lid kan worden ingezien of mits het lid de inbreng kan aantonen.

§ 3 De rechten en plichten van de leden worden bepaald door de wet van 27 juni 1921 en deze statuten.

§ 4 Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering en dit na voordracht door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

§ 5 Als voorwaarde voor het lidmaatschap is het volgende vereist. De leden en de kandidaat-leden worden geacht het doel van de vereniging te helpen realiseren.

§ 6 Leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Artikel 5

§ 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door:

ontslag,

-de uitsluiting overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921,

- het overlijden.

Bij verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, wordt het lid geacht ontslag te nemen,

zo niet wordt de procedure tot uitsluiting opgestart,

§ 2 Elk lid is vrij ontslag te nemen door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur,

§ 3 Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, behalve de leden met een vrijwillige inbreng zoals voorzien in artikel 4 § 2 van deze statuten.

TITEL III - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 6

De algemene vergadering bestaat uit alle leden. leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een

ander lid laten vertegenwoordigen. Geen lid mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

Artikel 7

De algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, de benoeming en afzetting van de bestuurders, de benoeming, afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien deze wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en de rekening, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en de uitsluiting van leden.

Artikel 8

Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de

rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het daaropvolgend jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen

en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt.

Artikel 9

Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur, van twee bestuurders of van één vijfde van de leden van de algemene vergadering. Zij worden verstuurd per gewone post of per e-mail ten laatste 8 dagen vôôr de vergadering. De oproeping vermeldt naast het tijdstip, de plaats en de agenda. De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan geldige besluiten nemen buiten de agenda indien de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden daarom verzoekt.

Artikel 10

§ 1 De vergadering duidt onder haar leden een voorzitter aan,

§ 2 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden of derden die een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

Artikel 11

De vergadering kan in gewone gevallen geldig besluiten met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen, beslist de stem van de voorzitter of, bij zijn afwezigheid, van de ondervoorzitter.

Voor het wijzigen van de statuten, het uitsluiten van de leden of de vrijwillige ontbinding van de vereniging dienen de voorwaarden bepaald In de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 gerespecteerd te worden.

TITEL 1V - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12

§ 1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering.

§ 2 De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit en voor onbepaalde tijd. Onder zijn leden duidt de raad van bestuur een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

§ 3 Het mandaat van de bestuurders eindigt:

-door overlijden van een bestuurder,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

e -door ontslag van een bestuurder,

-door afzetting van een bestuurder door besluit van de algemene vergadering.

Artikel 13

§ 1 De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van een vijfde van de bestuurders. De oproepingsbrief of oproeping per e-mail bevat de agenda. Bij verhindering van de voorzitter, wordt deze vervangen door het oudste aanwezige lid van de raad. De raad vergadert geldig indien ten minste de helft van het aantal bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

§ 2 Aile besluiten worden, tenzij hiervan in de wet of deze statuten expliciet wordt afgeweken, genomen met gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter, bij afwezigheid de stem van zijn vervanger. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 3 Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting kan de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien.

§ 4 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de raad op zijn volgende vergadering wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter alleen of door twee bestuurders.

Artikel 14

De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad is bevoegd voor aile handelingen van beheer en van beschikking en voor alle punten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 15

§ 1 De raad kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden, Deze overdracht is niet beperkt in de tijd, tenzij hier uitdrukkelijk van wordt afgeweken in het besluit van de raad. De bestuurder of de bestuurders aan wie bevoegdheden worden overgedragen oefenen hun mandaat ofwel alleen uit, indien slechts één bestuurder wordt aangeduid, ofwel gezamenlijk indien meerdere bestuurders worden aangeduid.

§ 2 Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht. Zij oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen uit, indien slechts één derde wordt aangeduid, ofwel gezamenlijk, indien meerdere derden worden aangeduid.

§ 3 De raad kan een gedelegeerd bestuurder aanstellen en belasten met het dagelijks bestuur van de vereniging. Deze aanstelling is niet beperkt in de tijd, tenzij hier uitdrukkelijk van wordt afgeweken in het besluit van de raad. De gedelegeerd bestuurder oefent zijn bevoegdheden alleen uit.

§ 4 Indien de raad van bestuur één of meer van zijn bevoegdheden overdraagt aan één of meer van zijn

bestuurders, derden of aan een gedelegeerd bestuurder gelden verplichtend volgende regelingen:

-het besluit moet melding maken van de precieze omvang van de bevoegdheden die worden overgedragen,

-het besluit moet melding maken van de precieze duur van de overdracht van bevoegdheden, indien dit niet voor onbeperkte tijd gebeurt.

§ 5 Aan elke bevoegdheidsoverdracht kan te allen tijde een einde worden gesteld op volgende wijze:

-door schriftelijke melding aan de raad van bestuur van het vrijwillig ontslag van de persoon die de

overgedragen bevoegdheden uitoefent,

door het overlijden van de persoon die de overgedragen bevoegdheden uitoefent,

-door de afzetting door de raad van bestuur.

Artikel 16

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de

gedelegeerd bestuurder of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

TITEL V - FINANCIEEL BELEID

Artikel 17

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De rekening en de begroting worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering volgens de bepalingen van artikel 17 van de wet van 27 juni 1921.

TITEL VI - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt één of meer vereffenaars. Bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot deze benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

MOD 2.2

F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-behoriden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Artikel 19

Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de netto-activa worden toegewezen aan een werk waarvan het maatschappelijk doel overeenstemt met het doel van de voornoemde vereniging zonder winstoogmerk en dit na de terugname door de leden met eventuele vrijwillige inbreng, zoals voorzien in artikel 4 § 2 van deze statuten.

Artikel 20

Aangelegenheden die door deze statuten niet zijn geregeld, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27

juni 1921.

Gedaan te Eeklo op 22/07/2015

UITTREKSEL

uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van 09/02/2015

Onmiddellijk na de stichtingsvergadering op 22/07/2015 zijn de leden in buitengewone algemene vergadering samengekomen en hebben zij met éénparigheid van stemmen de raad van bestuur benoemd. De raad van bestuur wordt voortaan samengesteld door de volgende personen;

De Geest David, geboren te Eeklo op 13 september 1984, wonende te De Kavee 24, 1790 Hekelgem-Affligem, met RR nummer 84.09.13-071.08

De Geest Michael, geboren te Eeklo op 26 maart 1982, wonende te Sint-Jansdreef 2, 9900 Eeklo met RR nummer 82.0326-217.67

De Maet Mario, geboren te Eeklo op 17 maart 1972 wonende te Prins Boudewijnlaan 42a, 9060 Assenede, met RR nummer 72.03.17-069.81

De Meyer Katrijn, geboren te Gent op 24 oktober 1972, wonende te Driesstraat 32, 9270 Laarne, met RR nummer 72.10.24-398.76

Foncke Ann, geboren te Gent op 30 december 1975, wonende te Hubert Frère Orbanlaan 152, 9000 Gent, met RR nummer 75,12.30-144.33

De mandaten werden ais volgt verdeeld;

-voorzitter: Michael De Geest

-ondervoorzitter: David De Geest

-gedelegeerd bestuurder; Mario De Maet

-secretaris: Katrijn De Meyer

-penningmeester: Ann Foncke

David De Geest, lid van de raad van bestuur, wordt aangesteld als dirigent en artistiek directeur van het orkest.

De omvang van de bevoegdheden van de raad van bestuur Is volgens artikel 14 van de statuten als volgt bepaald: "De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad treedt op, als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad is bevoegd voor alle handelingen van beheer en van beschikking en voor alle punten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden?

De wijze waarop de raad van bestuur zijn bevoegdheden uitoefent is volgens artikel 16 ais volgt bepaald: "Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gedelegeerd bestuurder of door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders?

Opgemaakt te Eeklo op 22/0712015

Mario De Maet Michael De Geest

bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting o¬ organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LUMEN SYMPHONICUM

Adresse
SINT-JANSDREEF 2 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande