NSP RACING TEAM

Association sans but lucratif


Dénomination : NSP RACING TEAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.784.572

Publication

08/01/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam  NSP Racing Team .

Art 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Oost-Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te 9900 Eeklo, Broeken 5. De raad van bestuur heeft het recht de zetel te wijzigen.

Art 3. De vereniging heeft als doel:

Uitoefening en bevordering van de motorsport. Dit doel kan worden nagestreefd zowel via eigen projecten als via de deelneming aan en/of ondersteuning van projecten van andere personen en/of verenigingen. Teneinde de hiervoor benodigde middelen te verwerven mag de vereniging activiteiten organiseren, van welke aard ook, zelfs met een handelskarakter. Zij beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Art 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden

Art 5. De vereniging bestaat uit werkende en niet-werkende leden. Het aantal werkende leden is niet beperkt maar het minimum aantal is voorgesteld op drie.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de staturen of het eventueel op te stellen huishoudelijk regelement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

NSP Racing team

Vereniging zonder winstoogmerk

OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden:

1. De heer Bernard Parys, geboren te Gent op 29 januari 1991, wonende te 9950 Waarschoot, Weststraat 104, Belg;

2. De heer Nindy Nirmal Singh, geboren te Gent op 14 februari 1989, wonende te 9940 Evergem, Everparkstraat 30, Belg;

3. De heer Matthias Parys, geboren te Gent op 8 november 1989, wonende te 9950 Waarschoot, Kere 59, Belg;

4. De heer Wim De Poorter, geboren te Gent op 11 oktober 1965, wonende te 9950 Waarschoot, Beke 175, Belg;

Zijn overeengekomen op 5 januari 2014 een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : NSP Racing Team

België

Onderwerp akte : Oprichting

*14300223*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Broeken 5

0543784572

9900

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Eeklo

Griffie

Neergelegd

05-01-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art 6. Worden als werkend lid beschouwd:

- Zij die bij deze acte verschijnen

Art 7. Hij die lid wil worden moet een aanvraag indienen bij het raad van bestuur en schriftelijk zijn

instemming met het doel en de statuten van de vereniging te betuigen.

De raad van bestuur kan op door hen te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de vereniging toelaten.

Art 8. De algemene vergadering kan zowel voor werkende als niet-werkende leden een éénmalige toetredingsbijdrage vaststellen die voor ieder der groepen verschillend kan zijn doch maximum 500 euro mag bedragen.

Art 9. Worden als niet-werkend lid beschouwd: zij die blijk geven van actieve belangstelling voor de doelstellingen van de vereniging en die hun aanvraag als toetredend lid op volgende wijze hebben kenbaar gemaakt aan de raad van beheer :

a) ofwel schriftelijk.

b) ofwel door plaatsing van hun handtekening met vermelding van hun naam en adres in een daartoe bestemt register.

Art 10. De niet-werkende leden zijn geen leden in de zin en de geest van de wet op de verenigingen zonder winstgevend doel en, alhoewel medeactief, hebben zij uiteraard ook geen stemrecht.

De raad van beheer beslist zonder verhaal over de aanneming of uitsluiting van deze toegetreden leden en kan ook vrij hun lidgeld bepalen.

Art 11. Elk lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in deze statuten vervat zijn. Het aanvaarden van de statuten houdt tevens de aanvaarding van een eventueel huishoudelijk reglement in. De actieve en toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik uit de vereniging terugtrekken mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van beheer.

Het werkend of niet-werkend lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslagnemend te zijn. De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee-derde van de aanwezige stemmen.

De raad van beheer kan evenwel de leden die zich schuldig hebben gemaakt aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid heeft geen enkel recht op het vermogen van de vereniging en kan evenmin teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen (lidgeld of toetredingsbijdrage).

Art 12. De vereniging bezit een register van alle actieve en toegetreden leden, dit met hun naam, voornaam, adres, nationaliteit en schriftelijke bevestiging. Jaarlijks wordt deze lijst aangevuld of bijgewerkt.

Algemene vergadering

Art 13. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle werkende leden

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en afzetting van de beheerders;

3. de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

4. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5. de uitsluitingen van leden.

Art 14. Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art 15. De raad van beheer kan daarenboven de algemene vergadering samenroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De raad van beheer zal de algemene vergadering bijeenroepen wanneer één-vijfde van de leden zulks aanvragen

Art 16. In de algemene vergadering hebben alle werkende leden gelijk stemrecht.

De besluiten worden genomen bij tweederde stemmen van de werkende leden.

Art 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de leden die zulks wensen. Zij worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging, waar alle leden er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

Art 18. De algemene vergadering kan over de wijziging van de statuten slechts geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan in het bijzonder vermeld is als agendapunt in de oproepingsbrief en wanneer twee-derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van tweederde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een beslissing houdende een koerswijziging is evenwel slechts geldig wanneer zij eenparig wordt goedgekeurd.

Elke wijziging in de statuten moet binnen de maand na het besluit daartoe in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslagneming of afzetting van een beheerder.

Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art 19. De vereniging wordt bestuurd door een raad van twee of meer bestuurders die gekozen worden door de algemene vergadering.

Hun mandaat is onbezoldigd en eindigt slechts bij hun overlijden, ontslag of afzetting of door verlies van het lidmaatschap.

De raad kiest onder zijn actieve leden een voorzitter en een secretaris alsook één of meer afgevaardigde beheerders. In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn functie waargenomen door een afgevaardigd-beheerder en bij gebreke daaraan door de oudste aanwezige beheerder.

Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art 20. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art 21. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig

vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

Art 22. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn

verantwoordelijkheid overdragen aan één van de beheerders of zelfs aan een ander persoon, die lid is van de vereniging.

Art 23. Zowel voor alle handelingen van dagelijks beheer als deze die er buiten vallen, waaronder begrepen zijn zowel elk optreden in en buiten rechte als alle handelingen waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, zal de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door een afgevaardigde beheerder alleen optredend of bij ontstentenis ervan door de voorzitter alleen.

Art 24. De raad van beheer kan een reglement van inwendige orde opstellen, waarbij alles kan worden geregeld wat niet in de statuten is voorzien.

Het reglement kan door de raad van beheer steeds gewijzigd worden.

Het reglement, en alle wijzigingen eraan, wordt door de raad van beheer vooraf ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering die daarover beslist met eenvoudige meerderheid, en nadien op de door hem gepaste wijze ter kennis gebracht van de leden van de vereniging.

Het reglement is bindend voor alle leden, zowel de statutaire als niet statutaire, de beheerders en de eventuele werknemers van de vereniging.

Begrotingen, rekeningen

Art 25. Het dienstjaar of boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Op het einde van elk boekjaar stelt de raad van beheer de jaarrekening van het verlopen boekjaar en de

begroting van het volgende jaar op. Zij worden jaarlijks onderworpen aan de goedkeuring van de jaarvergadering

vergezeld van een jaarverslag opgesteld door de raad van beheer.

De jaarrekening en de begroting worden tenminste acht dagen voor de algemene vergadering ter kennis

gebracht van de actieve leden.

De algemene vergadering kan één of meer commissarissen aanstellen met als taak de juistheid van de

rekeningen na te gaan en jaarlijks een verslag over de jaarrekening en de begroting aan haar over te maken.

Ontbinding, vereffening

Art 26. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de

vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene

zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar

goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting,

waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art 27. Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van

de wet van 27 juni en de wijzigingen hieraan gebracht.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste dienstjaar begint op heden om te eindigen op 31 december 2014

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2014

Benoemingen

Alle Active leden stellen met unanimiteit het aantal beheerders vast op drie en stellen met unanimiteit tot

beheerders aan:

1. De heer Bernard Parys, voornoemd;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

2. De heer Nindy Nirmal Singh, voornoemd;

3. De heer Matthias Parys, voornoemd;

4. De heer Wim de Poorter, voornoemd;

De mandaten van beheerders zullen onbezoldigd zijn.

Raad van beheer

De aldus samengestelde raad van beheer neemt vervolgens met unanimiteit volgende beslissingen :

1. de heer Bernard Parys, voornoemd, wordt aangesteld tot voorzitter en afgevaardigde beheerder;

2. de heer Wim de Poorter, voornoemd, wordt aangesteld tot secretaris en afgevaardigde beheerder;

3. de heer Nindy Nirmal Singh afgevaardigde beheerder;

4. de heer Matthias Parys afgevaardigde beheerder;

Allen verklaren zij hun bijzondere opdracht te aanvaarden.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te 9900 Eeklo op 4 januari 2014 in 2

exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het

andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Getekend:

Oprichter 1: Bernard Parys

Oprichter 2: Nindy Nirmal Singh

Oprichter 3: Matthias Parys

Oprichter 4: Wim de Poorter

Coordonnées
NSP RACING TEAM

Adresse
BROEKEN 5 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande