MONTANA MEDIA GROEP, AFGEKORT : MMG

Association sans but lucratif


Dénomination : MONTANA MEDIA GROEP, AFGEKORT : MMG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 598.756.353

Publication

20/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1 Naam

De vereniging draagt de naam "MONTANA MEDIA GROEP" afgekort  MMG . Deze naam moet steeds door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting "VZW" worden voorafgegaan of gevolgd. Alle officiële akten en stukken uitgaande van de vereniging dragen deze benaming, alsook het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2 Zetel

Artikel 3 Doel

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in het Staatsblad van 11 december 2002, (hierna de VZW-wet), met de hiernavolgende statuten.

De ondergetekenden,

1. Danny De Vos Liefkenshage 16 9470 Denderleeuw 05/01/1967 Ninove

2. Bruno Tordeur Olmenlaan 19 1770 Liedekerke 28/02/1972 Halle

3. Adolf Gordts Neerveldlaan 39 1740 Ternat 22/12/1950 Brussel

§ 1. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9470 Denderleeuw, Liefkenshage 16, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oost Vlaanderen. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

§ 2. De zetel kan overgebracht worden naar een ander adres op voordracht van de raad van bestuur en met goedkeuring door de algemene vergadering conform de bepalingen van artikel 25 §.

Benaming: MONTANA MEDIA GROEP afgekort MMG

Rechtsvorm: V.Z.W.

Onderwerp akte: OPRICHTING EN BENOEMINGEN

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Montana Media Groep

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : MMG

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Liefkenshage 16

*15303229*

Luik B

9470

België

0598756353

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Denderleeuw

Griffie

Neergelegd

18-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

§ 1. De vereniging stelt zich tot doel, binnen haar mogelijkheden, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de lokale gemeenschap muzikaal amusement aan te bieden en te informeren betreffende lokale, regionale, nationale en internationale gebeurtenissen en kan daarbij gebruik maken van alle audiovisuele technieken en bestaande media.

§ 2. Om dit doel te bereiken zal de vereniging allerlei initiatieven nemen die kunnen strekken tot de ontwikkeling van de muzikale en/of culturele vorming.

§3. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot

de verwezenlijking van het doel en hiertoe ook alle rechtshandelingen verrichten die nodig of nuttig zijn. De

vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen door bvb reclamewerving, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur

Artikel 5 Leden en stemrecht

Artikel 6 Voorwaarden van lidmaatschap

§ 2. Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon vertoont met de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

§ 3. Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid of toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

§ 1 De vereniging telt werkelijke leden. Met het begrip "lid" wordt hierna zowel het werkelijk als het toegetreden lid bedoeld, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat het uitsluitend over de ene of de andere categorie van leden gaat.

§ 2 De vereniging telt tenminste drie leden en het maximaal aantal leden is onbeperkt. De volheid van het lidmaatschap met stemrecht en toegang tot de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden.

§ 3 De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten.

De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd door de algemene vergadering der werkelijke leden.

§ 1. Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

§ 4. De raad van bestuur zal de formaliteiten van het lidmaatschap schriftelijk uitwerken in het kader van het huishoudelijk reglement, hetwelk wordt voorgelegd aan en goedgekeurd door de algemene vergadering.

§ 5. De raad van bestuur zal op de zetel van de vereniging een register van de leden bijhouden.

Artikel 7 Ledenbijdrage

§ 1. Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 1.000 euro. Het lidgeld per categorie van leden wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 8 Verplichtingen

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a.de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na

te leven;

b.de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9 Ontslag - uittreding - uitsluiting - schorsing  overlijden

§ 1. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het schriftelijk in kennis stellen van de raad van bestuur, die het ontslag ter kennis brengt aan de algemene vergadering.

§ 2. Het lid dat nalaat het lidgeld te betalen, na een schriftelijke aanmaning per brief of elektronische post en een regularisatietermijn van één maand, wordt geacht ontslag te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10 Samenstelling  benoeming

§ 5. De uitsluiting van een werkelijk lid vereist de beslissing van de algemene vergadering, na advies van de raad van bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

§ 6. De raad van bestuur is verplicht het betrokken werkelijk lid voorafgaandelijk op te roepen voor verhoor en vervolgens een omstandig gemotiveerd advies aan de algemene vergadering te formuleren.

§ 7. De rechten van de verdediging van het betrokken werkelijk lid werden gerespecteerd o.a. door het voorafgaand aanhoren door en het noodzakelijk advies van de raad van bestuur

§ 8. De uitsluiting treedt onmiddellijk in op de datum van de algemene vergadering die hierover heeft beslist en wordt aan de betrokkene per elektronische post medegedeeld.

§ 9. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap

schorsen van de persoon:

-die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

-die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen

tegenover de vereniging na te komen.

§ 10. De schorsing zal per elektronische post worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

§ 12. Ontslagnemende, uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen, tenzij dit door beide partijen anders werd overeengekomen.

§ 3. Het lidmaatschap eindigt onmiddellijk door het overlijden van het lid.

§ 4. Ontslagen overeenkomstig §1 gaan in vanaf de eerstvolgende algemene vergadering na ontvangst van de ontslagbrief van het lid door de raad van bestuur.

§ 11. De raad van bestuur beslist autonoom over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

§ 1. De algemene vergadering benoemt onder haar werkelijke leden de leden van de raad van bestuur, die verder als bestuurder vermeld worden.

§ 2. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Ze oefenen dit mandaat onbezoldigd uit, behoudens een billijke vergoeding voor kosten en vacaties, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

§ 3. De bestuurders kunnen geen personeelsleden zijn van de vereniging.

Artikel 11 Duur ontslag - beëindiging van mandaat  afzetting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

§1. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van onbepaalde duur.

§ 2. De bestuurders zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

§ 3. Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 4. Het ontslag van een bestuurder wordt schriftelijk gemeld aan de raad van bestuur die het ontslag ter kennis brengt aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kan een nieuwe bestuurder aanstellen die het lopende mandaat van de ontslagnemende bestuurder beëindigd.

§ 5. De afzetting van een bestuurder vereist de beslissing van de algemene vergadering en de voorafgaande vermelding op de agenda. Deze beslissing dient genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

§ 7. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, telefax of per elektronische post met leesbevestiging. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Artikel 12 Werking raad van bestuur

Artikel 13 Bevoegdheden raad van bestuur

§ 1. De raad van bestuur kiest uit zijn bestuursleden een voorzitter, een secretaris/afgevaardigd bestuurder en een penningmeester. De functies voorzitter en afgevaardigd bestuurder zijn onverenigbaar. De verantwoordelijkheden van de overige bestuurders wordt vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

§ 3. De voorzitter zit de vergadering voor. Indien de voorzitter belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de afgevaardigd bestuurder.

§ 5. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

§ 6. Het mandaat van een bestuurder eindigt wanneer deze niet meer voldoet aan de cumulatieve

lidmaatschapsvoorwaarden. Het ontslag wordt door de raad van bestuur aan de betrokkene medegedeeld per elektronische post. Het ontslag gaat in op de datum van verzending van de voornoemde brief door de raad van bestuur.

§ 2. De voorzitter of de afgevaardigd bestuurder roept de raad bijeen. De raad van bestuur kan ook door twee bestuurders gezamenlijk worden bijeengeroepen. De bijeenroeping gebeurt bij gewone brief of via elektronische post. De oproep bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering.

§ 4. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de afgevaardigd bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

§ 6. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

§ 8. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de afgevaardigd bestuurder en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de afgevaardigd-bestuurder of een bestuurder.

§ 1De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§ 2. Binnen de VZW geldt de regel dat de raad van bestuur in beginsel de vereniging geldig verbindt door de handtekening van de voorzitter en/of de afgevaardigd bestuurder, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, inbegrepen daden van beschikking en al wat niet volgens de wet of statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

§ 3. Aldus kan de raad van bestuur alle roerende en onroerende handelingen stellen, verkopen, aankopen, lenen, ontlenen; samengevat: de vereniging verbinden in alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze voor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

zover verenigbaar met het doel.

§ 4. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en/of de afgevaardigd bestuurder. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

§ 5. Binnen het kader van de normale uitoefening van zijn/haar functie geeft de raad van bestuur de bevoegdheid aan de penningmeester om autonoom en onbeperkt financiële transacties te verrichten of te beschikken over de tegoeden op de rekeningen. In geval van tijdelijke onbeschikbaarheid van de penningmeester, kan de raad van bestuur deze taak onder dezelfde voorwaarden toevertrouwen aan een andere bestuurder tot dat deze taak opnieuw kan uitgevoerd worden door de penningmeester.

§ 6. De raad voert de geldige besluiten van de algemene vergadering uit en bereidt de samenkomst van de algemene vergadering voor.

§ 7. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid personeelsleden aan te werven en hen te ontslaan. Hij oefent er gezag, leiding en toezicht over uit en bepaalt hun taken en bezoldigingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14 Overdracht bevoegdheden.

Artikel 15 Huishoudelijk Reglement

Artikel 16 Samenstelling algemene vergadering

§ 2. Mits uitdrukkelijk akkoord van tenminste twee derde van zijn leden, kan de raad van bestuur voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuur bestaande uit één of meerdere bestuurders. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaats grijpt is beperkt tot de tijdsduur van hun geldig - bestuursmandaat en kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

§ 1. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

§ 8. Tegenover derden wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting noch aansprakelijkheid aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging.

§ 1. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan mits de machtiging van de algemene vergadering door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken. De aanvaarding van de opdracht, de inhoud van de opdracht en de omvang van hun bevoegdheden, alsook de ambtsbeëindiging en/of afzetting, worden in de notulen van de algemene vergadering opgenomen.

§ 2. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

§1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

§2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de afgevaardigd bestuurder, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

§ 3. Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering en alle werkelijke leden hebben gelijk stemrecht.

§ 4. Een werkelijk lid kan zich bij volmacht, kenbaar gemaakt via elektronische post gericht aan de voorzitter en ondervoorzitter, geldend voor één vergadering door een ander werkelijk lid laten vertegenwoordigen. Elk in persoon aanwezig werkelijk lid kan evenwel slechts een ander volmachtgevend werkelijk lid vertegenwoordigen. De volmachtgever wordt als aanwezig geteld voor de behandeling en de beslissing over het punt of de punten in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

de volmacht vermeld.

Artikel 17 Bevoegdheden algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders:

c. desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en desgevallend aan de commissarissen:

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i. en alle gevallen waarin onderhavige statuten de algemene vergadering uitdrukkelijk bevoegd verklaren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18 Bijeenroeping

Artikel 19 Besluitvorming

§ 1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

§ 3. Alle leden en toegetreden leden worden minstens acht kalenderdagen vóór de algemene vergadering bij gewone brief of elektronische post uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en/of de afgevaardigd bestuurder. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§ 2. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

§ 2. Wanneer één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad van bestuur verplicht om een bijzondere algemene vergadering samen te roepen, binnen de termijn van één maand, en met toevoeging van de agendapunten door de verzoekende leden voorgesteld.

§ 4. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel via elektronische post ingediend door ten minste 1/20 van de werkelijke leden wordt op de agenda geplaatst.

§1. Behalve wanneer de wet van 2 mei 2002 of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 3. De stemming over personen is geheim. De algemene vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden.

§ 4. De algemene vergadering kan geldig beslissen over punten die niet op de dagorde worden vermeld wanneer twee derde van de aanwezige leden hiermee instemt. Deze bepaling kan niet worden toegepast om agendapunten toe te voegen waarover een buitengewone algemene vergadering moet beraadslagen overeenkomstig de bepalingen van de VZW-wet.

Artikel 20: Notulen  jaarverslag - bekendmaking van beslissingen

§ 1. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de afgevaardigd bestuurder en/of een bestuurder en door de leden die dit wensen.

§ 2. In relatie met haar doelstellingen en/of de eventuele wettelijke opdrachten wordt door de raad van bestuur gerapporteerd in een jaarverslag. De notulen van elke algemene vergadering en het jaarverslag worden onder de verantwoordelijkheid van de afgevaardigd bestuurder opgenomen en bewaard in een hiertoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door twee bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

§ 3. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de werkelijke leden en eventueel naar goeddunken van de raad van bestuur aan de toegetreden leden en derden per gewone post of per elektronische post ter kennis gebracht, mits respect voor het medisch beroepsgeheim.

§ 4. De voorzitter of de afgevaardigd bestuurder zorgt voor de publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van de volgende door de algemene vergadering genomen beslissingen: in geval van wijziging van de statuten, de benoeming en het ontslag van bestuurders of de ontbinding van de vereniging.

Artikel 21 Inzagerecht leden en derden  Bewaring notulen, registers en...

§ 1. Werkelijke leden hebben het recht om op de zetel inzage en/of een afschrift van de notulen en/of het jaarverslag van de algemene vergadering te vragen voor zover geen commissaris in de vereniging werd benoemd. Ze richten hiertoe een schriftelijk gemotiveerd verzoek aan de raad van bestuur om het moment van de raadpleging overeen te komen. Eventuele afschriften van deze stukken kunnen worden aangevraagd bij de raad van bestuur die naar goeddunken kan besluiten al dan niet afschriften toe te kennen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

§ 3. De raad van bestuur bereidt de jaarrekeningen en begrotingen voor en legt ze vóór 30 juni van het jaar volgend op het afgelopen boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

Artikel 22 Inkomsten - Begrotingen - Rekeningen  Controle

Artikel 23 Vrijwillige ontbinding en vereffening

§ 2. Alle werkelijke leden kunnen, na schriftelijk verzoek, op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging voor zover geen commissaris in de vereniging werd benoemd.

§ 5.De boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester of desgevallend door een gemachtigd vertegenwoordiger.

§ 3. Het register van de notulen, de jaarverslagen en de boekhoudkundige stukken van de vereniging worden op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle werkelijke leden er, na schriftelijk verzoek, kennis kunnen van nemen, zonder het echter te verplaatsen.

§ 1. De geldelijke middelen en het vermogen van de vereniging bestaan o.a. uit:

-inkomsten uit de jaarlijkse verplichte lidgelden,

-inkomsten uit giften, schenkingen, legaten en leningen,

-inkomsten uit eigen activiteiten,

-normale beleggingen van inkomsten,

-eventuele subsidies, in het bijzonder de financiering(en) door de overheid

§ 2.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

§ 4. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffe van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

§ 1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

§ 2. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 24 Toewijzing van activa en vereffeningssaldo

In geval van ontbinding werden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meer verenigingen dewelke een gelijkaardig doel nastreven. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

aanduiden aan welke vereniging(en) het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 25 Statuten - wijzigingen  goedkeuring

§ 1. Voor alles wat in deze statuten en/of in het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

§ 2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist indien die wijziging in de agenda van de oproeping gedocumenteerd vermeld is, en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering na 15 dagen worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

§ 3 Tot wijziging van het doel en/of de doeleinden van de vereniging kan slechts met 4/5 van stemmen worden besloten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen der aanwezige werkelijke leden aanvaard op de buitengewone algemene vergadering gehouden te Denderleeuw, op 15/02/2015.

Leden van de Raad van Bestuur:

De Vos Danny als voorzitter

Gordts Adolf als penningmeester

Tordeur Bruno als secretaris

Get. De Vos Danny als voorzitter

Coordonnées
MONTANA MEDIA GROEP, AFGEKORT : MMG

Adresse
LIEFKENSHAGE 16 9470 DENDERLEEUW

Code postal : 9470
Localité : DENDERLEEUW
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande