MAES - THYSEBAERDT

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : MAES - THYSEBAERDT
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 834.364.702

Publication

07/02/2014
ÿþ Med Werd 11.1



unge In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte







I IflhllI IVII UI II VI NEERGELEGD

*14037340*

iii 2 9 JAN, 2014



RECICeakiK VAN

KOOPHANDEL TE GENT



Ondernemingsnr : 0834364702

Benaming

(voluit) : Maes - Thysebaerdt

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Overslagdijk 46A, 9185 Wachtebeke

(volledig adres)

Onderwerp akte : Kapitaalverhoging

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013 blijkt hetvolgende:

De vergadering beslist met éénparigheid van stemmen het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van 15.930,00 euro door uitgifte van 15.930 nieuwe aandelen om het te brengen van 100,00 euro op 16.030,00 euro, door storting in speciën, conform artikel 537 WIB. De nieuwe aandelen zijn van dezelfde aard en bieden dezelfde rechten en plichten ais de bestaande aandelen en delen in de winsten vanaf heden.

Aan mevrouw Caroline Thysebaerdt worden 14.337 nieuwe aandelen toebedeeld, aan de heer Eric Maes 1.593 nieuwe aandelen.

Artikel 9 van de statuten wordt in deze zin aangepast

De vergadering geeft de zaakvoerder opdracht tot coordinatie van de statuten en bekendmaking van de huidige statutenwijziging.

Aan de zaakvoerder wordt machtiging verleend om de genomen beslissingen uit te voeren.

Caroline Thysebaerdt

zaakvoerder

tegelijk hiermee neergelegd:

- verslag van de buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013

- gecoordineerde statuten

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

29/07/2013
ÿþ Motl Word 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

18 JULI 2013

RECHTBANK VAN KOOPT-EANDIeENT

Ondernerningsnr : 0834364702

Benaming

(voluit) : Maes - Thysebaerdt

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Overslagdijk 46A, 9185 Wachtebeke

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijzigiging

Uit de notulen van de bijzondere algémene vergadering van 7 juni 2013 blijkt dat volgende beslissingen werden met eenparigheid van stemmen werden genomen:

Eerste besluit: In artikel 7 van de statuten wordt volgende zinsnede geschrapt: 'tenzij een andere overeenkomst (bijvoorbeeld beding van aanwas) zou bestaan aangaande de aandelen.'

Het betreffende artikel 7 luidt voortaan als volgt:

"De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke toestemming van alle: , medevennoten overdragen of afstaan . De overdracht of afstand mag uitsluitend gebeuren aan collega's die; deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald' onder artikel 21."

Tweede besluit;

In artikel 19 van de statuten wordt volgende zinsnede geschrapt: 'tenzij een andere overeenkomst:

(bijvoorbeeld beding van aanwas) zou bestaan aangaande de aandelen.'

Het betreffende artikel 19 luidt voortaan als volgt:

"De vennootschap wordt niet automatisch ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaam verklaring of desgevallend het faillissement van een vennoot, De; vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe unaniem beslist. Wanneer blijkt; dat Ingevolge voornoemde situaties slechts één vennoot overblijft, is de vennootschap van rechtswege, ontbonden omwille van de éénhoofdigheid. In voornoemd geval heeft de overblijvende vennoot het recht de: zaak onmiddellijk verder te zetten in de vorm van een eenmanszaak op voorwaarde dat de erfgenamen van de overleden vennoot daarvoor vergoed worden in overeenstemming met artikel 21 van deze statuten."

Derde besluit:

In artikel 21 wordt volgende tekst weggelaten: 'Vorenstaande bepaling van onderhavig artikel zal geen' uitwerking hebben indien tussen de vennoten een andere overeenkomst zou bestaan (bijvoorbeeld een beding; van aanwas).De oprichters verwijzen hiertoe naar het aanwasbeding tussen hen bestaande ingevolge de; notariele akte verleden voor notaris Christiaan Uytterhaegen te Wetteren op 14 februari 2005 en verklaren onderhavige oprichting aile aandelen te willen brengen onder gemeld beding.'

Het betreffende artikel 21 luidt voortaan als volgt:

"In geval van overlijden, werkonbekwaamheid, gedwongen dan wel vrijwillig ontslag of faillissement van een vennoot wordt aan de zich terugtrekkende vennoot of aan zijn rechtverkrijgende een overnameprijs voor zijn, aandelen uitbetaald door de overnemende vennoot. De overnameprijs zal bepaald worden door een aan te stellen onafhankelijk deskundige indien partijen er binnen een periode van één maand na terugtrekking of: overlijden van een vennoot niet zouden in slagen om tot een minnelijke regeling te komen.

De overeengekomen of desgevallend door de deskundige vastgestelde ovememeprijs dient door de: ovememende vennoot betaald te worden binnen de zes (6) maanden na het bereiken van' prijsovereenstemming met betrekking tot de overnameprijs."

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1 118129*

Op de laatst* blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Vierde besluit:

Zaakvoerder Caroline Thysebaerdt wordt gelast met de coördinatie van de statuten en de bekendmaking

van de huidige statutenwijziging.

Voor de volledigheid wordt vermeld dat bij de buitengewone algemene vergadering van 18 april 2013 de heer Eric Maes 40 aandelen heeft overgedragen aan mevrouw Caroline Thysebaerdt zodat de aandelenverhouding zich nu als volgt voordoet:

- de heer Eric Maes: 10 aandelen (10% van het totaal)

- mevrouw Caroline Thysebaerdt: 90 aandelen (90% van het totaal)

a 4-"be ,ouden

aan het Belgisch Staatsblad

Caroline Thysebaerdt

zaakvoerder

tegelijk hiermee neergelegd: - verslag van de bijzondere algemene vergadering van 7 juni 2013 - gecoördineerde statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz, van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/03/2011
ÿþ Maa 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor- N 1111111111111111111111 1

behouder *11042681*

aan het

Belgisch

Staatsblai

~~.'~:~~~~;`,. ~r" ,~

" h "

(1 8 FF!'f 2011

.Sli' ~.:41 F 4ase

~~~ t (;~~

~t,lal l" ~~,f~ r N°-r ~ ~c

Ondememingsnr : O ó 3 36 4 0 2.

Benaming

(volut) : Maes - Thysebaerdt

Rechtsvoren : Vennootschap onder Firma

Zetel : Overslagdijk 46 A, 9185 wachtebeke

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, op éénendertig (31) januari tweeduizend en elf (2011)

zijn verschenen:

-De heer Eric Albert André MAES, lector, geboren te Ronse op zestien november negentienhonderd

vierenvijftig, wonende te 9185 Wachtebeke, Overslagdijk 461A;

-Mevrouw Caroline Irma Emilia THYSEBAERDT, bedrijfsleider, geboren te Sleidinge op zestien augustus

negentienhonderd vijfenvijftig, wonende te 9185 Wachtebeke, Overslagdijk 461A.

Comparanten, aanwezig of vertegenwoordigd zoals gezegd, hebben verklaard hierbij een vennootschap onder firma op te richten, waarvan zij de statuten hebben vastgesteld als volgt:

(.benaming  zetel  doel - duur

Artikel 1 : de vennootschap is een handelsvennootschap in de rechtsvorm van vennootschap onder firma met als vennootschappelijke benaming "MAES  THYSEBAERDT".

Artikel 2 : de zetel van de vennootschap is gevestigd te 9185 WACHTEBEKE, Overslagdijk 461A. Hij mag bij beslissing van de zaakvoerder(s) naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3 : de vennootschap heeft tot doel, zowel in België ais in het buitenland, voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden:

- het uitvoeren en waarnemen van managementactiviteiten in de ruimste zin van het woord, met inbegrip van het waarnemen van bestuurders- en of zaakvoerdersmandaten;

- alle activiteiten met betrekking tot marketing, publiciteit, management, audit en beheer van franchisenetwerken;

- het verlenen van adviezen en hulp, in de meest ruime zin van het woord, aan het bedrijfsleven en de overheid, op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding;

De vennootschap kan ten voordele van derden, zaakvoerder(s) en/of vennoten aile waarborgen toestaan, alle roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren. Zij mag zich eveneens voor hen borg stellen en hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan behoudens de wettelijke beperkingen terzake.

De vennootschap mag alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële of burgerrechtelijke handelingen verrichten, die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar doel, of die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De vennootschap kan alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer, uitbreiding, verfraaiing en transformatie van een eigen roerend en onroerend patrimonium.

Daarenboven mag de vennootschap belangen nemen, onder gelijk welke vorm, in alle vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap is bevoegd deel te nemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding, omzetting, fusie, opslorping, het bestuur en controle van ondernemingen met gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteiten. Ze kan verder aile hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen alsook bij wijze van bijstand inzake bestuur en/of administratie, het waarnemen van mandaten, opdrachten, bestuursmandaten, toezicht en controletaken en het ter beschikking stellen van personen gespecialiseerd in het adviseren en/of besturen en/of controleren van ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin.

Artikel 4: de vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Alle verbintenissen ontstaan en alle rechten verkregen in naam van de vennootschap in oprichting vanaf één januari tweeduizend en elf worden door de vennootschap overeenkomstig artikel 60 van de vennootschappenwet overgenomen en aldus geacht vanaf de aanvang in hoofde van de vennootschap te zijn ontstaan.

Il. vennoten

Artikel 5: Aile oprichters zijn vennoten. Ze zijn hoofdzakelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap.

Artikel 6: Andere vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van alle medevennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties bezitten om met de overige vennoten aan de gezamenlijke beroepsuitoefening deel te nemen.

Artikel 7: De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke toestemming van alle medevennoten overdragen of afstaan . De overdracht of afstand mag uitsluitend gebeuren aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgenamen maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald onder artikel 21. tenzij een andere overeenkomst (bijvoorbeeld beding van aanwas) zou bestaan aangaande de aandelen.

Artikel 8: Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan te bieden per aangetekend schrijven aan de overige vennoten. Het ontslag heeft uitwerking drie (3) maanden te rekenen vanaf de datum van de verzending van dit schrijven. Bij het overlijden van één van de vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de overlevende vennoten. Hetzelfde geldt indien één van de vennoten ingevolge blijvende

invaliditeit van meer dan zesenzestig procent (66%) werkonbekwaam wordt, bij ontslag en bij

vrijwillig ontslag. De gevolgen van een dergelijke terugtrekking worden geregeld zoals hierna bepaald onder artikel 21.

Ill.maatschappelijk kapitaal

Artikel 9: bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vast-gesteld op honderd(100) euro, verdeeld over 100 aandelen, door de vennoten  oprichters als volgt ingebracht: -door de heer Eric MAES, voornoemd, 50 (vijftig) euro in speciën, waarvoor hem de onverdeelde helft van alle 100 aandelen wordt toegekend;

-door mevrouw Caroline THYSEBAERDT, voornoemd, 50 (vijftig) euro in speciën, waarvoor haar de onverdeelde helft van alle 100 aandelen wordt toegekend.

Deze inbrengen dienen binnen de drie maanden na de oprichting volstort te worden.

IV.bestuur -- vertegenwoordiging  controle

Artikel 10: de vennootschap wordt bestuurd door haar zaakvoerder, mevrouw Caroline Thysebaerdt, voornoemd. De venno(o)t(e)n die als zaakvoerder optreden worden voor de geleverde beroepsprestaties niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist.

Artikel 11: de zaakvoerder handelt in naam van de vennootschap en onder de vennootschapsfirma, zij vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of verweerder.

Artikel 12: Elke vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en contolebevoegdheden, waardoor hij ondermeer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V.afgemene vergadering

Artikel 13: De algemene vergadering  rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten.

De algemene vergadering beslist ondermeer over:

-aanvaarding van nieuwe vennoten

-het al dan niet bezoldigen van de zaakvoerder(s) evenals de hoogte van de bezoldiging

-goedkeuring van de jaarrekening en bestemming van het resultaat

-wijziging van de statuten

Artikel 14: De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van

stemmen. Wijzigingen van de statuten worden evenwel slechts aangenomen

mits éénparigheid van stemmen.

Artikel 15: Elke vennoot heeft recht op één stem

Artikel 16: De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van juni om negentien uur op de zetel

van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroepingen aangeduid.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend en twaalf. De algemene vergadering kan

daarenboven in buitengewone zitting worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het

belang van de vennootschap dit vereist. De vennoten moeten ten minste veertien dagen voor de algemene vergadering worden opgeroepen, de oproeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in de notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

Vlboekjaar  jaarrekening - resultaat

Artikel 17: het boekjaar loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. Op éénendertig december van ieder jaar, en voor het eerst op éénendertig december tweeduizend en elf, wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen. Het eerste boekjaar start op datum van oprichting en eindigt per éénendertig december tweeduizend en elf. Artikel 18: van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de zaakvoeder(s) bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene kosten geboekt. De nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

Vllontbinding  terugtrekking van een vennoot

Artikel 19: de vennootschap wordt niet automatisch ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaam verklaring of desgevallend het faillissement van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe unaniem besliist. Wanneer blijkt dat ingevolge voornoemde situaties slechts één vennoot overblijft, is de vennootschap van rechtswege ontbonden omwille van de éénhoofdigheid. In voornoemd geval heeft de overblijvende vennoot het recht de zaak onmiddellijk verder te zetten in de vorm van een eenmanszaak op voorwaarde dat de erfgenamen van de overleden vennoot daarvoor vergoed worden in overeenstemming met

artikel 21 van deze statuten, tenzij een andere overeenkomst (bijvoorbeeld beding van aanwas) zou bestaan aangaande de aandelen.

Artikel 20: in geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van het vennootschapsrecht en het hierna bepaalde onder artikel 22.

Artikel 21: in geval van overlijden, werkonbekwaamheid, gedwongen dan wel vrijwillig ontslag of

faillissement van een vennoot wordt aan de zich terugtrekkende vennoot of aan zijn rechtverkrijgende een ovemameprijs voor zijn aandelen uitbetaald door de overnemende vennoot. De ovemameprijs zal bepaald worden door een aan te stellen onafhankelijk deskundige indien partijen er binnen een periode van één maand na terugtrekking of overlijden van een vennoot niet zouden in slagen om tot een minnelijke regeling te komen.

De overeengekomen of desgevallend door de deskundige vastgestelde overnameprijs dient door de ovememende vennoot betaald te worden binnen de zes (6) maanden na het bereiken van prijsovereenstemming met betrekking tot de ovemameprijs.

Vorenstaande bepaling van onderhavig artikel zal geen uitwerking hebben indien tussen de vennoten een andere overeenkomst zou bestaan (bijvoorbeeld een beding van aanwas).

De oprichters verwijzen hiertoe naar het aanwasbeding tussen hen bestaande ingevolge de notariële akte verleden voor notaris Christiaan Uytterhaegen te Wetteren op 14 februari 2005 en verklaren bij onderhavige oprichting alle aandelen te willen brengen onder gemeld beding

Artikel 22: in geval van ontbinding wordt het netto-actief van de vennootschap verdeeld tussen de vennoten à rato van hun aandelenverhouding in de vennootschap.

Vllldiverse bepalingen

Artikel 23: betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechterlijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepaling van het Gerechtelijk Wetboek. Artikel 24: voor alles wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar de Vennootschappenwet.

Buitengewone algemene vergadering

En na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering

bijeengekomen en hebben vastgesteld dat overeenkomstig artikel 10 van deze statuten mevrouw Caroline Thysebaerdt, voornoemd, tegenover derden als vertegenwoordiger van de vennootschap kan optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring van beheer en van beschikking kan stellen, en aldus tot zaakvoerder van de vennootschap wordt aangesteld.

Voor zover de pas opgerichte VOF `Maes  Thysebaerdt" optreedt als zaakvoerder of bestuurder in andere vennootschappen, wordt mevrouw Caroline Thysebaerdt, voornoemd, door de algemene vergadering aangesteld als vast vertegenwoordiger van de vennootschap.

Thysebaerdt Caroline,

Zaakvoerder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
MAES - THYSEBAERDT

Adresse
OVERSLAGDIJK 46A 9185 WACHTEBEKE

Code postal : 9185
Localité : WACHTEBEKE
Commune : WACHTEBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande