MALT

Divers


Dénomination : MALT
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 838.034.864

Publication

02/08/2011
ÿþ Mod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

2 0 JUL! 2011

RECtttt; N

KOOP If.1 :N1-91,:741'1:: CENT

I Il II 111111111111111 IIi III 1111 111111111111

*11119455"

Vo beha aan 5e19 staat

0 o3y.~6y

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : MALT

Rechtsvorm : Private Stichting

Zete! : Snt-Stevenstraat 35 D 002, 9060 Zeszate

Onderwerp akte : Oprichting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

---- Het jaar tweeduizend en elf. Op dertig juni.

---- Voor mij, Meester Rik Roosens, Notaris met standplaats te Diegem.

---- IS VERSCHENEN:

---- Mevrouw MCGAVIGAN Maria, geboren te Glasgow op 27 april 1941, wonende te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Haeckstraat 53. ---- Comparante hierna genoemd "de oprichter".

----- De oprichter verklaart overeenkomstig titel II van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder winstoogmerk en de Stichtingen, een private stichting op te richten waarvan de statuten luiden als volgt:

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1

De stichting is een private stichting.

De naam van de stichting luidt: "Malt".

De zetel is gevestigd te 9060 Zelzate, Sint-Stevenstraat 35 D 002.

Hij mag bij besluit van de raad van bestuur overgebracht worden naar een andere plaats in België.

Artikel 2

De private stichting wordt opgericht voor de verwezenlijking van volgend belangeloos doel: De bevordering van een sociale en rechtvaardige samenleving. Dit kan ondermeer door het bestrijden van sociale ongelijkheid, het bevorderen van duurzame ontwikkeling en dit zowel op nationaal als internationaal vlak. En dit door middel van alle mogelijke vormen van steun aan natuurlijke personen, rechtspersonen en feitelijke verenigingen die zich nuttig maken of gemaakt hebben in de verwezenlijking van dit doel. Dit kan zowel directe als indirecte steun zijn. Dit kan gaan om geldelijke steun, huisvesting of opvang, juridische ondersteuning, steun bij medische kosten. Deze opsomming is niet exhaustief. Dit kan ook door evenementen, publicaties, reizen te organiseren

Op de laatste blz. van Luikt vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

of te steunen door middel van geldelijke of andersoortige steun. Deze opsomming is niet exhaustief. De stichting beslist volkomen vrij, naar eigen goeddunken, handelend binnen het vooropgesteld doel welke natuurlijke personen, rechtspersonen of feitelijke verenigingen in aanmerking komen om steun te ontvangen.

De stichting kan fondsen inzamelen en ontvangen onder alle mogelijke vormen, zowel roerende als onroerende goederen. Deze zullen beheerd en benuttigd worden voor het verwezenlijken van het doel van de stichting.

De stichting kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verbonden zijn met haar doelen of die de ontwikkeling of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen op enigerlei wijze.

Artikel 3

De stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Ze verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van haar statuten en de akten betreffende de benoeming van bestuurders.

Zij eindigt wanneer de bestuurders bij eenparigheid besluiten tot haar ontbinding, zoals hierna in deze statuten bepaald. VERMOGEN VAN DE STICHTING

Artikel 4

Teneinde voormelde doelstelling te verwezenlijken, wordt door de oprichter een som van 5000 euro geboekt op rekeningnummer nog te openen bij de ING België op naam van de stichting in oprichting.

HET BESTUUR

Artikel 5

De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens 5 leden.

Indien het aantal bestuurders gedaald is onder de 5, dient een vergadering van de raad van bestuur binnen de 6 maanden te voorzien in nieuwe benoemingen teneinde dit aantal terug op minstens 5 te brengen.

De eerste raad van bestuur bestaat uit hierna vermelde personen, die hier allen, met uitzondering van de heer Claes Daniel, hieronder nader genoemd, aanwezig zijn en die verklaren hun mandaat te aanvaarden (voornoemde heer Claes Daniel bij e-mailbericht van 29 juni 2011):

1. Mevrouw MCGAVIGAN Maria, voornoemd de oprichter;

2. De heer BRUYNSTEEN Brecht, geboren te Torhout op 19 juni 1981, wonende te 9060 Zelzate Sint- Stevenstraat 35 D 002

3. De heer PESTIEAU Patrick, geboren te Leuven op 10 februari 1967, wonende 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Houzeau de Lehaiestraat 20a.

4. De heer CLAES Daniel, geboren te Leuven op 21 januari 1954, wonende te 9040 Gent, Kunstenaarsstraat 24.

5. De heer RONSE Paul, geboren te Halle op 7 februari 1949,

wonende 9040 Gent, Bromeliastraat 87

Voormelde bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde duur.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun ambt collegiaal

uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

De bestuurders oefenen hun opdracht onbezoldigd uit.

Artikel 6

Bestuurders kunnen ten allen tijde ontslagen worden door de raad van bestuur. De betrokken bestuurder heeft het recht om eerst gehoord te worden indien hij dit wenst. De raad van bestuur beslist vrij over het ontslag mits naleving van de meerderheidsregels die gelden bij de benoeming van een bestuurder, dus een gewone meerderheid is vereist.

Een bestuurder kan op elk ogenblik ontslag nemen. Hiertoe richt hij een schriftelijk verzoek naar de raad van bestuur,die hierover de eerstvolgende vergadering en ten laatste binnen de zes maanden na dit verzoek, beraadslaagt. Het ontslag moet, alvorens in werking te treden, goedgekeurd worden door de raad van bestuur.

Het overlijden of onder bewind stellen van een bestuurder stelt van rechtswege een einde aan zijn opdracht. Hetzelfde geldt indien een rechterlijke beslissing een bestuurder zou verbieden dergelijke opdracht uit te oefenen.

Artikel 7

De raad van bestuur kièst onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Laatstgenoemde heeft tot taak de notulen op te stellen van de vergaderingen en deze te bewaren. Zolang de oprichters of een van hen deel uitmaken van de raad van bestuur zal een van deze oprichters het voorzitterschap van de stichting waarnemen, tenzij de betrokkene zelf dit niet of niet langer wenst.

Artikel 8

De raad van bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter zo vaak dat de belangen van de stichting het vereisen en in elk geval één keer per jaar, alsook op verzoek van minstens twee van de bestuurders.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door een uitnodiging die de agenda bevat en die minstens acht dagen voor de vergadering verstuurd wordt, per briefwisseling of mail.

Een bestuurder kan een volmacht geven aan een andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen op een vergadering van de raad van bestuur. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen bij volmacht.

De raad van bestuur mag punten toevoegen aan de agenda indien minstens de helft van de bestuurders vertegenwoordigd of aanwezig is.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt.

Artikel 9 Om rechtsgeldig te beraadslagen moet minstens de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van de stemmen. ledere bestuurder beschikt over één stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende

noodzakelijkheid en het belang van de stichting dit vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord van de bestuurders, mits dit met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen wordt-goedgekeurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan de statuten wijzigen mits vier vijfde van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn op de raad van bestuur en mits de wijziging goedgekeurd wordt met een bijzondere meerderheid van vier vijfde van alle bestuurders.

Artikel 10

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de stichting. Hij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden, goederen in pand en in hypotheek geven, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, alle huurcontracten en contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen alles doen wat nuttig of noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die hier niet uitdrukkelijk vermeld worden.

Artikel 11

De raad van bestuur vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechte als eiser of als verweerder.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de private stichting, in rechte en ten opzichte van derden rechtsgeldig verbonden door de handtekening van twee bestuurders, gezamenlijk handelend. Artikel 12

De Raad van bestuur kan beslissen het dagelijks bestuur toe te vertrouwen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die 'gedelegeerd bestuurder' genoemd worden. Dit besluit wordt genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde bestuurders. De raad van bestuur bepaalt de duur van de opdracht bij de aanstelling.

De gedelegeerd bestuurder die gelast is met het dagelijks bestuur is binnen het kader van zijn opdracht bevoegd alleen te handelen en dit zowel wat betreft het intern dagelijks

bestuur als wat betreft de externe

vertegenwoordigingsbevoegdheid in verband met het dagelijkse bestuur.

Als daden van dagelijks bestuur worden beschouwd: alle handelingen die dag aan dag moeten verricht worden om de normale gang van zaken en werking van de private stichting te verzekeren, die niet verder reiken dan de behoeften van het dagelijks leven van de private stichting en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, de tussenkomst van de raad van bestuur niet rechtvaardigen.

De raad van bestuur kan op ieder ogenblik een einde stellen aan de opdracht van de gedelegeerd bestuurder. Dit besluit dient niet gemotiveerd te worden. Een gewone meerderheid van stemmen volstaat hiervoor.

Een gedelegeerd bestuurder kan op elk ogenblik, mits inachtneming van een opzeggingstermijn van drie maanden ontslag nemen. Overlijden of de onmogelijkheid, in rechte of in feite, om zijn opdracht verder te vervullen, brengt van rechtswege een einde aan zijn opdracht, evenals het verstrijken van de duur ervan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Elk besluit tot benoeming, ontslag of ambtsbeëindiging van een gedelegeerd bestuurder wordt bekendgemaakt conform de wettelijke voorschriften.

Artikel 13

De leden van de raad van bestuur die een belang van vermogensrechterlijke aard hebben dat tegenstrijdig is aan dit van de stichting, moeten de overige bestuurders daarvan vooraf in kennis stellen. Hij kan deelnemen aan de beraadslaging, maar niet aan de stemming.

De bestuurder of gedelegeerd bestuurder die bij een handeling of verrichting een strijdig belang heeft met de private stichting, mag de desbetreffende handeling of verrichting niet stellen. Desgevallend dient de raad van bestuur een bijzondere lasthebber ad hoc aan te stellen, gelast met de vertegenwoordiging van de stichting in deze aangelegenheid. Indien de stichting een commissaris heeft, moet de betrokken bestuurder of gedelegeerd bestuurder hem inlichten over het strijdig belang. De commissaris stelt hierover een verslag op over de mogelijke vermogensrechtelijke gevolgen voor de stichting.

Voormelde procedure is niet van toepassing op gebruikelijke verrichtingen, gesteld in omstandigheden die als courant te beschouwen zijn voor handelingen van dezelfde aard.

BOEKJAAR EN JAARREKENING

Artikel 14

Het boekjaar van de stichting loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van het volgende boekjaar, conform de wettelijke voorschriften terzake.

Artikel 15

De stichting moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen opdragen aan een of meer commissarissen voor zover de criteria uit artikel 37, § 5 van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de Stichtingen van toepassing zijn.

ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 16

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van een stichter of van een van zijn rechthebbenden, van een of meer bestuurders of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van de stichting.

Dergelijk verzoek kan tot de rechtbank gericht worden wanneer de doeleinden van de stichting zijn verwezenlijkt en in de andere gevallen voorzien in de wet.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanwijzen.

De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de statuten.

Artikel 17

De raad van bestuur beslist vrij over het actief van de ontbonden en vereffende stichting. De oprichter of diens rechtopvolgers hebben geen recht op terugvordering op de roerende goederen of onroerende goederen die ze ingebracht hebben in de stichting.

Het actief van de ontbonden en vereffende private stichting is bij voorkeur bestemd voor een private stichting, stichting van openbaar nut, vereniging zonder winstoogmerk of vereniging met een ideëel doel dat nauw aansluit bij of gelijkaardig is aan het doel van de private stichting, onverminderd de vrije beslissingsbevoegdheid van de raad van bestuur dienaangaande.

De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de schuldeisers. OVERGANGSBEPALINGEN

Aansluitend aan de oprichting zijn aanwezige bestuurders, in raad van bestuur bijeengekomen en hebben met eenparigheid van stemmen beslist :

- aan te stellen als voorzitter van de raad van bestuur de heer Pestieau Patrick voornoemd die aanvaardt.

- aan te stellen als secretaris de heer Ronse Paul voornoemd, die aanvaardt.

-de verrichtingen inzake het dagelijks bestuur op te dragen aan de heer Bruynsteen Brecht die tot gedelegeerd bestuurder wordt aangesteld voor onbepaalde duur en eveneens aanvaardt.

- te bepalen dat het eerste boekjaar ingaat op heden en zal eindigen op 31 december 2012.

BEVESTIGING DOOR DE NOTARIS

Ondergetekende notaris bevestigt na onderzoek dat de bepalingen van Titel 11 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder

winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder

winstoogmerk en de Stichtingen nageleefd zijn.

BEVESTIGING IDENTITEIT

Ondergetekende notaris bevestigt op zicht van bewijskrachtige

identiteitsbewijzen en van de door de wet vereiste stukken,

de identiteit en de juistheid van de naam, voornamen,

geboorteplaats en -datum van comparanten.

INFORMATIE - RAADGEVING

De partijen verklaren dat de notaris hen volledig heeft

ingelicht over de rechten, verplichtingen en lasten die

voortvloeien uit de rechtshandelingen, dewelke zij bij

huidige akte hebben gesteld en dat hij hen op onpartijdige

wijze raad heeft gegeven.

RECHT OP GESCHRIFTEN : vijftig euro

WAARVAN AKTE.

Verleden op plaats en datum als voormeld.

Na integrale voorlezing en toelichting, hebben de partijen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MALT

Adresse
SINT-STEVENSTRAAT 35D, BUS 002 9060 ZELZATE

Code postal : 9060
Localité : ZELZATE
Commune : ZELZATE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande