MARFI

Divers


Dénomination : MARFI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 881.345.265

Publication

31/07/2014
ÿþmod 111

Luik B

*14147338*

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van

Griffie

GENT

22 MU 2014

AFDELING DENDERMONDE

Ondernerningsnr : 0881.345.265

Benaming (voluit): MARFI

(verkort):

Rechtsvorm: Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel 9160 Lokeren, Leeuwerikstraat 7

Onderwerp akte : BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - ONTBINDING EN SLUITING ZONDER VEREFFENING - TOEDELING EN AFGIFTE ONROEREND GOED

Uit het verslagschrift der buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de burgerlijke vennootschap onder de vomi van een gewone commanditaire vennootschap "MARFI", gevestigd te 9160 Lokeren, Leeuwerikstraat 7, opgemaakt door notaris Xavier Desmet, te Antwerpen, vervangende zijn ambtgenoot notaris Philip Van den Abbeele te Antwerpen, op veertien juli tweeduizend en veertien, blijkt dat volgende beslissingen door de vergadering werden genomen met eenparigheid van stemmen:

La) De Algemene Vergadering heeft kennis genomen van het schriftelijk verslag van de zaakvoerder-werkend vennoot de data 1 1 juli 2014 inhoudende het voorstel tot ontbinding en waarbij voorgelegd werd een staat van activa en passiva afgesloten op 11 jull 2014.

Zij verklaart het verslag goed te keuren.

b) De voorzitter bevestigt dat een afschrift van de staat van actief en passief overhandigd werd aan de vennoten zodat zij met kennis van zaken kunnen handelen.

c) Na de uiteenzetting van de voorzitter juist te hebben bevonden, beslist de algemene vergadering de vennootschap vervroegd te ontbinden vanaf veertien juli tweeduizend en veertien.

II.De vergadering stelt vast dat:

de vennootschap een onroerend goed bezit;

uit voormelde staat van activa en passiva afgesloten op 11 juli 2014 blijkt dat het vermogen van de; vennootschap uitsluitend bestaat uit activa bestanddelen die bij wijze van overgang onder bijzondere titel zullen: overgaan in het vermogen van de aandeelhouders in verhouding tot hun aandelenbezit; er blijkt immers uiti voormelde staat dat er geen schulden naar derden te vereffenen zijn.

- deze overgang van rechtswege plaatsvindt door het opheffen van de rechtspersoonlijkheid van de vennootschap zonder dat enige vereffening noodzakelijk is.

Toedeling van een onroerend goed aan de aandeelhouders qezamenliik in het kader van de; ve effening van de vennootschap

De zaakvoerder-vennoot verklaart dat de vennootschap ten voile en enig eigenares is van een onroerend: goed

Ontslag van rechtswege-kwijting

Ten gevolge van de ontbinding neemt de algemene vergadering kennis van het ontslag van rechtswege van de zaakvoerder-vennoot,

de heer HAENTJENS Filip Lucien Jeanne Marie, geboren te Lokeren op dertig mei negentienhonderd vijfenvijftig, wonende te 9160 Lokeren, Leeuwerikstraat 7.

De vergadering verleenf hen onvoorwaardelijk kwijting en décharge voor het gevoerde beleid.

Ill. De vergadering verklaart dat de vereffening afgesloten is en de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap "MARFr definitief opgehouden heeft te bestaan, zelfs voor de behoeften van de vereffening en dat voldaan werd aan alle wettelijke voorwaarden.

De boeken en de stukken van de vennootschap zullen worden toevertrouwd aan de heer Filip Haentjens, wonende te 9160 Lokeren, Leeuwerikstraat 7, die ze moet bewaren gedurende de termijnen voorzien in de toepasselijke wetten.

De eventuele sommen en de waarden die niet opgeëist werden, dienen bij de Deposito- en Consignatiekas geconsigneerd te worden.

Op de laatste blz. van 11B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

VOOR ONTLEDEND ÜlTTREKSEL

DE NOTARIS

Xavier DESMET

Tegelijk hiermee nedergelegd :I afschrift,

^

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Staatsblad - 31/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/08/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr : 0884.345.265

Benaming

(voluit) : MARFI

(verkort) :

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE RECHTSVORM VAN EEN GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : LEEUWERIKSTRAAT 7 - 9160 LOKEREN

(volledig adres)

Onderwerp akte : VERSLAG BIJZONDER ALGEMENE VERGADERING DD 4/05/2043 - KAPITAALSVERMINDERING

De vergadering wordt geopend onder het voorzitterschap van de heer Haentjens Filip.

Gezien aile vennoten vertegenwoordigd zijn, kan de vergadering geldig beslissen over volgende agenda:







Dagorde

Kapitaalsvermindering t.b.v. ACHTENVEERTIGDU1ZEND VIERHONDERD EN TACHTIG EURO (¬ 48.480,00)

Beslissingen

1,De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal ten bedrage van vijftigduizend vijfhonderd euro (¬ 50.500,00) te verminderen met ACHTENVEERTIGDUIZEND VIERHONDERD EN TACHTIG EURO (¬ 48.480,00) door terugbetaling van gestort kapitaal aan de vennoten. De terugbetaling zal gebeuren via rekening courant. Na terugbetaling bedraagt het maatschappelijk kapitaal tweeduizend en twintig euro (¬ 2.020,00). Het aantal aandelen blijft ongewijzigd.

2.De vergadering beslist de tekst van de statuten aan te passen aan de genomen beslissing ais volgt: artikel 5  kapitaal

het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt sinds de kapitaalsvermindering van 1 mei 2013 TWEEDUIZEND EN TWINTIG EURO (¬ 2.020,00) en is verdeeld in tienduizend honderd (10.100) aandelen met elk een fractiewaarde van één tienduizend honderdste (1110.100ste) van het kapitaal.

Aldus beslist en goedgekeurd, wordt de vergadering geheven om 18.30 uur.

Haentjens Filip,

Gecommanditeerde vennoot





In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mod Wort 11.1

ICI

15/09/2011
ÿþ - Mod 2.0

i't In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

L.

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

0 5. 09. 2011

DENDER(~lr`iffeDE



V11* III11INI139NINM596*I~IIVWI NI

bel

ar BE

Sta

Ondernemingsnr : 0881.345.265

Benaming

(voluit) : MARF1

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : 9160 Lokeren, Leeuwerikstraat 7

Onderwerp akte : Buitengewone algemene vergadering - wijziging en aanpassing statuten conform de deontologie van de accountants en belastingconsulenten.

Uit het verslagschrift der buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap "MARFI", gevestigd te 9160 Lokeren, Leeuwerikstraat 7, opgemaakt door notaris Philip Van den Abbeele te Antwerpen, op één september tweeduizend en elf, blijkt dat volgende beslissingen door de vergadering werden genomen met eenparigheid van stemmen :

I. De vergadering stelt vast dat in de huidige beschikbare fondsen van de vennootschap er een bedrag van vijftigduizend vijfhonderd euro (¬ 50.500,00) onmiddellijk ter beschikking staat en waarvan het nut in de huidige vennootschapspolitiek niet meer relevant is.

Na toelichting door de voorzitter over de aard en het doel van de voorgestelde kapitaal-vermindering beslist de vergadering aldus het kapitaal van honderd en éénduizend euro (¬ 101.000,00) te verminderen met vijftigduizend vijfhonderd euro (¬ 50.500,00) door terugbetaling van kapitaal aan de vennoten van een bedrag van vijftigduizend vijfhonderd euro (¬ 50.500,00). De terugbetaling dient afgenomen te worden op het maatschappelijk kapitaal zoals dit gevormd is bij de laatste kapitaalverhoging en thans uitgedrukt is in de boeken en de statuten van de vennootschap. De terugbetaling zal gebeuren via rekening-courant.

Il, De vergadering besluit de statuten aan te passen aan de genomen beslissing en aan de laatste deontologische regelgeving bij accountants en belastingconsulenten, waarbij het doel zal aangepast worden en een aantal activiteiten dient te worden geschrapt, door aanneming van nieuwe statuten als volgt:

STATUTEN

Artikel 1 - NAAM :

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap (G.C.V.).

Haar naam luidt "MARFI".

Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheden van accountant en van belastingconsulent zijn verleend in de zin van artikel 4, 2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Artikel 2 - DUUR :

De vennootschap bestaat sinds 4 mei 2006 voor onbepaalde duur

Behoudens een gerechtelijke uitspraak kan de vennootschap slechts worden ontbonden door de wil van alle vennoten die daartoe een unaniem besluit nemen in een algemene vergadering.

Artikel 3 - ZETEL :

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9160 Lokeren, Leeuwerikstraat 7.

Elke verandering van zetel in hetzelfde taalgebied kan door de zaakvoerder worden beslist en wordt door: zijn zorgen bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsbiad.

Artikel 4  DOEL

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit,

te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd

negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Naargelang hun aard, worden deze activiteiten uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van accountant of van belastingconsulent, of die de' hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 § 1, 7°, derde alinea van het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, die hen zou toelaten deze activiteiten in eigen naam uit te oefenen, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Behoren met name tot de activiteiten van de accountant:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

1° het nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2° zowel privé- als gerechtelijke expertise, met betrekking tot de boekhoudkundige organisatie van

ondernemingen alsook de analyse met boekhoudtechnische procedés, van de positie en werking van

ondernemingen vanuit het oogpunt van hun kredietwaardigheid, rentabiliteit en risico's;

3° het organiseren van boekhoudkundige en administratieve diensten bij ondernemingen en het verstrekken

van advies inzake boekhoudkundige en administratieve organisatie bij ondernemingen;

4° het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

5° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden, het bijstaan van belastingplichtigen bij de

nakoming van hun fiscale verplichtingen en het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het

vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6° of waarin hij de

opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen, verricht;

6° het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in de nummers 1° tot 5° en waarvan de uitvoering

hem bij of krachtens de wet is voorbehouden.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent:

1° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

2° het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoort onder meer tot de verenigbare activiteiten:

" de juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van accountant of belastingconsulent;

" het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen;

" het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sociaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

De vennootschap mag tevens alle opdrachten uitvoeren die krachtens het Wetboek van vennootschappen en bijzondere wetten toevertrouwd kunnen worden aan de accountant die is ingeschreven op de deellijst van de externe accountants.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van accountant en van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van accountant en belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de accountant en belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf als voor aile derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

" vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

" rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor;

" rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaande lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee wordt belast.

Artikel 5  KAPITAAL - AANDELENREGISTER :

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt VIJFTIGDUIZEND VIJFHONDERD EURO (¬ 50.500,00) en is verdeeld in tienduizend honderd aandelen zonder nominale waarde, elk aandeel één/tienduizend honderdste vertegenwoordigend van het maatschappelijk kapitaal. De aandelen zijn genummerd van één tot en met tienduizend honderd.

Artikel 6- VENNOTEN

De vennootschap bestaat uit gecommanditeerde vennoten en stille vennoten.

a) Gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Enkel accountants en belastingconsulenten die lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten kùnnen gecommanditeerd vennoot zijn, zodat enkel zij een beslissende invloed kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap.

Indien op een bepaald ogenblik geen gecommanditeerd vennoot meer is die aan deze kwalificatie voldoet, dienen de stille vennoten ofwel te besluiten tot de ontbinding van de vennootschap ofwel de bestaande toestand te regulariseren binnen de zes maanden na de vaststelling dat er geen gecommanditeerd vennoot meer is.

Enkel accountants en belastingconsulenten die lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten mogen wettelijk in het bezit zijn van de meerderheid van de stemrechten, zodat enkel zij een beslissende invloed kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap.

b) Stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van de inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en om controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Een stille vennoot kan nooit een gecommanditeerd vennoot worden tenzij deze lid is van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Artikel 7 - OVERDRACHT VAN AANDELEN

§ 1. Overgang van aandelen onder levenden

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, onder voorbehoud van hetgeen onder § 5 staat vermeld en mits volgend bijzonder voorbehoud:

De aandelen van een gecommanditeerd of stille vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan overeenkomstig de wet, in het bijzonder de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen en het koninklijk besluit van 16 oktober 2009 tot wijziging van het koninklijk besluit van 4 mei 1999, betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, en mits de voorafgaande goedkeuring van het college van zaakvoerders/ de enige zaakvoerder.

De Raad van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten wordt ingelicht over elke wijziging van de stemrechten en van de samenstelling van haar aandeelhouderschap en bestuursorgaan binnen de vijftien dagen nadat de wijziging uitwerking krijgt.

§ 2. Vorm van de overdracht

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk

Wetboek.

§ 3. Publiciteit van overdracht

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot zullen het voorwerp

uitmaken van een publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

§ 4. Overgang van aandelen in geval van overlijden

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, onder voorbehoud van hetgeen onder § 5 staat vermeld en mits het bijzonder voorbehoud van wat bepaald werd betreffende de gecommanditeerde vennoten onder § t

§ 5. Voorkeurrecht van de vennoten

De aandelen kunnen slechts worden overgedragen nadat zij bij voorkeur voor overname zijn aangeboden aan alle vennoten.

Daartoe moeten volgende regels worden nageleefd:

De vennoot die één of meer aandelen wil overlaten aan een andere vennoot of een derde, moet de zaakvoerder of het college van zaakvoerders hierover schriftelijk inlichten.

In deze kennisgeving vermeldt hij het aantal, de voorgestelde overnameprijs, alsook de naam, de voornamen, beroep en woonplaats of de benaming, rechtsvorm en zetel van de voorgestelde overnemende vennoot of aanvaarde kandidaat-vennoot.

Binnen de vijftien dagen na de datum van verzending van deze kennisgeving, maakt de zaakvoerder of het college van zaakvoerders de inhoud van dit schrijven aan de andere vennoten bekend.

In geval van overlijden van een vennoot maakt de zaakvoerder op eigen initiatief. vijftien dagen na ontvangst van het overlijdensbericht of een officieel stuk waaruit het overlijden blijkt, aan de. vennoten bekend hoeveel aandelen de overledene bezat.

Na deze bekendmakingen wordt aan de bestaande vennoten de kans gegeven bij voorkeur, de aandelen waar het over gaat over te nemen naar evenredigheid van het aantal aandelen dat zij in eigendom bezitten.

Indien één of meer vennoten het hun geboden voorrecht niet uitoefenen, verhoogt hun verzaking het recht van de andere vennoten. Het overblijvende aandeel of aantal aandelen wordt, indien geen evenredige verdeling mogelijk is tussen de gegadigde vennoten, gesplitst in aandelenfracties tot de evenredigheid is bereikt, waarna alle aandelen wordt gelijkgeschakeld door uitgifte van nieuwe effecten gelijk aan het kleinste onderaandeel en omwisseling van de bestaande aandelen of fracties van aandelen tegen even zoveel nieuwe aandelen als er onderaandelen nodig zijn om een volledig aandeel te vormen.

De vennoot die van zijn recht van voorkeur gebruik wil maken, moet er, op straf van verval, de zaakvoerder over inlichten binnen de vijftien dagen, volgend op de dag van verzending van de voormelde bekendmaking gedaan door de zaakvoerder. Deze vennoot dient evenwel te voldoen aan de voorwaarde van artikel 6 indien het de aandelen betreft van een gecommanditeerd vennoot.

Indien geen van de vennoten zijn voorkeurrecht uitoefent, worden de door de overlater voorgestelde overnemer(s)/kandidaat venno(o)t(en) of de rechtverkrijgenden) van de overleden vennoot eigenaar(s) van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge " bedoelde aandelen, tenzij de algemene vergadering bij bijzondere meerderheid door deze statuten opgelegd deze overnemer(s) of rechtverkrijgende(n) afwijst als vennoten of tenzij de uiteindelijke verkrijger of overnemer niet voldoet aan de voorwaarde van artikel 6 indien het de aandelen van een gecommanditeerde vennoot betreft.

Daartoe moet de zaakvoerder of gecommanditeerde vennoot/vennoten het voorstel van overdracht op de agenda plaatsen van een bijzondere algemene vergadering, die in elk geval moet worden gehouden binnen de drie weken na ontvangst van de kennisgeving door de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of van de kennisgeving door de zaakvoerder van het overlijden. Indien de vergadering de voorgestelde overnemers of rechtverkrijgenden van de overleden vennoot afwijst of indien zij in geval van aandelen van een gecommanditeerd vennoot niet voldoen aan de voorwaarde bepaald in artikel 6, moet dezelfde vergadering besluiten dat het recht op overname van het aandeel van de uittredende vennoot of de rechthebbende van de overleden vennoot definitief is en moet zij een kandidaat overnemer aanwijzen die bereid is de aandelen over te nemen en die, zo nodig, dient te voldoen aan de voorwaarde van artikel 6, tegen de waarde van dit scheidingsaandeel zoals dit hierna wordt uiteengezet.

Wordt de door de algemene vergadering aangewezen kandidaat overnemer binnen de veertien dagen van zijn aanwijzing niet bereid gevonden tot de overname van de aandelen, dan heeft de uittredende vennoot of diens vertegenwoordiger(s) of rechtkrijgende(n) recht op de waarde van de aandelen. De waarde van de aandelen wordt door de betrokken partijen vrij bepaald. Bij gebrek aan akkoord wordt de prijs vastgesteld door twee deskundigen, van wie er één wordt aangewezen door de vennootschap en één door de uittredende vennoot of door de rechtverkrijgende(n) van de overleden vennoot. Komen de twee deskundigen niet tot een akkoord, dan duiden zij een scheidsrechter aan die de prijs definitief zal vaststellen en tegen wiens besluit geen beroep openstaat.

Raken zij het niet eens over de aanstelling van een scheidsrechter, dan zal deze op verzoek van de verzoekende partij aangeduid worden door de voorzitter van de rechtbank van koophandel in wiens ambtsgebied de vennootschap haar zetel heeft.

De waardebepaling en het akkoord tussen beide partijen moet ten laatste zes maanden na de uittreding opgesteld zijn.

Artikel 8 - BESTUUR

§ 1. Aantal - Benoeming

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, met dien verstande dat alleen gecommanditeerde vennoten of een persoon die de hoedanigheid heeft van accountant en/of belastingconsulent en ingeschreven is op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zaakvoerder kunnen zijn van de vennootschap.

§ 2. Duur van de opdracht - Ontslag

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om wettige redenen door een besluit van de algemene

vergadering genomen met inachtneming van de regels geldend voor wijziging der statuten.

§ 3. Bevoegdheid

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee zaakvoerders, dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten. De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de accountant en/of de belastingconsulent, zoals vermeld in artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze beperking is niet van toepassing op de zaakvoerder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder artikel 24, Ode lid die ze toelaat om deze opdrachten in eigen naam uit te oefenen.

§ 4. Externe vertegenwoordigingsmacht

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigd hij de vennootschap in alle handelingen in

en buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de

vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

§ 5. Dagelijks bestuur

De zaakvoerder(s) van de vennootschap kan/kunnen het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of één of meerdere directeuren binnen de beperkingen van hun professionele bevoegdheid en onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen betreffende het voeren van de titel en de uitoefening van het beroep van accountant en van belastingconsulent. Meer in het bijzonder mogen de directeurs aan wie het dagelijks bestuur wordt toevertrouwd en die persoonlijk geen lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van accountant en van belastingconsulent, of met het voeren van de titel van accountant en van belastingconsulent.

Het is aan de enige zaakvoerder of het college van zaakvoerders die de bijzondere bevoegdheden en bezoldigingen ten laste van de algemene kosten, die verbonden zijn aan deze functie, bepaalt.

§ 6. Bijzondere volmachten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders en/of directeuren kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd en onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen betreffende het voeren van de titel en de uitoefening van het beroep van accountant en van belastingconsulent.

Artikel 9 - CONTROLE

Iedere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controle bevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen in het algemeen van aile geschriften van de vennootschap. Iedere vennoot kan zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een extern accountant, ingeschreven op het tableau van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten.

Artikel 10  ALGEMENE VERGADERING VAN DE VENNOTEN

§ 1. Jaarvergadering - Bijzondere of buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde maandag van de maand maart om 14 uur, of indien die

dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden op de dag en uur aangewezen in de

uitnodigingen.

§ 2. Bijeenroeping

a) De bevoegdheid en verplichting tot bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder, het college van zaakvoerders of van de gecommanditeerde vennoten.

De jaarvergadering moet worden bijeengeroepen op de daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar,

De zaakvoerder is verplicht van een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe strekkende verzoek, wanneer één of meer vennoten die minstens de helft van het kapitaal vertegenwoordigen het vragen.

b) Formaliteiten

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden aan hun adres, zoals dit in het register van aandelen is genoteerd.

§ 3. Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

§ 4. Besluiten

De besluiten van de algemene vergadering worden in de regel genomen bij gewone meerderheid,

onverminderd de bijzondere regels vervat in de statuten met betrekking tot specifieke beslissingen zoals hierna

bepaald.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

§ 5. Wijziging statuten

De besluiten van de buitengewone algemene vergadering waarbij de statuten worden gewijzigd evenals de besluiten inzake wijziging van de naam, het kapitaal, het aannemen en uitsluiten ven vennoten, de vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, worden goedgekeurd mits de eenparige goedkeuring van alle gecommanditeerde vennoten en de gewone meerderheid van de stille vennoten.

Artikel 11  BOEKJAAR - INVENTARIS - JAARREKENING  WINSTVER-DELING - RESERVERING - VERLIEZEN

§ 1. Boekjaar

Hel boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september van elk jaar.

§ 2. Inventaris - Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder de inventaris van het vermogen van

de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije

boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten.

§ 3. Winstverdeling  Reservering - Verliezen

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig

akkoord van de stille vennoten is vereist.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien

is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun

inbreng mogen overtreffen.

Artikel 12 - ONTBINDING - VEREFFENING

§ 1. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden:

- ten gevolge van een rechterlijke beschikking die kracht van gewijsde heeft verkregen:

- ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van

de quorum vereisten, als gezegd in artikel 10, die gelden voor een statutenwijziging.

§ 2. Aanstelling van vereffenaars

Met het oog op de vereffenings activiteiten benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen en geeft aan hoe zij de vereffening tot een goed einde

Voar-beho; c1tn aan het Belgisch Staatsblad

moet brengen.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die ingevolge de ontbinding

automatisch uittredend zijn, van rechtswege vereffenaars.

Zij handelen alsdan namens de vennootschap in vereffening op dezelfde wijze als wanneer zij

optraden in de hoedanigheid van zaakvoerders, en hebben de bevoegdheden om de verrichtingen te stellen opgesomd cfr. artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven. Hun aanstelling geldt, behoudens ontslag door de algemene vergadering of door hen aangeboden, voor onbepaalde duur en tot beëindiging van hun opdracht.

Zijn er meerdere vereffenaars, dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluit neemt

volgens de gewone regels van vertegenwoordigende raden.

Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van : accountant en/of belastingconsulent impliceren, of die betrekking hebben op het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben), i beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

§ 3. Verdeling van het vereffeningsresultaat

De netto winst van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of na consultatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt door de vereffenaars onder de vennoten verdeeld naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, nadat, indien nodig,

de aandelen op een gelijke voet worden gesteld ofwel door aanrekening van de nog openstaande

bedragen op de aandelen waarop in mindere werd gestort, ofwel door vooruitbetaling ten bate van de aandelen waarop in hogere mate is gestort, tot belope van het verschil.

Artikel 13 - VENNOOTSCHAPSRECHT - DEONTOLOGIE

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, met de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig of met de deontologische regels van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zullen als niet geschreven worden beschouwd.

Alle bepalingen van het Wetboek van vennootschappen die overeenstemmen met onderhavige statuten en die er nog niet in vervat zijn, zullen er van rechtswege worden aan toegevoegd.

Artikel 14 - ALGEMENE BEPALING

De bepalingen van deze statuten die een dwingende wettelijke regel zouden schenden, worden als niet-geschreven beschouwd zonder dat die onregelmatigheid invloed heeft op de overige statutaire bepalingen.

Voor elke betwisting omtrent de uitvoering van deze statuten en de maatschappelijke handelingen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, wordt een exclusieve bevoegdheid toegekend aan de rechtbank in wiens rechtsgebied de maatschappelijke zetel is gevestigd, behoudens het recht voor de vennootschap er uitdrukkelijk aan te verzaken.

VOOR UITTREKSEL DE NOTARIS

Herman DESSERS

Tegelijk hiermee nedergelegd : 1 afschrift + coördinatie der statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MARFI

Adresse
LEEUWERIKSTRAAT 7 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande