MUSAR

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : MUSAR
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 554.990.943

Publication

04/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

vastgoedmakelaar vereist is.

De vennootschap kan samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden uitgeoefend dat (i) de vennoten met de titel van architect, integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting betreft, (ii) de architecten niet ondergeschikt zijn aan de vennootschap van onroerende diensten en zullen optreden onder eigen verantwoordelijkheid en dit onverminderd de aansprakelijkheid van deze vennootschap van onroerende diensten tegenover haar cliënten en (iii) noch de hoofdzetel, noch de activiteitszetel van de vennootschap van onroerende diensten mogen zijn of behouden blijven in een gebouw waar de hoofdzetel of activiteitszetel van een promotor, een aannemer of een vastgoedhandelaar, lid of vennoot van de vennootschap van onroerende diensten, gevestigd zijn.

5. Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd.

6. Geplaatst kapitaal

EENENZESTIGDUIZEND VIJFHONDERD euro (¬ 61.500,00), vertegenwoordigd door

HONDERDTWINTIG (120) aandelen, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek volledig volstort, zoals blijkt uit een attest van deponering van het gestorte kapitaal, afgeleverd door Belfius bank.

De overdracht van aandelen is onderworpen aan goedkeuringsvereisten, een voorkooprecht en volgrecht voor de bestaande aandeelhouders en een volgplicht, zoals bepaald in artikel 7 van de statuten.

7. Boekjaar : begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Het eerste boekjaar loopt tot eenendertig december tweeduizend vijftien.

8. Winstverdeling en reserves - Liquidatiesaldo

Van de nettowinst van het boekjaar wordt vijf ten honderd voorafgenomen ten bate van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplicht zodra deze reserve het tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft. Over het saldo wordt beslist door de gewone algemene vergadering.

De raad van bestuur bepaalt de datum en plaats van betaling van de dividenden.

De raad van bestuur is bevoegd een interimdividend uit te keren, mits zich te schikken naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

In geval van ontbinding zal de algemene vergadering de wijze van vereffening bepalen overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Het uitkeerbaar saldo van de vereffening wordt onder de vennoten verdeeld in verhouding tot hun aandelenbezit, waarbij rekening wordt gehouden met de ongelijke afbetaling van de aandelen.

9. Gewone algemene vergadering : te houden op de maatschappelijke zetel of op een andere in de bijeenroepingen aangeduide plaats op de eerste vrijdag van de maand juni om negen uur. De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in tweeduizend zestien.

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde (al dan niet aandeelhouder), mits hijzelf of de gevolmachtigde de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek). De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de aandeelhouders of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorn(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

10.1. Bestuurders : benoemd tot onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van het jaar tweeduizend twintig:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

1/ De heer VERHAEGEN Michiel Maurits Paul, van Belgische nationaliteit, wonende te 2600 Antwerpen (district Berchem), Gitschotellei 181;

2/ Mevrouw VERMOLEN Hildegarde Gabrielle Jozef, van Belgische nationaliteit, wonende te 2140 Antwerpen (district Borgerhout), Laar 21.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van minstens drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders. Wanneer de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit twee leden bestaan, tot op de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling dat de vennootschap meer dan twee aandeelhouders heeft.

De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Kunnen worden verkozen tot bestuurder alle natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouder. Wanneer een rechtspersoon wordt verkozen tot bestuurder, dan zal deze rechtspersoon onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger aanduiden die wordt belast met de uitvoering van deze opdracht in naam en voor rekening van de betrokken rechtspersoon. Deze vertegenwoordiger moet aan dezelfde voorwaarden voldoen en is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrechtelijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou volbrengen, onverminderd de hoofdelijke aansprakelijkheid van de rechtspersoon die hij vertegenwoordigt. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd (i) de vertegenwoordiging in het kader van het directiecomité, (ii) de vertegenwoordiging in het kader van het dagelijks bestuur en (iii) de vertegenwoordiging door bijzondere volmachthouders, wordt de vennootschap ten aanzien van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, rechtsgeldig verbonden door de raad van bestuur optredend als college of het gezamenlijk optreden van twee bestuurders.

-1 Directiecomité

De raad van bestuur kan bij toepassing van artikel 524bis van het Wetboek van vennootschappen een directiecomité samenstellen waarvan de leden gekozen worden binnen of buiten de raad. De over te dragen bevoegdheden aan het directiecomité bestaan uit alle bestuursbevoegdheden met uitzondering van de bestuursbevoegdheden die betrekking hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op handelingen die op grond van wettelijke bepalingen aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité is aangesteld is de raad van bestuur belast met het toezicht op dit comité.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

Het directiecomité, handelend als orgaan via de meerderheid van zijn leden, heeft de bevoegdheid om binnen de grenzen van de aan haar overgedragen bevoegdheden de vennootschap te verbinden.

-2 Dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur kan worden toevertrouwd aan een of meer personen al dan niet bestuurders. De raad van bestuur stelt de persoon of personen belast met het dagelijks bestuur aan, legt de voorwaarden vast van zijn/hun aanstelling en beslist over zijn/hun ontslag.

Elke persoon belast met het dagelijks bestuur heeft afzonderlijk handelend de macht om namens de vennootschap op te treden en haar te vertegenwoordigen binnen het kader van het dagelijks bestuur.

-3 Bijzondere volmachten

Het orgaan dat overeenkomstig de voorgaande artikelen de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd, tenzij door de algemene vergadering anders wordt beslist.

2. Wordt aangesteld tot voorzitter van de raad van bestuur : mevrouw VERMOLEN Hildegarde, voornoemd.

3. Worden aangesteld tot gedelegeerde bestuurders : de heer VERHAEGEN Michiel en mevrouw

VERMOLEN Hildegarde, beiden voornoemd.

Niet-aanstelling van commissaris

De oprichters verzoeken mij, notaris, nog te acteren dat zij, op grond van te goeder trouw verrichte

schattingen, tot het besluit gekomen zijn dat de vennootschap vrijgesteld is van de verplichting een

commissaris te benoemen.

Volmacht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Teneinde de nodige formaliteiten te vervullen bij de diensten van de btw en/of bij de

ondernemingsloketten en de Kruispuntbank voor Ondernemingen, zowel voor de inschrijving van de vennootschap als voor elke latere wijziging of aanpassing daarvan, wordt volmacht gegeven aan meester Will Van Tongelen, meester Wouter Verhelst of elke andere advocaat van de advocatenassociatie DLA Piper UK LLP met kantoren te 2018 Antwerpen, Brusselstraat 59-B5 en te 1050 Brussel, Louizalaan 106, met recht van indeplaatsstelling en het recht om elk individueel op te treden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL : Notaris Marc SLEDSENS

22/04/2015
ÿþOndernerningsnr : 0554.990.943

Benaming (voluit) : MUSAR

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : te 9000 Gent, Voorhavenlaan 31/9

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING _ WIJZIGING STATUTEN

Uit een akte verleden voor notaris Marc SLEDSENS, geassocieerd notaris, te Antwerpen, Broederminstraat 9, op twaalf februari tweeduizend vijftien, dragende de melding : "Akte van notaris Marc SLEDSENS te Antwer-`r pen van 12-02-2015,repertorium 42050 Blad(en): 5 Verzending(en): O Geregistreerd op het registratiekantoor ANTWERPEN I-AA op zestien februari tweeduizendvijftien (16-02-2015) Register 5 Boek 000 Blad 000 Vak 4161 Ontvangen registratierechten: vijftig euro (¬ 50,00) De Ontvanger", blijkt dat de buitengewone algemene:; vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "Musa?', gevestigd te 9000 Gent, Voorha veelaan 31/9, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent (afdeling Gent) met ondernemingsnummer;` 0554.990.943, onder meer beslist heeft

1. om het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van VIERHONDERDACHTENTACH TIGDUIZEND VIJFHONDERD euro (¬ 488.500,00) om het te brengen van EENENZESTIGDUIZEND HONDERD euro (E 61.500,00) op VIJFHONDERDVIJFTIGDUIZEND euro (£ 550.000,00), tegen uitgifte van NEGENHONDERD TWEEËNVIJFTIG (952) nieuwe aandelen, identiek aan de bestaande aandelen eit0 met onmiddellijke ingenottreding.

Op deze kapitaalverhoging werd ingeschreven deels door inbreng in natura en deels door inbreng in geld, zoals blijkt uit een attest van deponering van het gestorte kapitaal, afgeleverd door Belfius Bank.

2. het verslag van de raad van bestuur en het verslag van de bedrijfsrevisor, de heer Marc WEEMAES, kantoorhoudende te 2110 Wijnegem, Tumhoutsebaan 619, met betrekking tot de voorgestelde kapitaalverhoging;; _' door inbreng in natura, goed te keuren.

De heer WEEMAES, voornoemd, besluit zijn verslag met betrekking tot de inbreng in natura letterlijk ais;= volgt:

"Ondergetekende, Marc Weemaes, bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 2110 Wijnegem, Tucnhoutsebaan 619,' aangesteld door de heer Michiel Verhaegen, gedelegeerd bestuurder van de NV MUSAR te 9000 Gent, Voor-havenlaan 31/3, om het verslag op te stellen overeenkomstig artikel 602 van de Vennootschappenwet verklaart:, dat:

De kapitaalverhoging van de vennootschap MUSAR bestaat uit een inbreng van geld door de vennootschap D.S.-V.D. Verhaegen Architectenvennootschap, met maatschappelijke zetel te 2600 Antwerpen, Gitschotellei!' 181, BE 0465.111.535 ten bedrage van 244.250,00 EURO en een inbreng in geld van 400,00 EURO en een inbreng in natura van een schuldvordering van 243.850,00 EURO door de vennootschap architectenbureau HLDV, met maatschappelijke zetel te 2140 Antwerpen (Borgerhout), Laar 2I, BE 0465.154.293.

Bij het beëindigen van onze controle werkzaamheden zijn wij van oordeel dat:

" de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsre-'1 visoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap; uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura.

" de beschrijving van de inbreng van de schuldvordering van de vennootschap architectenbureau HLDV met maatschappelijke zetel te 2140 Antwerpen (Borgerhout), Laar 21, BE 0465.154.293 aan de normale°; vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

' " dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfsecono-,°

misch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden ten

Op de laatste blz. van Luik Ei vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~rt

mod 11.1

i

111

Luik B In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

II~II~IIVNIn~IIU

*15058541

Int

NEERGELEGD

10 APR. 2015

RECHTBPOleffereN KOOPI-TANDELTE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

minste overeenkomen met het aantal en de nominale waarde of, indien er geen nominale waarde is, met de , fractiewaarde en desgevallend met de agio van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

" de schattingswijze bedrijfseconomisch verantwoord is en leidt tot een inbrengwaarde van 243.850,00 EU-RO en een inbreng in geld van 244.650,00 EURO, die wordt vergoed door uitgifte van 952 nieuwe aandelen van de NV MUSAR zonder nominale waarde, met dezelfde waarden als de bestaande aandelen en die dezelfde rechten en voordelen zullen genieten als de bestaande aandelen.

" Wij willen er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffen-

de de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Wijnegem, 10 februari 2015

(getekend)

Marc Weemaes

Bedrijfsrevisor"

3. artikel 5 1. van de statuten aan te passen aan de kapitaalverhoging als volgt:

"Het geplaatst kapitaal bedraagt VIJFHONDERDVIJFTIGDUIZEND euro (¬ 550.000,00) en is verdeeld in

DUIZEND TWEEËNZEVENTIG (1.072) aandelen zonder vermelding van waarde."

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL :

Notaris Marc SLEDSENS

Tegelijk hiermee

neergelegd :

- afschrift van

de akte;

- volmacht;

- gecoordineer-

de statuten;

- verslag van de

raad van bestuur;

- verslag van de

bedrijfsrevisor

Voor-ehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 26.07.2016 16358-0053-011

Coordonnées
MUSAR

Adresse
VOORHAVENLAAN 31/9 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande