OPTIPOST

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : OPTIPOST
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 845.015.696

Publication

21/05/2013
ÿþ Mod wort) 1la

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

8 MEI 2013

RECHTBANK VAN KOOPHANDEIS~7iE#1NT

Voor-behoude

aan hel

Belgiscl Staatsbh

Ondernemingsnr : 0845.015.696 Benaming

(voluit) ; OPTIPOST (verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Dellaertsdreef, 94, B-9940 Sleidinge

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag - Benoeming bestuurder

Uittreksel uit het proces-verbaal van de bijzondere algemene vergadering dd 15/04/2013

De algemene vergadering beslist om het mandaat van de volgende bestuurder vanaf heden in te trekken:

RVDK Consulting BVBA met maatschappelijke zetel te 9260 Serskamp, Damstraat 7, ingeschreven in het rechtsperonenregister onder nummer 0870.943.303,. die als vaste vertegenwoordiger heeft aangeduid: de heer Roeland Vandekerkhove,

Voor het mandaat van deze bestuurder zal kwijting gegeven worden op de eerstvolgende gewone algemene vergadering.

De algemene vergadering beslist om volgend persoon vanaf heden te benoemen tot bestuurder:

TDK lnvestments BVBA met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Frère Orbanlaan 144 bus 701, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0520.991.469, die als vaste vertegenwoordiger heeft aangeduid: de heer Antoine De Koker.

De permanente vertegenwoordigers van de vennootschappen waarvan het mandaat door deze algemene vergadering is goedgekeurd dienen hun benoeming voor te leggen aan de algemene vergadering via de respectievelijke organen van bestuur in uitvoering van de bepalingen van artikel 61 en 62 en 74 van het Wetboek van Vennootschappen.

SD KWADRA BVBA met als vaste vertegenwoordiger Sven Dauwe

Gedelegeerd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/04/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*12302064*

Neergelegd

04-04-2012

Griffie

Ondernemingsnr :

0845015696

Benaming (voluit): OptiPost

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 9940 Evergem, Dellaertsdreef 94

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Ingevolge akte verleden voor Notaris Paul Bauwens, te Dilbeek, op zesentwintig maart tweeduizend twaalf, aangeboden ter registratie, hebben volgende personen een NV opgericht waarvan de statuten luiden als volgt : 1.VERSCHIJNERS: 1. De Heer DAUWE Sven, geboren op eenendertig juli duizend negenhonderdnegenenzestig, te Gent, nationaal nummer 690731-017-66, wonende te 9940 Evergem Dellaertsdreef 94.

2. De SD KWADRA, Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met maatschappelijke zetel te 9940 Evergem Dellaertsdreef 94. Nummer in het register der Rechtspersonen - 0841.916.844.

Opgericht ingevolge akte verleden voor ondergetekende Notaris, te Dilbeek, op 13 december 2011 en gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 20 december 2011 onder het nummer 2011-12-20 / 0307557.

Waarvan de statuten tot op heden niet werden gewijzigd. Hier vertegenwoordigd in toepassing van artikel 15 van de statuten door haar zaakvoerder Sven Dauwe; hiertoe benoemd ingevolge beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 13 december 2011 en gepubliceerd in voornoemde bijlagen op 20 december daarna onder het nummer 2011-12-20 / 0307557.

De comparant sub 1 wordt als oprichter van de vennootschap beschouwd.

Ingevolge artikel 450, alinea 2 van het Wetboek van Vennootschappen wordt de comparant sub 2 als gewone inschrijver beschouwd.

2.NAAM-VORM: OptiPost - Naamloze vennootschap.

3.ZETEL: 9940 Evergem, Dellaertsdreef, 94.

4.DOEL: De vennootschap heeft als doel zowel in België als in het buitenland, hetzij voor eigen rekening, hetzij bij deelname door derden, hetzij voor rekening van derden:

Elke dienstverlening op het gebied van management, audit, het beheer en het bestuur van en alle adviesverlening aan bedrijven, personen en vennootschappen.

Elke activiteit die rechtstreeks of onrechtstreeks steunt op de informatie- de communicatie en de telecommunicatiesectoren. Deze activiteiten omvatten onder meer, de ter beschikking stelling, de marketing, de verkoop, de verhuur, het gebruik, de ondersteuning en de toekenning van commissies of de verhuring van electronische diensten, electronische telecommunicatiediensten en informatica en telecommunicatie toepassingen evenals de benodigdheden en de diensten die ermee verbonden zijn zoals diensten voor toestellen voor printen, scannen, archiveren, postverwerken,.... In dit kader kan zij inzonderheid, alleen of bij wijze van deelneming, ten behoeve van haar klanten, alle diensten verstrekken die gericht zijn op de electronische informatie, electronische berichten, het beheer van de toegang tot electronische netwerken en de commercialisering van producten en diensten online of op enige andere wijze.

De vennootschap heeft tot doel elke activiteit die rechtstreeks of onrechtstreeks steunt op de ontwikkeling en de commercialisering van producten en diensten inzake authentificatie en beveiliging van electronische communicatie alsook het traditioneel verwerken van alle documentstromen intern of extern een onderneming of vereniging.

In bijzonder bestaan de activiteiten van OptiPost uit:

Levering en ontwikkeling van certificaten en verwante diensten zoals bijvoorbeeld electronische identiteitskaarten, voor bedrijven aangepaste electronische certificaten- en beveiligingstoepassingen die toelaten om toepassingen van eindklanten te beveiligen en te authentificeren met het oog op het beveiligen van email transport.

Het beveiligd versturen, ontvangen en verwerken alsook het behandelen van alle communicatie in eender welke formaat tussen eender welke partijen vanuit eender welk land naar eender welk land onafgezien van het formaat van deze communicatie (electronisch of op papier)

Het beveiligen en authentificeren van eindgebruikerstoepassingen zoals bvb electronische formulieren, electronische contracten, electronische facturen, electronische aangetekende brieven, electronische loonbrieven en alle documenten gerelateerd aan loonverwerking en arbeidsverschaffing,...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het analyseren en implementeren van alle aangeboden services en producten bij haar eindklant.

Het connecteren van allerhande sofware applicaties en programma s bij de klant en zijn eindklant met haar diensten.

Het verzorgen van allerhande ondersteuning voor onze klanten en zijn eindklanten met betrekking tot de geïmplementeerde diensten en producten en alle aanverwante activiteiten.

Het bestuderen, ontwerpen, ontwikkelen, uitwerken, exploiteren, implementeren, installeren, commercialiseren en verdelen van internet applicaties en aanverwanten, alsook het verlenen van alle daarmee verband houdende diensten.

Het bestuderen, ontwerpen, ontwikkelen, uitwerken, exploiteren, implementeren, installeren, commercialiseren en verdelen van zowel eigen toepassings- en systeemsoftware om te verkopen/verhuren als standaardpakket als de ontwikkeling van software op maat.

Alle activiteiten met betrekking tot de communicatie en electronische als traditionele verwerking van informatie onder welke vorm dan ook binnen hetzelfde domein.

De uitoefening van activiteiten in verband met aannemingsplanning, projectontwikkeling met inbegrip van plaatselijke ontwikkelingsprojecten en virtuele dienstverlening.

De uitoefening van activiteiten in verband met systeemplanning en ontwerp- systeemontwikkeling, programmering, ontwikkeling van toepassingen en van instrumenten en technologieën.

De uitoefening van activiteiten in verband met systeemintegratie, IT outsourcing, netwerkdiensten, met inbegrip van de verkoop en verhuur en het onderhoud van systeemuitrusting.

Het uitvoeren van onderzoek, ontwikkeling, navorsing, vernieuwing, studies en experimenten van allerlei aard en omschrijving met betrekking tot computers, computerelectronica, software en software oplossingen, telecommunicatie, informatie- en datatransmissie, uitrusting, toestellen en apparatuur en de toepassingen van deze producten, de ontwikkeling en het gebruik van software en software diensten.

Het aantrekken en verkrijgen van opdrachten en de commercialisering van eender welke producten in verband met computersoftware, namens eender welke vennootschap of het optreden als handelsagent namens zulke vennootschap.

De aan- en verkoop, de verhuur en exploitatie van computerhardware, kantoortoestellen, software, octrooien, licenties, merken en know-how in het algemeen gesteld.

De groot- en kleinhandel, import en export van alle geluids- en beelddragers of aanverwante producten van alle multimedia producten zoals computers, hard- en software en aanverwante diensten. CD Rom, CDI, internet en alle interactieve mediaproducten en hun toebehoren en van literatuur met betrekking tot multimedia, computer en computertechnologie.

Consulting, opleiding en advies op het gebied van informatica en document en bedrijfsprocessen, alsook het management en verstrekken van advies inzake opleiding en begeleiding in verband met de automatisatie, de communicatie en de expertise.

In het algemeen alle bedrijvigheden in verband met informatica en document- en informatiebehandeling in de breedste zin van het woord.

De vennootschap kan alle navorsingsprogramma s in verband met nieuwe producten of procedes inzetten alsmede alle brevetten, vergunningen of merken verwerven, uitbaten en afstaan.

De vennootschap mag zich tevens inlaten met het beheer, de aan- en verkoop, de verkaveling, het huren of verhuren van gebouwde of ongebouwde onroerende goederen, het laten oprichten of omvormen, laten slopen van gebouwen en in waarde brengen van alle onroerende goederen.

De vennootschap kan het dagelijks bestuur, de leiding en het toezicht, in haar hoedanigheid van bestuurder, vereffenaar of anderszins van aanverwante of andere vennootschappen waarnemen, zelfs indien het doel anders is dan het hare.

De vennootschap mag op welke wijze dan ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen, die hetzelfde, een soortgelijk, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben, van aard zijn haar onderneming te ondersteunen of te ontwikkelen, haar grondstoffen te leveren, of de afzet van haar producten te kunnen vergemakkelijken.

De vennootschap kan in het algemeen alle hoegenaamde handels, industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele verband houden met haar doel of die van aard zijn om het te vergemakkelijken of om de verwezenlijking ervan te bevorderen.

De vennootschap kan haar doel overal verwezenlijken, om het even hoe en overeenkomstig de modaliteiten die haar het meest geschikt zullen lijken.

Zij kan zich bij middel van inbreng, van fusie, van inschrijving of op alle andere wijzen inmengen in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een zelfde, gelijkaardig of aanverwant doel hebben of die van aard zijn om de ontwikkeling van haar activiteit te bevorderen.

De vennootschap kan deelnemen in vennootschappen, groeperingen of verenigingen, die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot haar maatschappelijk doel. Zij mag in België of in het buitenland, alle handelingen stellen en verrichtingen doen die nodig of dienstig zijn tot de verwezelijking van haar doel.

Het ontwikkelen van management projecten en diensten in alle industriële, commerciële en dienstensectoren, het verschaffen zowel aan natuurlijke personen als aan vennootschappen van alle prestaties, diensten en adviezen inzake management, het uitvoeren en waarnemen van management activiteiten in de ruimste zin van het woord met inbegrip van het waarnemen van bestuursmandaten.

De deelneming, onder welke vorm ook, in alle Belgische of buitenlandse

vennootschappen of nog op te richten vennootschappen en alle andere rechtspersonen, ongeacht hun juridische vorm, de aankoop door middel van intekening, uitwisseling, aankoop of op om het even welke andere wijze, evenals de vervreemding door verkoop, uitwisseling of om het even welke andere manier, van aandelen, obligaties, van effecten van welke aard ook, beheer in de meest ruimste zin, de verbetering en de valorisatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

van de portefeuille die haar zal ingebracht zijn, die zij zal verkrijgen of waarvan zij elk recht in handen zal hebben.

Zij mag de vennootschappen en andere rechtspersonen waarin zij deelnemingen bezit, alle nuttige steun in eender welke vorm verlenen.

Het besturen van vennootschappen welk doel deze vennootschappen ook

mogen hebben, het deelnemen in en directie voeren over ondernemingen en vennootschappen, alsook het uitoefenen van de functie van bestuurder, vereffenaar of analoge functies in vennootschappen en andere rechtspersonen.

Het geven van trainingen en consultancy in de ruimste zin.

Het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en eigen roerende installaties. Eveneens de aankoop en verkoop van roerende goederen zoals bijvoorbeeld kantoormateriaal.

Een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen te verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen, zowel in roerende als in onroerende goederen, met uitsluiting van de handelingen van vastgoedmakelaar.

Het uitvoeren van alle studies en onderzoek, het verrichten van marktonderzoek, promotie, prospectie, marketing.

De publiciteit, reclame marketing en algemene communicatie onder alle vormen en het uitvoeren van alle werken die door de verwezenlijking van publiciteit, reclame, marketing en algemene communicatie noodzakelijk zijn zonder enige beperking.

5.MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL: vijfenzeventigduizend euro (75.000 EUR) ¬ vert. door honderd (100) aandelen zavnw, volledig volstort in specien. Onderschreven als volgt : door de comprant sub 1 voor negenennegentig (99) aandelen zijnde ¬ 74.250,00 en door de comparant sub 2 voor 1 (1) aandeel zijnde ¬ 750,00.

6.MAATSCHAPPELIJK VERMOGEN: Bij de oprichting van de vennootschap werd het kapitaal volledig onderschreven en volstort, door inbreng in speciën.

7.WINSTVERDELING-LIQUIDATIE: Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle algemene onkosten, de maatschappelijke verplichtingen en de nodige afschrijvingen, vormt de nettowinst der vennootschap. Van deze winst zal jaarlijks 5 % afgetrokken worden voor de samenstelling van het wettelijk reservefonds. Deze afneming is niet meer verplicht zodra dit reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

8. VEREFFENING-VERDELING : Het batig saldo van de vereffening zal onder de houders van titels van de vennootschap verdeeld worden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en rekening houdend met hun respectieve rechten.

9. BOEKJAAR: van 1/1 tot 31/12 van elk jaar.

10. JAARVERGADERING: elk jaar, de eerste maandag van de maart om tien uur.  Elk aandeel geeft recht op één stem. De houders van aandelen op naam dienen, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, om het recht te hebben de algemene vergadering, zowel gewone als buitengewone bij te wonen, zich minstens zeven volle werkdagen voor de datum van de vergadering te laten inschrijven op de plaats in de oproepingsbrief aangeduid. 11.BESTUUR: De vennootschap wordt bestuurd door een raad bestaande uit ten minste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet aandeelhouders. In toepassing van artikel 518 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen kan de raad van bestuur bestaan uit twee leden, al dan niet aandeelhouders. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, binnen de perken van het maatschappelijk doel. De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur opdragen hetzij aan één of meerdere van zijn leden hetzij aan één of meerdere directeurs, en tevens welbepaalde bevoegdheden met betrekking tot het stellen van daden van dagelijks bestuur aan ieder ander persoon, die op zijn beurt, onder eigen verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden mag subdelegeren. Onverminderd de bepalingen met betrekking tot de uitvoering van de opdrachten zoals voorzien onder voorgaand artikel, wordt de vennootschap vertegenwoordigd in en buiten rechte door een of meer gedelegeerde bestuurders die ten opzichte van derden geen bewijs van voorafgaandelijke machtiging uitgaande van de raad van bestuur moeten leveren. De gedelegeerde bestuurders aan wie deze algemene vertegenwoordigingsbevoegdheden toegekend worden, worden door de raad van bestuur benoemd en dit besluit wordt overeenkomstig de wet gepubliceerd.

12.SLOTVERKLARINGEN:

2. Het eerste boekjaar vangt aan op zesentwintig maart 2012 om te eindigen op éénendertig december 2013. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in 2014.

4. Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

TITEL IV - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

En bij onafgebroken schrijven, na het oprichten van de vennootschap en het vastleggen van de statuten, zijn de verschijnende partijen, in buitengewone algemene vergadering verenigd.

De vergadering beslist bij éénparigheid van stemmen :

- Het aantal bestuurders op twee te bepalen en benoemt tot die functie

De SD KWADRA, Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 9940 Sleidinge, Dellaertsdreef 94. Nummer in het register der rechtspersonen-Gent: 0841.916.844. De SD KWADRA benoemt krachtens artikel 61§2 van het Wetboek van vennootschappen de Heer Sven Dauwe als vaste vertegenwoordiger, die aanvaardt.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

- RVDK Consulting, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 9260 Serskamp, Damstraat 7. Nummer in het register der rechtspersonen- Dendermonde 0870.943.303, vast vertegenwoordigd door de heer Roeland Vandekerkhove.

Evenwel met dien verstande dat zij vanaf heden tot op datum van neerlegging, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen, zullen optreden als volmachtdrager van de aandeelhouders en dat zij vanaf dat ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en de vennootschappenwet. Zij hebben de bevoegdheid om reeds voor de neerlegging over te gaan tot de benoeming en aanstelling van de voorzitter van de raad van bestuur en de gedelegeerd-bestuurder overeenkomstig de bepalingen van de oprichtingsakte, welke benoemingen en aanstellingen ook na de neerlegging zullen blijven gelden voor de rechtspersoon, onder voorbehoud van ontslag overeenkomstig de statuten en wettelijke bepalingen.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De aldus toegekende opdrachten vervallen onmiddellijk na de jaarvergadering van 2017.

Voorlopig geen commissaris te benoemen, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen terzake. TITEL V - RAAD VAN BESTUUR

Onmiddellijk daarna zijn de bovengenoemde bestuurders in raad verenigd, in hun hoedanigheid van volmachtdrager van de aandeelhouders en ingevolge de bevoegdheid hen toegekend bij vorig hoofdstuk, met de bedoeling de voorzitter van de raad van bestuur en een gedelegeerde-bestuurder te benoemen, hun bevoegdheden vast te stellen.

Met eenparigheid van stemmen, elk op zijn beurt zich onthoudend, besluit de raad de bvba SD KWADRA tot voorzitter van de raad te benoemen en tot gedelegeerd-bestuurder. Het mandaat van de gedelegeerde bestuurder is bezoldigd.

In deze hoedanigheid zal de gedelegeerd-bestuurder de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigen, zoals bepaald in artikel 16 van de statuten.

De gedelegeerde-bestuurder zal, in deze hoedanigheid, eveneens beschikken over de maatschappelijke handtekening, zonder beperking van bedrag voor alle bewerkingen van het dagelijks bestuur.

De gedelegeerde-bestuurder kan namelijk alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur der postchecks, op de geopende of te openen rekeningen alle welkdanige verrichtingen en doen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen.

Eveneens zal zijn handtekening voldoende zijn om décharge te geven aan het bestuur der spoorwegen, posterijen, telegraaf, telefoon, postchecks en andere, welke ook het bedrag weze.

OVERNAME

De verrichtingen die werden gesteld door elk der oprichters sinds één januari en die door hen zullen worden gesteld tot de neerlegging van het uittreksel van deze akte op de griffie van de rechtbank van koophandel, en worden aangegaan voor rekening van de vennootschap in oprichting en de verbintenissen die eruit voortvloeien

worden geacht van het begin af te zijn aangegaan door de vennootschap die bij deze werd opgericht.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL afgeleverd op vrij papier, uitsluitend te dienende tot publicatie in de Bijlage

tot het Belgisch Staatsblad. Aanhangsels: - 1 uittreksel - 1 expeditie

Paul BAUWENS Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 07.03.2016, NGL 17.06.2016 16187-0022-011

Coordonnées
OPTIPOST

Adresse
KORTE MEER 4, BUS 1 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande