NATIONALE VERENIGING VAN HANDELAREN IN LEVEND PLUIMVEE, AFGEKORT : VHP

Association sans but lucratif


Dénomination : NATIONALE VERENIGING VAN HANDELAREN IN LEVEND PLUIMVEE, AFGEKORT : VHP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.707.534

Publication

06/12/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter gri

II

*11183576*

bah aa Be Sta:

Magen bij liëfBélgisëh St àfsbl d - 061121Z01T - Annexes du-Moniteur belgé

Ondernemingsnr : 428.707.534

i enanruingi

(voluit) : Nationale Vereniging van Handelaren in Levend Pluimvee

(verkort) : VHP

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Krapstraat 78, 9255 Buggenhout

Ondeirtarerp akte : Zetelverplaatsing - wijziging bestuur

Op de algemene vergadering van 28 januari 2011 werden volgende beslissingen genomen:

STATUTEN

TITEL I. - Benaming maatschappelijk zetel, doel, duur

_ Artikel.1. De vereniging wordt genoemd : "Nationale Vereniging van Handelaren in Levend Pluimvee', in afkorting:"V.H.P." Al de akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging, zullen deze benaming uitdrukkelijk vermelden, onmiddelijk voorafgaand of gevolgd door de goed leesbaar en voluit geschreven woorden: "vereniging zonder winstoogmerk".

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te LEBBEKE, Heizijdestraat 9A, bus 102. Iedere wijziging van de maatschappelijke zetel zal dienen te geschieden volgens de procedure tot wijziging van de statuten en moeten binnen de maand gepubliceerd worden in het bijvoegsel bij het Belgisch staatsblad. De rechtbank van koophandel van het canton DENDERMONDE is bevoegd.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

a) de belangen van haar aangesloten leden te verdedigen in de breedste zin van het woord;

b) de onderlinge verstandhouding en de samenwerking van haar leden te bevorderen;

c) haar leden te vertegenwoordigen zowel in het overleg met de verschillende belangengroepen van de pluimveesector als in overleg met de overheidsinstanties;

d) het verzamelen ten behoeve van zijn leden en het verstrekken aan deze van alle nuttige informatie aangaande de pluimveesector in het algemeen, en de handel in pluimvee en/of pluimveeproducten in het bijzonder;

e) de uitbouw, het beschermen en het versterken van structuren, verenigingen of initiatieven, die instaan voor een degelijke marktinformatie in de pluimveesector, die de vrije handel in pluimvee en/of pluimveeproducten beschermen en/of bevorderen;

f) het initiatief te nemen tot, haar medewerking te verlenen aan en/of belang te stellen in alle acties welke tot doel hebben de kwaliteit van de Belgische pluimveeproducten te verbeteren en het verbruik van deze pluimveeproducten te verhogen. De vereniging mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Art. 4. De duur van de vereniging in onbeperkt. Ze kan ten alle tijden ontbonden worden. Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

TITEL fl. - Vennoten

Art. 5. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt; het minimum aantal is vastgesteld op drie.

Art. 6. Over de toelating van de nieuwe leden wordt soeverein beslist door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

~ ' .f

Art. 7. Het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van de leden, geschiedt overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921. De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. Als ontslagnemend wordt geacht het lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand na de herinnering die hem door de raad van bestuur wordt toegestuurd.

Art. 8. De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Art. 9. Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid, alsook de erfgenamen of rechthebbende van een overleden lid, hebben geen enkel recht op het maatschappelijk fonds en kunnen geen teruggave van de betaalde bijdrage eisen; zij mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zetels of een inventaris vorderen.

T1TEI III. - Bijdragen

Art. 10. De leden betalen een jaarlijkse bijdrage waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de algemene vergadering; zij kan evenwel niet meer bedrragen dan 50,00 euro.

TITEL IV. - Raad van bestuur

1:4D Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie en hoogstens vijf bestuurders, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering. De raad van bestuur beslist zodra de helft van zijn leden aanwezig is. De duur van het mandaat is vastgesteld op vier jaar. Bij het

e openvallen van een mandaat wordt door de algemene vergadering een vooropig bestuurder benoemd om het mandaat van degene die hij vervangt, te beëindigen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 12. De raad van bestuur benoemd onder zijn leden een voorzitter en en ondervoorzitter. Bij afwezigheid

e van de voorzitter worden zijn functies overgenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige

bestuurder. -

Art. 13. De raad van bestuur vergadert op schriftelijke uitnodiging, verzonden ten minste acht dagen vooraf, ondertekend door de voorzitter en/of secretarisschatbewaarder; deze uitnodiging vermeldt de dagorde.

Art. 14. Een raadslid kan zich door een ander raadslid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht, ó

nochtans zo dat niemand meer dan één raadslid buiten zijn eigen mandaat kan vertegenwoordigen. De

N beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid van stemmen van de

eq vertegenwoordige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend. Indien één of meerdere bestuurders zich van stemming

c onthouden, zullen de beslissingen geldig genomen worden door de meerderheid van de andere leden. De beslissingen worden opgesteld onder de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretarisschatbewaarder en ingeschreven in een speciaal register. De uitreksels die moeten voorgelegd worden en alle andere akten worden ondertekend door de voorzitter en de secretarisschatbewaarder.

Art. 15. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te

z besturen. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle ander machten voortvloeiende uit de wet van de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen,

d1D leningen aflsuiten, huurcontracten van welke duur ook afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en alle overdrachten aanvaarden, verzaken aan alle zakelijke rechten en aan alle ontbindende voorwaarden, alle

bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn 1 keus, al dan niet leden.

:r.73 Art. 16. De raad van bestuur stelt een secretarisschatbewaarder aan die niet noodzakelijk een beheerder hoeft te zijn. De secretarisschatbewaarder staat in voor de lopende zaken en de boekhouding; hij ondertekent de dagelijkse briefwisseling; hij mag namens de vereniging gelden en waarden ontvangen en alle betalingen doen, hij ondertekent namens de vereniging alle kwitanties, ontvangstbewijzen en documenten ten aanzien van de post, duane, financiële instellingen, vervoersinstanties en dergelijke.

Art. 17. De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit mandaat wordt kosteloos waargenomen.

TITEL V. - Algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 18. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle leden van de vereniging. Zlj wordt

voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

De alegemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging.

Worden aan haar bevoegdheid voorbehouden:

1. De wijziging van de statuten

2. De benoeming en de herroeping van de bestuurders

3. De goedkeuring van de rekening en de begroting

4. De vrijwillige ontbinding van de vennootschap

5. De uitwisseling van de venoten

6. Alle beslissingen die de macht van de raad van bestuur te boven gaan

Art. 19. Er moet ieder jaar minstens één algemene vergadering gehouden worden in de loop van de maand januari. De vereniging kan op ieder ogenblik in buitengewone algemene vergadering samengeroepen worden. Op beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de leden. Iedere vergadering zal gehouden worden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de uitnodiging.

Art. 20. De algemene vergadering wordt uitgenodigd door de raad van bestuur bij gewone brief of postkaart, verzonden aan ieder iid minstens acht dagen voor de vergadering en ondertekend door de secretarisschatbewaader in de naam van de raad van bestuur. De agenda wordt in de uitnodiging vermeld. Buiten de gevallen en voor de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beslissen over de punten die niet op de agenda voorkomen.

Art. 21. Ieder lid kan zich op de algemene vergadering door een mandataris laten vertegenwoordigen. Ieder lid kan slechts houder zijn van één volmacht.

Art. 22. Behoudens in de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921 er anders over beslist, is de vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde leden wezen en de beslissingen worden genomen met de meerderheid van de stemmen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen in een register van de akten van de vereniging onder de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretarisschatbewaarder. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er zonder verplaatsing inzage van kunnen nemen. Alle leden of de reden die van een belang doet blijken,, kunnen uitreksels vragen ondertekend door de voorzitters en de secreta risschatbewaarder.

Art. 23. De wijzigingen van de statuten gebeuren overeenkomstig artikel 8 van de wet van 1 juli 2003.

TITEL VI. - Jaarrekeningen en balansen

Art. 24. Ieder jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komende jaar opgemaakt. Beide worden voorgelegd aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering in de maand januari. Het eerste boekjaar zal eindigen op 31 december 1985.

TITEL VII. - Wijzigingen, ontbindingen, vereffeningen

Art. 25. Bij vrijwillige ontbindingen zal de algemene vergadering twee vereffenaars aanstellen en zal hun bevoegdheid bepalen.

Art. 26. In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, na aanzuivering van het passief van de vereniging, zal het netto saldo worden verdeeld over de leden.

Art. 27. Al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld door de wet van 1 juli 2003 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

TITEL VIII. - Overgangsbepalingen

Art. 28. De algemene vergadering van 28 januari 2011 heeft tot bestuurders verkozen:

1. Van Malder Marc, pluimveehandelaar, wonende Heizijdestraat 9A bus 102, 9280 LEBBEKE. Rijksregisternummer: 70030820576

2. Verhaeghe Hans, pluimveehandelaar, wonende Beselarestraat 155, 8940 GELUWE. Rij ksreg istemum mer: 69111737559

3. Deltour Veerle, pluimveehandelaar, wonende Rekkemstraat 268, 8510 MARKE. Rijksregisternummer: 60011622676

MOD 2.2

Lui1L 8 - Vervolg

Hierboven nader geïdentificeerd, die dit mandaat aanvaarden.

De bestuurders hebben aangesteld als:

Voorzitter: Van Malder Marc, Heizijdestraat 9A bus 102, 9280 LEBBEKE.

Ondervoorzitster: Deltour Veerle, Rekkemstraat 268, 8510 MARKE.

Secretarisschatbewaarder: Van Malder Marc, Heizijdestraat 9A bus 102, 9280 LEBBEKE.

Het nieuwe bestuur vervangt het oude bestuur.

Gedaan te LEBBEKE, in zoveel exemplaren als er partijen zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/12/2011- Annexes du Moniteur belge

gehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NATIONALE VERENIGING VAN HANDELAREN IN LEVEN…

Adresse
KRAPSTRAAT 78 9255 BUGGENHOUT

Code postal : 9255
Localité : BUGGENHOUT
Commune : BUGGENHOUT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande