MEETJESLANDSE LEERWERKBEDRIJVEN, AFGEKORT : MLWB

Association sans but lucratif


Dénomination : MEETJESLANDSE LEERWERKBEDRIJVEN, AFGEKORT : MLWB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.091.480

Publication

07/07/2014
ÿþMOED 2.2

j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 6 MI 2014

RECHIgne VAN

KOOPHANDEL Ir GENT I_

Ondernemingsnr : 0450.091.480

Benaming

(voluit) Meetjeslandse Leerwerkbedrijven

(verkort) : MLWB

Rechtsvorm vzw

Zetel: Moeie 16 bus A - 9900 Eeklo

Onderwerp akte Wijziging statuten

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 27/05/2014 besloten om wijzigingen aan te brengen in haar statuten onder titel 1 'de vereniging', hoofdstukken 1.1 (naam, zetel en werkingsgebied), 1.3 (doel) en 1A (activiteiten), De statuten worden integraal vervangen door onderstaande tekst en vervangen hierdoor aile vroegere publicaties in het Belgisch Staatsbiad.

Titel 1. De vereniging

1.1.Naam, zetel en werkingsgebied

Artikel 1, De vereniging draagt de naam Weetjeslandse Leerwerkbedrijven', toegelaten afkorting 'IVILWB'.

Artikel 2. Alle aktes, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden steeds de volledige benaming van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw., alsook het adres en de zetel van de vereniging.

Artikel 3, De zetel van de vereniging is gevestigd te 9900 Eeklo, Moeie 16a. Deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Gent. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Artikel 4. De vereniging is enerzijds actief als lokale/regionale arbeidsmarktactor binnen de regio Meetjesland en anderzijds actief ais een gespecialiseerd partner voor opleiding, begeleiding en loopbaanbeleid binnen de provincie Oost-Vlaanderen. De vzw kan echter ook activiteiten ondersteunen, opzetten en/of coördineren buiten het provinciaal werkingsgebied indien zij bijdragen tot de verwezenlijking van de algemene doelstelling van de vereniging.

1.2. Duur

Artikel 5, De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tilde ontbonden warden met inachtname van de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

1.3. Doel

Artikel 6. De vereniging wil vanuit een sociale en mensgerichte visie de integratie van personen op de arbeidsmarkt verhogen. De vereniging wil dit doel bereiken via een aanbod van opleiding, begeleiding en activerende tewerkstellingsprojecten, Zij begeleidt daarom werkzoekenden en werknemers uit kansengroepen en hun leidinggevenden ln functie van duurzaam en kwalitatief werk. Zij werkt vanuit de visie dat iedereen recht heeft op een duurzaam perspectief op werk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging stelt zich tevens tot doel om de resultaten van deze inspanningen te bestendigen. De opgedane kennis kan ook worden uitgedragen naar andere regio's en binnen diverse partnerschappen.

1.4. Activiteiten

Artikel 7. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren voornamelijk opleiding, begeleiding en tewerkstelling van risicogroepen. De activiteiten richten zich op werkzoekenden, werknemers, hun leidinggevenden en zelfstandigen.

Voor een aantal activiteiten zijn specifieke bijkomende erkenningen vereist.

De vereniging is met het oog op de professionele uitvoering van haar doelen en activiteiten aangeduid als:

-Promotor werkervaring en partner in het Leerwerkbedrijf volgens het decreet Werkervaring

-Gemandateerd centrum voor kosteloze arbeidsbemiddeling, trajectbegeleiding en competentieversterking -Erkend Loopbaancentrum voor het aanbieden van loopbaanbegeleiding aan werknemers en zelfstandigen die voldoen aan de voorwaarden voor loopbaanbegeleiding via de aanvraag van een loopbaancheque -Erkend aanbieder van job- en taalcoaching voor nieuwe werknemers en met prioritaire aandacht voor werknemers die behoren tot de kansengroepen

-Gecertificeerd outplacementkantoor dat werkt binnen de gedragscode van het CERTO (certificeringsorgaan van VDAB en Federgon)

-Erkende dienstencheque-onderneming De erkende activiteiten in het kader van dienstencheques zijn o.a.: schoonmaken van de woning met inbegrip van de ramen, wassen en strijken, kleine occasionele naaiwerken, bereiden van maaltijden, boodschappendienst, centrale voor minder-mobiele of bejaarde personen en strijken buiten het huis van de gebruiker, ... (niet limitatief),

De vzw kan ook projecten ondersteunen, opzetten en/of coördineren buiten het eigen werkingsgebied indien zij bijdragen tot de verwezenlijking van de algemene doelstelling van de vereniging. Daarnaast kan de vzw aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van

voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen..

Titel 2, Lidmaatschap

2.1.. Leden

Artikel 8, Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens vier bedragen.De leden bezitten het lidmaatschap in de zin van de wet. Zij hebben aanwezigheids- en stemrecht op de Algemene Vergadering. Artikel 9. Alle natuurlijke personen en rechtspersonen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven en door de Algemene Vergadering als dusdanig worden aanvaard, kunnen als lid tot de vereniging toetreden en dit op voorstel van de Raad van Bestuur.

Kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Algemene Vergadering. Rechtspersonen, organisaties en/of natuurlijke personen kunnen ookdoor de Raad van Bestuur worden aangezocht als kandidaat-lid. In dit geval dienen ze niet zelf hun kandidaatstelling schriftelijk te formuleren.

Artikel 10,0e Algemene Vergadering zal op haar eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding van de kandidaat ais lid, Op deze vergadering dienen minstens de helft van het aantal leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn« De beslissing wordt genomen met en meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

Artikel 11. De Algemene Vergadering kan naar eigen inzicht en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

Artikel 12. Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden.

Artikel 18. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van [id. Deze uitsluiting geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MM 2.2

Beëindiging van het lidmaatschap

Artikel 14. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk te worden gemeld aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Artikel 15. De Algemene Vergadering kan slechts tot uitsluiting van een lid beslissen bij 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt , voorgesteld heeft het recht gehoord te worden.

Artike116. Het lidmaatschap van Leden die 2 opéénvolgende kalenderjaren niet aanwezig zijn op, hetzij de Algemene Vergadering hetzij de Raad van Bestuur, wordt automatisch en zonder voorafgaande verwittiging opgeschort tot de eerstvolgende Algemene Vergadering die over het lidmaatschap zal beslissen.

Titel 3. De Algemene Vergadering

3.1. Samenstelling

Artikel 17. De Algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Rechtspersonen werden vertegenwoordigd door een vaste afgevaardigde van deze rechtspersoon of zijn plaatsvervanger. Waarnemers of personeelsleden van de vereniging kunnen op uitnodiging de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

3.2. Bevoegdheden

Artikel 18. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1.De goedkeuring van de statuten en de wijziging van de statuten

2.0e (her)benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.De kwijting van de bestuurders

4.0e goedkeuring van de jaarrekeningen en de begrotingen

5.0e eventuele benoeming en afzetting van een commissaris en het bepalen van diens bezoldiging en de

kwijting van de commissaris

6.De goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, het benoemen van een vereffenaar

en het bepalen van diens vergoeding

7.De aanvaarding en de uitsluiting van leden

8.De uitoefening van aile andere machten die uit de wet en/of de statuten voortvloeien

3.3. Vergadering, beraadslaging en beslissing

Artikel 19, De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, in zijn afwezigheid door een ander lid dat wordt aangeduid door de vergadering,

Artikel 20. Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

Artikel 21. De Gewone Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen en dit voor het einde van het tweede kwartaal. Ze neemt ter zitting onder meer kennis van het jaarverslag, keurt de rekeningen en het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar goed en stelt de begroting vast. Artikel 22. Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 2/5 van alle leden.

Artikel 23. De bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt bij gewone brief of per e-mail, aan elk lid van de Algemene Vergadering en wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering verstuurd op het adres dat het lid daartoe laatst heft opgegegeven aan de secretaris. De vergaderingen gaan door op de maatschappelijke zetel of op een plaats die wordt vermeld in de uitnodiging. Artikel 24. De agenda voor de vergaderingen wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Op verzoek van tenminste twee leden is de Raad van Bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de voorgestelde onderwerpen. Het verzoek tot aanvulling van de agenda dient schriftelijk bij de voorzitter van de Raad van Bestuur te worden ingediend, tenminste drie dagen voor de dag van de vergadering. Artikel 25. De besluiten van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag dat ondertekend wordt door de voorzitter of door de penningmeester. Het verslag wordt aan de leden of hun vertegenwoordigers toegestuurd en bewaard op de zetel van de vereniging.

3.4. Quora en stemming

Artikel 26. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen mits de helft van de leden vertegenwoordigd is. Indien de vereiste vertegenwoordiging niet wordt bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 27. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheidv an de stemmen van de aanwezigen, behalve wanneer de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

de wet van 16 januari 2003, of de statuten dit anders voorzien.

Een onthouding geldt niet als uitgebrachte sten Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Artikel 28. Elk lid kan zich, bij diens verhindering, laten vervangen door zijn plaatsvervanger.

Artikel 29. Elk lid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Algemene Vergadering. Elk lid kan maximum één ander lid bij volmacht vertegenwoordigen.

Artikel 30. Tot wijziging van de statuten of tot de ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien de wijziging of de ontbinding op de oproeping is vermeld en indien tenminste 2/3 van het totaal aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt de vereiste vertegenwoordiging niet bereikt, dan kan 15 dagen later een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Titel 4, Bestuur en vertegenwoordiging

4.1. Raad van Bestuur

Artikel 31. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die minimaal 3 leden telt, allen leden van de Algemene Vergadering.

Artikel 32. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 33. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kostloos uit. Aan de leden van de Raad van Bestuur wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Artikel 34, De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Artikel 35. Een bestuurder is na zijn ontslag verplicht om de continuïteit van zijn mandaat waar te nemen totdat in zijn vervanging is voorzien.

4.2. Raad van Bestuur.; vergaderingen, beraadslaging en beslissing

Artikel 36 De Raad van Bestuur vergadert telkens wanneer de belangen van de vereniging dat vereisen, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurden

Artikel 37, De vergadering wordt gehouden op de in de oproeping aangewezen plaats en tijd.

Artikel 38. De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

Artikel 39. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij dienst afwezigheid door een door de vergadering aangewezen bestuurder.

Artikel 40, De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, Een onthouding wordt niet meegerekend ais stem.

Artikel 41. De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen mits de helft van de leden is vertegenwoordigd. Wordt dit quorum niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 42. ledere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht verlenen aan een ander bestuurder om hem te vertegenwoordigen op een vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 43. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw dat vereisen kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt dat er een beraadslaging plaatsvond per mail, fax of telefoonconferentie.

Artikel 44. De Raad van Bestuur kan waarnemers of personeelsleden uitnodigen voor de vergadering, evenwel zonder stemrecht.

Artike145. De besluiten van de Raad van Bestuur worden opgenomen in een verslag dat ondertekend wordt door de voorzitter of door de penningmeester. Het verslag wordt aan de leden of hun vertegenwoordigers toegestuurd en bewaard op de zetel van de vereniging.

4.3. Intern bestuur

Artikel 46, De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezen Cijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor in overeenstemming met de vzw-wet enkel de Algemene Vergadering voor bevoegd is.

Artikel 47. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het omkaderingspersoneel en bepaalt hun bezoldigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 48. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 49. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden-niet bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. Artikel 50. De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vereniging en de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet nalevering ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

4.4.Exteme vertegenwoordiging

Artikel 51. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt ais college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hg vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Artikel 52 De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken zijn verantwoordelijkheden overdragen aan een ander persoon of personen, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Artikel 53. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de penningmeester die gezamenlijk handelen.

Artikel 54. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere of beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolgmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt inzake lastgeving.

4.5, Bekendmakingsvereisten

Artikel 55, De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neeriegging in het verenigingsdossier ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, en van een uittrekstel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in elk geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

4.6.. Dagelijks bestuur

Artikel 56, De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, zowel op intern vlak als ook op vlak van externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen. Artikel 57. De persoon belast met het dagelijks bestuur moet geen lid zijn van de vereniging of van de Raad van Bestuur. De persoon belast met het dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen, post en alle andere instellingen en met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van het personeel. De persoon belast met het dagelijks bestuur kan specifieke taken die behoren tot zijn bevoegdheden aan derden, al dan niet leden van de Raad van Bestuur, delegeren.

Artikel 58, ln afwijking van artikel 13bis van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur alleen handelen en beslissingen nemen. Deze handelingen en beslissingen houden enkel verband met de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van het dagelijks bestuur. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Artikel 59. De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één of meerdere van zijn leden die dan het Dagelijks Bestuur uitmaken,

4.7. Toezicht door een commissaris

Artikel 60, Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel -1 7§5 van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 61. Zodra de vzw de dremperbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der E3edrijfsrevisoren voor een termijn van 1 jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Financiering en boekhouding

Artikel 62. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Artikel 63, Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de rivet.

Artikel 64. Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 65, Bij het einde van elk boekjaar exit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en stelt hij de begroting voor het volgend boekjaar op. De jaarrekening en het voorstel van begroting worden door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

Artikel 66, Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

Artikel 67. Het batig saldo wordt aan het vermogen van de vereniging toegevoegd en kan ook onder geen beding bij wijze van dividenden of anderzijds aan de leden worden uitgekeercL

Artikel 68. De jaarrekening wordt overeeenkomstig de vzw-wet neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

4.9. Aansprakelijkheid van de bestuurders

Artikel 69. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Artikel 70, Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht in overeenstemming niet het gemeen recht, het bepaalde in de wet en ln de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

4.10, Ontbinding

Artikel 71. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van de voorstellen niet betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van aile leden. De eamenroeping en agendering vinden plaats in overeenstemming met de statuten van de vereniging. Artikel 72, De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid zoals bepaalt in artikel 30 van deze statuten.

Artikel 73. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij 'vzw In vereffening' is in overeenstemming met de vzw-wet.

Artikel 74. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Artikel 75. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van pet vermogen van de vzw dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Artikel 76. Aile beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening ende bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad in overeenstemming met de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

4.11 Overige bepalingen

/7,Voor aile beschikkingen niet voorzien in deze statuten, verklaren de aangeslotenen zich te zullen richten paar de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 ende Wet van 16 januari 2003.

MOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Akte samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 27/05/2014 voor de vereniging de benoeming van de leden van de Raad van Bestuur verlengd.

De Raad van Bestuur bestaat uit volgende leden:

Joos Luc, Korte Moeie a2, 9900 Eeklo, geboren te Eeklo op 15/03/1953

Van Lersberghe Dirk, Motje 2, 9930 Zomergem, geboren te Zomergem op 18/12/1958

Desmet Philippe, Vlamingstraat 9, 9900 Eeklo, geboren te Gent op 11/06/1961

Neyt Katrien, Luchterenkerkweg 13, 9031 Drongen, geboren te Assenede op 06/02/1966

De Raad van Bestuur treedt op als college en heeft bestuurdersbevoegdheid voor alle bevoegdheden die niet toekomen aan de Algemene Vergadering

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Van Lersberghe Dirk

Penningmeester: Joos Luc

En hebben benoemd als persoon belast met het dagelijks bestuur;

De Sutter Isabel, Oude Burkelwegel 2, 9990 Maldegem, geboren te Eeklo op 08/04/1980

Akte vertegenwoordiging

De benoemde leden van de Raad van Bestuur zijn ter Algemene Vergadering van 27/05/2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, overgegaan tot de verlenging van volmachten aan volgende personen:

Gevolmachtigden

Voorzitter: Van Lersberghe Dirk, Motje 2,9930 Zomergem, geboren te Zomergem op 18/12/1958

Penningmeester: Joos Luc, Korte Moeie a2, 9900 Eeklo, geboren te Eeklo op 15/03/1953

Persoon belast met het Dagelijks Bestuur: De Sutter Isabel, Oude Burkelwegel 2, 9990 Makiegem, geboren te Eeklo op 08/04/1980.

De volmachten zijn als volgt vastgelegd:

Financieel

De persoon belast met het Dagelijks Bestuur en de penningmeester van de vereniging hebben, elk afzonderlijk en ongeacht het bedrag, algemene volmacht op alle rekeningen van Meetjeslandse Leerwerkbedrijven vzw.

De persoon belast met het dagelijks bestuur kan aan administratief bediende(n) en daar waar noodzakelijk voor het uitvoeren van administratieve taken, volmacht geven op alle rekeningen van de vereniging met een maximum van 500 euro.

Personeelsbeleid

De gevolmachtigden vertegenwoordigen elk afzonderlijk de vereniging n aile personeelszaken (aanwerving, ontslag, toekennen tijdskrediet, enz...). Voor wat echter betreft de aanwerving of het ontslag van omkaderingspersoneel kunnen enkel de voorzitter of de penningmeester de vereniging geldig vertegenwoordigen.

Andere vertegenwoordigingsbevoegdheden:

De persoon belast met het dagelijks bestuur kan een postvolmacht geven aan administratief bediende(n) daar waar noodzakelijk voor het uitvoeren van de administratieve taken.

Alle andere bevoegdheden kunnen worden opgenomen in een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Luc Joos, Dirk Van Lersberghe

secretaris voorzitter

Iiillagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bl. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

16/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 0450.091.480 Benaming

1

*11041565*

t:

s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

(voluit) : Meetjeslandse Leerwerkbedrijven

(verkort) : MLWB

Rechtsvorm : vzw /~

Zetel : Eeklo efoo, f or _ (.. /i6et-(44 '9

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, akte samenstelling Raad van Bestuur en akte vertegenwoordiging

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 17/02/2011 besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst. Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad komen te vervallen en als onbestaande dienen beschouwd te worden.

Titel 1. De vereniging

1.1. Naam, zetel en werkingsgebied

Artikel 1. De vereniging draagt de naam 'Meetjeslandse Leerwerkbedrijven', toegelaten afgekorting 'MLWB'.

Artikel 2. Alle aktes, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden steeds de volledige benaming van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting `vzw', alsook het adres en de zetel van de vereniging.

Artikel 3. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9900 Eeklo, Moeie 16a. Deze valt onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement.

Artikel 4.Het werkingsgebied strekt zich uit over het grondgebied van het Meetjesland en omvat de gemeenten Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot, Zelzate en Zomergem.

De vzw kan echter ook activiteiten ondersteunen, opzetten en/of coördineren buiten het werkingsgebied indien zij bijdragen tot de verwezenlijking van de algemene doelstelling van de vereniging.

1.2. Duur

Artikel 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden met inachtname van de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

1.3. Doel

Artikel 6. De vereniging heeft tot doel om de opleidings- begeleidings- en tewerkstellingskansen van risicogroepen in het Meetjesland te verhogen. De vereniging stelt zich tevens tot doel om de resultaten van deze inspanningen te bestendigen. De opgedane kennis kan ook worden uitgedragen naar andere regio's.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.4. Activiteiten

Artikel 7. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoren voornamelijk opleiding, begeleiding en tewerkstelling van risicogroepen.

De VDAB heeft op 1 december 2010 het Mandaat voor Kosteloze Arbeidsbemiddeling, Mandaat voor Kosteloze Trajectbegeleiding en Mandaat voor Kosteloze Competentieontwikkeling voor onbepaalde duur aan de vzw toegekend in functie van de kosteloze ondersteuning tijdens en bij hun traject naar werk. Daarnaast werd de vzw erkend voor het uitvoeren van alle activiteiten in het kader van de dienstencheques, o.a.: schoonmaken van de woning met inbegrip van de ramen, wassen en strijken, kleine occasionele naaiwerken, bereiden van maaltijden, boodschappendienst, centrale voor minder-mobiele of bejaarde personen en strijken buiten het huis van de gebruiker, ... (niet limitatief).

De vzw kan ook projecten ondersteunen, opzetten en/of coördineren buiten het eigen werkingsgebied indien zij bijdragen tot de verwezenlijking van de algemene doelstelling van de vereniging. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Titel 2. Lidmaatschap

2.1. Leden

Artikel 8. Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens vier bedragen.De leden bezitten het lidmaatschap in de zin van de wet. Zij hebben aanwezigheids- en stemrecht op de Algemene Vergadering. Artikel 9. Alle natuurlijke personen en rechtspersonen die de doelstellingen van de vereniging

onderschrijven en door de Algemene Vergadering als dusdanig worden aanvaard, kunnen als lid tot de vereniging toetreden en dit op voorstel van de Raad van Bestuur.

Kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Algemene Vergadering. Rechtspersonen, organisaties en/of natuurlijke personen kunnen ook door de Raad van Bestuur worden aangezocht als kandidaat-lid. In dit geval dienen ze niet zelf hun kandidaatstelling schriftelijk te formuleren. Artikel 10. De Algemene Vergadering zal op haar eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als lid. Op deze vergadering dienen minstens de helft van het aantal leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met en meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

Artikel 11. De Algemene Vergadering kan naar eigen inzicht en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als lid.

Artikel 12. Er is geen lidgeld verschuldigd door de leden.

Artikel 13. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

2.2. Beëindiging van het lidmaatschap

Artikel 14. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk te worden gemeld aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

Artikel 15. De Algemene Vergadering kan slechts tot uitsluiting van een lid beslissen bij 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld heeft het recht gehoord te worden.

Artikell6. Het lidmaatschap van Leden die 2 opéénvolgende kalenderjaren niet aanwezig zijn op, hetzij de Algemene Vergadering hetzij de Raad van Bestuur, wordt automatisch en zonder voorafgaande verwittiging opgeschort tot de eerstvolgende Algemene Vergadering die over het lidmaatschap zal beslissen.

Titel 3. De Algemene Vergadering

3.1. Samenstelling

Artikel 17. De Algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door een vaste afgevaardigde van deze rechtspersoon of zijn plaatsvervanger. Waarnemers of personeelsleden van de vereniging kunnen op uitnodiging de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

3.2. Bevoegdheden

Artikel 18. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1.De goedkeuring van de statuten en de wijziging van de statuten

2.De (her)benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.De kwijting van de bestuurders

4.De goedkeuring van de jaarrekeningen en de begrotingen

5.De eventuele benoeming en afzetting van een commissaris en het bepalen van diens bezoldiging en de

kwijting van de commissaris

6.De goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, het benoemen van een vereffenaar

en het bepalen van diens vergoeding

7.De aanvaarding en de uitsluiting van leden

8.0e uitoefening van alle andere machten die uit de wet en/of de statuten voortvloeien

3.3. Vergadering, beraadslaging en beslissing

Artikel 19. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, in

zijn afwezigheid door een ander lid dat wordt aangeduid door de vergadering. N

Artikel 20. Alle leden hebben gelijk stemrecht. Elk lid heeft één stem.

Artikel 21. De Gewone Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen en dit voor het einde van het tweede kwartaal. Ze neemt ter zitting onder meer kennis van het jaarverslag, keurt de rekeningen en het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar goed en stelt de begroting vast. Artikel 22. Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 2/5 van alle leden.

Artikel 23. De bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt bij gewone brief of per e-mail, aan elk lid van de Algemene Vergadering en wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering verstuurd op het adres dat het lid daartoe laatst heft opgegegeven aan de secretaris. De vergaderingen gaan door op de maatschappelijke zetel of op een plaats die wordt vermeld in de uitnodiging. Artikel 24. De agenda voor de vergaderingen wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Op verzoek van tenminste twee leden is de Raad van Bestuur evenwel verplicht de agenda aan te vullen met de voorgestelde onderwerpen. Het verzoek tot aanvulling van de agenda dient schriftelijk bij de voorzitter van de Raad van Bestuur te worden ingediend, tenminste drie dagen voor de dag van de vergadering.

Artikel 25. De besluiten van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag dat ondertekend wordt door de voorzitter of door de penningmeester. Het verslag wordt aan de leden of hun vertegenwoordigers toegestuurd en bewaard op de zetel van de vereniging.

3.4. Quora en stemming

Artikel 26. De Algemene Vergadering kan geldig beraadslagen mits de helft van de leden vertegenwoordigd is. Indien de vereiste vertegenwoordiging niet wordt bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 27. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheidv an de stemmen van de

aanwezigen, behalve wanneer de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, of de statuten dit anders voorzien.

Een onthouding geldt niet als uitgebrachte stem. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Artikel 28. Elk lid kan zich, bij diens verhindering, laten vervangen door zijn plaatsvervanger.

Artikel 29. Elk lid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Algemene Vergadering. Elk lid kan maximum één ander lid bij volmacht vertegenwoordigen.

Artikel 30. Tot wijziging van de statuten of tot de ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien de wijziging of de ontbinding op de oproeping is vernield en indien tenminste 2/3 van het totaal aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt de vereiste vertegenwoordiging niet bereikt, dan kan 15 dagen later een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Titel 4. Bestuur en vertegenwoordiging

4.1. Raad van Bestuur

Artikel 31. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die minimaal 3 leden telt, allen leden van de Algemene Vergadering.

Artikel 32. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 33. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kostloos uit. Aan de leden van de Raad van Bestuur wordt geen vermogensvoordeel toegekend.

Artikel 34. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Artikel 35. Een bestuurder is na zijn ontslag verplicht om de continuïteit van zijn mandaat waar te nemen totdat in zijn vervanging is voorzien.

4.2. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

Artikel 36. De Raad van Bestuur vergadert telkens wanneer de belangen van de vereniging dat vereisen, alsook binnen de 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

Artikel 37. De vergadering wordt gehouden op de in de oproeping aangewezen plaats en tijd.

Artikel 38. De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

Artikel 39. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij dienst afwezigheid door een door de vergadering aangewezen bestuurder.

Artikel 40. De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Een onthouding wordt niet meegerekend ais stem.

Artikel 41. De Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen mits de helft van de leden is vertegenwoordigd. Wordt dit quorum niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 42. Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht verlenen aan een ander bestuurder om hem te vertegenwoordigen op een vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 43. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw dat vereisen kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt dat er een beraadslaging plaatsvond per mail, fax of telefoonconferentie.

Artikel 44. De Raad van Bestuur kan waarnemers of personeelsleden uitnodigen voor de vergadering, evenwel zonder stemrecht.

Artikel45. De besluiten van de Raad van Bestuur worden opgenomen in een verslag dat ondertekend wordt door de voorzitter of door de penningmeester. Het verslag wordt aan de leden of hun vertegenwoordigers toegestuurd en bewaard op de zetel van de vereniging.

4.3. Intern bestuur

Artikel 46. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor in overeenstemming met de vzw-wet enkel de Algemene Vergadering voor bevoegd is.

Artikel 47. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het omkaderingspersoneel en bepaalt hun bezoldigingen.

Artikel 48. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Artikel 49. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden-niet bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 50. De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vereniging en de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegd heidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet nalevering ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.4.Externe vertegenwoordiging

Artikel 51. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Artikel 52. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken zijn verantwoordelijkheden overdragen aan een ander persoon of personen, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Artikel 53. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter en de penningmeester die gezamenlijk handelen.

Artikel 54. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere of beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevotgmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden in overeenstemming met wat geldt inzake lastgeving.

4.5. Bekendmakingsvereisten

Artikel 55. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, en van een uittrekstel daarvan bestemd om in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in elk geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vereniging afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvangvan hun bevoegdheden.

4.6. Dagelijks bestuur

Artikel 56. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, zowel op intern vlak als ook op vlak van externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen. Artikel 57. De persoon belast met het dagelijks bestuur moet geen lid zijn van de vereniging of van de Raad van Bestuur. De persoon belast met het dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen, post en alle andere instellingen en met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van het personeel. De persoon belast met het dagelijks bestuur kan specifieke taken die behoren tot zijn bevoegdheden aan derden, al dan niet leden van de Raad van Bestuur, delegeren.

Artikel 58. In afwijking van artikel 13bis van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur alleen handelen en beslissingen nemen. Deze handelingen en beslissingen houden enkel verband met de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van het dagelijks bestuur. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt.Niet naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Artikel 59. De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één of meerdere van zijn leden die dan het Dagelijks Bestuur uitmaken.

4.7. Toezicht door een commissaris

Artikel 60. Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17§5 van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

Artikel 61. Zodra de vzw de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van 1 jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

4.8. Financiering en boekhouding

Artikel 62. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Artikel 63. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 64. Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 65. Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOi} 2.2

en stelt hij de begroting voor het volgend boekjaar op. De jaarrekening en het voorstel van begroting worden door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

Artikel 66. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

Artikel 67. Het batig saldo wordt aan het vermogen van de vereniging toegevoegd en kan ook onder geen beding bij wijze van dividenden of anderzijds aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 68. De jaarrekening wordt overeeenkomstig de vzw-wet neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

4.9. Aansprakelijkheid van de bestuurders

Artikel 69. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw.

Artikel 70. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht in overeenstemming met het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

4.10. Ontbinding

Artikel 71. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van de voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 115 van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats in overeenstemming met de statuten van de vereniging. Artikel 72. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid zoals bepaalt in artikel 30 van deze statuten.

Artikel 73. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij 'vzw in vereffening' is in overeenstemming met de vzw-wet.

Artikel 74. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

Artikel 75. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Artikel 76. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening ende bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad in overeenstemming met de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

4.11. Overige bepalingen

77.Voor alle beschikkingen niet voorzien in deze statuten, verklaren de aangeslotenen zich te zullen richten naar de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 ende Wet van 16 januari 2003.

Akte samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, is in haar zitting van 17/02/2011 overgegaan tot het bepalen van volmachten voor de vereniging.

Ontslag van de volgende leden van de Raad van Bestuur

Verhelst Robert,

Herbenoeming als lid van de Raad van Bestuur

Joos Luc, Korte Moeie a2, 9900 Eeklo, geboren te Eeklo op 15/03/1953

Van Lersberghe Dirk, Motje 2, 9930 Zomergem, geboren te Zomergem op 18/12/1958

Desmet Philippe, Vlamingstraat 9, 9900 Eeklo, geboren te Gent op 11/06/1961

Benoeming als lid van de Raad van Bestuur

Neyt Katrien, Luchterenkerkweg 13, 9031 Drongen, geboren te Assenede op 06/02/1966

De Raad van Bestuur treedt op als college en heeft bestuurdersbevoegdheid voor alle bevoegdheden die niet toekomen aan de Algemene Vergadering

MOD 2.2

Luik B - Vervolg'

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Van Lersberghe Dirk Penningmeester: Joos Luc

r-behouden aan het Belgisch Staatsblad

En hebben benoemd als persoon belast met het dagelijks bestuur:

De Sutter Isabel, Oude Burkelwegel 2, 9990 Maldegem, geboren te Eeklo op 08/04/1980

Akte vertegenwoordiging

De benoemde leden van de Raad van Bestuur zijn ter Algemene Vergadering van 1710212011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, overgegaan tot het verlenen van volmachten aan volgende personen:

Gevolmachtigden

Voorzitter: Van Lersberghe Dirk, Motje 2, 9930 Zomergem, geboren te Zomergem op 18/12/1958 Penningmeester: Joos Luc, Korte Moeie a2, 9900 Eeklo, geboren te Eeklo op 15/03/1953

Persoon belast met het Dagelijks Bestuur: De Sutter Isabel, Oude Burkelwegel 2, 9990 Maldegem, geboren te Eeklo op 08/04/1980.

De volmachten worden als volgt vastgelegd:

Financieel

De persoon belast met het Dagelijks Bestuur en de penningmeester van de vereniging hebben, elk afzonderlijk en ongeacht het bedrag, algemene volmacht op alle rekeningen van Meetjeslandse Leerwerkbedrijven vzw.

De persoon belast met het dagelijks bestuur kan aan administratief bediende(n) en daar waar noodzakelijk voor het uitvoeren van administratieve taken, volmacht geven op alle rekeningen van de vereniging met een maximum van 500 euro,

Personeelsbeleid

De gevolmachtigden vertegenwoordigen elk afzonderlijk de vereniging in alle personeelszaken (aanwerving, ontslag, toekennen tijdskrediet, enz...). Voor wat echter betreft de aanwerving of het ontslag van omkaderingspersoneel kunnen enkel de voorzitter of de penningmeester de vereniging geldig vertegenwoordigen.

Andere vertegenwoordigingsbevoegdheden:

De persoon belast met het dagelijks bestuur kan een postvolmacht geven aan administratief bediende(n) daar waar noodzakelijk voor het uitvoeren van de administratieve taken.

Alle andere bevoegdheden kunnen worden opgenomen in een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Luc Joos, Dirk Van Lersberghe voorzitter

secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luicc B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MEETJESLANDSE LEERWERKBEDRIJVEN, AFGEKORT : …

Adresse
MOEIE 16, BUS A 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande