MODELVLIEGCLUB DENDER EAGLES

Association sans but lucratif


Dénomination : MODELVLIEGCLUB DENDER EAGLES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 452.473.128

Publication

23/04/2014
ÿþMOD 2.2

11IlI'~~nm~~nm~mm

'19087 11

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na heerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

10 APR, 2014

AFDELING DENDERMONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 4524.731.28

Benaming

(voluit): Niodelviiegciub Dender Eagles

(verkort) : Eagles

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Onze-Lieve-Vrouwstraat 28, 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : wijziging statuten

Tijdens de gewone algemene vergadering van de v.z.w. Modelvliegclub Dender Eagles van 1 februari 2014 werden de statuten van de vereniging als volgt gewijzigd:

DENDER EAGLES

vereniging zonder winstoogmerk

STATUTENWIJZIGING GOEDGEKEURD DOOR DE ALGEMENE VERGADERING VAN 1 FEBRUARI 2014 (statutenwijziging conform nieuwe .wetgeving op vzw's en 29 JANUARI 2005 met betrekking tot de vaststelling werkende leden, de uitbreiding van de samenstelling van de Raad van Bestuur en de invoering van bijzondere leden).

Naam, zetel, doel en duur

Artikel 1; De vereniging met als naam "Modelvliegclub Dender Eagles", vereniging zonder winstoogmerk,

werd op 4 maart 1994 opgericht door volgende personen:

VAN BUGGENHOUT Josse, geboren te Merchtem op 9 februari 1952, wonende te 9000 Gent, Hamerstraat

2,

DE WAUWERE Stefan, geboren te Aalst op 23 maart 1961, wonende te 9310 Baardegem-Aalst, Eerdegemstraat 12

VAN RIET Leon, geboren te Dendermonde op 1 oktober 1948, wonende te 9280 Lebbeke, Anjerstraat 34.

Artikel 2:De maatschappelijke zetel wordt bepaald door de raad van bestuur en is gevestigd te Dendermonde, Onze-Lieve-Vrouwstraat 28. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3:Het doel van de vereniging bestaat uit:

- het beoefenen, bevorderen, promoten van de modelluchtvaart en de modelbouw in het algemeen; onder modelbouw wordt verstaàn alle activiteiten in verband met modelauto's, modelvaartuigen en m odell uchtvaarttu ig en;

- het ondernemen en handelingen treffen die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bevorderen of verwezenlijken, zichzelf als een eigen vereniging ontplooiend, alsook dienstverlenend op te treden naar gelijkaardige verenigingen.

Artikel 4:De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Artikel 5:Lid van de vereniging zijn:

- werkende leden (effectieve leden die lid zijn van de algemene vergadering);

- niet-werkende leden (gewone leden);

- ereleden.

Artikel 6:Het aantal werkende leden mag niet minder dan vijf en niet meer dan twintig bedragen.

Elke nieuwe kandidatuur als werkend lid moet aan de algemene vergadering voorgedragen worden door ten

minste twee werkende leden. Om als werkend lid te worden voorgedragen moet men ten minste op de dag van

de algemene vergadering twee jaar niet-werkend lid of erelid zijn. Werkende leden worden benoemd door de

algemene vergadering bij geheime stemming.

De leden van de raad van bestuur zijn van rechtswege werkend lid van de vereniging.

Artikel 7:Aan het mandaat van werkend lid komt een einde:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOL} 2.2

- door ontslag van het lid zelf;

- door het niet betalen van het lidgeld binnen de voorziene termijn; de uitnodiging tot betalen van het lidgeld voorziet in een betalingstermijn van minimum vijftien kalenderdagen; tot uitsluiting kan door de raad van bestuur pas worden beslist na verstrijken van een bijkomende termijn van vijftien kalenderdagen en na schriftelijke herinnering;

- na drie achtereenvolgende onverantwoorde afwezigheden op de algemene vergadering.

Een uitsluiting gaat ten vroegste in vanaf de eerstvolgende algemene vergadering na kennisgeving ervan aan het betreffende werkend lid.

Artikel 8:Als werkende leden worden per 1 februari 2014 aanvaard:

Jorg Ackerman, Norbert De Groodt, Stefaan De Hauwere, Dylan De Neve, Patrick De Neve, Benoit Facon, Johny Hofman, Johnny Meert, Etienne Pieters, Mario Pots, Georges Van Cauwenbergh, Tim Van de Steen, André Van Geit, Umberto Van Kut, Leon Van Riet, Paul Van Royen, Jo Vehent, Eddy Verhaegen, Lucien Verstuyft, Dirk Vrancken, Geert Westelinck, Takis Xenakis.

Artikel 9:Niet-werkende leden worden toegelaten en ontslagen door de raad van bestuur. Zij mogen deelnemen aan clubactiviteiten en gebruik te maken van het terrein en de clubaccommodatie. Zij hebben maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Artikel 10:Ereleden:

De raad van bestuur kan ereleden benoemen. Ereleden zijn natuurlijke of rechtspersonen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de vereniging en die door hun moreel gezag de werking en doelstellingen ervan steunen.

Ereleden maken geen dee! uit van de algemene vergadering.

Artikel 11:Bijzondere leden:

De algemene vergadering kan maximum twee pleinverantwoordelijken aanstellen. Deze zijn bevoegd voor het onderhoud, orde en veiligheid van het vliegterrein.

De algemene vergadering stelt tevens een financieel controleur aan. Deze is belast met de controle van de boekhoudkundige verrichtingen.

De duur van deze mandaten loopt samen met deze van de leden van de raad van bestuur.

Artikel 12:Ontslagnemende, uitgesloten leden, niet-werkende leden en ereleden of hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen, lidgelden, schenkingen of enige inbreng. Anderzijds zullen goederen of waarden die door een lid in bruikleen werden gegeven aan de vereniging, en waarvan een schriftelijk bewijs wordt voorgelegd, kunnen worden teruggevorderd door de uitlener.

Artikel 13:Het lidgeld wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur. Het lidgeld moet als doel hebben tenminste de jaarlijkse onkosten te dekken, het bedraagt maximaal 125 euro per lid.

Algemene vergadering

Artikel 14:Samenstelling:

De algemene vergadering is samensgesteld uit de werkende leden.

Artikel 15:Bevoegdheden:

De algemene vergadering is bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten;

- het benoemen en afzetten van de bestuurders en commissarissen;

- het geven van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

- het uitsluiten van leden;

- het vaststellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement;

- aile gevallen waarin onderhavige statuten dit vereisen;

- het ontbinden van de vereniging.

Artikel 16:Bijeenroeping:

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De algemene vergadering moet worden bijeengeroepen als een vijfde van de werkende leden dit vraagt.

De algemene vergadering moet ten minste éénmaal per jaar, voor het einde van de maand juni, worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en het vaststellen van de begroting van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats, datum en uur.

Alle werkende leden worden ten minste acht dagen voor datum van de algemene vergadering bijeengeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

De werkende leden kunnnen zich op de algemene vergadering enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid mits voorlegging van een schriftelijke volmacht. Een werkend lid kan slechts gevolmachtigde zijn van één ander werkend lid.

Artikel 17:Aanwezigheidsquorum en stemming:

Om op een geldige manier te beraadslagen moet de meerderheid van de werkende leden aanwezig zijn. Op de algemene vergadering heeft ieder werkend lid een gelijk stemrecht en worden besluiten genomen bij meerderheid van stemmen (de helft plus één) van de aanwezige en geldig vertegenwoordigde leden, behalve in

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Mo02.2

Luik B - Vervolg

de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staken van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel 18:De beslissingen van de algemene vergadering worden schriftelijk ter kennis gebracht van de leden. Leden die hiermee akkoord gaan worden elektronisch (via de website, e-mail of een ander kanaal) in kennis gesteld.

Raad van bestuur

Artikel I9:Same nstell ing:

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders waaronder een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Daarnaast kan een ondervoorzitter en een hulp-secretaris worden aangesteld. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit,

Artikel 20:Verkiezing:

De algemene vergadering benoemt en ontslaat de leden van de raad van bestuur in hun specifieke functie. Om als bestuurder te worden verkozen moet men ten minste twee jaar onafgebroken werkend lid zijn van de vereniging.

De benoeming als bestuurder geldt voor maximaal drie jaar. Een uittredend bestuurder kan zich opnieuw kandidaat stellen en herverkozen worden.

Artikel 21:Vergaderingen:

De raad van bestuur vergadert geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staken van stemmen beslist de stem van de voorzitter,

Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld dat ter inzage wordt gehouden van de leden. Bij verhindering van de voorzitter treedt de onder-voorzitter op als voorzitter.

Artikel 22:De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide beslissingsmacht inzake het bestuur van de vereniging ter verwezenlijking van haar doelstellingen. Al wat niet uitdrukkelijk aan de bevoegdheid van de ' algemene vergadering wordt voorbehouden door wet en/of onderhavige statuten, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 23:De raad van bestuur beslist als collegiaal orgaan van de vereniging. Een lid van de raad van bestuur kan niet zonder deze raad van bestuur beslissingen nemen of rechtshandelingen stellen.

Werking

Artikel 24 :Boekhouding:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en de commissaris.

De raad van bestuur zorgt dat de jaarrekening tijdig wordt neergelegd en aan de wettelijke formaliteiten wordt voldaan.

Artikel 25:Rekeningen en controle:

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit de vzw-wetgeving en de statuten van de vereniging, wordt opgedragen aan een financieel commissaris die wordt benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. De financieel commissaris mag ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en van alle stukken van de vereniging.

Varia

Artikel 26:Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging wordt het vermogen, na voldoening van aile schulden, overgedragen aan een vereniging die hetzelfde doel nastreeft of aan een of meerdere verenigingen waarvan het doel dat van deze vereniging het meest nabij komt en die de leden van de vzw Dender Eagles overnemen. Hierover besliste de algemene vergadering.

} Artikel 27:Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals

/ gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en van 16 januari 2003 en eventuele latere wijzigingen van tcepassing.

Opgemaakt te Lebbeke op 1 februari 2014,

ontslag en herverkiezing raad van bestuur

Tijdens de gewone algemene vergadering van de v.z.w. Modelvliegclub Dender Eagles van 1 februari 2014

werd het ontslag aanvaard van volgende uittredende leden van de raad van bestuur:

Patrick De Neve, voorzitten PaLeon Hermans en Mario Pots, pleincommissarissen.

Met meerderheid van stemmen werden verkozen als lid van de raad van bestuur voor een termijn van drie

jaar:

De heer André Van Geit, Groendal 13, 9420 Mere, voorzitter;

De heer Jorg Ackermann, Jozef Van Bogaertstraat 21 bus 1, 9200 Dendermonde, onder-voorzitter;

De heer Paul Van Royen, Onze-Lieve-Vrouwstraat 28, 9200 Dendermonde, secretaris.

De heer Leon Van Riet, Anjerstraat 34, 9280 Lebbeke, penningmeester,

De heer Benoit Facon, Cleylandt 10, 9290 Berlare, hulp-secretaris.

(Get.) Paul Van Royen, secretaris (Get.) André Van Geit, voorzitter.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

16/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECF-i1BANK VAN KOOPHANDEL

bet

ai

Be

Sta;

111111111011, 11 I 11 1fl II

619*

M NITEUR BELG DIRECTPDM

1 J -05

2011

D

27. 04. 2011 ENDERkWDE

-ISCH STP

Al-RI AD

-Besi-uun

Ondernemtrigsnr : 452.473.128

Benaming

(voluit Modelvliegclub Dender Eagles

(verkort) Eagles

Rechtsvorm:

Zetei : Onze Lieve Vrouwstraat 28, 9200 Dendermonde

Onderwerp akte :

Tijdens de algemene vergadering van de v.z.w. Dender Eagles van 25 februari 2011 werd het ontslag

aanvaard van Patrick De Neve, ontslagnemend voorzitter, Van Riet Leon, ontslagnement penningmeester en.

Van Royen Paul, ontslagnemend secretaris.

Met meerderheid van stemmen werd verkozen voor een termijn van drie jaar:

De heer Patrick De Neve, Pachting 8, 9310 Moorsel-Aalst in de functie van voorzitter

De heer Leon Van Riet, Anjerstraat 34, 9280 Lebbeke in de functie van penningmeester

De heer Paul Van Royen, O.-L.-Vrouwstraat 28, 9200 Dendermonde in de functie van secretaris.

(Get.) Paul Van Royen, secretaris, (Get.) Patrick De Neve, voorzitter

. " , " ,,,, ^ ^ _ " -

"



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de péreo(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordiger;

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
MODELVLIEGCLUB DENDER EAGLES

Adresse
ONZE LIEVE VROUWSTRAAT 28 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande