ORGANISATIE RONDE VAN OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : RVOV

Association sans but lucratif


Dénomination : ORGANISATIE RONDE VAN OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : RVOV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 521.716.775

Publication

14/03/2013
ÿþliai

M0D 2.2

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

0 h MAART 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHAN " AGENT

Ondernerningsnr :

Benaming

(voluit) : Organisatie Ronde van Oost-Vlaanderen

(verkort) : RVOV

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Varendriesstraat 29 - 9031 Drongen

Onderwerp akte : a,

ORGANISATIE RONDE VAN OOST-VLAANDEREN

ZETEL: VARENDRIESSTRAAT 29 -- 9031 DRONGEN

De Organisatie Ronde van Oost-Vlaanderen wordt opgericht door

-Sven CALUS, Smetledesteenweg 17/11, 9230 Wetteren

-André MAERSCHALCK, Varendriesstraat 29, 9031 Drongen

-Urbain VANDENABEELE, Stationstraat 23, 9990 Maldegem

-Jacques DE SPIEGELEER, Zevekootstraat 97, 9420 Erpe-Mere

-Elie VAN BOGAERT, Brusselsteenweg 615, 9050 Gentbrugge

1.OPRICHTING

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Organisatie Ronde van Oost-Vlaanderen", afgekort "RVOV".

De bestuurders geven zonder onderscheid de toelating de verkorte benaming op alle officiële documenten

te vermelden.

De oprichting geschiedt voor onbepaalde duur.

2. ZETEL

Artikel 2

De zetel van RVOV is gevestigd te 9031 Drongen, Varendriesstraat 29.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

De Algemene Vergadering is bevoegd om het adres van de zetel te wijzigen binnen de grenzen van de

provincie Oost-Vlaanderen.

3. LEDEN

Artikel 3

§ 1 Wij onderscheiden twee soorten leden: effectieve leden en toegetreden leden. RVOV telt ten minste 5 en maximum 12 effectieve leden.

Effectieve leden

§ 2Procedure van aanvaarding van de effectieve leden

" De kandidaat effectieve leden stellen hun kandidatuur bij de voorzitter van de Raad van Bestuur en hebben hun woonplaats binnen de provincie.

" De kandidaturen moeten 30 dagen véér de dag waarop een Algemene Vergadering zal plaats, vinden, opgestuurd worden naar de voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit kan per brief of e-mail en de, kandidatuur dient vergezeld te zijn van een kopte van de lidkaart WBV van het lopende kalenderjaar. De Raad van Bestuur controleert de geldigheid van de Ingediende kandidaturen.

" De kandidaturen worden onderworpen aan een stemming die gehouden wordt op een; vergadering van de Raad van Bestuur die de Algemene Vergadering van de vzw voorafgaat. De stemming' bepaalt de rangschikking van de kandidaten effectieve leden zoals ze zullen voorgesteld worden op de Algemene Vergadering.

" De mandaten der effectieve leden zijn jaarlijks voor 114 hernieuwbaar.

" De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks het aantal te (her)kiezen effectieve leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

u - .. i..,..ar..l,....i.,..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" De Algemene Vergadering aanvaardt de nieuwe gekozen of herkozen effectieve leden.

§ 3De namen van de effectieve leden worden opgenomen in een register dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging

§ 4Van de effectieve leden kan op voorstel van de Raad van Bestuur een jaarlijkse bijdrage gevraagd worden waarvan het bedrag door de Algemene Vergadering vastgesteld wordt. Zij kan niet meer bedragen dan 25 euro. Indien zakelijk gebonden leden toch een bijdrage willen storten, is dit volledig vrij en niet als vanzelfsprekend beschouwd.

§ 5Elk effectief lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit RVOV door een brief aangetekend te sturen of tegen ontvangstbewijs naar de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een toegetreden lid van een club van WBV niet in orde met de betaling van het lidgeld, wordt geacht ontslag nemend te zijn.

Elk effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering op voordracht van de Raad van Bestuur en met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen in de Algemene Vergadering.

§ 6Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van RVOV en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen, Ontslag is enkel mogelijk mits volledige overdracht van alle documenten en/of taken in het bezit van ontslagnemend lid, aan één van de leden van de Raad van Bestuur, Na volledige afhandeling wordt het ontslagnemend lid schriftelijk van alle verantwoordelijkheid gekweten door de voltallige Raad van Bestuur.

Toegetreden leden

§ 7tedere voorzitter behorend tot een Oost-Vlaamse club die inrichter is van een wedstrijd in samenwerking met RVOV (of een in de schoot van die club aangeduide vertegenwoordiger) en die in het bezit is van een geldige lidkaart WBV is een toegetreden lid van RVOV.

4. DOEL

Artikel 4

Het doel van de vereniging is het organiseren van wielerwedstrijden van nationaal of internationaal niveau die voorkomen op de kalender van Wielerbond Vlaanderen, de Koninktijke Belgische Wielrijdersbond of de Union Cycliste Internationale.

RVOV kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen.

RVOV kan tot uitvoering van wat hierboven is bepaald, alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel verrechtvaardigen, als daar zijn: eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen en daden van koophandel stellen.

5.ALGEMENE VERGADERING

Artikel 5

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de

Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris en bij diens afwezigheid door de penningmeester,

Elk lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen.

Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één en dient voor aanvang van de Algemene Vergadering afgegeven te worden.

Artikel 6

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

Q'het wijzigen van de statuten

Ohet benoemen en afzetten van de bestuurders

Ohet benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun eventuele bezoldiging

Ohet benoemen en afzetten van de verificateurs van de rekeningen

Cihet goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

Ohet vrijwillig ontbinden van de vereniging

jhet uitsluiten van een lid

['het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de verificateurs en de commissarissen

Ohet omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Q' alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Q'hetjaarlijkse bedrag van lidgelden bepalen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 7

§ 1De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van RVOV dit vereist. Zij moet tenminste éénmaat per jaar warden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

§ 2Bijzondere of buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de Raad van Bestuur. Op verzoek van 115 van de effectieve leden moet eveneens een Algemene Vergadering bijeengeroepen worden. Dit verzoek is per aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het verzoek moet gemotiveerd zijn.

§ 3Alle effectieve leden worden per gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de (bijzondere of buitengewone) Algemene Vergadering, minimum 30 dagen voor het tijdstip waarop de (bijzondere of buitengewone) Algemene Vergadering zal plaatsvinden. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

§ 4De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, en een volmacht.

§ 5Elk voorstel ondertekend door minstens 1/20 van de effectieve leden moet eveneens op de agenda worden geplaatst. Dit voorstel dient minstens 8 dagen váár de datum van de vergadering aangetekend aan de voorzitter van de Raan van Bestuur gestuurd te worden.

Artikel 8

§ lin gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen

is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 2ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van RVOV, zat de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Deze procedure loopt volgens de huidige wetgeving als volgt:

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer het voorwerp van de wijzigingen uitdrukkelijk is vermeld in de oproeping en wanneer ten minste tweederde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een statutenwijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

Wanneer de statuutwijziging betrekking heeft op het statutair doel van de vereniging, kan zij alleen worden aangenomen met een aanwezigheid van tweederde van de effectieve leden en vertegenwoordigde effectieve leden en bovendien moet de wijziging met een viervijfde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden worden goedgekeurd.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan tweederde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de statuutwijzigingen aannemen met een tweederde (respectievelijk viervijfde) meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van tweederde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken met een aanwezigheid van tweederde van de effectieve leden of vertegenwoordiging van tweederde van de effectieve leden en met een meerderheid van viervijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 9

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de persoon die de vergadering voorzit en door de secretaris of de verslaggever en die opgenomen worden in een daartoe bestemd register, De ulttreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden bewaard op de zetel van RVOV.

De effectieve leden hebben het recht om, op de zetel van RVOV, inzage van de notulen te vragen van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur en aile beslissingen omtrent personen die een mandaat hebben, alsook van het register der effectieve leden en alle boekhoudkundige stukken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Elk effectief lid kan kosteloos kennis nemen en/of tegen betaling afschrift verkrijgen van alle stukken die neergelegd zijn op de griffie van de rechtbank van koophandel te GENT.

Belanghebbende derden kunnen tevens op de zetel inzage krijgen in de notulen van de Algemene Vergadering en dit op schriftelijk verzoek aan de voorzitter.

6. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

§ 1RVOV wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 bestuurders. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal effectieve leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar,

§ 2De voorzitter, secretaris en penningmeester van de Raad van Bestuur, die tevens voorzitter, secretaris en penningmeester zijn van RVOV, worden eveneens verkozen door de Algemene Vergadering. Deze functies zijn niet cumuleerbaar.

Het ontslag van de voorzitter, secretaris en penningmeester kan door een aangetekend schrijven aan de Algemene Vergadering.

Ze kunnen uit hun functie ontzet worden door een beslissing van de Algemene Vergadering.

§ 3De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 4De bestuurders die zetelen in de Raad van Bestuur moeten niet noodzakelijk effectieve leden zijn.

§ 5De bestuurders oefenen hun mandaat uit als college. Dit betekent dat minimum de helft aanwezig of vertegenwoordigd moet zijn. Er worden beslissingen getroffen bij gewone meerderheid.

§ 6 De Raad van Bestuur bestaat uit maximaal 5 bestuurders, samengesteld als volgt:

1.drie bestuurders die voorbestemd zijn om de functies van Voorzitter, Secretaris en Penningmeester te bekleden (3)

2.Aan deze 3 leden kunnen maximaal 2 bestuurders voor een vooraf bepaalde termijn van maximum 4 jaar worden toegevoegd die wegens hun specifleiçe competenties speciale functies moeten vervullen in de schoot van de RVB. Zij moeten eveneens benoemd worden door de Algemene Vergadering.

§ 7De RVB kan alle personen die ze nodig acht uitnodigen naar de vergaderingen van de RVB met het oog op het verstrekken van specifieke informatie.

Artikel 11

§ 1 De bestuurders worden in principe benoemd voor een termijn van 4 jaar en zijn herkiesbaar,

§ 2lndien om één of andere reden, in de loop van het dienstjaar in de Raad van Bestuur een mandaat van bestuurder vrijkomt, zal de Raad van Bestuur blijven zetelen met volledige bevoegdheden tot de datum van de jaarlijkse Algemene Vergadering, die een nieuw lid verkiest voor de termijn van het vrijgekomen mandaat,

Om door de Algemene Vergadering verkozen te worden, moeten de kandidaten voor de Raad van Bestuur persoonlijk hun kandidatuur stellen. Deze kandidatuur moet minstens dertig kalenderdagen voor de datum van de jaarlijkse Algemene Vergadering, per aangetekend schrijven, persoonlijk gehandtekend en met de vermelding aan de buitenkant "kandidatuur Raad van Bestuur" aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, op zijn persoonlijk adres, verstuurd worden, samen met de lidkaart WBV van de kandidaat (of fotocopy) van het lopende dienstjaar.

Onmiddellijk na het verstrijken van de termijn voor de kandidatuurstelling zal de Raad van Bestuur een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen waarop de voorzitter de kandidaturen bekendmaakt.

Bezwaren tegen de kandidaatstelling van één of meerdere personen voor de Raad van Bestuur dienen ten minste 12 kalenderdagen voor de datum van de vergadering per aangetekend schrijven verstuurd te worden aan de zetel van RVOV, met opgave van de redenen. De persoon waarvan de kandidaatstelling het voorwerp van bezwaren uitmaakt, zal ten minste acht 6 kalenderdagen voor de vergadering per aangetekende brief worden ingelicht, om hem toe te laten eventueel zijn persoonlijke verdediging voor te dragen. De Algemene Vergadering beslist uiteindelijk en onherroepelijk bij geheime stemming, over het al dan niet aanvaarden van deze kandidatuur.

De bestuurders worden verkozen bij eenvoudige meerderheid volgens de op hen uitgebrachte stemmen. Bij

staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Men stemt voor maximum evenveel bestuurders als er mandaten in te vulsen zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een bestuurder kan door de Algemene Vergadering ais ontslagnemend worden beschouwd, indien de betrokken bestuurder tijdens eenzelfde jaar drie vergaderingen van de Raad van Bestuur afwezig is. De Raad van Bestuur zal de geldigheid van de schriftelijke verontschuldigingen met geldige volmacht aan een andere bestuurder beoordelen en opnemen in het verslag. Een aanvaarde schriftelijke verontschuldiging met geldige volmacht aan een andere bestuurder wordt beschouwd als zijnde aanwezig. Het al of niet ontslagnemend zijn op deze grond wordt uitsluitend beoordeeld door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekend schrijven in die zin te richten aan de voorzitter van RVOV.

Artikel 12

§ 1 De voorzitter of de secretaris roept de Raad van Bestuur samen. Op vraag van minstens 1/4 van de bestuurders kan de Raad van Bestuur ook samengeroepen worden. De voorzitter zit de vergadering voor. in geval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de secretaris en bij diens afwezigheid door de penningmeester of bij zijn afwezigheid door de bestuurder met het langste ononderbroken mandaat. Het aantal dienstjaren wordt bepaald bij de eerste vergadering.

§ 2De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§ 3Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die na goedkeuring ondertekend worden door de voorzitter en door de secretaris of de verslaggever en worden opgenomen in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en een lid van het dagelijks bestuur. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Artikel 13

§ iDe Raad van Bestuur leidt de zaken van RVOV en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan alle daden van beschikking stellen, met inbegrip van het vervreemden, het beheer van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, het uitvoeren van alle handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

§ 2Ten aanzien van derden is RVOV slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee leden van het dagelijks bestuur waarvan één de voorzitter is. Personen die namens de Raad van Bestuur optreden, zijn ten aanzien van derden tot verantwoording verplicht van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan, voor bepaalde handelingen, taken en daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid of verantwoordelijkheden overdragen aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van RVOV.

§ 3De Raad van Bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit. Dit dient goedgekeurd te worden door de Algemene Vergadering met een tweederde meerderheid. Elke wijziging van het huishoudelijk reglement dient eveneens goedgekeurd te worden met een tweederde meerderheid.

7.BEGROTINGEN - REKENINGEN - COMMISSARISSEN - VERIFICATEURS

Artikel 14

Het boekjaar van RVOV loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering verleent kwijting aan de bestuurders na goedkeuring van de rekeningen,

De Algemene Vergadering verkiest een college van twee verificateurs. Zij worden jaarlijks verkozen en zijn herkiesbaar. De verificateurs dienen de rekeningen te controleren en de inventaris na te zien. Zij brengen jaarlijks verslag uit bij de Algemene Vergadering.

8.ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 15

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot vrijwillige ontbinding besluiten met een aanwezigheid van tweederde van de effectieve leden of vertegenwoordiging van tweederde van de effectieve leden en met een meerderheid van viervijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Artikel 16

In geval van ontbinding wordt het bestaande kapitaal overgedragen aan de vzw Afdeling Oost-Vlaanderen

van Wielerbond Vlaanderen.

9.ONVERENIGBAARHEDEN

Artikel 17

RVOV ontzegt zich iedere bespreking of inmenging betreffende kwesties van politieke of godsdienstige

aard.

10.WETTELIJKE BEPALING

Artikel 18

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Als bestuurders worden benoemd:

-Sven CALUS, Smetledesteenweg 17/11, 9230 Wetteren

-Jacques DE SPIEGELEER, Zevekootstraat 97, 9420 Erpe Mere

-André MAERSCHALCK, Varendriesstraat 29, 9031 Drongen

-Elle VAN BOGAERT, Brusselsesteenweg 615, 9050 Gentbrugge

-Urbain VANDENABEELE, Stationstraat 23, 9990 Maldegem

Als dagelijkse bestuurders worden benoemd:

-Sven CALUS, Smetledesteenweg 17/11, 9230 Wetteren

-Jacques DE SPIEGELEER, Zevokootstraat 97, 9420 Erpe Mere

-André MAERSCHALCK, Varendriesstraat 29, 9031 Drongen

-Urbain VANDENABEELE, Stationstraat 23, 9990 Maidegem

ANDRE MAERSCHALCK

SVEN CALUS

URBAIN VANDENABEELE

JACQUES DE SPIEGELEER

OPGEMAAKT TE DRONGEN, 22.02,2013

i c Le,~G nee,. Pe /  OfedVeiyalle

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ORGANISATIE RONDE VAN OOST-VLAANDEREN, AFGEK…

Adresse
VARENDRIESSTRAAT 29 9031 DRONGEN

Code postal : 9031
Localité : Drongen
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande