NEST

Association sans but lucratif


Dénomination : NEST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 504.957.848

Publication

27/02/2013
ÿþOndernemingsnr : Benaming

(voluit) Nest

(verkort):

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Botermarkt 2, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

Tom Van Lippevelde, Lucas Munichstraat 33, 9000 Gent.

Rijksreglstemummer: 84.07.02-327.68

Joris De Rycke, Beemdenlaan 40, 2970 Schilde.

Rijksregistemummer: 90.02.03-277.82

Sander Van Raemdonck, Doomzeiestraat 48, 9000 Gent.

Rljksregistemummer: 88.09.01-209.23

zijn overeengekomen op 28 september2012, om in overeenstemming met de Wet van

27 juni 1921 -zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002- betreffende de verenigingen zonder=

winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder

winstoogmerk NEST op te richten waarvan de

statuten ais volgt luiden:

STATUTEN

ART, 1. Naam.

De vereniging draagt de naam NEST, vereniging zonder winstopmerk.

ART. 2. Plaats.

De zetel van de vereniging is gevestigd in Gent, in het gerechtelijk arrondissement Gent. Nest heeft haar maatschappelijke zetel op het adres Botermarkt 2, 9000 Gent.

ART. 3. Doelstellingen.

De vereniging heeft tot doel artistieke projecten te realiseren die verband houden met het brede veld van media, zowel met degene die stilaan tot de geschiedenis beginnen te behoren als degene die we nieuw of futuristisch kunnen noemen.

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen: initiatie, productie en publicatie van kunstprojecten in de geprinte media; ondersteuning en ontwikkeling van nieuwe media- en intemetprojecten; organisatie en ondersteuning van muzikale projecten; aanvullende producties en evenementen binnen de wereld van kunst en media mogelijk maken.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen wanneer deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en wanneer de winst gebruikt wordt om dit doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte t

0

*1303 515"

óSok 3;1--

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, enz. Dit alles acht zij zowel mogelijk in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

ART. 4. Duur.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan ten alle tijden ontbonden worden.

ART. 5. Samenstelling.

De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. Er is geen maximumaantal vastgelegd. De vereniging telt zowel werkende leden als niet-werkende. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. Alle werkende leden vormen samen de Algemene Vergadering.

Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon of openbare bestuur kan als tot de vereniging toetreden. De toelating wordt door de Algemene Vergadering goedgekeurd wanneer een tweederde meerderheid voor stemt. Zonder tweederde meerderheid kan er geen toelating verworven worden.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Daarenboven beslist de raad van bestuur eveneens of het toetredend lid dan wel werkend of niet-werkend lid wordt.

Indien de Algemene Vergadering de toelating van een kandidaat  werkend lid weigert, kan dit kandidaat  werkend lid slechts een nieuwe aanvraag indienen 3 maanden na de eerste aanvraag.

ART. 6. Bijdrage lidmaatschap.

De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet

hoger zijn dan 60 EURO.De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde

bijdrage vast.

De door de niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet

hoger zijn dan 60 EBRO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende

leden verschuldigde bijdrage vast.

ART. 7. Beëindiging lidmaatschap.

Elk lid, zowel werkend als niet-werkend kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden

bijdragen heeft betaald. Het ontslag moet schriftelijk aan de Algemene Vergadering worden aangevraagd. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden

besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde

stemmen en nadat het lid werd gehoord, of tenminste werd opgeroepen.

Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

ART. 8. Ledenregister.

De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vereniging, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de V.Z.W.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de V.Z.W. Zij richten hiervoor schriftelijk of mondeling een aanvraag aan de raad van bestuur,

De VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de

rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

ART. 9. Niet-werkende leden.

De Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van niet-werkende leden. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als niet-werkend lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Een kandidaat  niet-werkende lid dient hiervoor schriftelijk een

aanvraag in bij de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslist autonoom of een kandidaat  niet-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als toegetreden lid tot de V.Z.W. wordt toegelaten. Ze stemt daarbij volgens het principe van tweederde meerderheid.

De Algemene Vergadering dient deze beslissing verder niet te motiveren, maar wordt aangewezen toch een

argument te formuleren ten aanzien van de niet-werkende leden.

Tegen de beslissing van de Algemene Vergadering is geen beroep mogelijk.

indien de Algemene Vergadering een kandidaat  niet-werkend lid weigert, kan dit

kandidaat  niet-werkende lid slechts een nieuwe aanvraag indienen 3 maanden na de eerste aanvraag.

ART, 10. De Algemene Vergadering.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten

door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

" De goedkeuring van de statuten.

'De goedkeuring van een wijziging van de statuten.

.De benoeming en afzetting van bestuurders.

.De benoeming en afzetting van commissarissen & het vastleggen van een eventuele bezoldiging.

.Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen.

.Goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

'De ontbinding van de V.Z.W.

'De benoeming van de vereffenaars, wanneer de V.Z.W. ontbonden zal worden.

.De uitsluiting van een lid.

"De omzetting van een V.Z.W. in een andere rechtsvorm.

" Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

De algemene vergadering moet minstens één keer per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de

gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht. De raad van bestuur roept aile werkende leden op voor de algemene vergadering. De raad van bestuur kan ook vergaderingen initiëren waarop zowel de werkende als niet-werkende leden aanwezig zijn.

De oproeping gebeurt per e-mail, mondeling of via een ander weg. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur.

Voor de agendapunten waarvoor gestemd moet worden volgens het principe van tweederde meerderheid, dienen de raad van bestuur en de werkende leden voltallig aanwezig te zijn op de Algemene Vergadering. Wanneer een bestuurslid of werkend lid verhinderd wordt, kan hij/zij haar stem doorgeven aan een ander lid of zijnlhaar stem meedelen op een andere manier.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ART. 11 Notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergaderingen.

Derden en/of niet-werkende leden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen van de algemene vergadering door publicatie van de beslissingen in een (digitale) nieuwsbrief.

ART. 12. De raad van bestuur.

De raad van bestuur bestaat uit de stichtende leden en uit de leden die door de raad van bestuur tijdens de Algemene Vergadering worden voorgedragen en tot bestuurslid gestemd.

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder of een werkend lid.

De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, ondervoorzitter en secretaris onder de bestuurders. Deze functies worden in het ledenregister geregistreerd. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken, enzovoort.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht en tot de

tekortkomingen in hun bestuur.

ART. 13. De Gedelegeerd bestuurder.

De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van alle ondernemingen of diensten waarmee de vereniging in contact komt.

Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd

bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

ART. 14. Financiële huishouding.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van

het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarlijkse Algemene

Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de [eden worden uitgekeerd.

Bij ontbinding of vereffening van de vereniging worden vereffenaars benoemd. In geval van vrijwillige ontbinding zal de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars aanduiden. Bij gebrek aan een Algemene Vergadering zal de rechtbank deze taak op zich nemen.

De Algemene Vergadering of respectievelijk de rechtbank bepaalt de bevoegdheid van deze vereffenaars, alsook de wijze van vereffening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

ART. 15. Addendum.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 28 september 2012 tot 31 december 2013.

BENOEMING VAN DE BESTUURDERS:

Tom Van Lippevelde: Voorzitter

Joris De Rycke: Secretaris

_Sander Van Raemdonck: Penningmeester

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Gent

op 28 september 2012, in vijf exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de

maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan een tweede wordt

neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent. Elke oprichter bewaart één exemplaar

voor zichzelf.

Ondertekend, de bestuurder

Tom Van Lippevelde

Hierbij neergelegd: de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
NEST

Adresse
BOTERMARKT 2 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande