MIKI

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MIKI
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 548.785.616

Publication

02/04/2014
ÿþMod Word 11,1

'Lire In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

11111111I111,11111111Ï111118

GRIFFIE

~~RECHTBANKF.

2 tem 2o1h

pENDewaONDE

Ondernemingsnr " " Sy ?s. 6 16

Benaming " MIKT

Rechtsvorm " besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met

sociaal oogmerk

Zetel Roger De Neefstraat 17 - 9160 Lokeren

Onderwerp(en) akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor Meester Pierre De Brabander, notaris te Lokeren met standplaats te Eksaarde, op 12 maart 2014, "Geregistreerd Registratiekantoor Lokeren op 13 maart 2014, tien bladen, geen verzendingen, boek 630, blad 77, vak 09. Ontvangen: ¬ vijftig euro (¬ 50). De Ontvanger (get.) R. ROOSE.", blijkt dat:

1. Mevrouw BELON Marijke Louisa Lea, geboren te Sint-Niklaas op dertien april negentienhonderd achtenzeventig, wonende te 9160 Lokeren, Roger De Neefstraat 17 en de heer LACEUR Stijn Marcel Fernanda Edmond, geboren te Lokeren op éénentwintig januari negentien-honderd vijfenzeventig, wonende te 9160 Lokeren, Roger De Neefstraat 17, verzocht hebben authentieke akte te verlijden van de oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk, in wording;

2. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk ais maatschappelijke naam heeft "MIKI";

3. de zetel van de vennootschap gevestigd is te 9160 Lokeren, Roger De Neefstraat 17;

4. de vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur;

5. het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) bedraagt. Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen op naam, allen zonder nominale waarde, die elk één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Het kapitaal is volgestort ten belope van één/derde.

6. het kapitaal geheel werd geplaatst door inbrengen in geld als volgt:

- mevrouw Belon Marijke, voornoemd, verklaart inbreng te doen in geld voor een bedrag van negenduizend driehonderd euro (9.300,00 EUR), volgestort ten belope van één/derde, waarvoor drieënnegentig (93) aandelen op naam, genummerd van 1 tot en met 93, toegekend worden;

- de heer Laceur Stijn, voornoemd, verklaart inbreng te doen in geld voor een bedrag van negenduizend driehonderd euro (9.300,00 EUR), volgestort ten belope van één/derde, waarvoor drieënnegentig (93) aandelen op naam, genummerd van 94 tot en met 186, toegekend worden;

7. het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar, waarvan het eerste eindigt op éénendertig december tweeduizend vijftien;

8. het batige saldo van de jaarrekening, na aftrek van alle lasten, algemene onkosten, afschrijvingen en provisies, de nettowinst maakt van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt vijf ten honderd voorafgenomen voor het vormen van een wettelijk reservefonds. Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer de wettelijke reserve

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

één/tiende van het kapitaal bereikt, maar zij moet wederom ingevoerd worden tot de gehele herstelling van de reserve, indien op een gegeven ogenblik, en om welke reden ook, van het reservefonds gebruik gemaakt werd.

Het saldo blijft ter beschikking van de algemene vergadering die omtrent de bestemming beslissingen kan treffen als volgt :

- van de nettowinst kan jaarlijks een uitkering worden toegekend aan de vennoten. Deze mag niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van de Wet van 20 juli 1955 houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet uitgekeerd mogen warden.

In geen geval mag aan de vennoten, rechtstreeks noch onrechtstreeks, een grotere deelname in de winst worden toegekend.

- het saldo van de winst zal overeenkomstig het besluit van de algemene vergadering worden overgeheveld op de rekening van het volgende jaar of worden besteed voor de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vennootschap.

9. de vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. De/Iedere zaakvoerder alleen handelend, vertegenwoordigt de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Werd voor onbepaalde tijd benoemd tot niet-statutaire zaakvoerders : mevrouw Belon Marijke en de heer Laceur Stijn, beiden voornoemd;

10. besloten werd geen commissaris te benoemen vermits de vennootschap uit te goeder trouw opgemaakte schattingen voor het eerste boekjaar niet aan de wettelijke criteria zal voldoen;

11. de vennootschap tot doel heeft : het organiseren van groepsopvang voor kinderen en dit volgens de regels bepaald door het besluit van de Vlaamse regering van tweeëntwintig november tweeduizend dertien;

De vennootschap kan alle maatregelen treffen tot vrijwaring van haar rechten en alle om het even welke verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten bij of bijdragen tot de bevordering van haar doel.

De vennootschap mag alle commerciële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Zij mag belangen hebben bij wijze van deelname, inbreng, inschrijving of anderszins in alle ondernemingen of verenigingen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven of waarvan het doel de vennootschap bevordert.

Het doel van de vennootschap wordt gekenmerkt door haar sociaal oogmerk.

12. de jaarvergadering gehouden wordt op de zetel van de vennootschap of op een andere plaats aangewezen in de oproeping op eerste vrijdag van de maand mei om veertien uur, en voor het eerst in het jaar tweeduizend zestien;

13. elk aandeel recht geeft op één stem. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst. Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid toebehoren aan verschillende personen, kan de vennootschap de daaraan verbonden rechten schorsen totdat één enkel persoon schriftelijk is aangewezen als eigenaar van het effect. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit. Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard dan wordt de uitoefening van het aan dat aandeel verbonden stemrecht toegekend aan de

 .- >

ci, , `

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

~`' vruchtgebruiker. Overeenkomstig artikel 661 4° van het Wetboek van Vennootschappen

mag niemand aan de stemming deelnemen voor meer clan één/tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen, en voor meer dan één/twintigste wanneer één of meer van de aandeelhouders die aan de vergadering deelnemen de hoedanigheid hebben van personeelslid van de vennootschap.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden.

14. zij die door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap verbonden zijn en volledig handelingsbekwaam zijn, het recht hebben om uiterlijk één jaar na hun indiensttreding bij de vennootschap de hoedanigheid van aandeelhouder te verkrijgen door de aankoop van één of meer aandelen, en dit zoals hierna bepaald.

Het personeelslid dat voldoet aan hoger vermelde voorwaarden en de hoedanigheid van aandeelhouder wil verkrijgen, moet daartoe een verzoek richten tot de zaakvoerder(s) met vermelding van het aantal aandelen dat hij wenst te verkrijgen. Dit verzoek zal door de zaakvoerder(s) medegedeeld worden aan alle vennoten, samen met een uitnodiging tot de algemene vergadering die over deze aangelegenheid zal beraadslagen.

De algemene vergadering besluit bij eenvoudige meerderheid hoeveel aandelen aan het personeelslid zullen toegekend worden. Dit aantal mag niet minder bedragen dan één aandeel en mag niet hoger zijn dan het aantal aandelen door het personeelslid gevraagd in zijn verzoek aan de zaakvoerder(s).

De vennoten kunnen onderling overeenkomen wie onder hen afstand zal doen uit vrije wil van het bepaald aantal aandelen.

Wanneer het aan het personeelslid toekomende aantal aandelen niet uit vrije wil wordt afgestaan, zullen alle vennoten naar evenredigheid van hun aandelenbezit verplicht zijn één of meer aandelen aan het betrokken personeelslid over te dragen.

De prijs die door het personeelslid aan de afstanddoeners betaald moet worden, wordt bepaald door de algemene vergadering op basis van de laatste jaarbalans. Deze prijs mag in geen geval hoger zijn dan de waarde door de afstanddoener destijds in de vennootschap ingebracht of door hem betaald bij zijn toetreding.

Onverminderd de vrije verhandelbaarheid van de aandelen, hebben de personeelsleden die tevens aandeelhouder zijn en die niet langer door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap verbonden zijn, het recht uiterlijk één jaar na het einde van hun arbeidsovereenkomst uit de vennootschap te treden en de andere aandeelhouders te verplichten hun aandelen over te nemen. Het personeelslid zal daartoe een verzoek richten tot de zaakvoerder(s) die dit zal/zullen, overmaken aan de aandeelhouders,

Behoudens andersluidende minnelijke overeenkomst hebben de overige aandeelhouders het recht en/of de plicht ieder een gelijk aantal aandelen van het uittredend personeelslid over te nemen tegen de prijs die bepaald wordt door de algemene vergadering op basis van de laatste jaarbalans en die in geen geval hoger mag zijn dan de waarde door de afstanddoener destijds in de vennootschap ingebracht of door hem betaald bij zijn toetreding tot de vennootschap.

15. het sociale oogmerk dat de vennootschap nastreeft bestaat in :

- het uitbouwen van een uitgebreide en betaalbare dienstverlening die beantwoordt aan

de behoeften van ouders met jonge kinderen;

- het creëren van duurzame werkgelegenheid waarbij aandacht wordt besteed aan billijke arbeidsvoorwaarden, arbeidsinhoud en arbeidsverhoudingen;

- het streven naar een optimale individuele en collectieve ontwikkeling van de werknemers

4,, s 9

it 4 1

via een maximale participatie van de medewerkers;

- het gelijktijdig streven naar meerwaarden op economisch en sociaal vlak.

De instrumenterende notaris bevestigt dat een bedrag van 6.200,00 euro voorafgaand aan de oprichting, in overeenstemming met artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer BE07 7512 0693 2766 bij de naamloze vennootschap "AXA BANK EUROPE", zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 7 maart 2014 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier zal bewaard blijven.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

(get.)

Pierre De Brabander '

Notaris

Tegelijk hiermee werd neergelegd:

- uitgifte van de oprichtingsakte van 12 maart 2014.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

bghoudn aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MIKI

Adresse
ROGER DE NEEFSTRAAT 17 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande