MALEWA

Association sans but lucratif


Dénomination : MALEWA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 633.501.951

Publication

14/07/2015
ÿþMOD 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

t~KlF~I R1ZU`HTI3ANK VAN

KOOPHANDEL GENT

-3 JULI 2015

AFDELING DENDERMONDE

G riff ia

Ondernemingsnr : 632 ..So 4 trà 54

Benaming

(voluit) : MALEWA

Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : 9300 Aalst,Onze Lieve Vrouwplein 09

Onderwerp akte ; Oprichting van een Vereniging Zonder Winstoogmerk

Statuten

De ondergetekenden :

1.KABINDA BASENGA, woonachtig te Aalst, Gentsesteenweg 218 ;

2.KUMBU KHONDE Romain, woonachtig te Aalst, Gentsesteenweg 218 ;

3. KABINDA KAPINGA, woonachtig te Deurne, Berlaimonstraat 56

4.MVUNBI MVUNBI , woonachtig te Brussel, Avenue idéal 38 ;

Allen zijn overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten voor een onbepaalde duur. De statuten zijn hieronder weergegeven :

TITEL 1 : BENAMING, ZETEL, MAATSCHAPPELIJK DOEL

Artikel 1 :

De vereniging wordt genoemd : MALEWA . Zij wordt voor een onbepaalde duur samengesteld. Artikel 2 :

Haar maatschappelijke zetel is gehuisvest in 9300 Aalst, Onze Lieve Vrouwplein 09. Zij is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Zij kan naar een andere plaats overgebracht worden door een. beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 3 :

De vereniging heeft tot doel:

- Het bevorderen van de integratie van Afrikaanse geimmigreerde afkomst wonen in Aalst, hen

aanmoedigen om deel te nemen aan het gemeenschapsleven van de stad;

- Bied een forum en ontmoetingen met verenigingen en geïsoleerde mensen wonen in Oost-Vlaanderen;

- De organisatie van bijeenkomsten en vriendelijke bijeenkomsten voor de bevordering van de Afrikaanse

culturele hulpbronnen;

- Het bevorderen en de sterke punten van de Congolese cultuur in Aalst te ontwikkelen zijn: koken, kappers,

mode en Congolese muziek in al zijn vormen;

- Zorgen voor het welzijn van de mensen die door het proeven van de Congolese keuken in Aalst;

- Om de eerste noodzaak goederen in te zamelen voor herverdeling aan de armste bevolkingsgroepen;

- Om materiële bijstand aan de Congolese worstelende scholen in Kinshasa te bieden.

Om haar doel te bereiken, zal de vereniging zich ertoe :

- De verkoop van eten en drinken in het kader van de financiering van de vereniging;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(eii) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

~.~

`J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

- Het organiseren van feesten en gemaskerde bais en andere evenementen ter bevordering van het welzijn van de leden en andere sympathisanten van de vereniging;

- Oogsten van tweedehands materiaal voor hun herverdeling van de armste bevolkingsgroepen in Kinshasa; - De organisatie van vergaderingen en andere strijd zijn met de waardering van de Congolese culturele hulpbronnen,

- Sluiting van contracten met natuurlijke personen of rechtspersonen, publiek- of privaatrechtelijke ontworpen om middelen te verschaffen aan de vereniging.

- Bijstand en ondersteuning aan Congolese scholen dankzij de levering van school materialen en andere ;

Artikel 4

De associatie in de eerste praktijken van de activiteiten in België en in het alternatief op het grondgebied van de Democratische Republiek Congo. Het kan uitvoeren in België en in het buitenland alle handelingen die direct of indirect verband houden niet haar doel. Het kan in het bijzonder het verlenen van bijstand en interesse in elke activiteit vergelijkbaar met het doel ervan.

TITEL_ II : LEDEN

Artikel 5 :

De vereniging is samengesteld uit ereleden, effectieve leden en steunende leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt en mag nooit minder bedragen dan drie. Enkel de effectieve leden hebben volledige rechten, geregeld door de wet en de huidige statuten.

Artikel 6 ;

De effectieve leden zijn

-De ondertekenende oprichters;

-De leden die toegelaten zullen worden door de Raad van Bestuur;

Artikel 7 ;

Om een effectief lid van de vereniging te zijn, moet men :

-Akkoord gaan niet de statuten van de vereniging;

-En schriftelijk zijn aanvraag doen bij de Raad van Bestuur die soeverein zal beslissen.

Artikel 8 :

De steunende leden zijn de personen die wensen hulp te verlenen aan de vereniging en die aan diens activiteiten deelnemen met respect voor de statuten en de genomen beslissingen. Zij kunnen deelnemen aan de algemene vergaderingen, zonder stemrecht.

De personen die niet wensen om effectief lid van de vereniging te worden kunnen desalniettemin steunende leden worden. Hiervoor dienen zij zich kandidaat te stellen bij de Raad van Bestuur.

Artikel 9 ;

De hoedanigheid van lid van de vereniging gaat teniet door uitzetting, overlijden, ontslag of verlengde afwezigheid bij de vereniging zonder rechtvaardiging. Het uitzetten van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met de meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen of voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kan de leden die zich schuldig zouden kunnen maken aan ernstige inbreuken op de statuten en de wet schorsen tot aan de definitieve beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 10 ;

Het ontslagnemende lid, geschorst of uitgezet, alsmede de erfgenamen of de rechthebbenden van het

overleden lid, hebben geen enkel recht op het sociale fonds. Zij kunnen geen enkel aftreksel van de

rekeningen, noch de neerlegging hiervan, noch het verbreken van de zegels, nog het terugbetalen van de gestorten giften of offergaven eisen.

TITEL Ill : INKOMSTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

M002,1

Artikel 11

De inkomsten van de vereniging spruiten voort uit de verkoop van drank en voedsel en andere cosmetica op de zetel van de vereniging.

Winsten in verband met deze accessoire bedrijf zal worden gebruikt om de huur en kosten en uitgaven die inherent zijn en divers betalen, uit de activiteiten van de vereniging. Met andere woorden, zal de vereniging een aanvullende basis, niet commerciële activiteiten uitoefenen om haar leden te voorzien van een direct of indirect materieel gewin, maar de opbrengst zal worden toegewezen aan haar belangeloos doel.

Andere bronnen komen uit de distributie van advertenties en leveringen, verzamelingen en donaties maakte alle mensen van goede wil.

IV:ORGANEN

DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12 :

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die uit minstens drie leidinggevende personen samengesteld is en opgeroepen wordt door de Algemene Vergadering. De verkozen algemene vergadering kiest, op voordracht van de Raad van Bestuur en temidden van deze, ten minste één voorzitter, secretaris en een penningmeester.

Artikel 13 :

Het mandaat van de gedelegeerd bestuurder wordt gratis uitgeoefend en voor een duurtijd van drie jaar. De gedelegeerd bestuurders zijn herkiesbaar. In het geval van een openstaand mandaat, zal de Algemene Vergadering kunnen voorzien in de voorlopige vervanging. Hij zal in dit geval het mandaat van de gedelegeerd bestuurder die hij vervangt kunnen beëindigen.

Artikel 14

De Raad komt op uitnodiging van de voorzitter of van twee afgevaardigden samen. Zij bepaalt zelf de eindduur van de bijeenkomst alsmede de datum van de volgende vergadering en de dagorde en de notulen van het proces-verbaal waarvan een kopie wordt overgemaakt aan de afwezigen op deze vergadering,

Artikel 15 :

De Raad kan slechts rechtsgeldig beslissen indien de meerderheid van haar leden aanwezig is of tenminste

vertegenwoordigd, Slechts één procuratie per gedelegeerd bestuurder wordt aanvaard. De beslissingen

worden genomen met de meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde gedelegeerd bestuurders. In het geval van een onbesliste stemming, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 16 :

De Raad van Bestuur wordt de facto met de volgende machten bekleed

a)Zij is verantwoordelijk voor de goede werking van de vereniging;

b)Zij heeft de meest uitgebreide machten om de lopende zaken van de vereniging te regelen en haar naar derden toe te vertegenwoordigen,

c)Zij houdt toezicht op elke besteding, int de inkomsten, giften, schenkingen van eender welke aard en zij beslist over de aanwending van de beschikbare fondsen. Zij vertegenwoordigt de vereniging jegens de rechtbanken, zowel als eiser als verdedigende partij. Zij sluit de jaarrekeningen af en maakt de inventaris op van de onroerende en roerende goederen van de vereniging overeenkomstig de wet, Zij beraadslaagt en regelt de uitvoering van de voorstellen op voordracht van de Algemene Vergadering,

Artikel 17 :

De Raad van Bestuur legt de financiële rekeningen van het afgelopen boekjaar ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voor. Zij stelt de begroting voor het volgende jaar op en legt die voor ter stemming aan de Algemene Vergadering. Het financiële boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Het eerste zal uitzonderlijk op de datum van de oprichting van de vereniging aanvatten.

..

4-Y

J

M00 2,1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18 :

De vereniging wordt gebonden door de handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur of

desgevallend door één van de drie gedelegeerd bestuurders. Voor de financiële operaties zijn de

handtekeningen van de voorzitter van de raad en van de penningmeester vereist, De voorzitter kan ook een mandaat verlenen aan een ander gedelegeerd bestuurder om in zijn plaats te ondertekenen.

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 19 :

" De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit alle opgesomde leden in het artikel 5. Haar beslissingen worden vastgelegd in een register van ondergetekende proces-verbalen, ondertekend door de voorzitter en een gedelegeerd bestuurder. Dit register wordt bewaard in de maatschappelijke zetel waar alle derden er kennis van mogen nemen op gewone aanvraag. Elk lid ontvangt een kopie van de proces-verbalen, Iedere wijziging aan de statuten en elke benoeming, ontslaggeving of herroeping van een gedelegeerd bestuurder moeten gepubliceerd worden binnen een maand na datum in de bijlagen van het "Belgisch Staatsblad",

Artikel 20 :

De Algemene Vergadering komt elk jaar samen, binnen de drie maanden die volgen op het afsluiten van het financiële boekjaar, Zij komt daarenboven in een bijzondere Algemene Vergadering bijeen telkenmale indien de Raad van Bestuur dit noodzakelijk acht ofwel op aanvraag van tenminste een vijfde van haar effectieve leden. Elke vergadering zal plaatsvinden op de dag, uur en de plaats vermeld in de oproepingsbrief.

Artikel 21

De Algemene Vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen indien minder dan de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is en de beslissingen worden met de enkele meerderheid van de stemmen genomen, behalve voor de zaken die een statuutwijzing, de wijziging van de maatschappelijke doelstellingen, het verwijderen van haar leden of de ontbinding van de vereniging inhouden.

Artikel 22 :

De Algemene Vergadering is het soevereine machtsapparaat van de vereniging. Aan haar bevoegdheden zijn toegewezen :

-De wijzigingen aan de statuten;

-De benoeming en de herroeping van de gedelegeerd bestuurders;

-Het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van leden en elke andere beslissing die uit de wet

voortvloeit.

Artikel 23 :

De Algemene Vergadering kan slechts rechtsgeldig beraadslagen aangaande de wijzingen aan de statuten indien het voorwerp hiervan uitzonderlijk aangeduid wordt in de bijeenroepingsbrief en indien de Algemene Vergadering met een aanwezigheid van twee derden van haar leden samenkomt. Geen enkele wijziging kan aangenomen worden dan met een meerderheid van twee derden van de stemmen. In ieder geval kan de wijziging met betrekking op een van de gronddoelstellingen van de vereniging slechts aangenomen worden met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde leden. Indien de twee derden van de effectieve leden niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan zij opnieuw bijeengeroepen worden voor een tweede vergadering die rechtsgeldig zal kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en de wijzigingen met de voorheen voorziene meerderheid kunnen aannemen. De tweede vergadering kan slechts binnen twee weken na de eerste gehouden worden.

Artikel 24

De Algemene Vergadering kan slechts rechtsgeldig over de ontbinding van de vereniging vergaderen indien twee derden van de effectieve leden aanwezig zijn, Indien dit quorum niet bereikt wordt, kan er altijd een twee vergadering georganiseerd worden die rechtsgeldig zal beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden. Elke beslissing met betrekking tot de ontbinding, genomen door de vergadering met minder dan twee derden van de leden van de vereniging, wordt onderworpen aan een goedkeuring van de rechtbank.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.1

Artikel 25 :

In het geval van een vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de vereffening van de onroerende en de roerende goederen die zij bezit uitgevoerd worden door de Raad overeenkomstig de beslissingen nomen in overleg door de Algemene Vergadering. Toch zal het onroerende en roerende patrimonium slechts ten bate mogen gegeven worden aan een christelijk werk of aan een christelijke kerk die deel uitmaakt van de evangelische protestantse beweging in België.

Artikel 26

Alle andere punten die niet voorzien worden door de huidige statuten worden overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, die de werkzaamheden van de verenigingen zonder winstoogmerk regelt en gewijzigd door de nieuwe wet van 2 mei 2002 en de bijhorende uitvoeringsbesluiten met betrekking tot de publicatie van akten en documenten van de VZW, geregeld.

TITEL V : DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 27 :

In het geval van een ontbinding van de vereniging zal het netto-actief bestemd worden aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardige maatschappelijke doelstelling.

Artikel 28 :

Alles wat niet voorzien is in de huidige statuten wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 die de werking van de Verenigingen zonder Winstoogmerken alsmede de reglementen van inwendige orde van de vereniging regelt

Artikel 29

Het werkjaar zal op 1 januari aanvangen om op 31 december van elk jaar te eindigen. Uitzonderlijk zal het eerste werkjaar aanvangen op de dag van de oprichting van de vereniging.

Artikel 30

De Algemene Vergadering stelt hierbij, vanaf heden, de volgende gedelegeerd bestuurders aan

1.Voorzitster ; KABINDA BANSENGA, woonachtig te Aalst, Gentsesteenweg 218 ; NN 71.07.22-430.62 2.Secretaris ; KUMBU KI-ZONDE Romain, woonachtig te Aalst, Gentsesteenweg 218; NN 65.43.28421.28 3. Penningmeester : KABINDA KAPINGA, woonachtig te Deurne, Berlaimonstraat 56, NN

Opgemaakt te Aalst, op 6 juni 2015 in drie exemplaren,

MOD 21

Luik B - Vervolg

1, KABINDA BASENGA, geboren te Kinshasa, op 22 juin 1970, woonachtig te Aalst, Gentsesteenweg 218, N N 71.07.22-430.62

2. KUMBU KHONDE Romain, geboren te Borna, op 28 mars 1964, woonachtig te Aalst, Gentsesteenweg 218; NN 65.03.28-421.28

3. KABINDA KAPINGA, geboren te Kinshasa, op 22 juili 1978, woonachtig te Deurne, Berlaimonstraat 56,

NN L j/\ .0 6 7

4. MVUNBI MVUNBI, geboren te Borna, op27 août 1962, woonachtig te Brussel, Avenue Idéal 38, NN 62.08.27-483.65

Vooe

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persotoin(en) bevoegd de vereniging af stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MALEWA

Adresse
ONZE LIEVE VROUWPLEIN 09 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande