MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BEDDELEEM

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BEDDELEEM
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 838.029.124

Publication

02/08/2011
ÿþMod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



[GRIFFIE RECHTBANK

VAN KOOPHANDEL

2 0. 07. 2011

DEN &eimmoNDE

Ondernemingsnr : , O c B. A 2L

Benaming

(voluit) : MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BEDDELEEM

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : 9100 Sint-Niklaas, Hoveniersstraat 81

Onderwerp akte : Oprichting

" 11119085

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

"MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BEDDELEEM"

Vennootschap onder firma

met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hoveniersstraat 81

OPRICHTING

HET JAAR TWEEDUIZEND EN ELF.

Op 25 MAART

ZIJN VERSCHENEN:

1.De heer BEDDELEEM Tom Raymond, architect, geboren te Veurne op twee mei negentienhonderd eenentachtig (identiteitskaartnummer 591-0114442-84  nationaal nummer 81.05.02-22197), ongehuwd, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Hoveniersstraat 81.

2.Mevrouw SIJMONS Karen Lieve Lodewijk, interieurarchitect, geboren te Sint-Niklaas op drieëntwintig september negentienhonderd tweeëntachtig (identiteitskaartnummer 590-6402342-77, rijksregisternummer 82.09.23-146.76), ongehuwd, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Hoveniersstraat 81.

I. OPRICHTING EN INBRENGEN

A. VERKLARING VAN OPRICHTING

De verschijners verklaren op te richten een vennootschap onder firma onder de naam

"MULTJPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BEDDELEEM", met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hoveniersstraat 81.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf de datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie.

Op de laatste bar va:t i_uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{oen{en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

B. PLAATSING EN STORTING VAN HET KAPITAAL

De verschijners verklaren en erkennen dat het maatschappelijk kapitaal van vijftig euro (50,00 EUR) volledig geplaatst is.

Het is verdeeld in vijf (5) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, met een breukwaarde van één/vijfde elk.

Inbreng in geld

1. De heer BEDDELEEM Tom, voornoemd, verklaart inbreng te doen in geld van een bedrag van veertig euro (40,00 EUR), volledig valstort, waarvoor hem vier (4) aandelen worden toegekend.

2. Mevrouw SIJMONS Karen, voornoemd, verklaart inbreng te doen in geld van een bedrag van tien euro (10,00 EUR), volledig volstort, waarvoor haar vier (1) aandeel warden toegekend.

Totaal: het volledige kapitaal van vijftig euro, vertegenwoordigd door vijf aandelen.

De vennootschap heeft bijgevolg vanaf heden de beschikking over een som van vijftig euro (50,00 EUR) in kas.

C. OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN

De verschijners verklaren dat de vennootschap, met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan en dat deze overname slechts uitwerking zal hebben vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Il. DE STATUTEN

De verschijners verklaren dat de statuten van de vennootschap luiden ais volgt:

A. NAAM- DUUR- ZETEL - DOEL

Artikel 1: Naam

De vennootschap wordt als burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een vennootschap onder firma opgericht onder de naam "MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BEDDELEEM".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een vennootschap onder firma" of door de afkorting "BV VOF", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap en onder toevoeging van het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door het ondernemingsnummer en de vermelding van de zetel van de Rechtbank van Koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2: Duur

a

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Artikel 3: Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Hoveniersstraat 81, maar mag naar elke andere plaats in België, binnen het Vlaams Gewest of het hoofdstedelijk Gewest worden

overgebracht zonder statutenwijziging en bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, bekend te maken in het Belgisch Staatsblad. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden.

Eveneens bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder en zonder statutenwijziging mag de vennootschap in België of in het buitenland bijhuizen, exploitatiezetels, werkhuizen of magazijnen oprichten. De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 4: Doei

De vennootschap heeft tot doel door de vennoten, voor rekening van de vennootschap en rekening houdend met de wettelijke voorschriften en deontologische regels van de Orde der Architecten:

- uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgever voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architecten uit te oefenen

- het beoefenen van alle aanverwante activiteiten voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het reglement van beroepsplichten van de Orde van Architecten,

- het verschaffen van alle materiële middelen en het inrichten van algemene diensten die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voomoemde activiteiten;

- het uitvoeren van studies en verlenen van advies i.v.m. stedenbouwkundige planning en landschapsarchitectuur

- de vennootschap is bevoegd op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten welke haar doel dienen, dit volgens het beheer van een goed huisvader,

- De vennootschap mag samenwerken met andere architecten of ontwerpers en met architectenvennootschappen, maar zij mag geen participaties nemen in andere vennootschappen, van welke aard ook.

De vennootschap mag alle financiële activiteiten en alle roerend- en onroerend goed verhandelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel en de activiteiten die van aard zijn bij te dragen tot de verwezenlijking van haar doel, voor zover deze niet strijdig zijn met de voorschriften inzake de uitoefening van het beroep van architect.

Gemelde opsomming is enkel exemplatief en niet limitatief.

De vennootschap mag namelijk en zonder dat deze opsomming beperkend weze alle financiële, industriële en burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich rechtstreeks of onrechtstreeks bij het maatschappelijk doel aansluiten, of nuttig zijn of van aard zijn er de verwezenlijking van te bevorderen, en onder meer aile roerende en onroerende goederen, onroerende zakelijke rechten (zoals opstal, erfpacht, vruchtgebruik, blote eigendom), handelsfondsen, vergunningen en fabrieksmerken vestigen, aankopen, verkopen, in huur nemen, verhuren, verkopen, ruilen, belangen nemen bij middel van associatie, inbreng, onderschrijving, versmelting, deelneming, financiële tussenkomst of om het even welke andere wijze, in alle vennootschappen of ondernemingen, waarvan het doel niet het hare verwant is of er bij aansluit, of van aard is het doel van onderhavige vennootschap te bevorderen. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Inzake de opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich er toe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagairs. Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op de wijze die zij het

best geschikt acht. In verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Het Reglement van Beroepsplichten en de onderhavige aanbeveling van 28 november 1997 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een vennootschap of associatie zullen door de architecten alsmede door de vennootschap of associatie worden nageleefd.

De vennootschap zal in het bijzonder waken over de stipte naleving van de door de Nationale Raad van de Orde van Architecten en de bevoegden Provinciale Raad van de Orde van Architecten vastgelegde regels inzake:

- de nodige schikkingen die getroffen dienen te worden teneinde bij ontbinding/vereffening van de vennootschap en mede gelet op de noodzaak van continuïteit voor de cliënt, de belangen van de cliënten te vrijwaren o.a. inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering door fysische of rechtspersonen die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

De schikkingen desbetreffend zullen voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten worden overgemaakt.

- de vermeldingen met betrekking tot de identiteit van de architectvennoot die belast is met de architectenopdrachten met dien verstande dat de overeenkomsten met cliënten in ieder geval steeds de identiteit van de architectvennoot belast met de architectenopdracht dienen te vermelden.

- de nodige schikkingen die vereist zijn ingeval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een vennoot, teneinde en dit mede gelet op de noodzaak van continuïteit voor de cliënt, het verderzetten van de opdracht te verzekeren; deze schikkingen dienen voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten te worden overgemaakt.

- de te volgen procedure voor de lopende contracten ingeval de vennootschap ophoudt te bestaan met dien verstande dat de schikkingen terzake de continuïteit t.a.v. de cliënt

- dienen te verzekeren en voorafgaandelijk ter goedkeuring aan bevoegde Provinciaale Raad van de Orde van Architecten worden overgemaakt.

- de verzekeringsverplichtingen van de architecten met dien verstande dat in ieder geval steeds de burgerlijke en beroepsaansprakelijk van de architectvennoot op afdoende wijze verzekerd is.

B. KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5: Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vijftig euro (50,00 EUR).

Het is verdeeld in vijf (5) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, met een breukwaarde van één/vijfde ieder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 6: Wijziging van het maatschappelijk kapitaal

Tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering en in geval van agio moet dat volledig worden volgestort bij de inschrijving.

Bij elke kapitaalverhoging worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten naar de evenredigheid van het deel van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen.

Artikel 7: Kapitaalvermindering

De buitengewone algemene vergadering kan besluiten tot een kapitaalvermindering. De reële kapitaalvermindering is deze die geschiedt door terugbetaling aan de aandeelhouders of door gehele of gedeeltelijke vrijstelling van de storting van het saldo van de inbreng.

De nominale kapitaalvermindering is deze die geschiedt ter aanzuivering van geleden verliezen of om een reserve te vormen tot dekking van voorzien verlies.

Artikel 8: Aandelen op naam - Register

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden.

De vennoten zijn verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde inzage te verlenen in het vennootschapsregister.

In het register van aandelen wordt aangetekend:

1° de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen;

2° de gedane stortingen;

3° de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in voormeld register. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van effecten.

Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Indien er aandelen zijn van verschillende waarde, dan wordt enkel rekening gehouden met de kapitaalvertegenwoordigende waarde van deze aandelen zoals bepaald in de statuten.

Artikel 9: Overdracht van aandelen onder de levenden

Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die overeenkomstig artikel 8 bis van de statuten vennoot kan worden en dit mits unanieme goedkeuring van aile vennoten.

Artikel 10: Overgang van aandelen bij overlijden

Bij overlijden van een vennoot, natuurlijke persoon, kan geen enkele van zijn aandelen overgaan op zijn erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden, dan met toestemming van alle

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

medevennoten. Daartoe dienen de erfgenamen of rechtverkrijgenden dezelfde procedure te volgen als hiervoor in artikel 10 van de statuten is voorzien.

Erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen worden, hebben recht op de vermogenswaarde van de overgegane aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals hiervoren is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Het overlijden van de enige vennoot echter heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Onder voorbehoud van hetgeen is bepaald in de desbetreffende artikel(s) van het Wetboek van Vennootschappen, worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in bezit gestelde erfgenamen en legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Indien de vennootschap niet meer zou beantwoorden aan de wettelijke voorwaarden zoals voorzien door de wet van vijftien februari tweeduizend en zes betreffende de uitoefening van het beroep architect in het kader van een rechtspersoon, wegens het overlijden van een natuurlijke persoon, dan beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen met die voorwaarden. Gedurende die termijn mag de rechtspersoon het beroep van architect verder uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn. De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en kan in de tabel opgenomen zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijlde een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architectrechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoonfarchitect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 11: Vennoten

Minstens één vennoot zal architect zijn. Elke architect-vennoot zal ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

De vennootschap en de vennoten, ook zij die niet rechtstreeks onderworpen zijn aan het gezag van de Orde van architecten, zullen zich onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van architect of die strijdig zijn met het Reglement van Beroepsplichten. Zij zullen steeds de aanbevelingen van de Orde van architecten naleven. Vennoten die een beroep zouden gaan uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect of met de deontologie dienen ontslag te nemen als vennoot.

De vennootschap kan nooit haar eigen aandelen verwerven.

Stagiairs mogen geen deel uitmaken van een vennootschap of associatie waartoe hun stagemeester behoort.

Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten als vennoot voor de duur van de schorsing. Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden.

Ingeval van terugtreding, ontslag, overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere venno(o)t(en), eventueel de erfgenamen ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met inachtname van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

Nieuwe vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij unaniem akkoord van alle vennoten.

Enkel personen, die door de uitoefening van hun beroep meewerken aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, zijn toegelaten;

Rechtspersonen kunnen slechts lid zijn voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat identiek of aanverwant maar niet onverenigbaar is met het maatschappelijk doel van de vennootschap. Zij mogen evenwel nooit de meerderheid van de aandelen bezitten, en de meerderheid van de leden van de vennootschap moeten steeds fysieke personen zijn.

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet één maand vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten met opgave van naam, adres en beroep van de kandidaat-vennoot.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 12: Benoeming - Ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die vennoot moeten zijn.

De architecten ingeschreven op de tabel van de Orde van architecten, beschikken over een meerderheid in de beheers- en bestuursorganen. Wanneer er slechts één beheerder of zaakvoerder is, moet hij architect zijn.

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

Elke architect-vennoot is verplicht om zijn burgerlijk en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren.

De zaakvoerder(s) kan/kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van architecten.

De vennootschap kan zich slechts tegenover derden verbinden mits medeondertekening door een architect-beheerder of  bestuurder.

Op alle documenten uitgaande van de vennootschap moeten de namen van alle vennoten die bij de Orde van Architecten zijn ingeschreven vernield worden en als dusdanig aangeduid worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Elke architect-vennoot kan een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda samenstelt.

Elke architectuurovereenkomst vermeldt de identiteit van de architect-vennoot belast met de architectuuropdracht.

Een statutair zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Een niet statutaire zaakvoerder kan ten allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten. Het ongevraagd ontslag van een niet statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene vergadering.

Artikel 13: Salaris

Het mandaat van deze zaakvoerder is niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Artikel 14: Intern bestuur - Beperkingen

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de Wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 15: Externe vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel 16: Bijzondere volmachten

De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Dit mits het voldoen van de volmachtdrager aan de voorwaarden in het voorvermelde artikel 12.

D. CONTROLE

Artikel 17: Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, voor zover de vennootschap niet verplicht is een of meer commissarissen te benoemen. De vennoten kunnen zich laten bijstaan door een accountant.

E. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18: Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste maandag van de maand maart om tien uur, in de zetel van de vennootschap. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij zelf de agenda vaststelt.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen inzake het betuur van de vennootschap of associatie en de uitsluiting van vennoten.

Artikel 19: Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 20: Besluitvoering in de gewone en de bijzondere algemene vergadering

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij eenparigheid van stemmen.

F. INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE -WINSTVERDELING

Artikel 21: Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt het college van zaakvoerders of zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening.

Artikel 22: Bestemming van de winst - Reserve

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste ééntwintigste vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze éénitiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding tot ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of en deel ervan zal worden gereserveerd.

G. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 23: Ontbinding -Benoeming van vereffenaars

Ingevolge eenparige beslissing van alle vennoten, kan de vennootschap worden ontbonden.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) van rechtswege vereffenaar(s).

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij eenparigheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

A. Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot 31 december 2012.

B. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de eerste maandag van de maand maart tweeduizend en dertien om tien uur ter zetel.

C. Aanstelling niet-statutaire zaakvoerders

Wordt voor onbepaalde duur te rekenen vanaf heden door de oprichters tot gewone zaakvoerders benoemd:

- de heer BEDDELEEM Tom, voornoemd.

De niet-statutaire zaakvoerder zal pas zijn taak kunnen waarnemen na neerlegging van de stukken van de vennootschap ter griffie.

D. Aanstelling bijzondere volmachtdrager

Wordt aangesteld tot bijzondere volmachtdrager betreffende alle functies van accountant en belastingconsulent voorzien bij wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig: de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Madou Vandromme Accountancy, met zetel te 8670 Koksijde (Oostduinkerke), Albert I laan 174, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0474.529.344, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling.

Voor-

. behouden

adn het

Betgisch

Staatsbiad

WAARVAN AKTE.

Gedaan te SINT-NIKLAAS, op bovenvermelde datum.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op d:L, laatst., bIt. van Luik B vermeldan Recto : Nami an hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oin(en) be:ar:gd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naarn en handtekening

Coordonnées
MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BEDDELE…

Adresse
HOVENIERSSTRAAT 81 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande