MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBURO BERKEIN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBURO BERKEIN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 477.613.350

Publication

07/08/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



IV





NEERGELEGD

2 9 JULI 2Q14

RECH K VAN

KOOPHALTE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste

Ondernemingsar : 0477.613.350

Benaming

(voluit) : MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBURO BERKEIN (verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Bellemstraat 50, 9880 Aalter

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - WIJZIGING MAATSCHAPPELIJK DOEL

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Luc Van Vaerenbergh te Lierde op 14 juli 2014, dat de buitengewone algemene vergadering gehouden van de aandeelhouder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MULTIPROFESSIONEEL ' ARCHITECTENBURO BERKEIN", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 9880 Aalter, Bellemstraat, 50. Ingeschreven in het register der burgerlijke vennootschappen onder nummer 0477.613.350 en onderworpen. aan de B T.W. onder nummer BE 477.613.350, opgericht bij akte verleden voor ons, ondergetekende notaris op' 27 mei 2002, bij uittreksel bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 8 juni nadien onder' nummer 20020608-249,

Welke vergadering werd geopend onder voorzitterschap van de heer BERKEIN Geert Bart Cyriel, architect-i zaakvoerder, geboren te Roeselare op 1 juni 1961, ongehuwd, wonende te 9880 Aalter, Bellemstraat 50,: dewelke tevens de taak waarneemt van secretaris én stemopnemer.

Er blijkt uit de samenstelling van de vergadering dat alle aandelen aanwezig of vertegenwoordigd zijn, te; weten : de heer BERKEIN Geert voornoemd, houder van 750 aandelen.

Totaal : 750 aandelen of 18.600,00 ¬ , volledig volgestort.

Ondergetekende notaris stelt bijgevolg vast dat het ganse maatschappelijk kapitaal van de vennootschap' vertegenwoordigd is, zoals hierboven gezegd, en zoals blijkt uit het aandelenboek.

Bijgevolg is de algemene vergadering rechtsgeldig samengesteld en kan geldig beslissen over alle punten op de agenda vermeld.

De vergadering vat de dagorde aan en neemt, na beraadslaging, de volgende beslissingen met' éénparigheid van stemmen

EERSTE BESLISSING - WIJZIGING DOEL

De algemene vergadering beslist vooreerst de voorzitter te ontslaan van lezing te geven van het verslag van i de zaakvoerder met uiteenzetting van een omstandige rechtvaar-diging van de voorgestelde wijziging aan het maatschappelijk doel en van de aangehechte balans. Het verslag van de zaakvoerder zal aan huidige akte gehecht blijven.

Wijziging maatschappelijke doel

De algemene vergadering beslist het artikel drie der statuten te vervangen door volgende tekst

Artikel 3 : DOEL

De vennootschap heeft tot doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden :

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband zijn met haar maatschappelijk doel.

- Het beoefenen van aile aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep

van architect.

- Het uitvoeren van studies en ontwerpen van stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair,

centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken enzo-verder,

Beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn.

- Decoratie, interieur- en landschapsinrichting.

- Design.

- Opmetingen en topografie.

- Stedenbouwkunde en milieubeheer.

- Burgerlijke bouwkunde.

blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Het uitvoeren van expertisen.

- Binnenhuis- en tuininrichting.

- Het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van architect onverenigbaar zijn,

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap is bevoegd om op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te ver-richten welke haar doel dienen en welke hieraan ondergeschikt zijn, dit volgens het beheer van een goede huisvader.

De vennootschap zal het beheer van onroerende goederen slechts aannemen voorzover deze bedrijvigheid niet wordt uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of van een zakenkantoor en in overeenstemming met de deontologische regel betreffende de deelneming van de architect aan een vennootschap van onroerende diensten.

Elke deelneming aan een andere vennootschap is mogelijk, op voorwaarde dat deze vennootschap uitsluitend van professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen enfof rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect. Deze voorwaarden zijn cumulatief en het is wel degelijk de deelneming die van uitsluitend professionele aard dient te zijn; zij dient derhalve te kaderen in de uitoefening van het beroep architect.

Zowel de architect-rechtspersoon als aile vennoten zullen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963 en het Reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect naleven, De statuten zullen daarmee overeenstemmend worden geïnterpreteerd.

TWEEDE BESLISSING - AANPASSING STATUTEN

De vergadering beslist vervolgens om de statuten aan te passen aan de meest recente wetswijzigingen en ondermeer aan de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechts-persoon, ondermeer teneinde ze in overeenstemming te brengen met de hierboven genomen beslissing

STATUTEN

TITEL I : AARD VAN DE VENNOOTSCHAP

ARTIKEL 1 : NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt . "MULTIPROFES-SIONEEL ARCHITECTENBURO BERKEIN".

De vennootschap zal ingeschreven worden in het register van de burgerlijke vennootschappen.

De rechtspersoon heeft slechts één benaming. Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt. De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een BVBA'.

ARTIKEL 2 : ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Aalter, Bellemstraat, 50.

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder.

Deze wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was, als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, bijkomende architectenbureaus oprichten, daar waar hij het nuttig acht.

De oprichting van bijkomende vestigingen wordt gemeld aan de provinciale raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt, evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

De zaakvoerder zal evenwel rekening moeten houden met de taalwetten betreffende de exploitatiezetels en de statutaire zetel voor het geval hij deze zetel wenst over te plaatsen.

ARTIKEL 3 : DOEL

De vennootschap heeft tot doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband zijn met haar maatschappelijk doel.

- Het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect.

- Het uitvoeren van studies en ontwerpen van stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit, sanitair,

centrale verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken enzoverder.

- Beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn.

- Decoratie, interieur- en landschapsinrichting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Design,

- Opmetingen en topografie.

- Stedenbouwkunde en milieubeheer.

Burgerlijke bouwkunde.

- Het uitvoeren van expertisen.

- Binnenhuis- en tuininrichting.

- Het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activi-teiten en verrichtingen die met de uitoefening van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België ais in het buitenland.

De vennootschap is bevoegd om op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te ver-richten welke haar doel dienen en welke hieraan ondergeschikt zijn, dit volgens het beheer van een goede huisvader.

De vennootschap zal het beheer van onroerende goederen slechts aannemen voorzover deze bedrijvigheid niet wordt uitgeoefend onder de vorm van een agentschap of van een zakenkantoor en in overeenstemming met de deontologische regel betreffende de deelneming van de architect aan een vennootschap van onroerende diensten,

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect. Deze voorwaarden zijn cumulatief en het is wel degelijk de deelneming die van uitsluitend professionele aard dient te zijn; zij dient derhalve te kaderen in de uitoefening van het beroep van architect,

Zowel de architect-rechtspersoon als alle vennoten zuilen de Wet van 20 februari 1939, de van architect Wet van 26 juni 1963 en het Reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect naleven. De statuten zullen daarmee overeenstemmend worden geïnterpreteerd,

ARTIKEL 4 : DUUR

De vennootschap werd op 27 mei 2002 opgericht voor onbepaalde duur,

TITEL Il ; MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

ARTIKEL 5 KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIEN DUIZEND ZES-HONDERD EURO (18.600,00 ¬ ).

Het is vertegenwoordigd door 750 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, elk vertegenwoordigend 1/750ste van het maatschappelijk kapitaal.

ARTIKEL 6 r VENNOTEN

6.1 , Het aantal vennoten is onbeperkt.

6.2. De "Architect-Vennoot" is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van architecten.

Ten minste zestig ten honderd (60%) van de aandelen, alsook van de stemrechten zijn, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit van Architect-Vennoten. De overige aandelen kunnen eigendom zijn van andere natuurlijke personen of rechtspersonen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad of de Orde van architecten. Met 'onrechtstreeks' wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handen kunnen zijn van een ander rechtspersoon die er toe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, met andere woorden, opgenomen is op de tabel. Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

Rechtspersonen kunnen slechts vennoot zijn, voor zover zij een maatschappelijk doel hebben dat niet onverenigbaar is met het beroep van architect.

Conform artikel 5 van de Wet van 20 februari 1939 kunnen ambtenaren en beambten, behoudens de voorziene afwijkingen, geen aandelen noch stemrechten in de vennootschap bezitten.

Een stagiair kan slechts oprichter of vennoot zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

6.3. Een nieuwe Architect-Vennoot kan slechts aanvaard worden bij toestemming van minstens de helft van de be-staande Architect-Vennoten, die bovendien minstens drie vierden (3/4den) bezitten van de aandelen die behoren tot de zestig ten honderd (60%) aandelen die in het bezit zijn van Architect-Vennoten.

Elke voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten.

6.4. Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde inge-volge het overlijden van een natuurlijke persoon-architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen, De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen. Indien de overblijvende vennoot geen architect Is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn. Deze regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon-architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van archi-tecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een 3de architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

TITEL Ill : BESTUUR EN CONTROLE

ARTIKEL 11 : BESTUUR

11.1. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend ais algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt, bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. Het mandaat van gewone zaakvoerder is herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

11.2. Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap : bestuurders, [eden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, ,..

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Wordt tot statutair zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap, de heer BERKEIN Geert, voornoemd, die verklaard heeft dat mandaat te aanvaarden.

11.3. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening za! optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegen-woordigd kan worden, bv, het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal

optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. De regularisatie kan gebeuren

door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening

van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ARTIKEL 12: BEVOEGDHEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

12.1 Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren,

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden,

12.2. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij ais eiser, hetzij als verweerder.

12.3. Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachthevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten. 12.4. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

ARTIKEL 13 : TEGENSTRIJDIG BELANG

Indien een zaakvoerder voor een tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, dienen de bepalingen van artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen te worden nageleefd.

ARTIKEL 14 : CONTROLE

Indien de wet dit vereist en binnen de grenzen van wat zij voorziet, zal de controle van de vennootschap warden uitgeoefend door één of meerdere commissarissen, benoemd voor 3 jaar en herverkiesbaar. Indien de wet niet de benoeming van een commissaris vereist, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en de controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 15 : ALGEMENE VERGADERING

15.1. Gewone algemene vergadering

De jaarlijkse vergadering wordt gehouden op de eerste woensdag van de maand juni om 14 uur..

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

15.2. Buitengewone of bijzondere algemene vergadering

De zaakvoerder moet een buitengewone of bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennoot-schap dit vereist en telkens wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één vijfde (1/5de) van het kapitaal vertegenwoordigen en telkens dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één vijfde (1/5de) van het kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot, geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder zal de algemene vergadering bijeen-roepen binnen de 15 dagen na het verzoek hiertoe.

Elke gewone, bijzondere en de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

15.3. Vertegenwoordiging

Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd vennoot is.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

ARTIKEL 16 : BIJEENROEPING

16.1. De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften. Iedere persoon kan aan deze oproeping verzaken, en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is,

16.2. Elke gewone of bijzondere algemene vergadering kan door de zaakvoerder tijdens de zitting warden verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De 2de vergadering zef beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief.

ARTIKEL 17 : AANTAL STEMMEN

leder aandeel geeft recht op één stem.

ARTIKEL 18 ; BESLUITVORMING

18.1. Gewone en bijzondere algemene vergadering

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen,

Na elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

18.2. Buitengewone algemene vergadering - statutenwijziging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge 4 De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris ; zij kan

over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer

zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drie/vierden (314den) van de stemmen

verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

Wijziging van de statuten mag slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad

van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij

zelf de agenda samenstelt.

ARTIKEL 19 ; BEVOE=GDHEID

De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door

deze statuten,

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid

- Alle wijzigingen van de statuten ;

- Benoeming en ontslag van zaakvoerders, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat ;

- Benoeming en ontslag van de commissarissen ;

- Kwijting aan de zaakvoerders en de commissarissen ;

- De goedkeuring van de jaarrekeningen ;

- De vrijwillige ontbinding

- De uitsluiting van een Architect-Vennoot ;

- Alle beslissingen in die materies die ingevolge de statuten of de wet, buiten de bevoegdheid van de

zaakvoerder vallen.

TITEL V : JAARREKENING - VERDELING RESERVES

ARTIKEL 20 : BOEKJAAR - inventaris -jaarrekening

20.1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

20.2. Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt de

zaakvoerder een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering,

de bekendmaking verzorgen, overeenkomstig de wet. De zaakvoerder stelt eveneens een jaarverslag op, voor

zover de wet dit vereist.

ARTIKEL 21 : VERDELING - RESERVES

21.1. De nettowinst van het boekjaar wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste 1/20ste afgenomen voor de vorming van een

reservefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds 1/10de van het

maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het

reservefonds wordt geraakt.

21.2. Omtrent de bestemming van de winst beslist de jaarvergadering, op voorstel van de zaakvoerder,

waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Geen winstuitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-

actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het

bedrag van het gestorte, of Indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die

volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift .

van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

TITEL VI ; ONTBINDING VEREFFENING

ARTIKEL 22 ; ONTBINDING

De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die

beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten,

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de

Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

De vereniging van aile aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap

wordt ontbonden,

ARTIKEL 23 - VEREFFENAARS

23.1. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone

meerderheid van de stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De benoeming van de

vereffenaar(s) moet aan de Voorzitter van de Rechtbank worden voorgelegd.

23.2. Zijn geen vereffenaars benoemd, dan worden de zaak-voerders als vereffenaars beschouwd.

23.3, Aile vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van architect uit te

oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten.

23.4. De vereffenaar beschikt te dien einde over de meest uitgebreide bevoegdheden zoals bepaald bij

artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt, indien nodig, de vergoedingen die toekomen aan de vereffenaar.

ARTIKEL 24 :VRIJWARING VAN DE BELANGEN VAN DE OPDRACHTGEVERS

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter

vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de

architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen

die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in

eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de

vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke, ais een rechtspersoon zijn.

Voor- ARTIKEL 25 : VERDELING VAN HET NETTO-ACTIEF

behouden aan het Belgisch Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lasten de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen te doen in het voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld.

Staatsblad ARTIKEL 26 : VERLIES VAN HET KAPITAAL

26.1. Indien tengevolge van verlies, het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van hoogstens 2 maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder zal zijn voorstellen verantwoorden in een bijzonder verslag dat 15 dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

26.2. Indien het netto actief gedaald is tot minder dan 114dé van het maatschappelijk kapitaal, mag de ontbinding uitgesproken worden door 114de van de stemmen uitgebracht ter algemene vergadering.

26.3. Indien het netto actief gedaald is tot een bedrag lager dan het in artikel 333 van het Wetboek van ' Vennootschappen genoemde bedrag, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de ' rechtbank vorderen die in voorkomend geval aan de vennootschap een termijn kan toestaan om haar toestand te regulariseren.

DERDE BESLISSING

En tenslotte beslist de algemene vergadering de statuten goed te keuren en aan ondergetekende notaris volmacht te verlenen om over te gaan tot het opstellen van de gecoördineerde tekst der statuten en tot de neerlegging ervan overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Luc VAN VAERENBERGH, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd :

- voor eensluidend afschrift der akte

- de gecoördineerde tekst der statuten.





Op de laatste btz, van Luikt B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persotoln(en) bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ' Naam en handtekening

06/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 05.06.2013, NGL 30.08.2013 13544-0358-016
06/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 06.06.2012, NGL 30.08.2012 12514-0521-015
04/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 01.06.2011, NGL 28.06.2011 11229-0156-015
02/09/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 02.06.2010, NGL 27.08.2010 10475-0570-014
03/09/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 03.06.2009, NGL 27.08.2009 09682-0366-014
04/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 04.06.2008, NGL 30.06.2008 08333-0306-014
26/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 06.06.2007, NGL 13.07.2007 07394-0150-016
12/07/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 07.06.2006, NGL 04.07.2006 06384-0133-015
15/07/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 01.06.2005, NGL 07.07.2005 05428-0300-015
17/06/2005 : KOA021341
23/07/2004 : KOA021341
02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 01.06.2016, NGL 30.08.2016 16509-0106-016

Coordonnées
MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBURO BERKEIN

Adresse
BELLEMSTRAAT 50 9880 AALTER

Code postal : 9880
Localité : AALTER
Commune : AALTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande