OOSTKAMP FM

Association sans but lucratif


Dénomination : OOSTKAMP FM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 890.312.718

Publication

20/12/2012
ÿþ MDD 2.2

l .L~i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u.. B1





NEERGELEGD

11111111fl iii

" 51

11111 1 1 DEC. 2012



RECHTBANK VAN

KOOPHAeffieTE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0890.312.718

Benaming

(voluit) : OOSTKAMP FM

(verkort) : van bestuur, aanpassen eenparigheid van stemmen

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Leopoldlaan 98C - 9900 Eeklo,

Onderwerp akte : Ontslag bestuurders, benoeming bestuurders, raad statuten en wijziging maatschappelijke zetel.

De buitengewone algemene vergadering van 22 november 2012 heeft met volgende beslissing genomen

Het ontslag van de huidige bestuurders, Bart Cariy, Margehrita De Corte en Willy Walgraef wordt aanvaard.

Als nieuwe bestuurders worden aanvaard

- Thomas Frederik : journalist

Beukenboslaan 4 - 8310 St Kruis - Belg

- Cornilly Olivia - vroedvrouw

Beukenboslaan 4 - 8310 St Kruis - Belg

- Keirsebilck Dirk - technicus

Reigerzele 14 - 8490 Varsenare - Belg

De bestuurders aanvaarden hun mandaat.

De maatschappelijke zetel wordt verplaatst naar Beukenboslaan 4 te 8310 St Kruis (Brugge).

Samenstelling Raad van Bestuur

- Thomas Frederik - voorzitter

- Cornilly Olivia - secretaris-penningmeester

- Keirsebilck Dirk - lid

Met betrekking tot de verplichte wettelijke aanpassing van de statuten om deze in overeenstemming te brengen met de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (Belgisch Staatsblad 11 december 2002), gewijzigd door de wet van 16 januari 2003, wet tot oprichting van een Kruispuntbank van Ondernemingen, tot modernisering van het handelsregister, tot oprichting van erkende ondernemingsloketten en houdende diverse bepalingen (Belgisch Staatsblad 5 februari 2003), gewijzigd door de programmawet van 22 december 2003, artikel 391 (Belgisch Staatsblad van 15 juli 2004) stelt men vast dat meer dan tweederden van de stemgerechtigde leden van de vereniging aanwezig zijn zodat de vergadering rechtsgeldig mag beraadslagen over het voorstel tot wijziging en vernieuwing van de statuten. De algemene vergadering keurt de onderstaande statuten goed met unanimiteit van stemmen. Deze meerderheid vertegenwoordigt meer dan viervijfden van de stemgerechtigde leden, zodat de statutenwijziging doorgevoerd is. De voorzitter van de vereniging krijgt de opdracht het nodige te doen met het oog op de bekendmaking van deze nieuwe statuten.

Artikel 1

De vereniging draagt de naam 'Oostkamp FM VZW",

Artikel 2

De zetel is gevestigd Beukenboslaan 4 - 8310 St Kruis (Brugge).

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Alleen de algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

N+oD 2.2

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel ; de sociologische en culturele bevordering van de bevolking door het medium klankradio. De vereniging kan ten bijkomende titel aile sociologische, culturele en vrijetijdsbestedende activiteiten organiseren die van aard zijn haar doel te helpen verwezenlijken.

De vereniging mag alle verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan te begunstigen. Zij mag onder andere alle roerende en onroerende goederen verwerven die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden, mits in achtneming van de artikels 20 tot en met 25 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 5

De vereniging bestaat uit vaste leden en toegetreden leden, Alleen de vaste leden beschikken over stemrecht. Het minimum aantal vaste leden mag niet minder dan drie bedragen. Het aantal vaste leden wordt bepaald door de algemene vergadering en bedraagt minstens één lid meer dan het aantal leden van de raad van bestuur.

De toegetreden leden zijn de personen die bij de vereniging zijn aangesloten, een lidkaart hebben en deel kunnen nemen aan de activiteiten van de vereniging, Het huishoudelijk reglement en een register van de vaste leden wordt op de zetel bijgehouden.

Artikel 6

Nieuwe vaste leden worden aangenomen door de algemene vergadering met minstens tweederden van de stemmen; toetredende leden worden aangenomen door de raad van bestuur met akkoord van minimum twee bestuurders.

Artikel 7

Het bedrag van de ledenbijdrage bedraagt maximum 100 euro en kan op voorstel van de raad van bestuur door de algemene vergadering jaarlijks aangepast worden. Een lid die zijn bijdrage niet betaalt kan worden geacht ontslag te nemen,

Artikel 8

Een lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Een vast lid kan slechts worden uitgesloten door een besluit van de algemene vergadering met minimum tweederden van de stemmen. Uittredende of uitgesloten leden en rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging of kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane investeringen vorderen;

Leden die twee opeenvolgende algemene vergaderingen zonder verontschuldiging afwezig zijn, worden van rechtswege als ontslag nemend beschouwd.

Artikel 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Elk lid heeft recht op één stem. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Elk aanwezig lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 10

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting van de bestuurders en de commissarissen de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en aile gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Alle bevoegdheden die de wet en de statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Artikel 11

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten, tenminste éénmaal per jaar voor de goedkeuring van de rekeningen en begroting en wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Artikel 12

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Voor elke vergadering worden de leden ten minste acht dagen ervoor per gewone brief uitgenodigd. De uitnodiging vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering en de agenda vastgelegd door de raad van bestuur, Elk voorstel ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen uitsluitend worden behandeld als alle aanwezige leden hieromtrent verzoeken, De verslagen en besluiten worden ondertekend door de voorzitter en één bestuurder. De leden kunnen alle besluiten op de zetel raadplegen.

Artikel 13

Met uitzondering van de door de wet voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter,

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging werd opgericht kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van viervijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 14

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die bestaat uit ten minste drie leden en maximum zeven leden, allen lid van de vereniging. Zij worden voor onbepaalde duur benoemd. Ze zijn evenwel ten aile tijde afzetbaar door de algemene vergadering onder de voorwaarden bepaald door artikel 12, 2de lid van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Als evenwel mar drie personen vast lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat vast lid is van de vereniging.

Artikel 15

indien door vrijwillig ontslag, overlijden of rechtsonbekwaamheid, het verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien en tot de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. Deze voltooit in dat geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 16

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet en de statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worde toegekend aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel alleen ofwel te samen optreden.

Artikel 17

De vereniging is aansprakelijk voor de fouten die aan haar kunnen worden aangerekend. De bestuurders

hebben geen enkele persoonlijke verplichting inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verpliohting aan

inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat

Artikel 18

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur.

Artikel 19

Ieder jaar en ten laatste zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar op 31 december, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 20

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, stelt hun bevoegdheden vast en beslist over de bestemming van het netto actief. Die bestemming moet een vereniging zijn die een gelijkaardig doel nastreeft.

Artikel 21

MOü 2.2

Luik B - Vervolg

Voor elfes wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is geregeld wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en van 15 januari 2003 en de programmawetten van 22 december 2003, art 394, en van 9 juli 2004.

Frederik Thomas

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

4 i r} 1

, ,~ "

Voorbehouden aan het Belgisch Stgatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OOSTKAMP FM

Adresse
LEOPOLDLAAN 98C 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande