MELANGE BIZAAR

Association sans but lucratif


Dénomination : MELANGE BIZAAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.866.251

Publication

24/04/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

h MONITEUR BELGE Gent

Afdeling Oudenaarde

2015 0 2 APL " 2015

fiATSBLAD Griffie

11



t 6 -04-



*1506036 '

BELGISCH ST



Ondemerningsnr : 0611 .8C6' .95,1

Benaming

(voluit) : MELANGE BIZAAR

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 9500 GERAARDSBERGEN - Zarlandingeplein 23

Onderwerp akte : Oprichting

Op 1 april 2015 zijn de personen waarvan de namen, voornamen en woonplaatsen hierna zijn vermeld, samengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten

" Mevrouw REMORY Liliane, wonende te 9500 OPHASSELT  Paddepoel 5, geboren op 28/07/1961  NN' 610728-350-43 ;

" Mevrouw MOOCK Peggy, wonende te 9400 VOORDE  Ophemetraat 132, geboren op 16/02/1977 NN, 770216-190-88;

" Mevrouw DE PROFT Lindsey, wonende te 9500 OPHASSELT  Tempelstraat 20, geboren op 01/07/1991  NN 910701-258-23.

Met eenparigheid van stemmen wordt het volgende beslist

Titel I. Benaming  zetel  doel - duur

Art. 1

De vereniging wordt opgericht overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, waarbij aan bedoelde verenigingen; rechtspersoonlijkeid werd verleend.

De vereniging wordt opgericht onder de benaming « MELANGE BIZAAR ».

Het logo « VZW » dient voor te komen op alle publicaties, facturen, aankondigingen en op alle andere documenten die uitgaan van de vereniging,

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd op het volgende adres :

9500 GERAARDSBERGEN  Zarlandingeplein 23 .

De vzw hangt af van het gerechtelijk arrondissement van OUDENAARDE.

Art. 3

De vereniging heeft voornamelijk tot doel :

" Het bevorderen van de gelijkheid en de bestrijding van etnische discriminatie in het kader van del Universele Verklaring van de Rechten van de mens;

" Het bevorderen van initiatieven die tot doel hebben de multiculturele dialoog te bevorderen;

" Het investeren in de aankoop, de verhuring, de creatie of de renovatie van één of meerdere infrastructuren, toegankelijk voor het publiek (ontmoetingslokalen) voor het organiseren van socioculturele, educatieve,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

À

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

artistieke of sportieve activiteiten, kapsalons, massagesalons of welzijnscentra, alsook het uitbaten van deze infrastructuren;

" Het uitbaten van een taverne of cafetaria, verbonden aan één van deze culturele infrastructuren;

" Het organiseren van events of familiale festiviteiten met een volks karakter;

" Het organiseren van modedefilés, tentoonstellingen, concerten en spektakels, dj-avonden, thema-avonden, danslessen, exotische familiefeesten, enz;

" Het organiseren van culturele activiteiten, zoals muziekavcnden, concerten en/of festivals;

" Het organiseren van sportactiviteiten, voetbal en baskettornooien, enz.;

" Het organiseren van events met old timers, rally's voor amateurs en voor beroepspiloten;

" Het tewerkstellen van mensen die moeilijk plaatsbaar zijn op de arbeidsmarkt, dit eventueel in samenwerking met officiële of overheidsinstellingen, zoals Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn (artikel 60).

In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen. De opsomming van de voorncemde activiteiten is dus enkel indicatief en niet beperkend,

De vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde termijn. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel 11. Lidmaatschap  toetreding -- uittreding - uitsluiting

Art. 5:

De leden van de vereniging zijn de ondergetekende oprichters, als mede diegenen die later toetreden overeenkomstig artikel 6. Zij vormen de algemene vergadering. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet te minste drie bedragen.

Wanneer door ontslag, uitsluiting of overlijden van een lid, het aantal leden minder dan drie zou bedragen, moet binnen de vijftien maanden, te rekenen van de datum van ontslag, uitsluiting of overlijden, in de vervanging worden voorzien.

Art, 6 :

Om lid te worden van de vereniging door toetreding moet men :

a)voorgedragen worden door de algemene vergadering en met drievierdemeerderheid aangenomen worden. De algemene vergadering is er niet toe gehouden haar beweegredenen bekend te maken inzake het al dan niet aanvaarden van een kandidaat.

b)de statuten bijtreden en het maatschappelijk register ondertekenen.

Aan de toetredende persoon wordt een eensluidend exemplaar van de statuten overhandigd.

Art. 7:

Het ontslag moet bij gewoon schrijven aan de raad van bestuur worden meegedeeld. De uitsluiting gebeurt op de wijze voorzien in artikel 12 van de Wet van 21 juni 1921.

Wie uit hoofde van een bepaalde hoedanigheid lid is of wordt van de vereniging, houdt van rechtswege op lid te zijn van zodra hij deze hoedanigheid verliest. Het verlies van het lidmaatschap gaat in op de dag waarop de raad van bestuur zulks heeft vastgelegd.

De leden die om het even welke reden het lidmaatschap verliezen, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen, noch rekening of inventaris eisen, noch de zegels doen leggen.

Art. 8 :

De vereniging zal ereleden en beschermende leden mogen aanwerven. Deze worden niet aanzien ais eigenlijke leden van de vereniging en bezitten geen maatschappelijke rechten. Nochtans kunnen zij, of enkele onder hen, uitgenodigd worden om aanwezig te zijn op de vergaderingen van de raad van bestuur of van de algemene vergadering, als waarnemers of raadgevers, wanneer de dagorde aangelegenheden vermeld waarin zij als bijzonder bevoegd worden beschouwd.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 9 :

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen en verplichtingen van de vereniging.

Titel III. De Raad van Bestuur

Art. 10

Zij worden benoemd voor de eerste maal door de oprichters en daarna door de algemene vergadering, die hen te allen tijde kan ontzetten. Het mandaat van bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, afzetting of verlies van lidmaatschap.

Art. 11 :

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een bureau, ondermeer een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Ingeval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de secretaris of bij ontstentenis, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter kan alleen rekeningen openen bij de financiële instellingen en hierop alle verrichtingen nodig voor het dagelijks bestuur uitvoeren. De voorzitter bezit dus de maatschappelijke handtekening van de vereniging.

Art. 12

De voorzitter, of bij belet van de voorzitter, twee bestuurders, roepen de raad van bestuur samen, zo dikwijls als zij het nodig achten en minstens een maal per kwartaal.

De bijeenroeping van de raad van bestuur is verplicht indien minstens de helft van de leden van de raad van bestuur dit aanvragen.

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of op de plaats die vermeld staat op de oproepingsbrieven.

Deze worden bij gewone zending minstens zeven dagen vooraf verstuurd naar de bestuurders, op het adres door hen aangeduid, met opgave van de dagorde.

Geen enkele beslissing kan genomen worden buiten de dagorde.

Alleen door een unanieme beslissing van de aanwezige bestuurders kan van de hierboven vermelde

" formaliteiten worden afgezien.

Art. 13

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen bij aanwezigheid van minstens drievierden van zijn leden.

Wordt deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd binnen de maand, met dezelfde dagorde.

Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig, ongeacht het aantal aanwezige leden.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij drievierde meerderheid, onthoudingen niet meegeteld.

Bij staking van stemmen zal de stem van diegene die de raad voorzit, beslissend zijn.

Art,14:

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreid bevoegdheden om op te treden namens de vereniging en om alle daden van bestuur en beschikking te verrichten die binnen het maatschappelijk doel vallen.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Alles wat niet uitdrukkelijk en verplichtend is voorbehouden aan de algemene vergadering door de Wet of door de statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan met name alle betalingen doen of ontvangen, alle roerende of onroerende goederen verkrijgen, ruilen, vervreemden, huren of verkopen, zelfs voor meer dan negen jaar, alle toelagen van particuliere of officiële zijde aanvaarden of ontvangen, aile giften en schenkingen aanvaarden of ontvangen, aile overeenkomsten, contracten en aannemingen toestaan of afsluiten, alle leningen en kredietopeningen met of zonder waarborg aangaan, alle in de plaatsstellingen en borgstellingen toestaan of aanvaarden, de onroerende goederen van de vereniging met hypotheek bezwaren, aile leningen toestaan en voorschotten geven, afstand doen van alle uit verbintenissen ontstane persoonlijke of zakelijke rechten, alsmede van alle zakelijke en persoonlijke zekerheden, zowel voor als na betaling, handlichting verlenen aan alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen van alle beslag of andere verhinderingen, als eiser of verwaarder pleiten voor aile rechtscolleges en alle vonnisssen of arresten uitvoeren of doen uitvoeren, dadingen treffen en compromissen aangaan.

Deze opsomming is indicatief en niet beperkend.

Art. 15:

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan één of meerdere personen, al dan niet lid van de vereniging, met het gebruik van de maatschappelijke handtekening.

De raad van bestuur kan  op zijn verantwoordelijkheid -- zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen of taken overdragen aan één of meerdere personen, al dan niet lid van de vereniging.

Aan iedere delegatie van bevoegdheden toegestaan door de raad van bestuur, kan ten alle tijd én zonder dat de raad zijn redenen aan de betrokkene dient mee te delen, een einde worden gesteld bij eenvoudige beslissing.

Voor alle handelingen die vallen buiten het dagelijks bestuur zoals hef verwerven, vervreemden, hypothekeren van onroerende goederen, aangaan van leningen en kredietopeningen, het in rechte staan enzoverder, zal de vereniging, behoudens bijzondere delegatie, geldig vertegenwoordig en verbonden worden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders, hiervoor gevolmachtigd door de raad van bestuur, Eén van de twee handtekeningen is die van de voorzitter.

Art. 16

De bestuurders nemen geen persocnlijke verplichtingen op zich betreffende de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor het uitvoeren van hun mandaat. De goedkeuring van de rekening door de algemene vergadering van de vereniging geldt tevens als ontlasting voor de leden van de raad van bestuur:

Art. 17

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden geboekt in een register, bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of diegenen die in hun plaats optreden overeenkomstig artikel 11.

Titel 1V. De Algemene Vergadering

Art, 18 :

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

Zij beschikt over de volgende bevoegdheden

-de statuten wijzigen;

-leden uitsluiten;

-bestuurders benoemen of ontslaan;

-de rekeningen en begrotingen goedkeuren en ontlasting verlenen aan de bestuurders;

-de ontbinding uitspreken en vereffenaars benoemen.

Bovendien is de algemene vergadering gerechtigd alle andere aangelegenheden in het raam van de werking van de vereniging te bespreken en passende adviezen te formuleren, die evenwel nooit enige bindende waarde kunnen hebben.

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art, 19a:

De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks ten zetel gehouden op dag en uur bepaald door de raad

van bestuur, tenzij anders bepaald in oproepingsbrief.

Alle leden moeten hierop worden uitgenodigd, zowel effectieve als niet-effectieve leden.

Art. 19 b

De buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens deze het nuttig of nodig acht voor de belangen van de vereniging.

De bijeenroeping is verplicht binnen de maand, op schriftelijke en met redenen omklede aanvraag van één vijfde der leden.

Art 19 c

De bijeenroeping gebeurt ten minste acht dagen voor de vergadering, bij gewone brief voor de gewone vergadering en bij aangetekende brief voor de buitengewone vergadering.

De bijeenroepingsbrieven worden namens de raad van bestuur, ondertekend door de voorzitter of de secretaris of door twee bestuurders. Eén van de twee handtekeningen is die van de voorzitter.

De oproepingsbrief vermeldt de dagorde. De vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die voorkomen op de dagorde

Evenwel Vergadert en beslist de gewone of buitengewone vergadering geldig wanneer aan deze formaliteiten niet is voldaan en alle aanwezige leden uitdrukkelijk ontslag verlenen van bedoelde formaliteiten

Art. 20 t

leder lid heeft recht op één stem, Ieder lid mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een mandataris, voorzien van een geschreven mandaat, en voor zover de mandataris zelf lid is van de vereniging,

Een mandataris kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen.

De raad ven bestuur onderzoekt de geldigheid van de verleende volmachten. Behoudens de gevallen waarin de Wet anders voorziet, kan de gewone of buitengewone algemene vergadering geldig beraadslagen wat het aantal aanwezige leden ook zij. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen van de algemene vergadering welke wijzigingen aan de statuten, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen, kunnen slechts genomen worden met naleving van de bijzondere voorwaarden van aanwezigheid, meerderheid en eventueel rechtelijke homologatie door artikelen 8  12 & 20 van de Wet van 27 juni 1921 bepaald.

Art. 21

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, idien hij lid is. Zoniet, door het oudste lid.

Art. 22 t.

De beraadslagingen van de algemene vergadering worden geboekt in een register, bijgehouden ten zetel van de vereniging en ondertekend door de voorzitter van de algemene vergadering.

Afschriften en uittreksels van de beraadslagingen bestemd voor leden of voor derden, worden ondertekend door twee bestuurders. Eén van de twee handtekeningen is die van de voorzitter.

Afschrfiten en uittreksels worden verstrekt aan elk lid en zij kunnen tevens wordn verstrekt aan derden die erom vragen en een wettig belang inroepen.

r } " 4 MOD 2.2

.."

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Titel V. Begrotingen -- Rekeningen



-~ ~---- Art. 23 :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ieder jaar, per eenendertig december, en voor de eerste maal op 31 december 2015, zullen de rekeningen van het verlopen dienstjaar door de raad van bestuur worden afgesloten. Deze rekeningen, alsook de begoting voor het volgende dienstjaar, zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Het eerste maatschappelijk dienstjaar loopt van 1 april 2015 tot en met 31 december 2015.

Acht dagen voor de jaarvergadering kunnen de leden inzage nemen in de rekeningen en begroting, met bijgaande stukken, ten zetel van de vereniging.

De eerste algemene vergadering zal worden gehouden in 2016.

Art. 24 :

De ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgesteld door de Wet.

Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering twee of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de voorschriften van artikel 19 van de Wet van 27 juni 1921.

Art. 25 :

In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden volgens gelijke sleutelverdeling aan de stichtende leden of, bij onstentenis, aan één of meer werken met een gelijkaardig doe! als dit van de vereniging, aan te wijzen door de algemene vergadering.

Art. 26:

Voor al het geen dat door deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Benoemingen

De algemene vergadering van 1 april 2015 heeft, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerken en de stichtingen zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, tot lid van de raad van bestuur benoemd

" Mevrouw REMORY Liliane, voornoemd, geboren op 28/07/1961;

.Mevrouw MOOCK Peggy, voornoemd, geboren op 16/02/1977.

De raad van bestuur, onmiddellijk na zijn aanstelling in vergadering bijeengekomen, heeft de functies als volgt verdeeld

" Voorzitter-Penningmeester ; Mevrouw REMORY Liliane, voornoemd, geboren op 28/07/1961; .Secretaris ; Mevrouw MOOCK Peggy, voornoemd, geboren op 16/02/1977.

Opgesteld te GERAARDSBERGEN, op 1 april 2015.

MOOCK Peggy, DE PROFT Lindsey,

Secretaris. Effectief Lid.

REMORY Liliane,

Voorzitter-Penningmeester.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

03/06/2015
ÿþh MOD

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

aeoveazs*

Gent

Afdeling Oudenaarde

22 MEI z015

Griffie

Ondernemingsnr : 0627.866.251

Benaming

(voluit) : MELANGE BIZAAR

(verkort) :

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : 9500 GERAARDSBERGEN - Zarlandingeplein 23

Onderwerp akte : Wijziging van de maatschappelijke zetel

Ingevolge de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden op de maatschappelijke zetel van de' vereniging op 1 mei 2015, wordt er het volgende besloten

- de maatschappelijke zetel wordt overgebracht naar 9506 IDEGEM - Nuchten 76.

Getekend door

REMORY Liliane,

Bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
MELANGE BIZAAR

Adresse
ZARLANDINGEPLEIN 23 9500 GERAARDSBERGEN

Code postal : 9500
Localité : GERAARDSBERGEN
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande