NAKAN

Association sans but lucratif


Dénomination : NAKAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.680.147

Publication

07/05/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging zonder winstoogmerk en vertegenwoordigd haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering of die strijdig zijn met de wet.

Tegenover derden volstaat opdat de vereniging zonder winstoogmerk geldig vertegenwoordigd is, de gezamelijke handtekening van twee bestuurders, wanneer er een gedelegeerd bestuurder is aangesteld. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging zonder winstoogmerk dan slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

Akte van Raad van bestuur

Samenstelling van de Raad van Bestuur van Nakan, Savooien 25, 9880 Aalter

De Algemene Vergadering heeft op haar stichtingsvergadering van 30/03/2012 de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

1. Caroline Bondeel, Savooien 25, 9880 Aalter, geboren op 18 mei 1972 te Eeklo

2. Astrid Delcoigne, Krijgslaan 64C, 9000 Gent, geboren op 1 februari 1988 te Ronse

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Artikel 6.1:

Artikel 6.2:

Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Stichtingsvergadering van de Algemene Vergadering op 30/03/2012 te Aalter Handtekening bestuurders:

Caroline Bondeel Astrid Delcoigne

Akte van de volmachtregeling:

Artikel 7.1

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Nakan

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Savooien 25

9880 Aalter

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12302527*

Luik B

0845680147

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

03-05-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Caroline Bondeel is aangesteld als voorzitter van Nakan.

STATUTEN

Oprichtingsakte

Oprichtingsakte Nakan

Savooien 25

9880 Aalter

Statuten

Artikel 1  Naam, oprichters en zetel.

1.1 De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd :  NAKAN .

Al de akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  vzw . De stukken moeten ook het adres van de zetel van de vzw vermelden.

1.2 De vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht door :

- Caroline Bondeel, Savooien 25, 9880 Aalter

- Anke Gatzen, Molendreef 65, 9880 Aalter

- Astrid Delcoigne, Krijgslaan 64c , 9000 Gent

Zij vormen bij de oprichting de Algemene Vergadering van 30/03/2012.

1.3 De maatschappelijke zetel van de vereniging zonder winstoogmerk is gevestigd te Aalter, Savooien 25 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

De Raad van Bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten. Dit moet niet bekend gemaakt worden in het Belgisch Staatsblad.

1.4 De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2  Doel

2.1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft tot doel een ontmoetingsplatform te vormen dat

multiculturele uitwisseling aanwakkert, ondersteunt en realiseert tussen de Afrikaanse en andere culturen. Daarbij wordt in het bijzonder, via de opbrengsten uit de werking, steun verleent aan humanitaire projecten. De

vereniging heeft geen commerciële bedoelingen. Haar bijdrage zal soms pedagogisch, soms louter

ontspannend zijn.

Tot de activiteiten om haar doel te bereiken, behoren:

- Het geven van muzikale initiaties en vervolmaking op djembé, douns, tama, balafoon, ngoni, fluit, kora, etc. via aangepaste lessenreeksen waarbij Afrikaanse muziek aangeleerd en geperfectioneerd wordt en de bijhorende geschiedenis, gebruiken en tradities toegelicht worden.

- Muzikale begeleiding verzorgen bij Afrikaanse dansinitiaties en lessenreeksen.

- Het verzorgen van Afrikaanse danslessen.

- Het inrichten van en deelnemen aan muzikale workshops in binnen- en buitenland.

- Het inrichten van muziekoptredens om de Afrikaanse cultuur uit te dragen.

- Het verzorgen van animatie in de lijn van de hoofddoelstelling op externe happenings, feesten,teambuilding sessies, etc.

- Het brengen van vertellingen doorheen de muziek.

- Het organiseren van cursussen over het behandelen, onderhouden en herstellen van instrumenten.

- Het organiseren van activiteiten rond andere kunstvormen als daar zijn, typische gerechten, beeldende kunst, kledij, batik, juwelen, etc.

- Het verlenen van haar medewerking aan andere gelijkaardige werken zonder winstgevend doel, die eenzelfde doel nastreven en er zich op allerlei wijzen voor interesseren.

Deze opsomming is echter niet als limitatief te beschouwen.

2.2 De vereniging zonder winstoogmerk is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 3  Leden.

3.1. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden. Op datum van de oprichting

van deze vzw zijn de ondergetekenden de stichters en eerste effectieve leden.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld op de ledenlijst die wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vzw.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw en mogelijk sporadisch te helpen bij het organiseren van activiteiten van de vereniging. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

3.2. De vereniging zonder winstoogmerk telt minstens drie leden en het aantal leden is onbeperkt.

3.3. Nieuwe leden stellen zich schriftelijk kandidaat bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Algemene

Vergadering beslist binnen de drie maand, volgend op de maand van de aanvraag. De beslissing moet niet gemotiveerd worden, er bestaat hiertegen geen beroep. De kennisgeving kan gebeuren via gewone brief. Degene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

3.4. Het lidmaatschap en stemrecht op de Algemene Vergadering van een effectief lid houdt op bij overlijden

of het ontslag. Een effectief lid kan wel geschorst worden van de activiteiten van de verening, maar niet van het stemrecht op de Algemene Vergadering of enig ander wettelijk recht als effectief lid. De schorsing voor een activiteit van een effectief lid kan slechts door de Raad van Bestuur autonoom beslist worden.

Elk effectief of toegetreden lid waarvan de houding, het gedrag, de geschriften, de gedragingen in het openbaar of het privéleven, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging zonder winstoogmerk of de goede faam ervan zou kunnen benadelen, kan aldus worden uitgesloten.

3.5. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijke bezit van de vzw. Ze kunnen geen teruggave vorderen van betaalde bijdragen, of een vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

3.6. De leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen. Het ontslag wordt ingediend door een aangetekend

schrijven aan de Raad van Bestuur, die het ter kennis brengt op de Algemene Vergadering. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven.

3.7. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van

Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen de acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis werd gesteld.

3.8. Er wordt van de effectieve leden geen lidgeld verlangd. Toegetreden leden die nalaten het lidgeld te

betalen, voor zover er lidgeld verschuldigd is, worden van rechtswege geacht geen aanspraak meer te kunnen maken op de diensten of activiteiten van de vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 4.  Algemene Vergadering.

4.1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad

van Bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur.

4.2. Elk lid beschikt over één stem en elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de

Algemene Vergadering. Een lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen.

4.3. De Algemene Vergadering beschikt over alle wettelijke bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet

van 2 mei 2002 zijn toegekend. Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor :

1. de wijziging van de statuten

2. de benoeming en afzetting van de bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

3. het goedkeuren van de rekeningen en de begroting en de kwijting aan de bestuurders

4. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

5. het opstellen van een reglement van inwendige orde met betrekking tot de effectieve leden.

6. de toetreding en uitsluiting van een lid

7. de ontbinding van de vereniging

8. het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging

9. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

10. de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging.

11. de kwijting van de commissarissen.

4.4. De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de maand februari om de

rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar goed te keuren.

4.5. Een buitengewone Algemene Vergadering moet samengeroepen worden telkens als het belang van de vzw het vereist of op schriftelijke vraag van minstens één vijfde van de leden. In dit geval en alle andere beslist de Raad van Bestuur de Algemene Vergadering ten alle tijden bijeen te roepen. In dit specifiek geval moet de bijeenroeping gebeuren binnen de 15 werkdagen.

4.6. Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone of aangetekende brief of per E-mail (voor de leden die daarover beschikken) ten laatste tien dagen vóór de vergadering verstuurd. In geval van oproeping per brief moeten deze om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders.

De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht samen met de plaats, dag en uur van samenkomst. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht op voorwaarde dat die voorstellen tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. In geval van afwezigheid van de voorzitter moeten de voorstellen aan de secretaris overhandigd worden.

4.7. Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende

agendapunten behandeld worden onder de rubriek  Varia nadat alle vaste agendapunten afgewerkt zijn en alle leden ermee instemmen deze extra punten te behandelen.

4.8. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij

ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.9. Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, moet een nieuwe Algemene

Vergadering samengeroepen worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

4.10 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4.11. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging zonder winstoogmerk kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten. Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

4.12. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een register dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel. Uittreksels uit het verslag bestemd voor effectieve leden of belanghebbende derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders en kunnen opgehaald worden op de maatschappelijke zetel of in ingescande, niet editeerbare vorm per email toegestuurd worden.

Artikel 5.  Raad van Bestuur.

5.1. De vereniging zonder winstoogmerk wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

die, al dan niet, lid zijn van de vzw en benoemd werden door de Algemene Vergadering.

Indien de Algemene Vergadering slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit twee personen.

Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

5.2. De leden van de Raad van Bestuur, worden verkozen voor onbepaalde tijd. Kandidaatstelling, uitsluiting en ontslag dienen te gebeuren op dezelfde wijze als voor de leden van de Algemene vergadering, zoals vermeld in art.3.3. en 3.4. van deze statuten.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen. Tot zolang blijft het ontslagnemend bestuurlid in functie.

5.2bis Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de

raad van bestuur. In het geval van ontslag van voorzitter, secretaris of penningmeester geldt een opzegperiode van 3 maand.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

5.3. De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, ze kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4. De akten betreffende de benoeming, ontslag of afzetting van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

5.5. De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot die noodzakelijk zijn voor de goede werking van de vereniging zonder winstoogmerk. Zij kiest een voorzitter, secretaris en een penningmeester.

5.6. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door minstens twee bestuurders.

5.7. Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post of per email (voor personen die daarover beschikken), ten laatste 10 dagen vóór de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter (rekeninghoudend met de punten van de andere bestuurdsleden), maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te plaatsen. In dringende of dwingende gevallen kan deze procedure versneld worden indien alle bestuursleden hiermee instemmen.

5.8. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter en in diens afwezigheid in de eerste plaats door de secretaris of het oudste bestuurslid bij afwezigheid of overmacht in hoofde van beide voorgaande.

5.9. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders .

Artikel 6.  Bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

6.1. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging zonder winstoogmerk en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering of die strijdig zijn met de wet.

6.2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3. De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Een ongeldige of blanco stem wordt niet meegeteld.

6.4. De Raad van Bestuur bereidt de jaarrekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering binnen 6 maanden na afsluitingsdatum.

6.5. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de personeelsleden en bepaalt hun bezoldiging.

6.6. Met het doel de werking te specialiseren, de studie tot bepaalde gevallen te activeren, kunnen onderscheiden werkgroepen door de Raad van Bestuur al dan niet tijdelijk worden samengesteld.

6.7. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig of nuttig acht met betrekking tot de toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

6.8 Tegenstrijdig belang :

6.8.1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

6.8.2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

6.8.3. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 7.  Personen gemachtigd om de vereniging zonder winstoogmerk te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW.

7.1 De Raad van Bestuur stelt uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester aan en kan elke andere functie die voor de goede werking van de vzw noodzakelijk is, kiezen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt.

Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) of gemachtigde(n) in het gedrang.

Tegenover derden volstaat opdat de vereniging zonder winstoogmerk geldig vertegenwoordigd is, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, tenzij er een gedelegeerd bestuurder is aangesteld.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

7.2 De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen voor bepaalde of onbepaalde tijd aan één of meer van zijn bestuurders of leden of aan een gevolmachtigde derde voor

handelingen van dagelijks bestuur zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Hiertoe kan de Raad van Bestuur een dagelijks bestuur of afgevaardigd-bestuurder benoemen. Deze verzorgt dan de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging zonder winstoogmerk alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging zonder winstoogmerk dan slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

7.3. De Raad van Bestuur kan gevolmachtigden, al dan niet lid van de vereniging zonder winstoogmerk, aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving. Deze overdracht kan evenwel geen betrekking hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

7.4. De ambtsbeëindiging van de gemachtigde personen cfr 7.2 en 7.3 kan geschieden:

a. op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

b. door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging zonder winstoogmerk te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

De stukken van het Dagelijks Bestuur en de ontlastingen aan bpost, worden eveneens geldig ondertekend door de Voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde. Het betreft in dit laatste geval een of meerdere bijzondere volmachtdragers.

Artikel 8.  Rekeningen

8.1. Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de eerste dag van oprichting tot 31 december.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

8.2 De inkomsten van de vereniging zonder winstoogmerk kunnen bestaan uit:

- lidmaatschapsbijdragen van toegetreden leden

- winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten

- de giften

- de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging zonder winstoogmerk werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

8.3 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven van de vereniging zonder winstoogmerk wordt uitgevoerd

volgens de principes van de vereenvoudigde boekhouding zolang de vereniging voldoet aan de criteria van de "kleine vereniging".

8.4 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de

resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopende dienstjaar ter goedkeuring voor.

8.5 De kwijting voor de leden van de Raad van Bestuur houdt een specifieke beslissing in van de Algemene

Vergadering. Elk effectief bestuurslid heeft het recht te vragen dit op de agenda van een bijeenkomst van de Algemene Vergadering te plaatsen.

Artikel 9.  Ontbinding.

9.1 De vereniging zonder winstoogmerk kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-

actief.

9.2 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene

Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging zonder winstoogmerk vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden. Zijn geen 2/3 van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

9.3 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank,

één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden alsmede de vereffeningvoorwaarden bepalen.

9.4 Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars

neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de 30 dagen na neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

9.5 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene

Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

Artikel 10  Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Stichters van Nakan:

Caroline Bondeel

Anke Gatzen

Astrid Delcoigne

Akte van Raad van bestuur

Samenstelling van de Raad van Bestuur van Nakan, Savooien 25, 9880 Aalter

De Algemene Vergadering heeft op haar stichtingsvergadering van 30/03/2012 de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

1. Caroline Bondeel, Savooien 25, 9880 Aalter, geboren op 18 mei 1972 te Eeklo

2. Astrid Delcoigne, Krijgslaan 64C, 9000 Gent, geboren op 1 februari 1988 te Ronse

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Artikel 6.1:

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging zonder winstoogmerk en vertegenwoordigd haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij kan alle rechtshandelingen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering of die strijdig zijn met de wet.

Artikel 6.2:

Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Stichtingsvergadering van de Algemene Vergadering op 30/03/2012 te Aalter

Handtekening bestuurders:

Caroline Bondeel Astrid Delcoigne

Akte van de volmachtregeling:

Artikel 7.1

Tegenover derden volstaat opdat de vereniging zonder winstoogmerk geldig vertegenwoordigd is, de gezamelijke handtekening van twee bestuurders, wanneer er een gedelegeerd bestuurder is aangesteld. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging zonder winstoogmerk dan slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

Caroline Bondeel is aangesteld als voorzitter van Nakan.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
NAKAN

Adresse
SAVOOIEN 25 9880 AALTER

Code postal : 9880
Localité : AALTER
Commune : AALTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande