MIRACLE

Association sans but lucratif


Dénomination : MIRACLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 635.531.726

Publication

17/08/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. Naam

De vereniging wordt Miracle VZW genoemd.

Artikel 2. Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9800 Deinze, Koningin Astridstraat 39, gerechtelijk arrondissement

Gent.

Artikel 3. Doel

3.1. De vereniging stelt zich tot doel: het organiseren van culturele activiteiten. Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen: organiseren van concerten, fuiven, festivals, dansavonden en andere evenementen.

3.2. Daarnaast kan de vereniging alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Artikel 4. Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Artikel 5. Werkende leden

5.1. Er zijn minimum drie werkende leden (hierna genoemd  Leden , of in het enkelvoud  Lid ). Er is geen maximumaantal bepaald. Op het moment van oprichting zijn dit de drie stichtende leden.

5.2. Iedere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen op voorwaarde dat deze wordt voorgedragen door minimum twee werkende leden. De kandidaat-Leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens 2/3 van de leden van de Raad van Bestuur

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk (hierna genoemd  VZW of  Vereniging ) op te richten overeenkomstig de wet van 21 juni 1921 (hierna genoemd de  Wet ), onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden.

STATUTEN

De heer Kristof Baertsoen, wonende te 9800 Deinze, Koningin Astridstraat 39 Mevrouw Lies Maertens, wonende te 9800 Deinze, Koningin Astridstraat 39 De heer Maarten Baertsoen, wonende te 9800 Deinze, Edekestraat 59

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Miracle

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koningin Astridstraat 39

9800 Deinze (Petegem-aan-de-Leie)

België

*15313454*

Luik B

0635531726

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

13-08-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van 1/2 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet aanvaard wordt als Lid.

5.3. De Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de Wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd, en die maximum 100 EUR bedraagt.

5.4. Elk Lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het Lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag het aantal Leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het Lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. Een Lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De Raad van Bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Het lidmaatschap van een Lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat Lid. Een Lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden Lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Het ontslagnemend of ontslagen Lid kan de betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 6. Toegetreden leden

6.1. Iedere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen. De kandidaat-toegetreden leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet aanvaard wordt als toegetreden lid.

6.2. Het lidmaatschap van toegetreden leden is van bepaalde duur, en eindigt van rechtswege na verloop van één jaar. Dit lidmaatschap kan onbeperkt worden verlengd, telkens met een duur van één jaar.

6.3. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden beschikken over geen stemrecht.

6.4. Toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld.

6.5. Elk toegetreden lid kan op elk moment vervroegd ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het toegetreden lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Artikel 7. De Algemene Vergadering

7.1. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

7.2. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering worden uitgeoefend:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de Vereniging;

" de uitsluiting van een Lid;

" de omzetting van de Vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

7.3. De Algemene Vergadering wordt eenmaal per jaar in Gewone Algemene Vergadering samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De uitnodiging wordt per e-mail minstens 30 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Leden verstuurd met vermelding van de plaats waar, de datum en het tijdstip wanneer de Algemene Vergadering doorgaat. Bij de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 1/20 van de Leden minstens 10 dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering aangebracht werd, eveneens op de agenda wordt geplaatst.

7.4. Onverminderd artikel 7.3 kan de voorzitter van de Raad van Bestuur, wanneer hij dit noodzakelijk acht, alsook minstens 1/5 van alle werkende leden, de Algemene Vergadering bijeenroepen in een Buitengewone Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt per e-mail minstens 15 dagen voorafgaand aan de datum van de Buitengewone Algemene Vergadering naar alle Leden verstuurd met vermelding van de plaats waar, de datum en het tijdstip wanneer de Buitengewone Algemene Vergadering doorgaat.

7.5. Behalve wanneer de Wet of deze statuten dit anders voorzien, kan de Algemene Vergadering rechtsgeldig beslissen wanneer minstens 1/2 van de Leden vertegenwoordigd zijn, en kan de Algemene Vergadering beslissingen nemen bij gewone meerderheid.

7.6. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden.

7.7. Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden worden vertegenwoordigd. Elk Lid kan maximum één volmacht dragen.

7.8. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

7.9. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het koninklijk besluit van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Derden krijgen kennis van de beslissingen van de Algemene Vergadering op de bij wet voorziene wijze.

Artikel 8. De Raad van Bestuur

8.1. De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een Buitengewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de Bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Indien bestuurders vrijwillig ontslag nemen, de termijn van hun mandaat verstreken is of afgezet worden, moeten zij in functie blijven totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

8.2. De Algemene Vergadering benoemt onder haar Leden de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de benoeming van bestuurders is openbaar. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

8.3. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

8.4. De Raad van Bestuur bestuurt de VZW en vertegenwoordigt de VZW in en buiten rechte als college. De Raad van Bestuur beschikt daar over alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren. De Raad van Bestuur kan één van zijn of al zijn bevoegdheden delegeren.

8.5. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen wanneer het belang van de VZW dit vereist. Elke bestuurder kan de Raad van bestuur samenroepen door een verzoek aan de voorzitter te richten die de Raad van Bestuur vervolgens samenroept. De oproeping gebeurt per e-mail, minimum 24 uur voor het tijdstip van de samenkomst van de Raad van Bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de Raad van Bestuur, evenals de agenda. De wijze van oproeping wordt uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

8.6. Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens 2/3 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen binnen de Raad van Bestuur over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt. Elke bestuurder heeft één stem.

8.7. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en minstens één andere bestuurder. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het koninklijk besluit van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

8.8. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de VZW. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter. Indien door het ontslag de werking van de VZW in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort gedurende een redelijke termijn totdat een vervanger is aangesteld. Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de Algemene Vergadering met een bijzondere meerderheid van 2/3. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij diens overlijden.

Artikel 9. Het dagelijks bestuur

9.1. Alle bevoegdheden van de Raad van Bestuur inzake het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan één of meerdere dagelijks bestuurders.

9.2. De dagelijks bestuurders worden benoemd door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de benoeming van bestuurders is openbaar. De Raad van Bestuur bepaalt de duur van de aanstelling van de dagelijks bestuurder(s).

9.3. Het mandaat van de dagelijks bestuurders is onbezoldigd. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

9.4. Ingeval er meer dan één dagelijks bestuurder is aangesteld, wordt bepaald dat de dagelijks bestuurders hun mandaat in beginsel alleen uitoefenen. Wanneer er een belangenconflict zou bestaan of wanneer de materiële waarde van een handeling van de dagelijks bestuurder de grens van 5.000 EUR zou overschrijden, is de handtekening van minstens twee dagelijks bestuurders vereist. Voor zover er slechts één dagelijks bestuurder is aangesteld, is de handtekening van minstens één lid van de Raad van Bestuur, die niet dezelfde persoon kan zijn als de dagelijks bestuurder, vereist in de voormelde gevallen.

9.5. Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen, zonder dat dit het normale, dagelijks bestuur van de VZW onredelijk kan belemmeren. Behoudens in dit laatste geval moet de dagelijks bestuurder die ontslag neemt geen opzegtermijn in acht nemen. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een dagelijks bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid. De stemming over de afzetting van een dagelijks bestuurder is geheim. Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

Artikel 10. Begroting en rekeningen

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

10.1. Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 01/01 tot 31/12 en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de V.Z.W. en zal eindigen op 31/12 van het jaar volgend op de oprichting (verlengd boekjaar).

10.2. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

10.3. Indien de V.Z.W. onder de voorwaarden valt van de zeer grote V.Z.W. moet een commissaris worden benoemd. Deze is lid van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De V.Z.W. die valt onder de voorwaarden van de kleine of grote V.Z.W., opteert vrijwillig voor de aanstelling van een commissaris. De benoeming van de commissaris gebeurt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De commissaris heeft wel recht op een vergoeding. Er is geen minimum of maximumduur bepaald. De commissaris moet een schriftelijk verslag opstellen. De algemene vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de commissaris. Er komt een einde aan de opdracht van de commissaris na het verstrijken van de termijn waarvoor hij of zij werd aangesteld en na afzetting door de algemene vergadering. Een commissaris die ontslag neemt is verplicht het zijn of haar activiteiten verder te zetten tijdens het lopende boekjaar. De afzetting van een commissaris gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen op de algemene vergadering, er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de afzetting van commissaris gebeurt openbaar.

Artikel 11. Ontbinding en vereffening

11.1. De V.Z.W. kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige stemmen. In geval van ontbinding en vereffening bepaalt de Raad van Bestuur de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel.

11.2. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de Wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Gedaan op 15/07/2015, te Deinze in twee originele exemplaren.

Kristof BAERTSOEN Lies MAERTENS Maarten BAERTSOEN

De Algemene Vergadering heeft tijdens haar vergadering van 23/07/2015 onder haar leden voor onbepaalde duur vanaf de oprichting van de VZW de hierna volgende bestuurders benoemd die overeenkomstig de statuten hun mandaat onbezoldigd zullen uitoefenen:

- de heer Kristof Baertsoen, wonende te 9800 Deinze, Koningin Astridstraat 39

- mevrouw Lies Maertens, wonende te 9800 Deinze, Koningin Astridstraat 39.

De Raad van Bestuur heeft tijdens haar vergadering van 23/07/2015 onder haar leden de functies als volgt vastgesteld:

- de heer Kristof Baertsoen, voorzitter en penningmeester

- mevrouw Lies Maertens, secretaris.

De Raad van Bestuur heeft tijdens haar vergadering van 23/07/2015 beslist om de heer Kristof Baertsoen als dagelijks bestuurder aan te stellen die zijn mandaat kosteloos zal uitoefenen.

Kristof Baertsoen

Voorzitter

Lies Maertens

Secretaris

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
MIRACLE

Adresse
KONINGIN ASTRIDSTRAAT 39 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande