MELISMA

Association sans but lucratif


Dénomination : MELISMA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.941.328

Publication

16/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

A.Benaming, zetel, doel en duur

Art 1. De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam Melisma VZW

Art 2. De zetel is gevestigd te Platanendreef 9, 9050 Gentbrugge in het gerechtelijk arrondissement Gent. De raad van bestuur kan de zetel naar een andere plaats in het Vlaams Gewest overbrengen.

Art 3. De vereniging heeft als doel artistieke projecten te ondersteunen, bevorderen en te ontwikkelen. Dit onder andere door de productie, organisatie en zakelijke ondersteuning, promotie en verspreiding van artistieke projecten.De vereniging is erop gericht haar activiteiten zowel op nationaal vlak als internationaal vlak uit te oefenen. In deze zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zeker economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengsten uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel. Zij kan medewerking verlenen aan elk initiatief met een gelijkaardig doel als het hare.

Haar leden mogen activiteiten organiseren ter verwerving van de financiële middelen die nodig zijn voor de verwezenlijking van de gestelde doelen.

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering, beraadslagend overeenkomstig de wet en haar statuten.

B.Leden

Art 5. De vereniging zal steeds uit minstens drie leden bestaan. De eerste leden zijn de ondertekenaars van

Melisma VZW

Vereniging zonder winstoogmerk

Platanendreef 9

9050 Gentbrugge

De ondergetekenden:

Kerime Tarhan, Boekweitreep 7, 9960 Assenede (geboren Gent 23/05/1975)

Nuray Köse, Strodorp 65, 3620 Lanaken (geboren Gent 05/03/1980)

Melike Tarhan, Platanendreef 9, 9050 Gentbrugge (geboren Gent 03/03/1978)

zijn overeengekomen op 1 maart 2015 om de vereniging zonder winstoogmerk  Melisma VZW  op te

richten overeenkomstig met de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de

verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen

waarvan de statuten als volgt luiden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Melisma VZW

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Melisma

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Platanendreef 9

*15304492*

Luik B

9050

België

0600941328

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent (Gentbrugge)

Griffie

Neergelegd

12-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

deze akte. Wordt lid van deze vereniging, iedere persoon die door de raad van bestuur met meerderheid van stemmen wordt aanvaard.

Art 6. Elk lid is vrij uit de vereniging te treden. Het ontslag geschiedt per brief gericht tot de raad van bestuur. Een lid kan alleen door de algemene vergadering worden uitgesloten; dergelijke beslissing moet met een meerderheid van twee derden van de stemmen worden genomen.

Art 7. Uittredende of uitgesloten leden, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden, kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging noch op teruggave van hun bijdragen.

Art 8. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks de bijdrage van de leden. Momenteel wordt er geen bijdrage van de leden gevraagd.

C.Algemene vergadering

Art 9. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen per gewone brief door de raad van bestuur. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 10. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend

aan de raad van bestuur. De algemene vergadering is bevoegd voor:

de wijzigingen van de statuten;

de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

de kwijting aan de bestuurders;

de goedkeuring van de begroting en de rekening;

de ontbinding van de vereniging;

de uitsluiting van een lid;

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen, zoals het vaststellen van de jaarlijkse ledenbijdrage.

Art 11. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen, voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije jaar en de begroting van het volgend jaar. Ze wordt ook bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij wet of de statuten of wanneer te minste één vijfde van de leden het vraagt.

Art 12. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid heeft één stem en de besluiten worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waar de wet of de statuten anders bepalen. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet lid van de vereniging.

Art 13. Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen opgemaakt die door de voorzitter en een tweede bestuurder worden ondertekend. Deze notulen, het register van de leden en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar de leden van de vereniging, alsook derden die enig belang kunnen aantonen, er kennis kunnen van nemen.

D.Raad van Bestuur

Art 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste twee leden. Zij moeten lid zijn van de vereniging. De leden van de raad bestuur worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar. Zij oefenen hun ambt ten kosteloze titel uit.

Art 15. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en , zo gewenst, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art 16. De raad van bestuur kan alle handelingen verrichten die nodige of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behalve die, waarboor volgens de wet of de statuten, alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Art 17. Ingeval van vacature ontstaan door het vertrek van een bestuurder, benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder om het opengevallen mandaat te voltooien.

Art 18. De rad van bestuur geeft rekenschap aan de algemene vergadering over zijn bestuur gedurende het afgelopen jaar. Hij onderwerpt de rekeningen van het verlopen jaar en de begroting voor het volgend jaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan iedere door hem verkozen persoon, al dan niet lid van de vereniging, drager van een schriftelijke volmacht.

Art 20. De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd in akten door een bestuurder. Ze wordt geldig vertegenwoordigd in rechte door een bestuurder of door een persoon daartoe door de raad van bestuur aangeduid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

E.Statutenwijziging en ontbinding

Art 21. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 22. Ingeval van ontbinding worden de activa overgedragen aan de vereniging of instelling die het best het doel van de vereniging benadert.

Art 23. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, van toepassing.

G.Samenstelling van de raad van bestuur

De raad van bestuur heeft met eenparigheid van stemmen beslist de functies als volgt vast te leggen:

Voorzitter: Nuray Köse

Bestuurder: Kerime Tarhan

Opgemaakt te Gent, op 1 maart 2015

Melisma VZW

Vereniging zonder winstoogmerk

Platanendreef 9

9050 Gentbrugge

zijn overeengekomen op 1 maart 2015 om de vereniging zonder winstoogmerk  Melisma VZW  op te richten overeenkomstig met de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen waarvan de statuten als volgt luiden:

Op de stichtingsvergadering van 1 maart 2015 werd door de Algemene Vergadering met eenparigheid van

stemmen beslist om volgende leden als bestuurders te benoemen:

Kerime Tarhan, Boekweitreep 7, 9960 Assenede ( geboren in Gent 23/05/1975)

Nuray Köse, Strodorp 65, 3620 Lanaken (geboren in Gent 05/03/1980)

OPRICHTING

De ondergetekenden:

F.Benoeming van bestuurders

Kerime Tarhan, Boekweitreep 7, 9960 Assenede (geboren Gent 23/05/1975)

Nuray Köse, Strodorp 65, 3620 Lanaken (geboren Gent 05/03/1980)

Melike Tarhan, Platanendreef 9, 9050 Gentbrugge (geboren Gent 03/03/1978)

Benaming, zetel, doel en duur

Art 1. De vereniging zonder winstoogmerk heeft als naam Melisma VZW

Art 2. De zetel is gevestigd te Platanendreef 9, 9050 Gentbrugge in het gerechtelijk arrondissement Gent. De raad van bestuur kan de zetel naar een andere plaats in het Vlaams Gewest overbrengen.

Art 3. De vereniging heeft als doel artistieke projecten te ondersteunen, bevorderen en te ontwikkelen. Dit onder andere door de productie, organisatie en zakelijke ondersteuning, promotie en verspreiding van artistieke projecten.De vereniging is erop gericht haar activiteiten zowel op nationaal vlak als internationaal vlak uit te oefenen. In deze zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zeker economische activiteiten uitoefenen op

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

voorwaarde dat de opbrengsten uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel. Zij kan medewerking verlenen aan elk initiatief met een gelijkaardig doel als het hare.

Haar leden mogen activiteiten organiseren ter verwerving van de financiële middelen die nodig zijn voor de verwezenlijking van de gestelde doelen.

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering, beraadslagend overeenkomstig de wet en haar statuten.

Leden

Art 5. De vereniging zal steeds uit minstens drie leden bestaan. De eerste leden zijn de ondertekenaars van deze akte. Wordt lid van deze vereniging, iedere persoon die door de raad van bestuur met meerderheid van stemmen wordt aanvaard.

Art 6. Elk lid is vrij uit de vereniging te treden. Het ontslag geschiedt per brief gericht tot de raad van bestuur. Een lid kan alleen door de algemene vergadering worden uitgesloten; dergelijke beslissing moet met een meerderheid van twee derden van de stemmen worden genomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 7. Uittredende of uitgesloten leden, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van overleden leden, kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging noch op teruggave van hun bijdragen.

Art 8. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks de bijdrage van de leden. Momenteel wordt er geen bijdrage van de leden gevraagd.

Algemene vergadering

Art 9. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen per gewone brief door de raad van bestuur. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Art 10. Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend

aan de raad van bestuur. De algemene vergadering is bevoegd voor:

de wijzigingen van de statuten;

de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

de kwijting aan de bestuurders;

de goedkeuring van de begroting en de rekening;

de ontbinding van de vereniging;

de uitsluiting van een lid;

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen, zoals het vaststellen van de jaarlijkse ledenbijdrage.

Art 11. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen, voor de goedkeuring van de rekeningen van het voorbije jaar en de begroting van het volgend jaar. Ze wordt ook bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij wet of de statuten of wanneer te minste één vijfde van de leden het vraagt.

Art 12. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid heeft één stem en de besluiten worden genomen bij meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waar de wet of de statuten anders bepalen. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet lid van de vereniging.

Art 13. Van de beslissingen van de algemene vergadering worden notulen opgemaakt die door de voorzitter en een tweede bestuurder worden ondertekend. Deze notulen, het register van de leden en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging worden bewaard op de maatschappelijke zetel, waar de leden van de vereniging, alsook derden die enig belang kunnen aantonen, er kennis kunnen van nemen.

Raad van Bestuur

Art 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste twee leden. Zij moeten lid zijn van de vereniging. De leden van de raad bestuur worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar. Zij oefenen hun ambt ten kosteloze titel uit.

Art 15. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en , zo gewenst, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art 16. De raad van bestuur kan alle handelingen verrichten die nodige of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behalve die, waarboor volgens de wet of de statuten, alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Art 17. Ingeval van vacature ontstaan door het vertrek van een bestuurder, benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder om het opengevallen mandaat te voltooien.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art 18. De rad van bestuur geeft rekenschap aan de algemene vergadering over zijn bestuur gedurende het afgelopen jaar. Hij onderwerpt de rekeningen van het verlopen jaar en de begroting voor het volgend jaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering. Het maatschappelijk jaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art 19. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan iedere door hem verkozen persoon, al dan niet lid van de vereniging, drager van een schriftelijke volmacht.

Art 20. De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd in akten door een bestuurder. Ze wordt geldig vertegenwoordigd in rechte door een bestuurder of door een persoon daartoe door de raad van bestuur aangeduid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Statutenwijziging en ontbinding

Art 21. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 22. Ingeval van ontbinding worden de activa overgedragen aan de vereniging of instelling die het best het doel van de vereniging benadert.

Art 23. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 02 mei 2002, van toepassing.

Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Samenstelling van de raad van bestuur

De raad van bestuur heeft met eenparigheid van stemmen beslist de functies als volgt vast te leggen:

Voorzitter: Nuray Köse

Bestuurder: Kerime Tarhan

Op de stichtingsvergadering van 1 maart 2015 werd door de Algemene Vergadering met eenparigheid van

stemmen beslist om volgende leden als bestuurders te benoemen:

Kerime Tarhan, Boekweitreep 7, 9960 Assenede ( geboren in Gent 23/05/1975)

Nuray Köse, Strodorp 65, 3620 Lanaken (geboren in Gent 05/03/1980)

Opgemaakt te Gent, op 1 maart 2015

door de oprichters

Nuray Köse

Kerime Tarhan

Melike Tarhan

Benoeming van bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

Coordonnées
MELISMA

Adresse
PLATANENDREEF 9 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande