MALBAG

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MALBAG
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 847.429.117

Publication

22/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 28.06.2014, NGL 16.07.2014 14312-0046-008
25/07/2012
ÿþMod Word 11.1.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie

,~,..- ,.....,,

ft--3

Ondernemingsnr o $ t.1 , { 16..

Benaming

(voluit) : MALBAG

(verkort) :

Rechtsvorm : BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : STEENWEG OP DEINZE 49/A, 9880 HALTER (LOTENHULLE) (volledig adres)

Onderwer" akte : PARTIELE SPLITSING-OPRICHTING NIEUWE VENNOOTSCHAP-STATUTEN-BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Jan Byttebler te Nevele op 30 juni 2012, dat werd gehouden de buitengewone algemene vergadering van de NV MALBAG met zetel te 9880 Aalter (Lotenhuile), Steenweg op Deinze 49A.

Het volledig kapitaal was vertegenwoordigd en de volledige raad van bestuur was aanwezig.

Met eenparigheid van stemmen werd onder meer beslist:

Conform het splitsingsvoorstel opesteld door de raad van bestuur van de vennootschap op 11 april 2012, neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Gent op 17 april 2012 en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 27 april 2012 onder het nummer 0081316, beslist de vergadering tot partiële splitsing van de vennootschap door overgang van de bedrijfstak bestaande uit "landbouw en veeteelt en handel in levend vee." in de nieuw op te richten besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid; MALBAG.

De hiervoor genoemde bedrijfstak zal overgaan naar de nieuwe vennootschap volgens de opdeling en de modaliteiten voorzien in het splitsingsvoorstel.

Door "Karel Nijs Bedrijfsrevisor" burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te Kontich, Kleine Meyistraat 16, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, de heer Nijs Karel, werd op 29 juni 2012 het verslag opgesteld betreffende de inbreng in natura bij de oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MALBAG door de voorgenomen partiële splitsing. De conclusies van dit verslag luiden als volgt :

"8. BESLUIT

De inbreng in natura bestaat uit de inbreng van een deel van het vermogen in de context van de splitsing, door oprichting van de BVBA Malbag zoals hierboven gedetailleerd beschreven. Het betreft bepaalde onroerende goederen, ten bedrage van een totaal van 677.707,40 EUR. Er worden geen passiva afgesplitst.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij onder voorbehoud van de fiscale neutraliteit van de pertiële-splitsingstransactie en de vrijstelling van de registratierechten van oordeel dat:

a) de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der' Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid met uitzondering van het feit dat het splitsingsvoorstel evenwel geen beschrijving bevat van de inbreng van een perceel grond (parking), gelegen te Aalter, Weibroekdreef, gekend ten kadaster onder Aalter, eerste afdeling, sectie B, nummer 838/W, met een kadastrale oppervlakte van achtentwintig aren zesendertig centiaren (28a 36ca), dat eveneens wordt ingebracht. Het verslag van het bestuursorgaan maakt evenwel wel melding van het voornemen om dit onroerend goed in te brengen,

Bovendien bevat het splitsingsvoorstel de beschrijving van de inbreng van verschillende percelen land en weide, gelegen te Gent-Drongen, bij de Gavergrachtstraat, maar de secties 310, 321, 327 en 328 luiden respectievelijk 310A, 321A, 327A en 328A. Bovendien behoren de secties 324/a, 316 en 318/b niet aan Malbag NV toe. Van sectie 322 is geen verdere informatie ter beschikking. Het verslag van de oprichters bevat wel de correcte beschrijving,

c) de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering, dit wil zeggen de boekwaarde van het afgesplitst vermogen per 31 december 2011 van de NV Malbag, voldoet aan de toepasselijke wetgeving en reglementering wanneer rekening gehouden wordt met het wettelijk kader volgens hetwelk de inbreng in natura dient te worden verantwoord, zijnde het continuïteitsbeginsel en artikel 81 van het

blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste

'

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblae

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Koninklijk Besluit van 30 januari 2001. De boekwaarde van de ingebrachte activa bedraagt 677.707,40 EUR (waarvan het kapitaal 663.693,19 EUR bedraagt) komt, rekening houdend met het voorgaande, ten minste overeen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen zodat de inbreng niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 14.612 volledig volgestorte aandelen van de vennootschap Malbag BVBA in oprichting, zonder vermelding van nominale waarde en met een fractiewaarde van één 14.612ste van het kapitaal,

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting ("no faimess opinion").

Kontich, 29 juni 2012"

A. Vaststelling eigen vermogen van de vennootschap die wordt opgericht als gevolg van de partiële splitsing

De vergadering stelt vast dat het eigen vermogen van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MALBAG die wordt opgericht als gevolg van de partiële splitsing, als volgt is samengesteld:

-zeshonderd drieënzestig duizend zeshonderd drieënnegentig euro negentien cent (663.693,19 EUR) kapitaal;

-veertienduizend en veertien euro eenentwintig cent (14.014,21 EUR) wettelijke reserve;

-nul euro (0,00 EUR) beschikbare reserve

-en nul (0,00 EUR) overgedragen resultaat, zoals blijkt uit het bovenvermelde verslag van de revisor, opgesteld conform artikel 746 van het Wetboek van Vennootschappen.

B. Goedkeuring van de oprichtingsakte en de statuten van de op te richten vennootschap en vaststelling

van de afsluitingsdatum van het eerste boekjaar en de datum van de eerste algemene vergadering

In de statuten werd onder meer het volgende vermeld:

Artikel 1  Rechtsvorm  naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij

draagt de benaming « MALBAG ».

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Adat r (Lotenhulle), Steenweg op Deinze 49A.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3  Doel

Het doel van de vennootschap is de exploitatie van een landbouwbedrijf. Het omvat alle handelingen die behoren tot de normale exploitatie van een landbouwbedrijf, met inbegrip van de verkoop van teelten en vee.

De vennootschap mag bovendien onroerende goederen aan- en/of verkopen zowel in voile eigendom, naakte eigendom als in vruchtgebruik. Zij kan tevens onroerende goederen huren en verhuren.

De vennootschap mag eveneens voor eigen rekening het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend en onroerend patrimonium, alle verrichten met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen, het beleggen van vermogens op rekening, in effecten of waarden van welke aard ook.

Artikel 5  Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt zeshonderd drieënzestig duizend zeshonderd drieënnegentig euro negentien cent (663.693,19 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door veertienduizend zeshonderd en twaalf (14.612) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/ veertienduizend zeshonderd en twaalfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 11  Jaarvergadering  buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste dinsdag van de maand juni om achttien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 19bis van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen véér de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dit vereist,

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

Artikel 12  Oproepingen

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, per fax of per e-mail vijftien dagen vóór de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda,

/

"

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 13  Ter beschikking stellen van stukken

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel 14  Stemrecht  vertegenwoordiging

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax of per e-mail volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden «aanvaard» of «verworpen», gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Artikel 20  Bestuursorgaan

Artikel 20  Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet

vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten,

zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die

belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de

rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels

van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene

vergadering.

Artikel 21  Bestuursbevoegdheid

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het

doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene

vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder

handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere

volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn,

dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 22  Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens

derden en in rechte als etser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht

aangestelde vertegenwoordiger.

Artikel 24  Boekjaar -- jaarrekening  jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op eenendertig december daaropvolgend.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België,

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 10 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 25  Win stverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 27 -- Ontbinding en vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Bepalingen van toepassing ingeval de vennootschap slechts een vennoot telt

Artikel 33  Zaakvoerder benoeming

Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot ais een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Artikel 36  Algemene vergadering

De enige vennoot oefent aile bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van Vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

Overgangsbepalingen

Overgangsbepalingen:

Het eerste boekjaar vangt aan op één januari 2012 om te eindigen op eenendertig december 2012. De

eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2013.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vierde beslissing

A. l3enoeming van de eerste zaakvoerder van de besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid MALBAG

De vergadering beslist tot niet statutaire zaakvoerder te benoemen: mevrouw Maddelein Leen, voornoemd. Mevrouw Maddelein Leen verklaart het mandaat van zaakvoerder te aanvaarden. Dit mandaat zal kosteloos uitgeoefend worden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

B. E3enoeming van de commissaris van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MALBAG De vergadering beslist geen commissaris te benoemen.

Volmacht formaliteiten kruispuntenbank voor ondernemingen  ondernemingsloket  sociale en fiscale administraties

De vergadering verleent bijzondere volmacht, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan de heer Van Lancker Dieter, van Bofidi Gent, kantoorhoudend te 5051 Gent, Kortrijksesteenweg 1126A, die gemachtigd wordt om al het nodige te doen met betrekking tot alle verrichtingen bij het ondernemingsloket en de kruispuntenbank der ondernemingen, BTW-administratie, enzovoort.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Notaris Jan Byttebier, Nevele

Tegelijk hiermee neergelegd:

-uitgifte van de akte

-verslag betreffende de inbreng in natura

-revisoraal verslag betreffende de inbreng in natura

















Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzil van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.08.2016, NGL 30.08.2016 16542-0261-010

Coordonnées
MALBAG

Adresse
STEENWEG OP DEINZE 49 A 9880 LOTENHULLE

Code postal : 9880
Localité : Lotenhulle
Commune : AALTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande