ONBETAALBAAR

Association sans but lucratif


Dénomination : ONBETAALBAAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.971.436

Publication

24/12/2012
ÿþiid..."7': M0D 2.2

~~~i ~~~~

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akt



u~iiiinini~mu

*122067 9*

i

NE.E 1.-Z,LEGD

13 CEC. 2012

RECHTBANK VAN K OPNANïffile GENT

Bljtagen btj hetlielgfselt Staatsbrad - 24/11/2D12 ÿÿ Annexes cru 1VIóniteur"bëlgë

Ondernemingsnr :0e.5,74

Benaming

(voluit) : ONBETAALBAAR

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : E. Pynaertkaai 48, 9050 Ledeberg

Onderwerp akte : Oprichting

De vzw Onbetaalbaar werd opgericht door de volgende vier oprichters:

De Somere Sophie, Edward Pynaertkaai 48, 9050 Ledeberg

Vandenbroucke Julie, Kuipebosstraat 6, 8880 Sint Eloois-Winkel,

Wielgosz Jakub, Leopoldlstraat 123, 1020 Laken,

Devriendt Alexander, Meelstraat 10, 9000 Gent,

Uittreksel van het verslag van de buitengewone algemene vergadering van de v.z.w. Onbetaalbaar van 27 november 2012 :

Oprichtingsakte - statuten:

De vereniging Onbetaalbaar v.z.w. werd opgericht op 27 november 2012 volgens de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003.

Volgende statuten worden unaniem goedgekeurd op de buitengewone algemene vergadering van 27 november 2012:

TITEL 1: Benaming, rechtsvorm en zetel

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam "Onbetaalbaar" en wordt als vereniging zonder winstoogmerk opgericht voor onbepaalde duur,

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Ws . MOD 2.2

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd op de E. Pynaertkaai 48, B, te 9050 Ledeberg en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

TITEL Il: Doel

Artikel 3:

De vereniging heeft als doel het creëren, organiseren en verspreiden van artistieke producten van om het even welke aard. De vereniging mag elke handeling stellen en elke activiteit ontwikkelen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdraagt tot de verwezenlijking van dit doel.

TITEL Ill: Leden

Artikel 4:

De vereniging bestaat uit vaste leden en toegetreden leden. Het aantal vaste leden mag niet lager zijn dan drie.

Artikel 5:

Zijn vast lid, zij die bij deze akte verschijnen. Iedere persoon die toetredend lid wenst te worden, dient daartoe een schriftelijke aanvraag te richten aan de raad van bestuur. De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur op zijn eerstvolgende vergadering. Tegen de beslissing van de raad van bestuur is geen beroep mogelijk en deze beslissing moet niet gemotiveerd zijn, Zij wordt per brief ter kennis gebracht aan de kandidaat. De raad van bestuur beslist over de toetreding van leden met eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 6:

De vaste en toegetreden leden zijn vrij op ieder ogenblik uit de vereniging te treden door schriftelijk hun ontslag mee te delen aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een vast of toegetreden lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering, met een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden, De raad van bestuur kan, tot de beslissing van de algemene vergadering, de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten of de wet.

TITEL IV: Bijdragen

Artikel 7:

Noch de vaste, noch de toegetreden leden zijn een bijdrage verschuldigd,

TITEL V: Algemene Vergadering

Artikel 8:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering wordt samengesteld uit aile vaste leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 9:

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden die haar door de wet worden toegekend:

-de goedkeuring en de wijziging van de statuten

-de (her)benoeming, de afzetting en de kwijting van de bestuurders

-de (her)benoeming, de afzetting en de kwijting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

-de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening

-de beslissing tot ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 10:

De vaste leden worden door de voorzitter van de raad van bestuur samen uitgenodigd op de algemene vergadering die eik eerste semester van het jaar zal doorgaan. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een vast of toegetreden lid. De uitnodigingen worden gedaan bij een schrijven dat ten minste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden. Zij maken melding van de agenda. De algemene vergadering wordt bovendien samengeroepen binnen de maand na schriftelijk verzoek van één vijfde van de leden. in dit laatste geval wordt de agenda door deze leden bepaald.

Artikel 11:

De vaste leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden, behalve in de gevallen waarin anders wordt bepaald door de wet of onderhavige statuten. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 12:

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van processen-verbaal dat ondertekend wordt door de voorzitter en een andere bestuurder. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging, waar alle leden ter plaatse inzage kan worden verleend. Deze beslissingen zullen desgevallend ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden.

TITEL VI Raad van bestuur

Artikel 13;

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie en hoogstens tien bestuurders, die gekozen worden onder de vaste leden en benoemd worden en afzetbaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

zijn door de algemene vergadering . De raad van bestuur beslist geldig van zodra de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is,

Artkel 14:

Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. De duur van het mandaat is vastgesteld op vier jaar. Bij het openvallen van een mandaat van één of meerdere bestuurders, hebben de overige bestuurders het recht om bij meerderheid van stemmen te beslissen dat zij het

openstaand mandaat zullen waarnemen of een voorlopige bestuurder zullen aanstellen en dit tot de volgende algemene vergadering. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

Artikel 15:

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter. Ingeval de voorzitter verhinderd is, worden zijn functies waargenomen door een andere bestuurder.

Artikel 16:

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 17:

De raad van bestuur oefent rechtsgeldig alle bevoegdheden uit die niet krachtens de wet of de statuten aan de algemene vergadering werden voorbehouden.

Artikel 18:

De vereniging wordt slechts rechtsgeldig verbonden door de handtekening van twee van haar bestuurders.

Artikel 19:

Onverminderd andersluidende wettelijke bepalingen gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat en zijn zij slechts verantwoordelijk voor de goede uitoefening van hun mandaat.

TITEL Vil Huishoudelijk reglement

Artikel 20:

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur worden opgesteld en aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen door de algemene vergadering met een eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden worden aangebracht.

TITEL VIII Diverse bepalingen

M0D 2.2

Voor- Luik B -Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad Artikel 21:

Het boekjaar neemt aanvang op 1 januari om te eindigen op 31 december.

Artikel 22:

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend boekjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Artikel 23:

De algemene vergadering kan een commissaris aanwijzen belast met de verificatie van de rekeningen van de vereniging en het overleggen van het jaarverslag.

Artikel 24:

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto-actief van het vermogen van de vereniging zal gegeven worden. De bestemming van het vermogen zal gebeuren ten voordele van een goed doel of vzw met een gelijkaardig doel als dat bepaalt in artikel 3 van deze statuten. Deze beslissingen, alsmede de naam, het beroep en het adres van de vereffenaars, zullen in het bijvoegsel tot het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Akte van de benoeming van de bestuurders:

Volgende bestuurders worden unaniem benoemd op de buitengewone algemene vergadering van 27 november 2012

Vandenbroucke Julie, Kuipebosstraat 6, 8880 Sint Bloois-Winkèl, bestuurders

Wielgosz Jakub, Leopoldlstraat 123, 1020 Laken, bestuurder

Devriendt Alexander, Meelstraat 10, 9000 Gent, bestuurder

Samen vormen zij de Raad van Bestuur van Onbetaalbaar vzw

Gent 27 november 2012,

Bestuurder Bestuurder

Vandenbroucke Julie, Wielgosz Jakub,

Bestuurder

Devriendt Alexander,

Tegelijk hiermee neergelegd, oprichtingsakte, akte van benoeming bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevaegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa Naam en handtekening

Coordonnées
ONBETAALBAAR

Adresse
E. PYNAERTKAAI 48 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande